«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Ρε… προδοτη Σαμαρα τι σημαινη “win-win”;;; Κάποιος φίλος μου είπε μισό μισό το Αιγαίο, εσύ τι έχεις να πεις στον Ελληνικό λαό;;;

ΤΟΥΡΚΙΑ Πρώτα τα μικρά, μετά τα άλλα

Ιδανική ατμόσφαιρα, υπογραφή 25 συμφωνιών χαμηλής πολιτικής, δεσμεύσεις για αμοιβαία οικονομική υποστήριξη και αποφυγή των θερμών περιοχών συνθέτουν το κάδρο της πρώτης επίσκεψης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην Τουρκία.
Της Αγγελικής Σπανού
Kανείς δεν μπορεί να ξέρει τι συζητήθηκε για το θέμα της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) στο Αιγαίο, αφού οι συνομιλίες Σαμαρά-Ερντογάν έγιναν σε αυστηρό τετ α τετ. Δημοσίως ο τούρκος πρωθυπουργός έκανε λόγο για λύση “win-win”, δηλαδή για μία αμοιβαία επωφελή λύση, την οποία πάντως δεν περιέγραψε. Από την πλευρά του ο κ. Σαμαράς είπε ότι οι θέσεις της Ελλάδας για το ζήτημα είναι σαφείς και απορρέουν από το διεθνές δίκαιο, ότι δηλαδή η Ελλάδα διατηρεί το κυριαρχικό δικαίωμά της και θα το ασκήσει, όποτε κρίνει. Οι δηλώσεις αυτές σύμφωνα με διπλωματικές πηγές δείχνουν ότι και οι δύο πλευρές παραμένουν στις θέσεις τους, παρότι δημοσίως αποφεύγονται οι υψηλοί τόνοι.
Η διεξαγωγή ελληνοτουρκικού επιχειρηματικού φόρουμ μετά τη συνεδρίαση του ανωτάτου συμβουλίου συνεργασίας είχε και συμβολική και ουσιαστική σημασία, αφού η έμφαση δόθηκε στην ενίσχυση των εμπορικών σχέσεων, στην πρόοδο της συνεργασίας σε θέματα τουρισμού, στην προσέλκυση τουρκικών επενδύσεων και στο άνοιγμα ελληνικών επιχειρήσεων στη γείτονα.
«Σήμερα είναι μία καλή μέρα για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις», είπε ο κ. Σαμαράς μετά τη συνάντησή του με τον τούρκο ομόλογό του Ρ. Τ. Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη, σημειώνοντας ότι «είναι στο χέρι των δύο πλευρών να πυκνώσουν οι καλές μέρες με αμοιβαίο σεβασμό στο διεθνές δίκαιο». «Η σχέση μας ασφαλώς δεν είναι ευθύγραμμη, έχουμε περάσει από μεγάλες κρίσεις και εντάσεις, δεν πρέπει να αγνοούμε την ιστορία μας, στο εξής μπορούν να ανοίξουν κεφάλαια ειρήνης και προόδου», τόνισε ο κ. Σαμαράς.
ΧΑΛΚΗ ΑΡΓΟΤΕΡΑ
Εξέλιξη δεν υπήρξε ούτε σε ό,τι αφορά την επαναλειτουργία της Θεολογικής σχολής της Χάλκης, παρότι έχει γίνει προεργασία από την τουρκική πλευρά. Ο Ταγίπ Ερντογάν προσέφερε απλώς την ενθαρρυντική δήλωση ότι «θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας, για να βελτιώσουμε τις συνθήκες των μειονοτικών πολιτών μας στην Τουρκία». Ο κ. Σαμαράς άλλωστε, απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση, είπε ότι η στιγμή δεν είναι κατάλληλη, για να δοθούν λεπτομέρειες. Παράγοντες της ελληνικής διπλωματίας θεωρούν αυτονόητο ότι τέθηκε για ακόμη μία φορά θέμα ανέγερσης τεμένους στην Αττική και πως εκφράστηκε ενόχληση για την πρόσφατη ρύθμιση σχετικά με τους ιμάμηδες.
ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων DHA συζητήθηκε το Κυπριακό και ο κ. Ερντογάν αναγνώρισε πολιτική βούληση στον κ. Σαμαρά για την επίλυσή του, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα υπάρξει πρόοδος μετά την εκλογή Αναστασιάδη. Το ενταξιακό ζήτημα της Τουρκίας απασχόλησε τους δύο ηγέτες και εκφράστηκε η ισχυρή στήριξη της Αθήνας στην ευρωπαϊκή προοπτική της Άγκυρας.
Οι συμφωνίες που υπογράφηκαν αφορούν συνεργασίες στους τομείς του αθλητισμού, της υγείας, της ναυτιλίας και των θαλάσσιων μεταφορών. Επίσης έγινε μία δήλωση συνεργασίας σε θέματα παράνομης μετανάστευσης, η πραγματική σημασία της οποίας θα κριθεί στην πράξη, αφού υπάρχει κακή παράδοση από την πλευρά της Τουρκίας, η οποία δεν εφαρμόζει τη συμφωνία επανεισδοχής.
ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ
Η σκιά της οικονομικής κρίσης ήταν βαριά πάνω από τη συνεδρίαση του ανωτάτου συμβουλίου συνεργασίας, στο οποίο συμμετείχαν 25 υπουργοί από τις δύο χώρες. «Η Ελλάδα ξεπερνά το μέγιστο σημείο της ύφεσης και σταθεροποιείται», δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς, απευθύνοντας χαιρετισμό στο φόρουμ ελλήνων και τούρκων επιχειρηματιών στην Κωνσταντινούπολη.
Αναφέρθηκε στις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της Ελλάδας, εξήρε την οικονομική πρόοδο της Τουρκίας και το γεγονός ότι «το 2012 η Τουρκία κατέλαβε τη δέκατη θέση ως προμηθευτής αγαθών της ελληνικής αγοράς. Ταυτόχρονα βρέθηκε στην έκτη θέση ως χώρα υποδοχής των εξαγωγών των ελληνικών προϊόντων. Επιπλέον τα τελευταία έξι χρόνια παρατηρείται μία αξιόλογη αύξηση των ελληνικών επενδύσεων στην Τουρκία».
Ο πρωθυπουργός έδωσε έμφαση στη δυνατότητα οι επιχειρήσεις των δύο χωρών να διεισδύουν σε τρίτες χώρες στα Βαλκάνια, στις χώρες της παρευξείνιας συνεργασίας και της Κεντρικής Ασίας. Εστίασε επίσης ιδιαίτερα στην ανάπτυξη του τουρισμού μεταξύ των δύο χωρών με βάση τη θεσμοθέτηση και την επέκταση της επί τόπου χορήγησης θεωρήσεων διαβατηρίων (visa) από επιλεγμένα τουρκικά λιμάνια σε ελληνικά νησιά σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις χώρες Σέγκεν.
Το κεντρικό συμπέρασμα του Αντώνη Σαμαρά εκφράστηκε ως εξής: «Οι σχέσεις μεταξύ των κρατών ενισχύονται μόνον μέσα από ένα σταθερό πολιτικό πλαίσιο. Από την πλευρά μας σταθερή επιδίωξη της Ελλάδας είναι η εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Και η Τουρκία άλλωστε έχει δηλώσει πως επιθυμεί τη φιλική και ειρηνική επίλυση των διαφορών μας. Ωστόσο, για να προχωρήσουν ουσιαστικά οι σχέσεις μας, πρέπει να διέπονται πάντοτε από έμπρακτο σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και στις διεθνείς συνθήκες».
«Τα προβλήματα της Ελλάδας είναι και δικά μας προβλήματα», αντέτεινε ο Ταγίπ Ερντογάν σε μία από τις πιο θερμές δηλώσεις που έχει κάνει σε σχέση με τη χώρα μας.
http://www.makthes.gr/
Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>