«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Πούτιν Μεντβέντεφ δείχνουν τα δόντια τους στην Γερμανία σε βάρος των ΕΛΛΗΝΩΝ και ΚΥΠΡΙΩΝ!

Αύξηση του ποσοστού δήμευσης των καταθέσεων στις τράπεζες της Κύπρου πάνω από τις 100.000 ευρώ στο 15% από το 9,9% που προέβλεπε η πρώτη απόφαση του Eurogroup με ενδεχόμενο η δήμευση να φτάσει και το 20% προκαλεί πλέον τριγμούς και μετωπική στις σχέσεις Ρωσίας με την ευρό-ζώνη.
Υποτίθεται ότι η αύξηση του ποσοστού για τις καταθέσεις επάνω από 9,9% θα είναι το αντάλλαγμα για την μη κατάσχεση του 6,75% των καταθέσεων μέχρι 100.000 ευρώ.
Προς το δεύτερο ποσοστό πιέζει το Βερολίνο το οποίο φαίνεται ότι πετυχαίνει με την δήλωση Σόϊμπλε, αυτό που ήθελε αρχικά.
Να τσακίσει από στρατηγικής άποψης το τραπεζικό σύστημα της Κύπρου.
Η χθεσινοβραδινή δήλωση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε περί άρνησης της Κύπρου για να δεχθεί την εξαίρεση «κουρέματος» των μικρο-καταθετών μέχρι 100.000 € μόνο τυχαία δεν ήταν και ήταν αυτή που έθεσε ουσιαστικά σε κίνηση το σχέδιο Β της Γερμανίας, το οποίο ήταν προυπολογισμένο να εκδηλωθεί λίγες ώρες μετά την δραματική συνεδρίαση του Eurogroup της Παρασκευής.
Το ζήτημα είναι ότι μέχρι στιγμής η Ρωσία έχει αντιδράσει πολύ απότομα, πολύ περισσότερο από ότι ανέμεναν στην ευρό-ζώνη και μάλιστα δια τον πλέον επίσημων, του προέδρου Β. Πούτιν και του πρωθυπουργού Ν.Μεντβέντεφ.
Αξιολογώντας την πιθανή απόφαση να επιβληθεί επιπλέον δασμολόγηση στις καταθέσεις στην Κύπρο, ο πρόεδρος της χώρας Β.  Πούτιν δήλωσε πως εάν εφαρμοσθεί η απόφαση αυτή θα ήταν άδικη, αντιεπαγγελματική κι επικίνδυνη, ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.
Ο πρωθυπουργός Ν. Μεντβέντεφ ήταν ακόμα πιο σκληρός.  Σε περίπτωση κατάσχεσης των καταθέσεων η Ρωσία θα αναγκαστεί να προβεί σε διορθωτικές κινήσεις σε ότι αφορά στις σχέσεις της με την Κύπρο.
Η Ρωσία θα συνεχίσει τις διαβουλεύσεις με την Κύπρο αλλά εάν αυτές δεν καταλήξουν τότε η μόνη επιλογή που απομένει θα είναι η επανεξέταση του πλαισίου σχέσεων με την Κύπρο. Η απόφαση του Εurogroup είναι ξεκάθαρη περίπτωση κατάσχεσης ξένων χρημάτων απόφαση η οποία προέρχεται από συγκεκριμένες χώρες, εννοώντας τις χώρες της ευρό-ζώνης και φυσικά και την Ελλάδα!
Η σύγκρουση της Γερμανίας με την Ρωσία θα είναι ακόμα πιο σφοδρή αν απόψε αποφασιστεί η δήμευση των καταθέσεων μέχρι 100.000 ευρώ σε ποσοστό 15 ή 20%…
Το προτεινόμενο ποσοστό θα κλειδώσει στην τηλεδιάσκεψη του έκτακτου Eurogroup που θα πραγματοποιηθεί σήμερα.
Μέσω της δήλωσής του περί εξηγήσεων που πρέπει να δώσει η κυπριακή κυβέρνηση στον κυπριακό λαό, ο  Σόιμπλε ουσιαστικά επιχειρεί να φέρει την κυπριακή κυβέρνηση σε σύγκρουση με τον μέσο Κύπριο ο οποίος στη συντριπτική του πλειοψηφία είναι μικρο-καταθέτης κάτω των 100.000 ευρώ έτσι ώστε να αναγκαστεί να αυξήσει το ποσοστό κλαδέματος για τα μεγαλύτερα κεφάλαια.
Έτσι η οικονομία της χώρας μπαίνει σε περιπέτειες από τις οποίες θα μπορέσει να ξεφύγει μόνο όταν και εφόσον παραχωρήσει σε δεύτερο χρόνο μεγάλο μέρος των δικαιωμάτων από τα κοιτάσματά της στους δανειστές της.
Από την άλλη πλευρά η κυβέρνηση Αναστασιάδη έχει να επιλέξει μεταξύ ενός τεράστιου κύματος λαϊκής δυσαρέσκειας και οργής και για να μετριάσει τις αντιδράσεις θα προχωρήσει στην εξαίρεση των κάτω 100.000 ή τουλάχιστον στη μείωση του ποσοστού συμμετοχής τους και στην αντίστοιχη αύξηση για τους ξένους που έχουν τα μεγάλα ποσά στις κυπριακές τράπεζες.
Πρόκειται για στρατηγική κίνηση της Γερμανίας η οποία με την υφιστάμενη συμφωνία του 6,73 και 9,9% δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της καθώς αυτό που θέλει είναι η οριστική εκδίωξη του μεγάλου ξένου κεφαλαίου από την Κύπρο.
Έτσι αφού δημιουργεί πρώτα μια κρίση στη συνέχεια φαίνεται πως δημιουργεί χώρο ελιγμών για την Κύπρο, με απώτερο στόχο όμως να την εγκλωβίσει εντελώς σε στρατηγικό επίπεδο.
ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ
Μοιραστείτε το!

4 comments to Πούτιν Μεντβέντεφ δείχνουν τα δόντια τους στην Γερμανία σε βάρος των ΕΛΛΗΝΩΝ και ΚΥΠΡΙΩΝ!

 • ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΣ

  ΑΧ ΚΑΛΕ ΚΑΛΕ ΕΡΧΡΕΤΕ Η ΜΑΜΑ ΜΟΣΧΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ.
  ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΒΓΗΚΑΝ ΑΛΗΘΙΝΕΣ… ΠΟΥΤΙΝ ΠΑΡΕ ΜΕ!!!!!!!!!

 • Στυλ. Σφακιανάκης

  Πολύ καλώς ενήργησε ο Πούτιν προστατεύντας τα συμφέροντά της χώρας του, αλλά και αυτά της ΚΥΠΡΟΥ και της ΕΛΛΑΔΟΣ. Δεν θα πρέπει επι τέλους ΣΑΜΑΡΑΣ και ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ να απαγκυστρωθούν και να αγνοήσουν τα κελεύσματα των ΝΕΟΤΑΞΗΤΩΝ της Ε.Ε. θυσιάζοντας ακόμη καιτη ζωή των, όπως ακριβώς το έπραξε ο Ιωάννης ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ, ο οποίος με μία 2η εγκύκλιό του ζήτησε από τον κάθε υπουργό του μέχρι και τον κάθε απλό υπάλληλο του κράτους την ενυπόγραφη απεξάρτησή των από στοές, εταιρίες μυστικές, μασονικές και άλλες, άλλως ζητούσε τις παραιτήσεις τους.

  • Να αγιάσει το στόμα σου, υπάρχει μια διαφορά, στην Κύπρο ο λαός τους απείλησε φυσικά και ο Πούτιν, αλλά ο λαός έπαιξε τον σωστό ρόλο που του ανήκει από το σύνταγμα! Εδώ πότε θα πάμε τρία εκατομμύρια Έλληνες να τους κλείσουμε μέσα στην βουλή και να απαιτήσουμε τα αυτονόητα χωρίς σημαίες και κατσαρόλες ποτε;;;;;

 • Μετά ρις καταθέσεις των Κυπρ’ιων έρχονται οι καταθέσεις στην Ελλάδα και ακολουθδεί η κατάσχεσις των ελληνικώ ν περιουσιών στις Ευρωπαϊκές Τράπεζες.

  Το ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ.

  Dr Nicolas Kaloy- Καλογερόπουλος, Geneva

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>