«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Στις 8 Απριλίου 2013 πραγματοποιείται Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Συνταξιούχων Διπλωματικών Υπαλλήλων.

Υποβλήθηκε 28/03/2013 14:44
Οι συνταξιούχοι διπλωμάτες έχουν υποστεί διπλή μείωση των συντάξεών τους, τόσο ένα νέο 20% λόγω εισφοράς αλληλεγγύης όσο και άλλη μείωση επειδή συνδέονται οι συντάξεις τους με το ειδικό μισθολόγιο των εν ενεργεία συναδέλφων τους το οποίο υφίσταται και αυτό μείωση.
Όταν λέμε ότι οι συνταξιούχοι υφίστανται μείωση από ενέργειες της Διοίκησης, ειδικά στην περίπτωση των συνταξιούχων διπλωματικών υπαλλήλων πρέπει να κάνουμε μια ειδική διάκριση. Οι συνταξιούχοι διπλωμάτες, σε πολλές περιπτώσεις, όταν ήσαν εν ενεργεία ήσαν οι ίδιοι «εξουσία».
Άπειρες φορές για παράδειγμα, ομόφωνα (δηλαδή χωρίς να διαφωνεί κανείς) στη διάρκεια της περιόδου 2001-2011, οι πανίσχυροι τότε διπλωμάτες, ως μέλη του Ανώτατου Υπηρεσιακού Συμβουλίου του Υπουργείου Εξωτερικών αρνιόντουσαν συστηματικά να συμμορφωθούν σε αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας, που έβγαιναν η μία μετά την άλλη και ζητούσαν από το Υπουργείο Εξωτερικών να μη χρησιμοποιεί σε κρίσεις για την προαγωγή στο βαθμό του Πληρεξούσιου Υπουργού Β’ Τάξεως, εμπαθή φύλλα ποιότητας προηγούμενων βαθμών, ορισμένα από τα οποία ανέτρεχαν σε 25-30 χρόνια πριν.
Γεμάτοι υπεροψία, αλλά και πίστη ότι η ενέργειά τους θα ανταμειφθεί με ένα καλό πόστο στο εξωτερικό, οι πανίσχυροι τότε διπλωμάτες και μέλη του Ανώτατου Υπηρεσιακού Συμβουλίου του Υπουργείου Εξωτερικών, έβαζαν σε κάθε γνωμοδότησή τους για την προαγωγή στο βαθμό του Πληρεξούσιου Υπουργού όλα ακριβώς τα στοιχεία που τους είχε απαγορεύσει το Συμβούλιο Επικρατείας με τις συνεχείς ακυρωτικές αποφάσεις του 2023/2003, 73/2005, 35554/2006, 3555/2006, 2307/2008, 2308/2008 και στο τέλος βγήκαν και οι αποφάσεις 858/2011, 859/2011, 860/2011 και 861/2011. ΄Και μάλιστα σε δύο περιπτώσεις (το 2006) ο Εισηγητής πήγε ακόμα και πιο μακρυά σε βάθος χρόνο – παρά την απαγόρευση του Συμβουλίου Επικρατείας – και πήρε τη φράση από μία κρίση του 1980 (26 χρόνια πριν) και αφού δεν του άρεσε, την άλλαξε από το «έχει αντιληφθεί την αξία των κοινωνικών σχέσεων» σε «δεν έχει αντιληφθεί την αξία των κοινωνικών σχέσεων» προσθέτοντας το «δεν» πράγμα που έγινε δεκτό με χαρά από τα υπόλοιπα μέλη του Ανώτατου Υπηρεσιακού Συμβουλίου που προσυπέγραψαν ομόφωνα αυτή την παράνομη απόφαση (γνωμοδότησή) τους. Πίστευαν ακράδαντα ότι οι αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας είναι προαιρετικές για το Υπουργείο Εξωτερικών.
Ήταν τόσο υπερόπτες και αισθάνονταν παντοδύναμοι, ιδιαίτερα όταν ήταν Υπουργός Εξωτερικών η Ντόρα Μπακογιάννη, ώστε δεν φαντάστηκαν ποτέ ότι θα έχαναν τα πλούτη και τα προνόμιά τους. Και ήρθε ξαφνικά το Μνημόνιο. Και χάθηκε γι’ αυτούς και η προστάτιδά τους η Ντόρα Μπακογιάννη.
Τώρα βλέπουν να μειώνεται συνεχώς η σύνταξή τους. Δεν τους φτάνουν τα λεφτά τους να πληρώνουν το χαράτσι της ΔΕΗ και το φόρο εισοδήματος λόγω των πολυτελών σπιτιών τους στην Κηφισιά, στην Εκάλη και στο Ψυχικό. Τώρα λένε «που είναι το Συμβούλιο Επικρατείας να μας γλυτώσει;».Το ίδιο το Συμβούλιο Επικρατείας, τις αποφάσεις του οποίου περιφρονούσαν συστηματικά επί τόσα χρόνια με τις ομόφωνες αποφάσεις των μελών του διπλωματικού κλάδου. Τόσα χρόνια ούτε που νοιάστηκαν αν αδικούσαν συνάδελφό τους, αν του κατέστρεφαν την καριέρα του, αν τον ανάγκαζαν να αποχωρήσει με το ζόρι σε ηλικία 60 ετών και χωρίς να έχει συμπληρώσει 35ετή πραγματική υπηρεσία στο δημόσιο επειδή δήθεν δεν είχε το βαθμό του Πληρεξούσιου Υπουργού Β’ που όριζε ο Ν. 2594/1998 τότε.
Οι πανίσχυροι και άπληστοι τότε διπλωμάτες έβλεπαν με χαρά την υποχρεωτική αποχώρηση του συναδέλφου τους από την ενεργό υπηρεσία και τη συνταξιοδότησή του με μειωμένη σύνταξη. Και μάλιστα ο σύλλογός τους δεν έφερε αντίρρηση στη μεθόδευση που έγινε έτσι ώστε ο νέος νόμος του Υπουργείου Εξωτερικών το 2007 που καταργούσε το επαίσχυντο όριο ηλικίας του 60ου έτους (που λειτουργούσε σαν τιμωρία σε όσους δεν πήραν το πρεσβευτικό βαθμό ή προσέφυγαν στη δικαιοσύνη), να κατατεθεί στη Βουλή 10 ημέρες μετά την υποχρεωτική συνταξιοδότηση του συναδέλφου τους που κρατούσε τότε ανεκτέλεστες δύο αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας που ακύρωναν την παράλειψη προαγωγής του στο βαθμό του Πληρεξούσιου Υπουργού Β’. Ήθελαν να είναι 100% σίγουροι ότι με τη νέα ρύθμιση δεν θα κατάφερνε ο συνάδελφός τους να επωφεληθεί και να παραμείνει στην ενεργό υπηρεσία.
Με εξαίρεση έναν διπλωματικό υπάλληλο κανένας άλλος δεν συγκινήθηκε και δεν διαμαρτυρήθηκε, ούτε φυσικά το συλλογικό τους όργανο, η Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων. Μάλιστα εκπρόσωπος της Ένωσης Διπλωματικών Υπαλλήλων μετείχε χωρίς δικαίωμα ψήφου σε όλες τις συνεδρίασεις του Ανώτατου Υπηρεσιακού Συμβουλίου του Υπουργείου Εξωτερικών χωρίς να πει απολύτως τίποτα και προσυπέγραφε τα πάντα, αδιαμαρτύρητα.
Τώρα, κλαίνε οι πρώην πανίσχυροι διπλωμάτες βλέποντας τις συντάξεις τους να μειώνονται και να μειώνονται μέχρι να φτάσουν τα 250 ευρώ μηνιαίως. Και όμως ο ίδιος ο διπλωματικός κλάδος κρατά την ίδια αμείλικτη στάση στο συνάδελφο που κυνηγήθηκε από τη διοίκηση (δηλαδή από συμβούλια αποτελούμενα από διπλωμάτες), έχασε τη θέση του, πήρε όμως τελικά το βαθμό του από προσφυγή στη δικαιοσύνη και επανήλθε στην ενεργό υπηρεσία. Δεν του έχουν δώσει ούτε ένα Ευρώ αναδρομικά, δεν του έχουν δώσει αναπροσαρμοσμένη λόγω αναδρομικού βαθμού τη σύνταξη, δεν του έχουν καν δώσει ούτε το 8% μέρισμα του εξωτερικού (το ποσό το οποίο αφήνουν οι διπλωμάτες στο εξωτερικό και το μοιράζονται όσοι υπηρετούν στην Αθήνα). Παρά την επιδεινούμενη συνταξιοδοτική τους κατάσταση, παρά το χάλι τους, λένε ένα βροντερό ΟΧΙ για να κάνουν τον συνάδελφό τους που δικαιώθηκε, ακόμα πιο φτωχό.
Μήπως λοιπόν όλα αυτά που συμβαίνουν στις συντάξεις των διπλωματών είναι μια τιμωρία από το Θεό, σαν τις πληγές του Φαραώ, επειδή δεν υπήρχε άλλος τρόπος να τιμωρηθούν; Μήπως πρέπει να συνεχίζονται μέχρι να βάλουν μυαλό και να αλλάξουν οι υπερόπτες;
Στο πνεύμα αυτό καλούνται λοιπόν οι συνταξιούχοι διπλωμάτες να παραστούν στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Συνταξιούχων Διπλωματικών Υπαλλήλων της 8ης Απριλίου 2013 για την εκλογή ενός μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου και τριών αναπληρωματικών μελών. Το μέρισμα 8% πάντως δεν φαίνεται να δίνεται στον αδικημένο συνάδελφό τους που δικαιώθηκε δικαστικά και επανήλθε.

iason
mirotas@yahoo.com

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>