«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Παρατείνεται το θρίλερ Μακρά η νύχτα για την Κύπρο στο Eurogroup

Βρυξέλλες, Βέλγιο

Μετά από αλλεπάλληλες αναβολές και πυρετώδεις διεργασίες, σύγχυση επικρατεί ακόμη γύρω από τις πληροφορίες αν ξεκίνησε ή όχι η συνεδρίαση του Eurogroup για την οριστικοποίηση του σχεδίου διάσωσης της Κύπρου. Η έναρξη της κρίσιμης συνεδρίασης ερμηνεύεται ως θετική εξέλιξη, καθώς οι υπουργοί Οικονομικών δεν θα κάθονταν στο τραπέζι χωρίς ένα μίνιμουμ πολιτικής συμφωνίας μεταξύ του κύπριου προέδρου Νίκου Αναστασιάδη και των δανειστών.

Σύμφωνα με ευρωπαϊκή διπλωματική πηγή, η συνεδρίαση του Eurogroup ξεκίνησε και δεν αποκλείται να διακοπεί και να επαναληφθεί το πρωί. Το ΡΙΚ, ωστόσο, μετέδωσε αργότερα ότι επρόκειται για μία ενημερωτική συνάντηση των μελών του Eurogroup.

Πριν από την έναρξη της συνεδρίασης προηγήθηκαν επανειλημμένες συναντήσεις του κ. Αναστασιάδη με τον πρόεδρο της Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ  Μπαρόζο και του Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι.

Κατά την διάρκεια δείπνου στο οποίο παρακάθισαν περίπου τα μεσάνυχτα, ο κ. Αναστασιάδης με τους κ.κ. Βαν Ρόμπαϊ και Μπαρόζο φέρονται ότι κατέληξαν σε μια κατ’ αρχήν συμφωνία.

Σύμφωνα με τις πηγές από τη Λευκωσία, η συμφωνία προβλέπει -μεταξύ άλλων- την επιβολή έκτακτης κούρεμα ύψους 30% για τις καταθέσεις πάνω από 100.000 ευρώ στην Τράπεζα Κύπρου.
Ωστόσο παρέμενε ανοικτό το εάν το εάν η χορήγηση έκτακτης ρευστότητας προς τη Λαϊκή Τράπεζα θα ανακατευθυνόταν στην Τράπεζα Κύπρου, όπως φερόταν να ζητεί η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.

Δεν έχει καταστεί δυνατό να επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες αυτές από κάποια κυπριακή ή άλλη πηγή ενήμερη για τις διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες έως τώρα.

Ότι υπάρχουν στο τραπέζι νέες προτάσεις και σκέψεις, αλλά δεν είναι κάτι ανακοινώσιμο, επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της Βουλής Γ.Ομήρου, στη διάρκεια δηλώσεων έξω από το προεδρικό μέγαρο, όπου βρίσκονται οι πολιτικοί αρχηγοί σε συνεχή επαφή με τον Ν.Αναστασιάδη. Ο κ. Ομήρου επανήλθε για να ενημερώσει τα μέα ενημέρωσης και λίγο μετά τη 1:40, αργά τη νύχτα, χωρίς να προσθέτει κάτι νεώτερο στην προηγούμενη ενημέρωση.

Ζήτησαν κούρεμα-σοκ έως 50%

Η σκληρή διαπραγμάτευση αφορά κυρίως το μέλλον της Τράπεζας Κύπρου, την απαίτηση του ΔΝΤ για ανάληψη των υποχρεώσεων (9 δισ. ευρώ) της «καλής» Λαϊκής από την Τράπεζα Κύπρου, καθώς και το ύψος του κουρέματος των καταθέσεων.

Παραμένει στο προσκήνιο το ζήτημα της αποπληρωμής των περίπου 9,5 δισ. ευρώ (7 δισ. ευρώ μετά την πώληση των δραστηριοτήτων στην Ελλάδα), που έχει αντλήσει η Λαϊκή Τράπεζα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μέσω του μηχανισμού έκτακτης παροχής ρευστότητας (ELA).

Η κυπριακή κυβέρνηση αντιτίθεται στο σενάριο να «φορτωθεί» το ποσό αυτό (που έχει αντλήσει η Λαϊκή Τράπεζα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μέσω του μηχανισμού έκτακτης παροχής ρευστότητας ELA) η Τράπεζα Κύπρου.

Πληροφορίες φέρουν την τρόικα να έχει προτείνει κούρεμα καταθέσεων 50% – 60%.

Φαίνεται ότι εξετάζεται ως μία λύση διεξόδου η αύξηση του κουρέματος των καταθέσεων της Τράπεζας Κύπρου πάνω από 100.000 ευρώ στο 25% από 20%.

Ο στόχος της κυπριακής πλευράς ήταν να κλείσει η συμφωνία για το κούρεμα των καταθέσεων στο 20% για τις καταθέσεις άνω των 100.000 στην Κύπρου και στο 4% για τις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ στις υπόλοιπες τράπεζες.

Με παραίτηση απείλησε ο Ν.Αναστασιάδης

Η σκληρή διαπραγμάτευση για την Τράπεζα Κύπρου και το κούρεμα των καταθέσεων οδήγησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, τον κ. Αναστασιάδη να δηλώσει στην Κριστίν Λαγκάρντ ότι με αυτά που ζητά τον εξωθεί σε παραίτηση.

Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κύπριος πρόεδρος φέρεται να είπε: «Εγώ σας στέλνω τη μια πρόταση, δεν την δέχεστε. Σας στέλνω την άλλη, το ίδιο. Τι θέλετε άλλο να κάνω. Θέλετε να με αναγκάσετε να παραιτηθώ; Αν το θέλετε, πέστε το μου».

Newsroom ΔΟΛ
http://news.in.gr/
Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>