«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Η αλήθεια για την δήλωση Λίνκολν!

Φίλε Δημήτρη, 

Επέτρεψε μου να προσθέσω κάτι.  Θυμάσαι την ρήση του Ισοκράτη;

“Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται, διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα,  την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία.”    
Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ.)
Την έχουμε διαβάσει παντού ακόμη και σε πρωτοσέλιδα:

Αυτό δεν το έγραψε ο Ισοκράτης ποτέ.  Απλώς είναι μια διαστρέβλωση.  Ορίστε τι έγραψε ο Ισοκράτης:

[20] ο γρ κατ κενον τν χρόνον τν πόλιν διοικοντες κατεστήσαντο πολιτείαν οκ νόματι μν τ κοινοτάτ κα πραοτάτ προσαγορευομένην, π δ τν πράξεων ο τοιαύτην τος ντυγχάνουσι φαινομένην, οδ τοτον τν τρόπον παίδευε τος πολίτας, σθ γεσθαι τν μν κολασίαν δημοκρατίαν, τν δ παρανομίαν λευθερίαν, τν δ παρρησίαν σονομίαν, τν δ ξουσίαν το τατα ποιεν εδαιμονίαν, λλ κα μισοσα κα κολάζουσα τος τοιούτους βελτίους κα σωφρονεστέρους παντας τος πολίτας ποίησεν.
ρεοπαγιτικς 7 § 20
Μετάφραση Σ. Παπαϊωάννου:
[20] Εκείνοι λοιπόν που διοικούσαν τότε την πόλη (εννοεί τον Σόλωνα και τον Κλεισθένη) δεν εγκαθίδρυσαν πολίτευμα που είχε ονομασία προσιτή σε όλους και πολύ ωραία, αλλά όμως κατά την εφαρμογή του δεν φαινόταν τέτοιου είδους σε όσους το ζούσαν, ούτε πολίτευμα που εκπαίδευε τους πολίτες με τρόπο που να θεωρούν δημοκρατία την ασυδοσία, ελευθερία την παρανομία, ισονομία την ελευθεροστομία και ευτυχία τη δυνατότητα να κάνει κάποιος τούτα· αντίθετα εγκαθίδρυσαν πολίτευμα που, επειδή μισούσε και τιμωρούσε τους ανθρώπους αυτού του είδους, έκανε καλύτερους και φρονιμότερους όλους τους πολίτες.
http://www.greek-language.gr/digitalResources/ancient_greek/anthology/literature/browse.html?text_id=283
Επαναλαμβάνω ότι πρέπει να διασταυρώνουμε όλες τις πηγές μας.
Γεώργιος Γιαλτουρίδης
Βοστώνη, ΗΠΑ

From: ggialtouridis@hotmail.com
To: makrinitsa@hotmail.com
CC: kostas@arxaiaithomi.gr
Subject: δήλωση Λίνκολν
Date: Wed, 13 Mar 2013 10:51:33 -0400
Φίλε Δημήτρη,
Διαβάζω την δήλωση Λίνκολν για τους τραπεζίτες. «Έχω δυο μεγάλους εχθρούς. Το στρατό των Νοτίων μπροστά μου και το στρατό των τραπεζιτών πίσω μου. Από τους δυο αυτούς εχθρούς ο χειρότερος είναι ο πίσω μου.»
Ως αναφορά τους διεθνείς τραπεζίτες και και τα εγκλήματα τους κατά της Ελλάδος, βλέπε τις θέσεις μου εδώ:
http://www.arxaiaithomi.gr/2013/02/18/%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BD%CE%B1-%CE%BE%CE%B5%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CE%B1%CF%81%CE%AF%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5-%CE%BA%CE%AC%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%AC%CE%B3%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1/
Αραγε δεν υπερασπίζομαι κανέναν μα κανέναν τραπεζίτη. Η ερώτηση μου είναι η εξής.  Την δήλωση Λίνκολν που ανέφερες, που μπορώ να την βρώ;  Εννοώ, σε ποια γραφόμενα του Λίνκολν;  Σε ποιο βιβλίο του;  Σε ποια ομιλία του;  Ο λόγος που σε ρωτώ είναι ο εξής.  Η πρώτη αναφορά σε αυτή την υποτιθέμενη δήλωση εμφανίστηκε το 1941.  Ο Λίνκολν δολοφονήθηκε το 1865.  Μόλις λάβω απάντηση, θα προχωρήσω στο θέμα Κέννεντυ.
Το ότι οι διεθνείς τραπεζίτες βρίσκονται απέναντι μας είναι αναμφισβήτητο.  Αλλά πρέπει να ξεχωρίσουμε τους λύκους που εμφανίζονται ως λύκοι από τους λύκους που εμφανίζονται ως πρόβατα.
Και για αυτό το λόγο πρέπει συχνά να διασταυρώνουμε όλες τις πηγές μας.  Διότι υπάρχου πάρα πολλοί εκεί έξω που παρουσιάζονται ως φίλοι μας, εμφανίζονται ως σωτήρες με μάννα εξ ουρανού, ότι τα λεφτά υπάρχουν, και μόλις τους ανοίξουμε την πόρτα, αντί ορτύκια και μάννα να μας ρίχνουν αστραπές και βροντές οδηγώντας μας στις καταιγίδες.
Γεώργιος Γιαλτουρίδης
Βοστώνη, ΗΠΑ
Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>