«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Βόμβα από ALPHA BANK: E.E. και ευρώ τελειώνουν!

Διαβλέποντας το τι έρχεται η Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών της Alpha Bank κάνει ειδική αναφορά το εβδομαδιαίο δελτίο οικονομικών εξελίξεων που εκδίδει για την απόφαση του Eurogrpoup αναφορικά με την Κύπρο και προβαίνει σε μια πρωτοφανή για τράπεζα, επίθεση κατά της του ανώτατου ευρωπαϊκού οργάνου που έχει εξελιχθεί σε όργανο της Γερμανίας.
Όπως επισημαίνεται στο δελτίο, η απόφαση της 25ης Μαρτίου, συνεπάγεται μια σειρά από εξαιρετικά αρνητικές εξελίξεις για το χρηματοοικονομικό σύστημα, και κυρίως στην ουσιαστική απομόνωση και συρρίκνωση του τομέα των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, και, κατά συνέπεια, της οικονομίας της μεγαλονήσου.
Ας δούμε τα κυριότερα αποσπάσματα του δελτίου της Alpha Bank:
“Η απόφαση αυτή συνεπάγεται μια σειρά από εξαιρετικά αρνητικές εξελίξεις για το χρηματοοικονομικό σύστημα, και κυρίως στην ουσιαστική απομόνωση και συρρίκνωση του τομέα των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, και, κατά συνέπεια, της οικονομίας της μεγαλονήσου. Σημειώνεται ότι η απόφαση του Eurogroup της 15 ης Μαρτίου για την επιβολή της έκτακτης εισφοράς στις τραπεζικές καταθέσεις ήταν από πάσης απόψεως παράλογη και επώδυνη για την οικονομία της Κύπρου. Ωστόσο, εκείνο που διογκώνει υπέρμετρα τις αρνητικές επιπτώσεις εκείνης της απόφασης είναι η μη άμεση εφαρμογή της μετά την ανακοίνωσή της. Αυτή η εξέλιξη υποχρέωσε σε κλείσιμο των τραπεζών από την Τρίτη 18/3/2013, και στην επιβολή δραματικών περιορισμών στις αναλήψεις από τις τράπεζες της Κύπρου για απροσδιόριστο διάστημα μετά το άνοιγμά τους την Πέμπτη 28/3/2013.
Οι ενέργειες αυτές ήταν επόμενο να οδηγήσουν στην αποδιοργάνωση και σε αβάστακτη οικονομική επιβάρυνση του τραπεζικού συστήματος της Κύπρου, στο πάγωμα κάθε μορφής οικονομικής δραστηριότητας στην Κύπρο. (…)
Οδηγηθήκαμε σε μια άνευ προηγούμενου επιβολή της ουσιαστικής ακύρωσης της δυνατότητας λειτουργίας ( αντί της αναγκαίας εξυγίανσης ) του χρηματοοικονομικού συστήματος της Κύπρου τόσο στη βραχυχρόνια όσο και στη μεσο – χρόνια περίοδο. Αυτό προκύπτει από τα πραγματικά γεγονότα που εκτυλίσσονται στην Κύπρο και τις πρακτικές « εξυγίανσης » που ακολουθούνται.
Ειδικότερα, η αποκατάσταση της καταλυτικά διαταραγμένης εμπιστοσύνης των καταθετών και των επενδυτών στην οικονομία της Κύπρου μετά τα συμβάντα της προηγούμενης εβδομάδος θα είναι ένα εγχείρημα με σχεδόν αξεπέραστες δυσκολίες. Σημειώνεται ότι οι καταθέτες με ανασφάλιστες καταθέσεις τόσο στην ΛΤΚ όσο και στην ΤΚ θα χάσουν ένα σημαντικό μέρος ( σχεδόν το σύνολο στη ΛΤΚ και γύρω στο 40% στην ΤΚ ) των αποταμιεύσεών τους. Από την άλλη πλευρά ακόμη και οι καταθέτες με καταθέσεις έως € 100.000 υποχρεώνονται τώρα ( αναπόφευκτα ) σε περιορισμένες αναλήψεις των δικών τους αποταμιεύσεων, ενδεχομένως για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Πως θα συμπεριφερθούν αυτοί οι καταθέτες μόλις αποκτήσουν τη δυνατότητα ανάληψης των δικών τους χρημάτων ;
Πότε θα ξεχαστούν τα ανωτέρω έτσι ώστε να αποκατασταθεί ξανά η εμπιστοσύνη για τοποθετήσεις αποταμιεύσεων στις τράπεζες της Κύπρου, όπως φαίνεται να διαβεβαιώνει του Eurogroup;
Η αναπόφευκτη μεγάλη μείωση των καταθέσεων στις τράπεζες της Κύπρου λόγω των ανωτέρω ανεξέλεγκτων πρακτικών, φαίνεται ότι επιδιώκεται ανοικτά από το Eurogroup – που κάνει λόγο για μείωση του χρηματοοικονομικού τομέα της Κύπρου στο μέσο όρο της ΕΕ -27 έως το 2018. Αυτή, ωστόσο, η επιβληθείσα δραστική μείωση των καταθέσεων χωρίς επιστροφή, η οποία μπορεί να ανέλθει σε δεκάδες δις ευρώ, θα συνεπάγεται αναπόφευκτα τη δημιουργία υπέρμετρα μεγάλων χρηματοδοτικών ανοιγμάτων στη νέα Τράπεζα Κύπρου και θα διογκώσουν αναπόφευκτα περαιτέρω την ήδη διογκωμένη ( με τα € 9,2 δις της Λαϊκής ) εξάρτησή της από την ΕΚΤ.
Θα υπάρξουν τότε αφόρητες πιέσεις για δραστική μείωση της χρηματοδότησης της οικονομίας στα επόμενα έτη καθώς και για τον περιορισμό των δυνατοτήτων χρηματοδότησης και προσφοράς ολοκληρωμένων επιχειρηματικών υπηρεσιών σε ξένες επιχειρήσεις που ήταν ένα από τα βασικά συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κύπρου έως σήμερα. Αυτό θα έχει αναπόφευκτα πολύ σημαντικές και σε μεγάλο βαθμό ανεξέλεγκτα αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία της Κύπρου και στη ζωή των κατοίκων της. Η έκταση της πτώσης του ΑΕΠ της χώρας δεν μπορεί ακόμη να εκτιμηθεί διότι τα νέα δεδομένα ακόμη διαμορφώνονται και οι συμπεριφορές των οικονομικών μονάδων στο νησί θα πρέπει να εκδηλωθούν σαφέστερα.
Ωστόσο, είναι ευρέως αποδεκτό ότι η πτώση του ΑΕΠ θα είναι μεγάλη και μακροχρόνια. Ως αποτέλεσμα κανείς δεν θέλει σήμερα να κάνει προβλέψεις για την εξέλιξη των επισφαλειών στις τράπεζες που θα απομείνουν, τόσο λόγω της επιδεινούμενης ύφεσης όσο και λόγω της μείωσης των καταθέσεων – δεδομένου ότι πολλές καταθέσεις συνδέονται και με χορηγήσεις. Εξίσου εκπληκτική με τα ανωτέρω είναι και η προσπάθεια που γίνεται να περιβληθεί η ουσιαστική διάλυση του χρηματοοικονομικού συστήματος στην Κύπρο με ιδεολογικό περιεχόμενο.
Ξαφνικά ανακαλύφθηκε ότι οι καταθέσεις μιας τράπεζας άνω των € 100.000 είναι όντως ανασφάλιστες και ότι μπορεί να κατασχεθούν για την ανα – κεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Αυτή η ανακάλυψη, εντελώς τυχαία, έγινε μετά τη διάθεση στην προηγούμενη 5 ετία πολλών τρισεκατομμυρίων Ευρώ κρατικού χρήματος για τη διάσωση των τραπεζών ( και κυρίως των « ανασφάλιστων » καταθετών ) σε πολλές από τις χώρες του κεντρικού πυρήνα της Ευρωζώνης και μετά τη διάθεση επίσης πολλών επιπλέον τρις Ευρώ χρήματος χαμηλού κόστους από την ΕΚΤ για τη σταθεροποίηση αυτών των τραπεζών ( και των « ανασφάλιστων » καταθετών τους ) μετά τη διάσωσή τους. Τώρα βέβαια πρόκειται για τις τράπεζες μιας μικρής χώρας ( της Κύπρου ), οι οποίες σημειωτέον δεν βρέθηκαν ποτέ φορτωμένες με τιτλοποιημένα στεγαστικά δάνεια των ΗΠΑ και με άλλες απαιτήσεις ( τοξικά ομόλογα ) με ανύπαρκτη δυνατότητα εξυπηρέτησης.
Αντίθετα, είχαν καταθέτες που τις εμπιστεύονταν έως σήμερα, ακόμη και στην περίοδο μετά τις ζημιές που τους επιβλήθηκαν, και πάλι με το ελληνικό PSI Plus, παρ ’ όλες τις αιτιάσεις ( αναπόδειχτα ασφαλώς ) για « οικονομία καζίνο », για « ρώσους ολιγάρχες », για « φορολογικούς παραδείσους », κ. ά.
Στην τρέχουσα περίοδο κατά την οποία οι περιφερειακές οικονομίες της Ευρωζώνης βρίσκονται σε κρίση ( χρηματοοικονομική και οικονομική ), όλα αυτά, βέβαια, θέτουν ακόμη μεγαλύτερα εμπόδια στην προσπάθεια αυτών των χωρών για έξοδό τους από την κρίση. Συμπερασματικά, το ότι οι καταθέσεις άνω των € 100.000 είναι ανασφάλιστες το ξέρει όλος ο κόσμος.
Το να χρησιμοποιούνται, όμως, επιλεκτικά από το Eurogroup και από το ΔΝΤ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, απλώς και μόνο επειδή είναι ανασφάλιστες, εξασθενεί ( αντί να ενισχύει ) την Ζώνη του Ευρώ ως σύνολο, και υπονομεύει εν τη γενέσει του το σύστημα ευρωπαϊκής τραπεζικής εποπτείας και διευθέτησης τραπεζικών κρίσεων, που αποφασίσθηκε εν μέσω της κρίσεως στην Ευρωζώνη.
Πρόκειται για επικίνδυνη πρακτική που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στην αποδυνάμωση της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που φωτισμένοι Ευρωπαίοι Ηγέτες άλλων εποχών ανάλωσαν τη ζωή τους για να τη δημιουργήσουν και να την θεσμοθετήσουν”.
Όταν οι ίδιες οι τράπεζες γράφουν αυτά για την απόφαση του Εurogroup τι να προσθέσουν οι “απλοί θνητοί” εν όψει την επερχόμενης κατάσχεσης ποσοστού (θεωρητικά ποσοστού γιατί πρακτικά στην Κύπρο δημεύθηκαν όλες οι καταθέσεις και όσα θέλει δίνει η τρόϊκα) των καταθεσεων τους για να χρηματοδοτηθούν τα γερμανικά ταμεία;
 http://fouska.gr/
Μοιραστείτε το!

3 comments to Βόμβα από ALPHA BANK: E.E. και ευρώ τελειώνουν!

 • dimitris

  ΦΙΛΕ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑ ΟΥΤΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΩ, ΤΟ ΣΚΙΤΣΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΒΓΑΛΤΟ.
  Ο ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ ΠΟΤΕ ΔΕ ΠΕΦΤΕΙ ΟΥΤΕ ΡΑΓΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ SPAIN OYTE ITALY OYTE GREECE OYTE ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.
  ΑΥΤΟ ΤΟ ΙΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΗΚΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΣΦΗΜΟ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΤΟΥΣ ΚΙΟΝΕΣ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ EURO ZONE
  ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ.

 • dimitris

  ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΙΣΑΙ ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ.
  ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>