«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΑΤΡΑΠΟΣ

26/02/2013 — Λακεδαίμων
meletopoulos6
Μελέτης Η. Μελετόπουλος
Διδάκτωρ Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών Πανεπιστημίου Γενεύης
Διακεκριμένος αναλυτής καθημερινής εφημερίδας έθεσε την περασμένη Κυριακή το εξής ερώτημα: εάν πρόκειται η Ελλάδα να συνεκμεταλλευθεί τα ενεργειοφόρα κοιτάσματα του ανατολικού Αιγαίου με τους Γάλλους, όπως ευθέως πρότεινε ο πρόεδρος Ολάντ, γιατί να μην τα συνεκμεταλλευθεί με τους Τούρκους, ώστε να αποφευχθούν και οι γεωστρατηγικές εντάσεις. Η απάντηση φυσικά είναι ότι οι μεν Γάλλοι προτείνουν συνεργασία επί τη βάσει του Διεθνούς Δικαίου, του σεβασμού της ελληνικής εθνικής κυριαρχίας και της ελληνικής ιδιοκτησίας των κοιτασμάτων. Ενώ αντιθέτως οι Τούρκοι διαμφισβητούν την ελληνική εθνική κυριαρχία, αγνοούν το διεθνές δίκαιο της θάλασσας  και προβαίνουν σε καταπατήσεις και παραβιάσεις των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.
Η τουρκική πλευρά, αποστέλλοντας προσεχώς επί της ελληνικής υφαλοκρηπίδας ερευνητικό πλοίο (το οποίο προμηθεύτηκε ώστε να μην εμπλέξει στην διαδικασία ξένες εταιρείες που θα περιπλέξουν τον σχεδιασμό της),  επιχειρεί αυτήν στην στιγμή να θέσει την Ελλάδα προ του εξής διλήμματος: ή να αντιδράσει έμπρακτα στην επιχειρούμενη ευθεία αμφισβήτηση του καθεστώτος της περιοχής, με κίνδυνο την άμεση κλιμάκωση της έντασης, ή να μην αντιδράσει με αποτέλεσμα η Τουρκία να πωλήσει τα πορίσματα των ερευνών σε διεθνείς κοινοπραξίες, να προχωρήσει σε σύνταξη συμβολαίων εξόρυξης  και να κατοχυρώσει την θέση της ως ιδιοκτήτριας χώρας.
Αλλά εδώ πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα ενεργειοφόρα κοιτάσματα του πλανήτη, με τα οποία εξασφαλίζεται η τροφοδοσία της Ευρώπης επί δεκαετίες. Εμπλέκονται ισχυρές δυνάμεις, όπως οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Μεγάλη Βρεταννία, το Ισραήλ, η Ρωσσία. Εδώ δεν διακυβεύεται μόνον η ελληνική εθνική κυριαρχία, αλλά η παγκόσμια ενεργειακή ισορροπία. Η ελληνική κυβέρνηση και ολόκληρη η ελληνική κοινωνία πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι το διακύβευμα είναι παγκόσμιο, και πάνω σε αυτήν την διαπίστωση να οργανώσει την αμυντική της πλεύση.
Το μοντέλο της Κύπρου (σύναψη συμμαχιών και ενοικίαση «οικοπέδων» προς εκμετάλλευση)  οφείλει να μελετήσει προσεκτικά η ελληνική πλευρά, πριν προχωρήσει στην προβλεπόμενη διαδικασία. Επίσης οφείλει να λάβει άμεσα μέτρα διπλωματικής και γεωστρατηγικής κάλυψης του εγχειρήματος. Άλλως θα βρεθεί εγκλωβισμένη  σε οδυνηρά διλήμματα.

http://tonoikaipnevmata.wordpress.com/

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>