«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Αλήθεια με τι κρατάνε και εκβιάζουν οι ανθέλληνες τοκογλύφοι τους προδότες ηγέτες της Ελλάδος;;;

Ο Σαμαράς πρέπει να βγάλει τα κάστανα από τη φωτά
Σε κατάσταση βέρτιγκο βρίσκεται πλέον η κυβέρνηση, καθώς οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα είναι σε αδιέξοδο. Την αισιοδοξία των προηγούμενων ημερών διαδέχθηκε η κατήφεια, ο προβληματισμός και η αβεβαιότητα, καθώς οι εκπρόσωποι των δανειστών τα βλέπουν όλα μαύρα, απαιτώντας να περάσουν οι δικές του προτάσεις αγνοώντας επιδεικτικά την ύφεση στην οποία βρίσκεται η χώρα, την αλματώδη αύξηση της ανεργίας, αλλά κα την φτώχεια.

Παράλληλα φαίνεται ότι έχουν βάλει στο μάτι το τραπεζικό σύστημα, τοποθετώντας εμπόδια στην ολοκλήρωση της συγχώνευσης της Εθνικής με την Eurobank, την οποία οι ίδιοι είχαν «ευλογήσει».

Παράλληλα η απόρριψη του σχεδίου Μανιτάκη από τους τροϊκανούς δημιούργησε και νέα μίνι κρίση εντός του κυβερνητικού σχήματος, καθώς κάποιοι έξυπνοι διέρρευσαν πως ο Μανιτάκης μετράει ώρες. Η ΔΗΜ.ΑΡ. αντέδρασε και τελικά η παρεξήγηση λύθηκε αφού επικοινώνησαν τηλεφωνικά Σαμαράς-Κουβέλης και ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τον πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ., ότι δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο.
Τώρα εδώ που έχει φθάσει η κατάσταση το ραντεβού του Σαμαρά με τους Τόμσεν-Μαζουχ-Μορς την Κυριακή το πρωί κρίνεται ιδιαίτερα κρίσιμο για την πορεία των διαπραγματεύσεων. Ήδη εντός της κυβέρνησης ξορκίζουν την πιθανότητα να μην υπάρξει συμφωνία και έχουμε νέα αποχώρηση από την Αθήνα των τροικανών. Όπως διαμηνύει το Μαξίμου στόχος του πρωθυπουργού είναι να υπάρξει συμφωνία με την τρόικα, χωρίς όμως να υποχωρήσει από τις «κόκκινες γραμμές» που έχουν τεθεί. Στο Μέγαρο Μαξίμου, παρά τα προβλήματα που υπάρχουν και την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με την άρνηση της τρόικας να δεχθεί το σχέδιο Μανιτάκη για την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων, θεωρούν ότι μπορεί στη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους εκπροσώπους των πιστωτών να βρεθεί κοινός τόπος.
Στο παρασκήνιο εκτυλίσσεται μια παράλληλη διαπραγμάτευση από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, ο οποίος φέρεται να έχει επικοινωνήσει με κορυφαίους παράγοντες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στην προσπάθειά του να διαμορφώσει ένα πιο συναινετικό κλίμα. Παράλληλα για τον κ. Σαμαρά αποτελεί θέμα ζωτικής σημασίας για την ελληνική οικονομία να προχωρήσει η συγχώνευση της Εθνικής Τράπεζας με τη Eurobank και δεν υπάρχει διάθεση να υποχωρήσει, παρά τις πολλές και σοβαρές ενστάσεις που θέτει η τρόικα.
Σε αυτό το ρευστό κλίμα για τις διαπραγματεύσεις που συνδέονται άμεσα με την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ σε πρώτη φάση και σε δεύτερη των άλλων 6 δισ. ευρώ, τίθενται πολλά ερωτήματα από υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη για τη στάση της τρόικα, η οποία αν και αρχικά ήταν ένθερμη υποστηρίκτρια της συνένωσης, άλλαξε άποψη, οδηγώντας σε «περίεργες» σκέψεις για τα συμφέροντα που εκπροσωπεί τελικά.
Πάντως η εντολή που δόθηκε στην τελευταία σύσκεψη που διεξήχθη υπό τον Αντώνη Σαμαρά στο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός έδωσε σαφή και κατηγορηματική εντολή στους συμμετέχοντες, ότι «Δεν κάνουμε πίσω από τις γραμμές μας». Αυτή τη φράση του πρωθυπουργού άκουσαν οι Γ. Στουρνάρας, Χ. Σταϊκούρας, Γ. Μαυραγάνης, Δ. Σταμάτης, Τ. Μπαλτάκος, Κ. Χατζηδάκης, Αθ. Σκόρδας, Δ. Βαρτζόπουλος, Χρ. Λαζαρίδης και Στ. Παπασταύρου.
Η κρίση με Μανιτάκη
Στο Μέγαρο Μαξίμου αιφνιδιάστηκαν όταν άκουσαν το βράδυ της Παρασκευής διαρροές από το περιβάλλον του κ. Μανιτάκη, ότι εάν είναι αυτός το πρόβλημα για τη δόση να παραδώσει το υπουργείο, αλλά και τα πυρά που εξαπέλυσε κατά του υπουργού Οικονομικών.
Στην τελευταία σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που έγινε προ ημερών συζητήθηκε το σχέδιο Μανιτάκη και συμφωνήθηκε ότι είναι θέμα διαπραγμάτευσης του υπουργού με την τρόικα. Παρά τις διαβεβαιώσεις και τις συζητήσεις που είχε ο κ. Μανιτάκης με την τρόικα δεν επετεύχθη συμφωνία και για πολλοστή φορά, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αναδεικνύεται ως το μεγάλο πρόβλημα.
«Δεν τίθεται θέμα απομάκρυνσης του Αντώνη Μανιτάκη, φέρεται να διαβεβαίωσε τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν.
Στην συνέχεια ο κ. Κουβέλης συναντήθηκε με τον κ. Μανιτάκη. Το Μέγαρο Μαξίμου διαμηνύει ότι η συνάντηση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ με τον κ. Μανιτάκη είναι για πείσει ο κ. Κουβέλης τον υπουργό, ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες που θα οδηγήσουν στην εκταμίευση της δόσης.
Η ΔΗΜΑΡ, ωστόσο, υπογραμμίζει ότι στηρίζει τόσο τον κ. Μανιτάκη όσο και το σχέδιό του.
Η τρόικα πρότεινε στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης να προχωρήσει στην απόλυση ώς τον Ιούνιο των επίορκων και των κοπανατζήδων και να τους αντικαταστήσει με ισάριθμους υπαλλήλους με όλα τα τυπικά προσόντα, με εξαίρεση του κανόνα ένα προς πέντε στις προλήψεις.
Ο κ. Μανιτάκης εκδήλωσε αδυναμία να αποδεχθεί την πρόταση, λέγοντας ότι οι αποχωρήσεις αυτών των κατηγοριών υπαλλήλων είναι αναγκαστικές, αλλά με βάση τους νόμους της χώρας και όχι χωρίς να έχουν τελεσιδικήσει.
Το κλίμα για τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι βαρύ εδώ και αρκετές εβδομάδες και συγκεκριμένα από την πρώτη επίσκεψη της τρόικας στα μέσα Μαρτίου, όταν και πάλι είχε διαπιστωθεί αδιέξοδο στα θέματα του Δημοσίου.
Όπως βεβαιώνουν βουλευτές της ΝΔ που γνωρίζουν το κλίμα στο εσωτερικό της κυβέρνησης, η αποχώρηση Μανιτάκη από την κυβέρνηση ή εν πάση περιπτώσει από το συγκεκριμένο υπουργείο είναι πλέον θέμα χρόνου…
Σε ό,τι αφορά το «χαράτσι», το σχέδιο της κυβέρνησης για τις ελαφρύνσεις των οικονομικά ασθενέστερων συζητείται ακόμη με την τρόικα και δεν αποκλείεται να υπάρξουν ορισμένες μικρές μειώσεις στην πρόβλεψη για μεσοσταθμική ελάφρυνση ύψους 10-15% που είχε ανακοινώσει αρχικά η κυβέρνηση.
http://www.iapopsi.gr/
Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>