«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Ο πραγματικός χάρτης της Ελληνικής ΑΟΖ και ο χάρτης των κοιτασμάτων φυσικού αερίου

 H Ελλάδα μαζί με την ΑΟΖ της έχει σχήμα αθλητικού παπουτσιού!Greek EEZ as Athletic Shoe!

Ο πρώτος λεπτομερής και πλήρης χάρτης της Ελληνικής ΑΟΖ
Eίχα υποσχεθεί στους φίλους του ιστολογίου, ότι θα σχεδιάσω τη δική μου εκδοχή του χάρτη της Ελληνικής ΑΟΖ και το έκανα. Μετά την επεξεργασία με υπολογιστή αριθμητικών δεδομένων της θέσης των ακτών κάθε κράτους στη Μεσόγειο, προέκυψαν οι συνοριακές (κίτρινες) γραμμές των ΑΟΖ κάθε χώρας, που τοποθετήθηκαν πάνω στο χάρτη της Google Earth στον οποίο “θεωρητικά” δεν μπορώ να παρέμβω. Εκεί που υπήρχε επικάλυψη περιοχών ΑΟΖ διαφορετικών κρατών για των καθορισμό των συνόρων τους εφαρμόστηκε η αρχή της μέσης γραμμής. Στην Εικ.1, σας παραθέτω το χάρτη της Ελληνικής ΑΟΖ (περιοχή με το ανοιχτό θαλασσί χρώμα, όπως θα έπρεπε…). Mε διπλό κλικ του mouse, η φωτογραφία μεγενθύνεται.
Ο χάρτης αυτός σχεδιάστηκε σύμφωνα με το Νόμο της Θάλασσας για τις ΑΟΖ (βλέπετε το σχετικό άρθρο εδώ) λαμβάνοντας υπόψη τη μείωση της Ελληνικής ΑΟΖ από συμφωνίες, που είχε υπογράψει η Ελλάδα όπως το μνημόνιο Παπούλια – Γιλμάζ, τη συμφωνία Παπανδρέου – Οζάλ, κλπ (βλέπετε προηγούμενο άρθρο εδώ) που κατά κάποιο τρόπο αναίρεσαν τα θαλάσσια σύνορα της χώρας με την Τουρκία, που ξεκίναγαν απο τον Εβρο και έφταναν μέχρι το Καστελόριζο.
Greek EEZ by GZ
Greek EEZ by Mazis
Στην Εικ.2 είναι ένας άλλος χάρτης της Ελληνικής ΑΟΖ απο τους πολλούς με μικρή ευκρίνεια που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Ο χάρτης της Εικ.1 είναι ο πρώτος σαφής χάρτης της Ελληνικής ΑΟΖ για όλη την Ελληνική επικράτεια, που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο. Μη ξεχνάτε ότι το ιστολόγιο αυτό διαβάζεται απο πολλούς, εντός και εκτός Ελλάδας και αυτοί όλοι “βλέπουν”. Συνεπώς, ότι λέω αποδεικνύεται…
Οι διαφορές που υπάρχουν στο δεύτερο χάρτη απο τον δικό μου, σε μερικές περιπτώσεις είναι μεγάλες, όπως π.χ. στο Τουρκικό “δόντι”, μια περιοχή της Τουρκικής ΑΟΖ ανάμεσα στη Ρόδο και στο Καστελόριζο. Αυτό οφείλεται – το πιθανότερο – στο ότι τα δεδομένα που χρησιμοποίησα στους υπολογισμούς μου διέθεταν μεγαλύτερη ευκρίνεια.
Σε ένα σοβαρό κράτος χάρτες όπως της Εικ.1, αναρτώνται από το Υπουργείο Εξωτερικών και διδάσκονται στα παιδιά στο Δημοτικό, γιατί δεν εννοείται πολίτης να μη γνωρίζει τα σύνορα της χώρας του και η ΑΟΖ αποτελεί σύνορο, το οποίο πρέπει να διαφυλάσσεται, να ελέγχεται και να προστατεύεται συνεχώς. Στην Ελλάδα τέτοιους χάρτες έχω την τιμή να τους αναρτώ πρώτα εγώ και μάλιστα να δίνω σαφή εικόνα της ΑΟΖ για όλη την Ελληνική επικράτεια και με αρκετή ευκρίνεια.
Αξιοπαρατήρητο είναι, ότι η Ελλάδα μαζί με την ΑΟΖ της έχει σχήμα αθλητικού παπουτσιού!
Χάρτη των ΑΟΖ όλων των κρατών της υφηλίου μπορείτε να δείτε εδώ. Να θυμάστε όμως ότι, τα δεδομένα που χρησιμοποιούνται είναι μικρής ευκρίνειας και συνεπώς κάποιες αποκλίσεις απο χάρτες μεγαλύτερης ευκρίνειας μπορεί να υπάρξουν, ιδιαίτερα σε περιοχές ΑΟΖ που καθορίζονται από μικρά νησιά.
Η Ελλάδα πρέπει σε κάθε περίπτωση, να προκηρύξει την ΑΟΖ της και να ενημερώσει εγγράφως τη σχετική επιτροπή του ΟΗΕ το αργότερο μέχρι τις 11.06.2018 αλλοιώς θα χάσει τα δικαιώματά της.
 Πόσο αλλάζει η Ελληνική ΑΟΖ χωρίς το Καστελόριζο
EEZ calculations by using a simple geometric model
EEZ calculations by using a simple geometric model
Greek EEZ as it must be, by GZΣε αυτές τις δύο παλαιότερες φωτογραφίες που ξανά-αναρτώ εδώ και οι οποίες έχουν εμφανιστεί σε Ελληνικά περιοδικά, blogs και ΜΜΕ (δεν με ενοχλεί καθόλου, τους ευχαριστώ όλους), θεωρώντας
  1. εν ισχύ τα Ελληνοτουρκικά σύνορα στη θάλασσα που ξεκινάγανε απο τον Εβρο και έφταναν μέχρι το Καστελλόριζο (συμπεριλαμβάνουν την ευθεία γραμμή Δ, Εικ.3 και Εικ.4), και
  2. αγνοώντας την υπογραφή των μνημονίων Παπούλια–Γιλμάζ και Παπανδρέου–Οζάλ. που τα αναίρεσαν, φαίνεται η μεγάλη σημασία του Καστελλόριζου στον καθορισμό της Ελληνικής ΑΟΖ.
Στην Εικ.3 λαμβάνεται υπόψη το Καστελλόριζο ενώ στην Εικ.4 αγνοείται. Στον υπολογισμό χρησιμοποίησα τη μέθοδο των διχοτόμων, μια δική μου απλή και γρήγορη μέθοδο για να βλέπω γρήγορα τι “παίζει” (βλέπετε προηγούμενο άρθρο σχετικά με τη μέθοδο αυτή εδώ). Παρατηρείστε κατά πόσο μειώνεται η Ελληνική ΑΟΖ απο την Εικ.3 στην Εικ.4 και κατό πόσον αυξάνει η Τουρκική ΑΟΖ.
Στο χάρτη της Εικ.5 κάνω έναν ακριβή υπολογισμό των ΑΟΖ λαμβάνοντας υπόψη τις δύο προηγούμενες προυποθέσεις και υποθέτοντας ότι το Καστελλόριζο έχει ΑΟΖ. Ο χάρτης της Εικ.3 έχει μικρές διαφορές απο τον ακριβή χάρτη της Εικ.5, ο οποίος έχει υπολογισθεί με αριθμητική ανάλυση ενώ το Τουρκικό “δόντι” ανάμεσα σε Ρόδο και Καστελλόριζο, που είναι παρόν στην Εικ.1 και στην Εικ.2 εξαφανίζεται…
Ποιά κράτη της Ανατολικής Μεσογείου έχουν ψηφίσει το Νόμο της Θάλασσας
Law of the Sea Convention
Στο χάρτη της Εικ.6 αριστερά, βλέπετε ποιές χώρες έχουν υπογράψει το Νόμο της Θάλασσας. Με πράσινο χρώμα είναι αυτές που τον έχουν υπογράψει και επικυρώσει απο τη Βουλή, ανάμεσά τους η Ελλάδα, η Αλβανία, η Ιταλία, η Μάλτα, η Αίγυπτος, ο Λίβανος και η Κύπρος. Με ανοιχτό πράσινο χρώμα είναι οι χώρες που έχουν υπογράψει τον Νόμο της Θάλασσας αλλά δεν τον έχουν επικυρώσει, ανάμεσά τους η Λιβύη. Με γκρίζο χρώμα είναι οι χώρες που δεν έχουν επικυρώσει τον νόμο, ανάμεσά τους η Συρία, η Τουρκία και το Ισραήλ (μάλλον λόγω του Παλαιστινιακού προβλήματος).
Η Ελλάδα και όσα άλλα κράτη έχουν υπογράψει το Νόμο της Θάλασσας υποχρεούνται να τηρήσουν την υπογραφή τους και να υποστηρίζουν το γράμμα του, χωρίς να προσθέτουν ή να αφαιρούν κάτι, ενώ θα πρέπει να διευκολύνουν τη λύση των διαφορών τους σε περιπτώσεις που ο Νόμος δεν μπορεί να εφαρμοσθεί με ευκολία π.χ. παρουσία νησιών κοντά στα σύνοτα των ΑΟΖ τους. Στην περίπτωση αυτή και τουλάχιστον για τα κράτη που έχουν υπογράψει το Νόμο υπάρχει το Δικαστήριο της Χάγης, που με ελάχιστες “παρεξηγήσεις” θα μπορούσε να αποδώσει δικαιοσύνη βασιζόμενο σε υδρογραφικούς χάρτες και το Διεθνές Δίκαιο (αν υπάρχουν υπογεγραμμένες συνθήκες, όπως π.χ. εκείνες μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας).
Πώς πρέπει να προχωρήσει η ανακήρυξη της Ελληνικής ΑΟΖ
Θεωρώ, ότι η πρόταση απο μερικούς εγκάθετους ξένων κέντρων εξουσίας να γίνει ανακήρυξη της Ελληνικής ΑΟΖ κομμάτι – κομμάτι κρύβει κάτω απο το τραπέζι νέα μνημόνια αλλά Παπούλια-Γιλμάζ και Ανδρέα – Οζάλ (ευτυχώς η Τουρκία με τις πράξεις της στο Αιγαίο τα έχει θέσει εκτός ισχύος). Δεν αποκλείω μάλιστα κάτι τέτοιο να έχει ήδη συμβεί.  Το ποιόν των Ελλήνων πολιτικών είναι γνωστό. Αλήθεια ποιά άλλη Μπανανία έχει προκηρύξει την ΑΟΖ της κομμάτι-κομμάτι και επιθυμούν κάποιοι να το κάνει και η Ελλάδα; Από ποιό βουνό κατέβηκαν;
  • Η Ελλάδα μαζί με τη Κύπρο και το Ισραήλ πρέπει να ανακηρύξουν απο κοινού τις ΑΟΖ τους, ΜΑΖΙ με το χάρτη τους. Μια υπουργική απόφαση της Ελληνικής κυβέρνησης και μια δήλωση “μιας γραμμής” στο ειδικό γραφείο του ΟΗΕ ΜΑΖΙ με το ΧΑΡΤΗ της ΑΟΖ αρκεί. ΔΕΝ χρειάζεται να ψηφιστεί άλλος νόμος στην Ελληνική Βουλή, αφού η Βουλή έχει ήδη επικυρώσει το Νόμο της Θάλασσας. Οποιοδήποτε κράτος δεν συμφωνεί με αυτούς τους χάρτες υπάρχει το Διεθνές Δικaστήριο της Χάγης να βρεί το δίκιο του.
  • Η Ελλάδα πρίν την ανακήρυξη της ΑΟΖ της, πρέπει να εξασφαλίσει με νόμο την μή απόδοση κερδών απο τον ορυκτό της πλούτο στους δανειστές της, για να μη τον ξεπουλήσει σαν τον Ελληνικό Χρυσό. Η μη απόδοση κυριαρχίας στους δανειστές μέσω της υπάρχουσας νομοθεσίας για την Εταιρεία Εκμετάλλευσης Υδρογονανθράκων είναι άνευ αξίας, όταν τα κέρδη με τα μνημόνια θα πηγαίνουν στην τσέπη τους, κάτι που μπορεί να προκύψει έυκολα με όσα έχουν υπογραφεί.
  • Την Τουρκία τη συμφέρει η μή ανακήρυξη της Ελληνικής ΑΟΖ, γιατί της πνίγει την ανάπτυξη. Την Ελλάδα κάτι τέτοιο δεν την συμφέρει.
  • Δεν μπορεί συνέχεια η Ελλάδα να εξυπηρετεί τα σχέδια των ΗΠΑ στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου παραδίνοντας εθνική κυριαρχία στην Τουρκία. Οι Ελληνες δεν είναι ούτε Σύριοι ούτε Λίβυοι. Βλέπουν αυτό που έρχεται. Θα ξεσπάσουν πρίν την ώρα που πρέπει και τότε τα σχέδια όλων θα αλλάξουν. Δεν θέλει πολύ για να γίνει αυτό.
Σχόλιο από σχετική ανάρτηση του ιδίου
“Σχετικά με την ανακήρυξη της ΑΟΖ. Δεν συμφωνώ με την άποψη να ανακηρυχτεί πρώτα η Ελληνική ΑΟΖ και να κατατεθεί “αργότερα” ο χάρτης της στον ΟΗΕ. Διότι τότε, θα μπορούσε να κατατεθεί απο τη κυβέρνηση ένας χάρτης κρυφά απο το λαό και δή μειωμένος κατά την έκταση.
Stupid Twins
Η Ελλάδα θα έπρεπε να είχε προκηρύξει την ΑΟΖ της πριν το 2000… Αυτή τη στιγμή είναι λάθος να ανακηρυχθεί η ΑΟΖ. Μόνο οι δανειστές της χώρας θα ευνοηθούν. Προετοιμασία όμως πρέπει να υπάρχει.” (Το βάλαμε έτσι για να δείτε ότι δεν τα λέμε μόνο εμείς….)
 
Ο Χάρτης των Κοιτασμάτων Φυσικού Αερίου της Ανατολικής Μεσογείου
Map of Hydrocarbons in East Mediterranean Sea
Στο χάρτη αριστερά φαίνονται 9 πιθανές περιοχές στη Μεσόγειο, που ενδείκνυνται περισσότερο κατά την άποψή μου, για έρευνα/γεωτρήσεις πρός άντληση φυσικού αερίου και πετρελαίου. Οι περιοχές αυτές προσδιορίστηκαν με κάποια μέθοδο.
Από την ανάλυση προκύπτει, ότι για τη Κύπρο η καλύτερη επιλογή  είναι η περιοχή 7 ενώ για την Ελλάδα οι περιοχές 1 ή 2. Στη συνέχεια, ακολουθεί η περιοχή 6. Οι περιοχές 3, 4 και 5 δεν “φαίνονται” πολύ “καθαρά” αλλά αξίζει να ερευνηθούν με προσοχή. Φυσικά υπάρχουν καί άλλες υποψήφιες περιοχές που αφορούν την Ελλάδα, οι οποίες όμως φαίνεται να έχουν μικρότερα κοιτάσματα. Ενδιαφέρον έχει και η περιοχή στο Ιόνιο πολύ κοντά στο Κόλπο της Λιβύης, με την οποία η Ελλάδα έχει κοινή ΑΟΖ.
Ιδανικές περιοχές για πιθανή εξόρυξη στο χώρο της Ανατολικής Μεσογείου είναι οι περιοχές 8 και 9, εκ τών οποίων η 9 φαίνεται ότι ανήκει στην Αίγυπτο. Το βαθύτερο πηγάδι στερεύει όλα τα άλλα!
Σημειώνω, ότι στις αναπτυγμένες χώρες οι θέσεις τών κοιτασμάτων ανακοινώνονται δημόσια και είναι γνωστές εδώ και πολλά χρόνια έστω και αν δεν έχει γίνει ακόμη σε αυτές εξόρυξη για γεωστρατηγικούς λόγους. Στην Ελλάδα υπάρχει η συνήθεια αυτά τα θέματα να συζητούνται πίσω από κλειστές πόρτες με μυστικούς χάρτες, τών οποίων η επιστημονική ακρίβεια δεν μπορεί να ελεγχθεί. Επόμενο είναι να προκύψουν σφάλματα και θα προκύψουν.
Σας προτρέπω να μελετήσετε οπωσδήποτε το άρθρο μου με τίτλο “Γενικά για το Φυσικό Αέριο” εδώ. Δεν εννοείται να έχετε άποψη για το φυσικό αέριο της Ελλάδας χωρίς να γνωρίζετε βασικά πράγματα για αυτό.
ΥΓ. Ο χάρτης της φωτογραφίας είναι ο πρώτος που κυκλοφόρησε ποτέ στο διαδίκτυο με τις πιθανές θέσεις κοιτασμάτων Φυσικού Αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο και επαληθεύεται συνέχεια απο τα αποτελέσματα αλλά και απο τους χάρτες άλλων. Μετά σεισμόν προφήτες πολλοί…
Στο χάρτη άνω αριστερά φαίνονται 9 πιθανές περιοχές στη Μεσόγειο, που ενδείκνυνται περισσότερο κατά την άποψή μου, για έρευνα/γεωτρήσεις πρός άντληση φυσικού αερίου και πετρελαίου. Οι περιοχές αυτές προσδιορίστηκαν με κάποια αναλυτική μέθοδο.
[ZCODE%255B20%255D.jpg]
πηγή http://www.zcode-gr.blogspot.gr/
http://justiceforgreece.wordpress.com/2
cristina simelas@yahoo.gr
Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>