«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Είμαστε στην ΕΥΡΩΠΗ ως ισότιμοι Ευρωπαίοι πολίτες;;;

Ανοίξτε τα στραβά σας – μας ΕΛΛΗΝΕΣ και δείτε πως ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ αφού μας ρούφηξαν και την τελευταία ρανίδα αίμα, οι ΣΥΜΜΑΧΟΙ μας και ΝΤΟΠΙΟΙ προδότες ηγέτες μας!

Κυριακή, 3 Μαρτίου 2013

Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΟ ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΚΑΙ ΚΑΡΦΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Η Κομισιόν όχι απλώς παραδέχεται την ύπαρξη του ηλεκτρονικού μηνύματος ταξιδιωτικής οδηγίας για την Ελλάδα με τις πρωτοφανείς προτροπές ασφαλείας προς το προσωπικό της που επισκέπτεται τη χώρα και το οποίο αποκάλυψε το μεσημέρι του Σαββάτου η ηλεκτρονική έκδοση του Βήματος, αλλά εμπλέκει τώρα και τις ελληνικές αρχές σε αυτό…
του Γ. ΜΑΛΟΥΧΟΥ 
Πρόκειται για πρωτοφανείς οδηγίες που εμφανίζουν την Ελλάδα ως ένα επικίνδυνο κράτος – παρία και παραβιάζουν ευθέως τους κανόνες της ισότιμης αξίας της ως μέλους της Ε.Ε. Η υπόθεση εξελίσσεται έτσι σε πολλαπλό βαρύ ατόπημα της Ευρωπαικής Επιτροπής, η οποία οφείλει πλέον να απαντήσει σε περισσότερα του ενός ερωτήματα.
Πρώτον, ποιες είναι οι ελληνικές αρχές με τις οποίες «συνεργάστηκε» για το ζήτημα και ποια ακριβώς ήταν η υποτιθέμενη εμπλοκή τους σε αυτό…
Δεύτερον, πότε άλλοτε έχει εκδοθεί αντίστοιχο κείμενο που να αφορά χώρα της Ευρωπαικής Ενωσης και όχι χώρες που βρίσκονται σε εμπόλεμη ή άλλη αντίστοιχη κατάσταση.
Τρίτον, πόσο θεωρεί η Επιτροπή ότι ένα τέτοιο κείμενο που εμφανίζει την Ελλάδα σαν μια επικίνδυνη για τα ευρωπαικά στελέχη χώρα, επιβαρύνει αυτή τη στιγμή την ίδια την Ελλάδα, τον τουρισμό της, την εσωτερική της ασφάλεια κοκ.
Τέταρτον, πρόκειται για «συνήθη» πρακτική ασφαλείας σε ευρωπαική χώρα να λαμβάνουν τα στελέχη της ευρωπαικής επιτροπής τις προφυλάξεις που περιλαμβάνει αυτό το κατάπτυστο email, όπως αναλυτικά περιγράφονται στο σχετικό δημοσίευμα;
Και, πέμπτον, γιατί η «απάντηση» της Επιτροπής έρχεται όχι δια της επισήμου οδού, αλλά διαμέσου ελληνικής εφημερίδας η οποία της έθεσε σχετικό ερώτημα μετά το δημοσίευμα του Βήματος; Μέχρι τις 9.30 μ.μ. του Σαββάτου, ουδεμία ευθεία αντίδραση είχε η Επιτροπή, ως όφειλε για κάτι τόσο σοβαρό.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», ο υπεύθυνος της Κομισιόν στην Αθήνα ρωτήθηκε σχετικά με το ζήτημα μετά το δημοσίευμα του Βήματος και απάντησε ότι:
 «Η Επιτροπη εκδιδει οδηγιες για την ασφαλεια του προσωπικου της, δεν αποτελει πρωτοτυπια, ειναι καθηκον της. Το παρακατω κειμενο σε εισαγωγικα ΔΕΝ εξεδοθη απο την Επιτροπη. Οι οδηγιες που επονται αυτου του κειμενου ειναι αυτονοητες υποδειξεις της Επιτροπης προς το προσωπικο της. Οι οδηγιες αυτες έγιναν σε συνεννοηση με τις Ελληνικες αρχες!». Συγκεκριμένα, το κείμενο που δημοσίευσε το Βήμα και το οποίο, κατά την Κομισιόν, είναι πλαστό είναι το εξής:
«Dear sir
This note is confidential, for your information. Contacts information has been removed for reasons of safety of people involved. There is some additional information (only orally distributed), shared with IMF staff, in regard with intelligence collected, concerning violent riots in Athens on March, with Xs (the number mentioned is not possible to communicate) deads.
Kind request for discretional treatment.
FYI, this is the first travel advice ever issued by Commission for a mission of officials to a member state.
Greek employees in Commission have been severely upset and they read very carefully the recommendations also for their own safety whenever they will have to travel and accommodate back home. Kind regards, J»
Παραδοχή της οδηγίας
Ο κ. Καρβούνης παραδέχεται λοιπόν πλήρως την ύπαρξη της σχετικής ταξιδιωτικής οδηγίας της Επιτροπής προς τα στελέχη της που έρχονται στην Ελλάδα. Εκείνο που αρνείται, είναι το πρώτο τμήμα του μηνύματος που έφερε στο φως Το Βήμα το οποίο, όμως, στο σχετικό δημοσίευμα διαχωριζόταν ρητά από τις εν λόγω οδηγίες: «Το μήνυμα, αν επαναλαμβάνεται, είναι αυθεντικό, έχει δύο σκέλη. Το πρώτο φαίνεται να ενσωματώνει της «προφορικά» εκφρασθείσες ανησυχίες για νεκρούς στην Ελλάδα από διαδηλώσεις, ενώ, το δεύτερο, το «τεχνικό» του τμήμα, παραθέτει αναλυτικές οδηγίες προς τα στελέχη για το πώς θα ανταπεξέλθουν σε συνθήκες αναρχίας και συγκρούσεων, ενώ τους καλεί να μην εμφανίζουν την ιδιότητα, την εθνικότητα ή το ρόλο τους, περίπου σαν να πήγαιναν στην… Καμπούλ».
Δηλαδή, ο κ. Καρβούνης αναγνωρίζει την πατρότητα των οδηγιών και δεν αναγνωρίζει τις κρίσεις που περιλαμβάνονταν στο κείμενο που συνόδευε το ηλεκτρονικό μήνυμα, την ώρα που το ίδιο το δημοσίευμα του Βήματος είχε κρατήσει επιφυλάξεις και για τα δύο! Παραβιάζοντας ανοικτές θύρες, συσκοτίζει έτσι την πολύ σοβαρή ουσία του προβλήματος: ότι το μήνυμα και η ταξιδιωτική οδηγία υπάρχει και αντιμετωπίζει ρητά την Ελλάδα ως μία επικίνδυνη χώρα!
Ας δούμε όμως τι είναι εκείνο που παραδέχεται πλέον η Κομισιόν. Ανάμεσα στα όσα γράφει το εν λόγω, επισήμως πλέον αναγνωρισμένο μήνυμα, περιλαμβάνονται και τα ακόλουθα:
Μείνετε μακριά από τις διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις.
Σε μια πολιτικά ευαίσθητη χρονική στιγμή, ακόμα και μία ήπια αντίδραση μπορεί να παρερμηνευθεί από διαδηλωτές.
Σας συμβουλεύουμε να μην πάτε κοντά ή μέσα σε διαδηλώσεις, προκειμένου να αποκτήσετε πρόσβαση στο κτίριο όπου έχει προγραμματισθεί η συνάντησή σας. Αν χρειαστεί ακυρώσετε την συνάντηση σας.
Να γνωρίζετε και να αποφεύγετε μέρη όπου μαζεύονται ή διέρχονται συνήθως οι διαδηλωτές, όπως το Σύνταγμα, την Ομόνοια, την Κλαυθμώνος και τις περιοχές των Εξαρχείων και του Πολυτεχνείου.
Εάν βρεθείτε κατά τυχαίο τρόπο στη μέση μιας διαδήλωσης, αποφύγετε να τραβήξετε την προσοχή και αναζητήστε καταφύγιο στην πλησιέστερη εμπορική εγκατάσταση.
Αν μια διαδήλωση εμποδίζει την έξοδό σας από τους χώρους συνάντησης, περιμένετε.
Μην στέκεστε δίπλα σε παράθυρα ή στην είσοδο του κτιρίου, παρατηρώντας την διαδήλωση. Η παρουσία σας μπορεί να προκαλέσει επιθετική αντίδραση από τους διαδηλωτές.
Κλείστε τα παράθυρα της αίθουσας στην οποία βρίσκεστε, έτσι ώστε να μην επηρεάζεται από την πιθανή χρήση δακρυγόνων από την αστυνομία.
Για ασφαλή αναχώρηση, περιμένετε την διέλευση ή διάλυση της διαδήλωσης ή ακολουθήστε τις οδηγίες που δίνονται από το προσωπικό ασφαλείας.
Μην μεταφέρετε με τρόπο που να είναι ορατά στοιχεία της επαγγελματικής σας ιδιότητας.
Προσοχή σε έγγραφα, κονκάρδες ταυτότητας ή άλλα αντικείμενα σε κοινή θέα που αποδεικνύουν τη σχέση σας με τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα.
Για παράδειγμα, μην φέρετε ποτέ εμφανώς το σήμα της Επιτροπής έξω από τα κτίρια της Επιτροπής, μην διαβάζετε έγγραφα της Επιτροπής σε δημόσιους χώρους.
Προσοχή στην λαθρο-ακρόαση. Αποφύγετε τη συζήτηση θεμάτων που αφορούν λεπτομέρειες της δουλειάς σας (αίθουσες συνεδριάσεων  όνομα ξενοδοχείου, καθώς και οποιαδήποτε προσωπική αναφορά πληροφοριών κλπ.) σε κοινόχρηστους χώρους, στο δρόμο, στο μετρό, οταν μιλάτε στο τηλέφωνο.
Να γνωρίζετε ότι μπορεί να σας ακούσουν.
Εάν είναι δυνατόν, αποφύγετε κρατήσεις σε ξενοδοχεία και ταξί με το όνομα της Επιτροπής.
Προσέξτε ιδιαίτερα τα ευαίσθητα επαγγελματικά σας αντικείμενα.
Αν σκοπεύετε να πάτε για ένα ποτό, μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο μετά τη συνάντησή σας, μην μεταφέρετε ευαίσθητα έγγραφα μαζί σας σε κοινωνικούς χώρους (μπαρ, εστιατόρια, κ.λπ.).
Επινοήστε μια πληκτική “ιστορία ζωής”.
Ο οδηγός ταξί που θα σας μεταφέρει στο ξενοδοχείο σας ή ο ιδιοκτήτης του ψιλικατζίδικου ή περιπτέρου με τον οποίο θα έρθετε σε επαφή για μια μικρο-αγορά δεν χρειάζεται να γνωρίζουν ότι εργάζεστε για τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα.
Αν ερωτηθείτε μιλήστε για το προηγούμενο επάγγελμά σας σαν να συνεχίζετε να το ασκείτε ή αναφερθείτε στο επάγγελμα ενός από τους καλύτερους φίλους σας.
Χειριστείτε τα ύποπτα πακέτα με προσοχή.
Τα πακέτα και τα γράμματα που φτάνουν στα γραφεία της Αθήνας περνούν από συστηματικό έλεγχο.
Αν, όμως, πιστεύετε ότι είναι ύποπτο πακέτο (επειδή δεν έχει διεύθυνση επιστροφής, έχει μια παράξενη μυρωδιά ή περίεργους λεκέδες, έχει κορδόνι ή σύρμα που προεξέχει από το εσωτερικό, το περίβλημά του είναι τυλιγμένο με υπερβολικές ποσότητες κολλητική ταινία ή κάτι άλλο σας κινήσει υποψίες), μην το ανοίξετε και ζητηστε επανέλεγχοαπό το προσωπικό ελέγχου.
Να γνωρίζετε καλά και να ακολουθειτε τις διαδικασίες έκτακτης ανάγκης.
Σε περίπτωση έκτακτων περιστατικών ακολουθήστε τις οδηγίες εκκένωσης του προσωπικού ασφαλείας.
Πάρτε τη σημείωση των εξόδων κινδύνου πλησιέστερο στο δωμάτιό σας στο ξενοδοχείο σας.
Κρατήστε τηλεφωνικούς αριθμούς έκτακτης ανάγκης ανάγκης (αστυνομία, σημείο επαφής, ξενοδοχείο, συναδέλφους, κλπ.) διαθέσιμους ανά πάσα στιγμή.
Οι τοπικές γραμμές έκτακτης ανάγκης στην Ελλάδα είναι 100 για την Αστυνομία, 166 για ασθενοφόρο, και 199 για την πυροσβεστική.
Προσθέστε αυτούς τους αριθμούς στον κατάλογο τουκινητού σας τηλεφώνου.
Ενημερώστε τα μέλη της αποστολής, όταν και όπου θα έχετε την ευκαιρία και κατά τη διάρκεια μετά-ώρες εργασίας.
Παραμείνετε σε εγρήγορση. Άσκηση προφυλάξεις κοινής λογικής ασφάλειας για τον περιορισμό του κινδύνου της μικροεγκληματικότητας.
Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο περιβάλλον σας. Να είστε προσεκτικοί για πιθανές προσπάθειες στο δρόμο να σας αποσπάσει κάποιος προσωπικά ή επαγγελματικά αντικείμεναστο πλαίσιο του μικρο-εγκλήματος.
Αν νομίζετε ότι κάποιος σας ακολουθεί ή σας παρατηρεί, πηγαίνετε στον πλησιέστερο δημόσιο χώρο που είναι καλά φωτισμένος και κινούνται πολλοί άνθρωποι και καλέστε την αστυνομία.
Να αναφέρετε οποιαδήποτε ύποπτη συμπεριφορά.
Οποιαδήποτε ύποπτη συμπεριφορά και ασυνήθιστα περιστατικά πρέπει να δηλώνονται στις αρμόδιες υπηρεσίες.
Όλα τα παραπάνω, αποτελούν πλέον επίσημες οδηγίες της Ευρωπαικής Επιτροπής για την επίσκεψη στελεχών και αξιωματούχων της σε μία χώρα μέλος της Ε.Ε…
ΤΟ ΒΗΜΑ
Μοιραστείτε το!

1 comment to Είμαστε στην ΕΥΡΩΠΗ ως ισότιμοι Ευρωπαίοι πολίτες;;;

  • Nikos

    Οι εν ενεργεία διπλωμάτες συζητούν τις περικοπές στις συντάξεις των συνταξιούχων συναδέλφων τους και την έφεση που θα ασκήσουν στο Ελεγκτικό Συνέδριο κατά της Αναπροσαρμογής Σύνταξης που τους κοινοποιήθηκε σε αυτό το ΜΟΝΟΠΡΑΚΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΟ.

    ΠΡΕΣΒΗΣ

    Σας συγκάλεσα γιατί έχει ανακύψει ένα σοβαρό θέμα με εκείνο τον ηλίθιο συνάδελφό μας που έχει αναλάβει το δικαστικό αγώνα μας σχετικά με το συντονισμό με το δικηγόρο για την άσκηση Έφεσης στο Ελεγκτικό Συνέδριο

    ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ Β ΕΠΙ ΤΙΜΗ

    Τι έκανε πάλι αυτός ο βλάκας;

    ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ Α ΟΧΙ ΕΠΙ ΤΙΜΗ

    Δήλωσε ότι δεν πρόκειται να κάνει τίποτα;

    ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ Α ΟΧΙ ΕΠΙ ΤΙΜΗ

    Καλά, και εσείς κύριε Γενικέ πως του το επιτρέψατε;

    ΠΡΕΣΒΗΣ

    Ισχυρίζεται ότι τσαντίστηκε επειδή ούτε τον πληρώνουμε ούτε απαντούμε στις αιτήσεις του.

    ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ Β ΕΠΙ ΤΙΜΗ

    Τι να του πληρώσουμε;

    ΠΡΕΣΒΗΣ

    Λέει ότι:
    – Δεν του πληρώνουμε το 8% που του οφείλουμε επειδή πέτυχε δικαστικά και πήρε το βαθμό του Πληρεξούσιου Υπουργού Β’ αναδρομικά από το 2001 και επέστρεψε στην Υπηρεσία ακυρώνοντας την έξοδό του από την υπηρεσία που είχε γίνει το 2007 και διάρκεσε μέχρι και το 2011,
    – Δεν του πληρώνουμε όσα του επιδίκασαν ως αποζημίωση το Διοικητικό Πρωτοδικείο και το Διοικητικό Εφετείο, δηλαδή κάπου 130.000 Ευρώ εκκαθαρισμένα από τη φορολογία, στα οποία περιλαμβάνεται η ηθική βλάβη, το επίδομα εξωτερικού και η διαφορά μισθών και επιδομάτων.
    – Δεν του πληρώνουμε όσα του έχουμε δηλώσει εγγράφως ότι του χρωστάμε ως διαφορά μισθού που εδικαιούτο και σύνταξης που του καταβαλλόταν από το 2007 έως και το 2011,
    – Δεν του έχουμε αναπροσαρμόσει τη σύνταξη και ενώ είναι Πληρεξούσιος Υπουργός Β’ τον πληρώνουμε με τη σύνταξη του Συμβούλου Πρεσβείας Β’,
    – Δεν τον έχουμε πληρώσει για τη διαφορά μεταξύ της σύνταξης που έπαιρνε και της σύνταξης που εδικαιούτο από τον Ιούλιο 2011 μέχρι σήμερα.

    ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ Β ΕΠΙ ΤΙΜΗ

    Μα είναι μπίτι βλάκας ο συνάδελφος ο Πληρεξούσιος Υπουργός Β’ που νομίζει ότι θα του τα δώσουμε αυτά. Εδώ εμείς είμαστε Υπουργείο Εξωτερικών. Κανένα δικαστήριο δεν μπορεί να μας πει τι να κάνουμε.

    ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ Α ΟΧΙ ΕΠΙ ΤΙΜΗ

    Όταν έδινα εξετάσεις πρόσληψης Ακολούθων Πρεσβείας είχα μάθει τι απαντάμε στη στάνταρντ ερώτηση κρίσης που μας υπέβαλαν, ότι δηλαδή «Οι Αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας είναι προαιρετικές για το Υπουργείο Εξωτερικών».

    ΠΡΕΣΒΗΣ

    Ναι αλλά τώρα αυτός ο ηλίθιος έχει μαζέψει εναντίον μας και αποφάσεις του Διοικητικού Πρωτοδικείου και του Διοικητικού Εφετείου και κυρίως έχει στρέψει και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εναντίον μας.

    ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ Β ΕΠΙ ΤΙΜΗ

    Δηλαδή τι θέλει από μας το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κύριε Γενικέ;

    ΠΡΕΣΒΗΣ

    Ο Πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους είχε στείλει επιστολή με την οποία γνωστοποιούσε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ότι η Διοίκηση έχει συμμορφωθεί στις δικαστικές αποφάσεις, το ίδιο το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους έχει εγκρίνει την πληρωμή της α’ δόσης 91.000 Ευρώ – επισυνάπτοντας σχετική επιστολή στα ελληνικά – και ότι έτσι η υπόθεση πρέπει να θεωρηθεί ως διευθετηθείσα.

    ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ Β ΕΠΙ ΤΙΜΗ

    Και αυτό δεν θεωρήθηκε επαρκής διαβεβαίωση από το Στρασβούργο.

    ΠΡΕΣΒΗΣ

    Όχι, επειδή ο ηλίθιος ο συνάδελφός μας ο Πληρεξούσιος Υπουργός Β’ τα αμφισβήτησε αυτά, λέγοντας ότι είναι ψευτιές αφού ποτέ δεν γύρισε ουσιαστικά στην υπηρεσία αφού διετέλεσε αδιαλείπτως συνταξιούχος το 2011 και έβλεπε τηλεόραση καθισμένος στον καναπέ του, ενώ επίσης μετέφρασε στα γαλλικά το έγγραφο που είχε στείλει το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και απέδειξε ότι δεν ήταν εντολή πληρωμής αλλά απλό πρακτικό που εισηγείτο τη μη άσκηση αναιρέσεως κατά της αποφάσεως του Διοικητικού Εφετείου που τον δικαίωνε.

    ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ Α ΚΑΙ Β

    Πω, πω, πω! Πω, πω, πω! Πω, πω, πω! Πω, πω, πω!

    ΠΡΕΣΒΗΣ

    Δηλαδή απέδειξε ότι πήγαμε να παραπλανήσουμε το Δικαστήριο του Στρασβούργου

    ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ Β ΕΠΙ ΤΙΜΗ

    Και είναι μόνο αυτά που στενοχώρησαν το βλάκα το συνάδελφό μας και αποφάσισε να μην αγωνιστεί για την ακύρωση των περικοπών των συντάξεών μας κύριε Γενικέ;

    ΠΡΕΣΒΗΣ

    Όχι, στενοχωρήθηκε επίσης που η Επιτροπή του 8%, δηλαδή που διανέψει το μέρισμα του 8% της Εξωτερικής Υπηρεσίας έγραψε στα παπάρια της το αίτημά του να πληρωθεί για το 8% που εδικαιούτο για το διάστημα 2007-2011 που τον είχαν πετάξει υποχρεωτικά έξω από το Υπουργείο Εξωτερικών και σε πρόωρη συνταξιοδότηση. Δικαιώθηκε δικαστικά, επέστρεψε και θέλει τα λεφτά του.

    ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ Α ΟΧΙ ΕΠΙ ΤΙΜΗ

    Αυτό δεν είναι σωστό, το 8% δεν το δίνουμε σε κανέναν.

    ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ Β ΕΠΙ ΤΙΜΗ

    Φυσικά και δεν το δίνουμε, έστω και αν το δικαιούται ο βλάκας ο συνάδελφός μας. Και κακώς ανακινεί το θέμα, επειδή κινδυνέψαμε πριν 2-3 χρόνια να το χάσουμε όταν μας το φορολόγησε ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Παπακωνσταντίνου. Τώρα ευτυχώς το σώσαμε.

    ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ Α ΟΧΙ ΕΠΙ ΤΙΜΗ

    Μην το παίρνεις σαν δεδομένο ότι το σώσαμε. Εδώ έχουν φτωχύνει οι Στρατιωτικοί και οι Απόστρατοι. Αν μάθουν ότι παίρνουμε αυτό το επίδομα θα ορμήξουν να μας το κόψουν ισχυριζόμενοι ότι αυτοί είναι πολλοί και εμείς είμαστε λίγοι και μοιραζόμαστε πλούσιο επίδομα εξωτερικού.

    ΠΡΕΣΒΗΣ

    Ο βλάκας ο συνάδελφός μας, έκανε στην αρχή Αίτηση στη ΣΤ4 Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών για να πάρει το 8% από την Επιτροπή Διαχείρισης του 8%. Η Επιτροπή δεν απαντάει ποτέ σε βλάκες και έτσι δεν του απάντησε. Στη συνέχεια ο βλάκας ο συνάδελφός μας πήγε προσωπικά στο Γραφείο του και του έδωσε ιδιοχείρως αντίγραφο της αίτησής του.

    ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ Β ΕΠΙ ΤΙΜΗ

    Και τι του απάντησε ο Πρόεδρος της Επιτροπής 8%;

    ΠΡΕΣΒΗΣ

    Ο Πρόεδρος της Επιτροπής 8% αντί απάντησης του έδωσε ένα ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΝΑΤΟ.

    ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ Α ΚΑΙ Β

    Χα, χα, χα, χα. χα. χα.

    ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ Β ΕΠΙ ΤΙΜΗ

    Οπότε ο βούλωσε ο βλάκας ο συνάδελφός μας;

    ΠΡΕΣΒΗΣ

    Όχι δεν το βούλωσε. Του έκανε επίδοση εξωδίκου σπίτι του με δικαστικό επιμελητή.

    ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ Β ΕΠΙ ΤΙΜΗ

    Και πως αντέδρασε ο Πρόεδρος του 8%;

    ΠΡΕΣΒΗΣ

    Στην αρχή δεν έκανε τίποτα. Όμως τώρα που ο βλάκας ο συνάδελφός μας μουλάρωσε και είπε ότι δεν θα ξανακάνει τίποτα στα θέματα συντονισμού του δικαστικού αγώνα για ακύρωση της Αναπροσαρμογής Σύνταξής μας, ο Πρόεδρος του 8% δήλωσε προφορικά μέσω τρίτου ότι …. έκανε θετική εισήγηση για να πληρωθεί.

    ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ Β ΕΠΙ ΤΙΜΗ

    Χα, χα, χα! Πολύ ωραίο.

    ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ Α ΟΧΙ ΕΠΙ ΤΙΜΗ

    Το πιο ωραίο το είχε πει κάποτε ο Σύμβουλος της Πρεσβείας μας στην Κένυα όταν είχαν κρύψει εκεί τον Οτσαλάν. Τον πλησίασε o Τμηματάρχης του Υπουργείου Εξωτερικών της Κένυα και του είπε «Βλέπετε εδώ τις εφημερίδες που σας δείχνω που γράφουν πως έχετε κρυμμένο τον Οτσαλάν στην Πρεσβεία;» Και ο Σύμβουλος της Πρεσβείας απάντησε «Δυστυχώς δεν έχω μαζί μου τα γυαλιά μου».

    ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ Β ΕΠΙ ΤΙΜΗ

    Μα το θέμα των περικοπών των συντάξεών μας είναι πολύ σοβαρό, αυτός ο βλάκας είναι καλός στο να διαπραγματεύεται και να κάνει συντονισμό με τους δικηγόρους και τους απόστρατους. Εμείς δεν τα ξέρουμε αυτά. Ξέρουμε μόνο να ζητάμε λεφτά από τον εκάστοτε Υπουργό Εξωτερικών. Γράψτε του ότι θα του τα πληρώσουμε όλα, να τελειώνουμε, προτού χάσουμε τις δικαστικές προθεσμίες για τις συντάξεις μας.

    ΠΡΕΣΒΗΣ

    Δυστυχώς ο βλάκας ο συνάδελφός μας ξεκίνησε και μια άλλη ιστορία που είναι πολύ σοβαρή για το κύρος της χώρας μας. Στο Υπουργείο Εξωτερικών τηρείται ανανεούμενη ανά έτος «Αλφαβητική κατάσταση αφυπηρετησάντων διπλωματικών υπαλλήλων» έκδοσης ΣΤ1 Διεύθυνσης Προσωπικού με ημερομηνία 6/10/2011 (όπως αναγράφεται στο κάτω αριστερό άκρο εκάστης σελίδας), το οποίο περιλαμβάνει περίπου 200 ονοματεπώνυμα συνταξιούχων διπλωματικών υπαλλήλων ταξινομημένα στις εξής στήλες: «ονοματεπώνυμο», «βαθμός», «αποχ.» «διεύθυνση κατοικίας» και «τηλέφωνα». Ειδικότερα, στη στήλη «βαθμός» υπάρχουν καταγεγραμμένες οι εξής ενδείξεις:
    – ΠΡΣ (δηλ. Πρέσβης)
    – ΠΥΑ (δηλ. Πληρεξούσιος Υπουργός Α’)
    – ΠΥΒ (δηλ. Πληρεξούσιος Υπουργός Β΄)
    – ΠΥΑ ΟΧΙ ε.τ. (δηλ. Πληρεξούσιος Υπουργός Α’ με κεφαλαίο το «ΟΧΙ επί τιμή»
    – ΠΥΒ όχι ε.τ. (δηλ. Πληρεξούσιος Υπουργός Β’ με μικρό το «όχι επί τιμή»).
    – ΠΡΕΣΒΗΣ ε.τ. (με κεφαλαία η λέξη ΠΡΕΣΒΗΣ ολογράφως και επί πλέον η ένδειξη «επί τιμή»)
    – ΣΠΑ (δηλ. Σύμβουλος Πρεσβείας Α’)
    – (ΣΠΑ) (δηλ. Σύμβουλος Πρεσβείας Α’ «εντός παρενθέσεως»).
    – ΓΠΒ (δηλ. Γραμματέας Πρεσβείας Β΄).Η παράθεση των παραπάνω στοιχείων, εκ πρώτης όψεως, θα μπορούσε να φανεί κωμική, με την παράθεση των εκφράσεων «ΌΧΙ επί τιμή», που χρησιμοποιείται ελεύθερα, σαν να περιγράφεται ένα άτομο λ.χ. «χωρίς μαλλιά», προσεκτικότερη όμως ανάγνωση δείχνει μια βαρύτατη παραβίαση του Ν. 2472/1997 όπως τροποποιήθηκε μεταγενέστερα «περί προστασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα», και παράλληλα «δυσφήμιση» (Ποιν. Κώδικα) ορισμένων ατόμων, τα οποία διαπομπεύονται, σε άγνωστο αριθμό αποδεκτών του καταλόγου, με ενδείξεις ότι δεν προήχθησαν στην καριέρα τους πέρα του βαθμού του Γραμματέα Πρεσβείας Β’. Επί πλέον ο τονισμός της ένδειξης «ΟΧΙ επί τιμή» δημιουργεί δυσμενείς εντυπώσεις ως προς τα άτομα στα οποία αναφέρεται, ανάλογα με εκείνα ενός αποσπάσματος ποινικού μητρώου το οποίο δεν θα έδειχνε απόλυτα καθαρό, σε σχέση με τους λοιπούς, επί τιμή αφυπηρετήσαντες οι οποίοι δεν χρειάζεται, ως αυτονότητο, να γράψουν τον τίτλο «επί τιμή» και πρέπει, με τη διατύπωση αυτή, να προκύπτει εξ αντιδιαστολής, από την σύγκριση με εκείνους που είναι «ΟΧΙ επί τιμή».

    ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ Β ΕΠΙ ΤΙΜΗ

    Ουάου. Αυτή η καταγγελία κλονίζει συθέμελα το οικοδόμημα των Πρέσβεων. Ιδιαίτερα έχει θυμώσει ένας Πρέσβης πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών που έχει την απαίτηση το ΠΡΕΣΒΗΣ και το επί τιμή να γράφονται και τα δύο με κεφαλαία έτσι για να διακρίνεται από τους άλλους.

    ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ Α ΟΧΙ ΕΠΙ ΤΙΜΗ

    Όχι, σε αυτό δεν θα υποχωρήσουμε ποτέ.

    ΠΡΕΣΒΗΣ

    Το ίδιο και ο βλάκας ο συνάδελφός μας.

    ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ Β ΕΠΙ ΤΙΜΗ

    Ελπίζω κύριε Γενικέ να μη χειριστήκαμε και εμείς βλακωδώς το θέμα.

    ΠΡΕΣΒΗΣ

    Δυστυχώς. Δυστυχώς. Ο Προσωπάρχης έγραψε ειδικό έγγραφο προς την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα με το οποίο ανέφερε ότι ουδέποτε η ΣΤ1 Διεύθυνση Προσωπικού τηρούσε τέτοια λίστα «Αφυπηρετησάντων Διπλωματικών Υπαλλήλων» και ότι μόνο μια φορά κατάστρωσε μια εντελώς πρόχειρη λίστα μόνο και μόνο για διευκόλυνση της ταχυδρομικής επικοινωνίας του Συνδέσμου Συνταξιούχων Διπλωματικών Υπαλλήλων με τα μέλη του.

    ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ Β ΕΠΙ ΤΙΜΗ

    Δηλαδή απλά για να διευκολύνεται ο ταχυδρόμος που διανέμει τις επιστολές του Συνδέσμου προς τα μέλη του.

    ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ Α ΟΧΙ ΕΠΙ ΤΙΜΗ

    Και ησύχασε ο βλάκας ο συνάδελφός μας.

    ΠΡΕΣΒΗΣ

    Για να το διαπιστώσουμε βάλαμε μία γραμματέα μας να τον πάρει τηλέφωνο και να τον ρωτήσει «είσθε ικανοποιημένος κύριε Πρέσβη από την απάντηση;»

    ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ Β ΕΠΙ ΤΙΜΗ

    Και εκείνος τι απάντησε κύριε Γενικέ;

    ΠΡΕΣΒΗΣ

    Απάντησε «Τώρα τη γαμήσατε μαλάκες. Έχω παλαιότερο έγγραφό σας που λέει τα τελείως αντίθετα. Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά».

    ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ Α ΟΧΙ ΕΠΙ ΤΙΜΗ

    Δηλαδή τι πιστεύετε ότι έχει κάνει κύριε Γενικέ.

    ΠΡΕΣΒΗΣ

    Σίγουρα έχει κάνει τόσες καταγγελίες στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα που θα έρθουν συνεργεία της να κάνουν φύλλο και φτερό τα αρχεία στης ΣΤ1 Διεύθυνσης Προσωπικού του Υπουργείου Εξωτερικών για να ανακαλύψουν πόσες λίστες τέτοιου είδους υπάρχουν.

    (Οι διάλογοι είναι τελείως φανταστικοί).

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>