«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ λαός με πόνο, με ΚΑΤΑΠΛΗΞΕΙ, με ΑΓΩΝΙΑ, με ΦΟΒΟ, με δυστυχία ΔΙΧΑΣΜΕΝΟΣ ρωτά των δικό του ΣΤΡΑΤΟ, τα παιδιά του, ΠΟΤΕ θα ΣΩΣΟΥΝ την ΕΛΛΑΔΑ και τους Έλληνες;;;

Η μεγαλύτερη προδοσία ετοιμάζεται από τον προδότη Σαμαρά και αν πέσει από τον επόμενο‼!

Οι 300 προδότες της βουλής έχουν στήσει ένα θέατρο άνευ προηγουμένου μαζί με την εξεταστική για να κοιμίσουν και αποπροσανατολίσουν τον Ελληνικό λαό από μια προδοσία που του εφιάλτη θα ωχρία προστάτης‼!

Τα δυο δις της SIEMENS τα έκανε 200 εκατομμύρια και οι Έλληνες αυτοκτονάνε και πεθαίνουν από πείνα, και αυτός κάτω από αδιευκρίνιστους εκβιασμούς όχι μόνο χαρίζει αλλά και πουλά την Ελλάδα όσος όσο‼!

Τώρα ετοιμάζεται με τους προδότες συνεργάτες του Σαμαρά το προδοτικό φινάλε χαριστικές συμβάσεις του ορυκτού πλούτου, αλλά το πιο φρικιαστικό που έχει να κάνει όχι μόνο με λεφτά αλλά και με χιλιάδες θυσίες πατριωτών θυμάτων των Εγκληματιών γερμανών για το γερμανικό χρέος!
Ετοιμάζονται σε συμφωνία με τους εγκληματίες Γερμανούς να έρθουν σε δήθεν συμβιβασμό με ψίχουλα και και να κάνουν μια προδοσία που ούτε ο μεγαλύτερος προδότης Μητσοτάκης δεν το τόλμησε και θα το παρουσιάσουν ως θαύμα σε τέτοια οικονομική θέση που είμαστε‼! Και έχει συνέχεια η προδοσία που ήταν σκηνοθετημένη η οικονομική εξαθλιώσει των Ελλήνων και των Κυπρίων να πασάρουν και το σχέδιο ΑΝΑΝ ως το ποιο ειρηνόφιλο και συμφέρον‼!
Έτσι, ξαφνικά και με το έτσι θέλω, η απόφαση της αποζημίωσης προς τον Ελληνικό λαό των 2 δις της ομόφωνης απόφασης της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής, μετατράπηκε από τις μνημονιακές κυβερνήσεις Παπαδήμου και Σαμαρά σε αποζημίωση περί των 200 εκ. ευρώ, τα οποία δεν ήταν στο σύνολό τους σε μετρητά
Γι’ αυτό το θέμα οι εκφραζόμενες απόψεις ποικίλλουν από την άποψη ότι δεν μας χρωστούν τίποτα διότι κάποιοι πολιτικοί μας παραιτήθηκαν εγγράφως από αυτές τις αποζημιώσεις (πράγμα που είναι ψέμμα) έως την άποψη του ιλλιγιώδους ποσού του 1,3 τρισ.ευρώ(!).
Η ανακοίνωση καταλήγει καλώντας να γίνει γνωστή η αλήθεια «μετά από αυτή την εξέλιξη δημιουργούνται εύλογα ερωτηματικά, εάν συνεχίσει η κυβέρνηση, και ο κ. Σαμαράς προσωπικά, να κρατάει στο συρτάρι, αναξιοποίητο, το συγκεκριμένο πόρισμα. Ο ελληνικός λαός έχει δικαίωμα να μάθει την αλήθεια για το κρίσιμο αυτό ζήτημα».
«O πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς έχει στα χέρια του, από τις 8 Μαρτίου, πόρισμα 80 σελίδων με στοιχεία, αποδείξεις και νομικά επιχειρήματα για το κατοχικό δάνειο και τις γενικότερες οφειλόμενες επανορθώσεις της Γερμανίας προς τη χώρα μας για τα δεινά που υπέστη κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής.
Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Spiegel που επικαλείται το «Βήμα της Κυριακής», η Γερμανία χρωστά στην Ελλάδα 108 δισ. ευρώ για την ανοικοδόμηση κατεστραμμένων υποδομών και 54 δισ. για το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο.
H διαδικτυακή έκδοση του περιοδικού der Spiegel αναδημοσιεύει άρθρο με τον τίτλο «Όσα μας χρωστά η Γερμανία» από το κυριακάτικο φύλο της εφημερίδας το Βήμα. Πρόκειται για το θέμα της καταβολής των πολεμικών αποζημιώσεων από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Συγκεκριμένα:
α.1. Η επιστροφή των αρχαιολογικών θησαυρών και των έργων Τέχνης, καταγεγραμμένα από τη Δ/νση Αρχαιοτήτων και Ιστορικών Μνημείων και από το Τμήμα Αρχαιολογίας Παν/μίου Αθηνών.
α.2. Η Διασυμμαχική Επιτροπή 19 χωρών της Ευρώπης, στο Παρίσι,το 1946 που καταλόγισε να πληρώσει η Γερμανία στην Ελλάδα,για τις καταστροφές στην οικονομία της, το ποσό των 7.100 δις δολ., αγοραστικής αξίας 1938, αντί του ποσού των 14.500 δις δολ. που ζήτησε η Ελλάδα, σημερινή αξία σε ευρώ 108 δις χωρίς τους τόκους.
α.3. Το αναγκαστικό δάνειο: Το υπόλοιπο (πλήρωσαν στο τέλος της κατοχής 2 δόσεις), ύψους 3.500 δις δολ., σημερινής αξίας 54 δις ευρώ χωρίς τους τόκους.
β. Η καταστροφή της οικονομίας της Ελλάδας: Η πραγμάτωσή της επήλθε:
β.1. Με την αρπαγή του 51% των μετοχών των ΔΕΚΟ και όλων των μεγάλων ιδιωτικών επιχειρήσεων.
β.2.Με τη διατροφή των στρατευμάτων κατοχής, σύνολο 670.000 στρατός ( Γερμανικός, Ιταλικός, Βουλγαρικός). Ακόμη και με τη διατροφή της στρατιάς του Ρόμελ, του AFRICA CORPS, (κατ’ εξαίρεση, μόνο η Ελλάδα!!!). Η διατροφή ανήλθε σε 8 δις δρχ., το μήνα.
β.3.Με το πλαστό χαρτονόμισμα Reichs Kredit Kassenschine είχαμε άμεση λεηλασία επιχειρηματιών, άμεση λεηλασία ελληνικού χρήματος. Έγινε εξαγορά του με 530.894 χρυσές λίρες Αγγλίας,τον Αύγουστο του 1941.
β.4. Με τη ληστεία νομισμάτων: Δεκάρικα, εικοσάρικα, τάλιρα, 37.77 τόνοι = πλήρωσαν μόνο 104 χρυσές λίρες (!!!) και πήραν ασήμι 18μιση τόνους. Από τα 2δραχμα, 1δραχμα, 20λεπτα, 10λεπτα πήραν 64.50 τόνους, πλήρωσαν μόνο 5μιση χρυσές λίρες (!!!) και πήραν συνολικά 73 τόνους χαλκού.
β.5. Με το αναγκαστικό δάνειο, με ρηματική διακοίνωση στις 23.3.1942, που επιβλήθηκε στην Ελλάδα και είχε αναδρομική ισχύ από 1.1.1942. Υπόλοιπο, 3.5 δις δολ. αγοραστικής αξίας του 1938.
β.6. Με τις δημεύσεις: Το 10% της αγροτικής παραγωγής. – Επιτάξεις: Σχολεία, νοσοκομεία, ξενοδοχεία, οικήματα. – Κατασχέσεις: Μέσα συγκοινωνίας και μεταφοράς = Σιδηρόδρομοι, πλοία, αυτοκίνητα, ποδήλατα, ακόμη και ζώα, άλογα, μουλάρια, γαϊδουριά.
β.7. Με τις αμέτρητες αρπαγές και ληστείες οικιών, καταστημάτων, σε όλη την Ελλάδα.
γ. Προς τα θύματα: 89 αναγνωρισμένα ολοκαυτώματα. – Ολόκληρη η Ελλάδα είναι ένα ολοκαύτωμα-νεκροταφείο αμέτρητων μαρτυρικών πόλεων, 13.1/2 % του ελληνικού πληθυσμού.
Ένα ξεκαθάρισμα
Όπως βλέπουμε, οι αριθμοί είναι ιλιγγιώδεις. Στην υποθετική περίπτωση που ικανοποιηθεί το σύνολο των παραπάνω απαιτήσεων, τότε θα δικαιωθούν απόλυτα οι φόβοι του Γερμανού ιστορικού Ρίτσλ ο οποίος σε συνέντευξή του αναφέρει πως εάν οι Έλληνες αρχίσουν αυτές τις διεκδικήσεις “θα μας τα πάρουν όλα”. Ωστόσο, από αυτές τις διεκδικήσεις άλλες είναι άμεσα και σχετικά εύκολα απαιτητές και άλλες μπορούν να τελεσφορήσουν σε βάθος χρόνου.
Οι αποζημιώσεις που μπορούν άμεσα να διεκδικηθούν είναι αυτές που επιδικάστηκαν από την διασυμμαχική επιτροπή και το υπόλοιπο του αναγκαστικού δανείου. Η καθαρή αξία αυτών των αποζημιώσεων ανέρχεται συνολικά σε 162 δισ. ευρώ. Εάν σε αυτό προστεθούν τόκοι από την ημέρα της επιδίκασης (το 1946), αντιλαμβανόμαστε ότι αυτό το ποσό υπερδιπλασιάζεται το λιγότερο.
Εδώ υπάρχει ένα μικρό, μα σκοτεινό σημείο. Όποτε διατυπώθηκαν διεκδικήσεις, όλες τις φορές προφορικά εκτός από το 1995 που διατυπώθηκαν σε ρηματική διακοίνωση από τον Α. Παπανδρέου, αντιμετώπισαν την άρνηση της Γερμανίας. Ο καγκελάριος Χ. Κολ, στα 50χρονα της μάχης της Κρήτης το 1991 απέρριψε τις αιτιάσεις του Μητσοτάκη για πολεμικές αποζημιώσεις λέγοντας ότι η Γερμανία δεν χρωστάει αποζημιώσεις γιατί αυτές έχουν ρυθμιστεί με μυστικές συμφωνίες. Εννοούσε με τον κ. Κ.Καραμανλή το 1958 -μόνο που ο κ.Καραμανλής δήλωσε ότι τέτοιες συμφωνίες δεν υπάρχουν. Εάν η Γερμανία έχει στα χέρια της όντως τέτοιες συμφωνίες που ακυρώνουν την εύλογη διεκδίκηση του ελληνικού κράτους, τότε είναι υποχρεωμένη να τις εμφανίσει. Όμως, ακόμα και τότε, αυτό που θα πετύχει θα είναι μια απλή καθυστέρηση, καθώς τέτοιες συμφωνίες είναι επαχθείς και καταρρίπτονται δικαστικά…
Μια άλλη άμεση διεκδίκηση είναι φυσικά αυτή της αρχαιολογικής λείας που αρπάχθηκε από την Ελλάδα κατά τη διάρκεια της Γερμανικής κατοχής (τα διεκδικούμενα είναι καταγεγραμμένα από τη Δ/νση Αρχαιοτήτων και Ιστορικών Μνημείων και από το Τμήμα Αρχαιολογίας Παν/μίου Αθηνών).
Μια μέθοδο για την άμεση διεκδίκηση των παραπάνω, έχει δώσει επισήμως ο βουλευτής Ηρακλείου κ.Μανώλης Στρατάκης και συνοψίζεται στην εξής διαδικασία:
1. Η κυβέρνηση να αναθέσει στην Τράπεζα της Ελλάδος να αποτιμήσει χωριστά, εντόκως το υφιστάμενο μέχρι σήμερα ύψος τόσο των πολεμικών επανορθώσεων όσο και εκείνο του αναγκαστικού δανείου.
2. Τα εν λόγω οικονομικά μεγέθη η κυβέρνηση να κοινοποιήσει νομικώς (εξώδικο) στη γερμανική κυβέρνηση καλώντας την σε δημόσια δήλωση ότι σε εύλογο χρόνο, ρητώς οριζόμενο, θα εξοφλήσει τις απαιτήσεις της χώρας ή να τις συμψηφίσει καθ’ ο μέτρο αντιστοιχούν σε απαιτήσεις της έναντι της Ελλάδας.
3. Παρερχομένου άπρακτου του οριζόμενου στο εξώδικο χρόνου, η κυβέρνηση να εναγάγει στα αρμόδια δικαστήρια τη γερμανική κυβέρνηση, προσεπικαλούμενη στην εν λόγω δίκη τους δανειστές μας ως έχοντες έννομο συμφέρον. Ευνόητη είναι η διευκρινιστική δήλωση ότι δεν αποκλείονται οι προσθέτως παρεμβαίνοντες.
4. Αμέσως με την κατάθεση της αγωγής η κυβέρνηση να εγγράψει τις απαιτήσεις αυτές (πολεμικές επανορθώσεις και δάνειο) με χωριστούς κωδικούς ως προβλεπόμενα και απαιτητά έσοδα στον Γενικό Προϋπολογισμό του κράτους του έτους 2012.
5. Όλες οι ανωτέρω πράξεις να επικυρωθούν από τη Βουλή με ειδικό νόμο και να κοινοποιηθούν προς ενημέρωση και ενδεχομένως για κάθε νόμιμη ενέργεια στους διεθνείς οργανισμούς καθώς και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο οποίο με πρόταση των Ελλήνων Ευρωβουλευτών να γίνει συζήτηση στην Ολομέλεια.
Ερχόμαστε τώρα στο θέμα των σχετικά μή άμεσων διεκδικήσεων. Αυτές συνοψίζονται σε:
α. Αποζημίωση για 18,5 τόννους ασημιού και 73 τόννους χαλκού από την επίταξη και το λειώσιμο νομισμάτων.
β. Αποζημίωση για την επίταξη και δήμευση τροφώνκαι μέσων για κάλυψη του Γερμανικού στρατού (ιδιαίτερα του Afrika Korps), πράγμα όμως που θα πρέπει να υπολογιστεί επακριβώς με βάση στοιχεία της τότε εποχής.
γ. Αποζημίωση για τις θηριωδίες της Κατοχής. Όπως αναφέρει ο κ.Γλέζος στην έκθεσή του, υπάρχουν 89 αναγνωρισμένες σφαγές στον Ελληνικό χώρο, για τις οποίες μπορούν να διεκδικηθούν αποζημιώσεις από τις τοπικές κοινωνίες και τους συγγενείς των θυμάτων. Για να καταλάβουμε το ύψος αυτής της απαίτησης, θα πρέπει να θυμόμαστε ότι οι απώλειες σε πληθυσμό της Ελλάδας από την Γερμανική κατοχή ανήλθαν στο 13,5% του προπολεμικού πληθυσμού. Απαιτείται μακρόχρονη όμως διαδικασία και προσφυγή σε διεθνή δικαστήρια άμεσα.
Τα παραπάνω είναι η πραγματική κατάσταση, το τί ακριβώς συμβαίνει με το μέγα θέμα των Γερμανικών αποζημιώσεων. Όπως βλέπουμε δεν μπορεί να μιλήσει κανείς για τρισεκατομμύρια ευρώ -ωστόσο ακόμα και οι άμεσες διεκδικήσεις των 162 δισ. ευρώ (χωρίς διεκδίκηση τόκων) είναι πάνω από το μισό του εξωτερικού χρέους της χώρας- εάν δε επιδικαστούν και τόκοι, τότε το χρέος εξαφανίζεται…
Πληροφορίες από
http://www.attikipress.gr/
http://www.aegeantimes.gr/
http://thesalaminians.com/
 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Δ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ
Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>