«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΑΥΤΗ η ακριβοπληρωμένη μαϊμού ΠΗΔΑΕΙ τους Έλληνες!!!

Κίνδυνος νέων μέτρων λόγω ύφεσης και υστέρησης εσόδων – εισφορών

«Καθημερινές οι συναντήσεις με την τρόικα», λένε στο υπουργείο Οικονομικών

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/04/2013 23:57

Κίνδυνος νέων μέτρων λόγω ύφεσης και υστέρησης εσόδων - εισφορών

«Δεν θα κλείσει τίποτε, εάν δεν κλείσουν όλα», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της πρώτης συνάντησης, διάρκειας τριών ωρών, με τους επικεφαλής της τρόικας, προσθέτοντας ότι «έχει δουλειά ακόμη».
«Μόλις ολοκληρώσαμε μια διαπραγμάτευση με την τρόικα και σας πληροφορώ ότι τα πράγματα δεν είναι καθόλου απλά, είναι δύσκολα» είπε ο κ. Στουρνάρας αμέσως μετά, μιλώντας στην παρουσίαση του βιβλίου «Ο Ψυχρός Εμφύλιος» του δημοσιογράφου του «Βήματος» κ. Γιάννη Πρετεντέρη.
«Η τρικομματική κυβέρνηση, παρά τις δυσκολίες, πέρασε τις παιδικές της ασθένειες. Την Τετάρτη, οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί ήρθησαν στο ύψος των περιστάσεων. Εδειξαν αυτογνωσία και πολιτικό ρεαλισμό» πρόσθεσε ο κ. Στουρνάρας στην ίδια εκδήλωση, σχολιάζοντας με αυτό τον τρόπο την απόφαση να συνεχιστεί η είσπραξη του φόρου ακινήτων από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και το 2013.
Στελέχη που μετείχαν στη συνάντηση με την τρόικα ανέφεραν ότι δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία για το πώς θα καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό της περιόδου 2013-2014, γεγονός που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων μέτρων.
Μείζον ζήτημα θεωρείται η υστέρηση στα έσοδα, η οποία σε συνδυασμό με τη «μαύρη τρύπα» στα ασφαλιστικά ταμεία, δημιουργεί νέα, δυσμενέστερα δεδομένα. Το δημοσιονομικό κενό (από την υστέρηση εσόδων και ασφαλιστικών εισφορών) εκτιμάται από 2,5 ως 3,2 δισ. ευρώ για το 2013 και το 2014.
Παρά ταύτα, πηγές του υπουργείου Οικονομικών τόνιζαν το βράδυ της Πέμπτης ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο νέων περικοπών, όπως π.χ. μια νέα μείωση των συντάξεων σε ορισμένα Ταμεία που αντιμετωπίζουν προβλήματα.
Παράλληλα κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι η Ελλάδα δεν αντέχει άλλα μέτρα.
Βαθύτερη ύφεση, τουλάχιστον 5% το 2013
Υπό το φως των νέων δεδομένων στο εσωτερικό της χώρας (όπως η υψηλότερη του αναμενόμενου ανεργία) αλλά και στο εξωτερικό, μετά την κρίση στην Κύπρο, κυβέρνηση και τρόικα οδηγούνται σε νέες εκτιμήσεις για την ύφεση.
Από την πλευρά του, το υπουργείο Οικονομικών εκτιμά ανεπισήμως ότι η ύφεση εφέτος θα ανέλθει σε 5% (από 4,5% της πρόβλεψης του Προϋπολογισμού), λόγω τω συνεπειών από την κρίση στην Κύπρο. Την ίδια στιγμή ορισμένοι κοινοτικοί αξιωματούχοι εκτιμούν ότι οι επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία από την κρίση στην Κύπρο μπορεί να αποδειχθούν ακόμη δυσμενέστερες, φτάνοντας στο 1% του ΑΕΠ, αντί για 0,5% που εκτιμά η ελληνική πλευρά.
Ανοιχτό το θέμα της συγχώνευσης Εθνικής – Eurobank
Σοβαρή ανησυχία επικρατεί στο οικονομικό επιτελείο και για τις εξελίξεις γύρω από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Την Πέμπτη, ερωτηθείς αν η συζήτηση με την τρόικα αφορούσε και τις φημολογούμενες αντιρρήσεις της για τη συγχώνευση της Εθνικής Τράπεζας με τη Eurobank ο κ. Στουρνάρας απάντησε «μιλήσαμε για όλα».
«Με την τρόικα ανοίξαμε όλη τη “γκάμα” των θεμάτων, δημοσιονομικά, τράπεζες, διαρθρωτικά και προγραμματίσαμε τις συναντήσεις και τις διαπραγματεύσεις των επομένων ημερών» ανέφερε λίγο νωρίτερα ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών.
Δύσπιστη η τρόικα για το νέο χαράτσι
Σύμφωνα με πληροφορίες, από την ελληνική πλευρά ετέθη και ο νέος τρόπος φορολόγησης των ακινήτων για εφέτος που αποφασίστηκε στην σύσκεψη των πολτικών αρχηγών. Από την πλευρά των εκπροσώπων των δανειστών διατυπώθηκαν ερωτήματα αναφορικά με τη δημοσιονομική απόδοση του μέτρου.
Η κυβέρνηση επιδιώκει καταρχάς την εκταμίευση του υπολοίπου της δόσης του περασμένου Δεκεμβρίου (2,8 δισ. ευρώ), για το οποίο βασικό διαρθρωτικό ορόσημο (milestone) είναι η κινητικότητα στο Δημόσιο.
Ωστόσο το κεντρικό διακύβευμα είναι είναι η δόση του α΄ τριμήνου του 2013, ύψους 6 δισ. ευρώ. Για το συγκεκριμένο θέμα πρέπει να υπάρξει (μεταξύ άλλων) συμφωνία και για την πρόοδο των αποκρατικοποιήσεων, την πορεία των φορολογικών εσόδων, τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τις εφορίες και τα ταμεία και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

 

http://www.tovima.gr/
Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>