«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ “ΠΟΛΙΤΕΙΑ 2021”

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΚΟΡΥΦΗΣ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Όταν μετά από μια Σύνοδο Κορυφής, που καθορίζει το δημοσιονομικό πλαίσιο της Ευρωπαικής Ένωσης για την περίοδο 2014-2020, ο κος Κάμερον πανηγυρίζει, η κα Μέρκελ συγχαίρει τον εαυτό της και οι δύο μαζί ευχαριστούν τους ‘Βόρειους’ συμμάχους τους, είναι βέβαιο πως αυτό δεν είναι ενθαρρυντικό για την Ευρώπη που όλοι θα έπρεπε να θέλουμε. Μια Ευρώπη της ανάπτυξης, της οικονομικής και κοινωνικής συνοχής, των νέων θέσεων εργασίας και της αλληλεγγύης μεταξύ των λαών της.
Τι αποφάσισαν οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων για την περίοδο 2014-2020.
Οι δεσμεύσεις για τους ενωσιακούς προϋπολογισμούς αυτών των επτά ετών καθορίζονται στα 960 δις ευρώ, δηλαδή λιγότερο απο το 1% του ευρωπαϊκού ΑΕΠ, με την εκτίμηση οτι οι πραγματικές πληρωμές δεν θα ξεπεράσουν τα 908 δις ευρώ. Αυτό για πρώτη φορά συνιστά μείωση σε σχέση με οτι είχαμε μέχρι τώρα. Σημειώνεται οτι κατά την τρέχουσα προγραμματική περίοδο 2007-2013, οι δεσμεύσεις ανέρχονταν στα 994 δις ευρώ, με τις πραγματικές πληρωμές να προσεγγίζουν μόλις τα 943 δις ευρώ. Αυτό σημαίνει πως έχουμε μια μείωση των δεσμεύσεων για την προσεχή 7ετία κατά 34 δις ευρώ, όταν τα κράτη της Ένωσης θα είναι περισσότερα και μάλιστα με ισοϋψή στήριξη των νέων – μετα το 2004 – κρατών, που εισέπρατταν εως τώρα χαμηλότερες επιδοτήσεις για την γεωργία αλλά και συνολικά για πολιτικές ανάπτυξης. Με άλλα λόγια, με οτι αποφασίστηκε, απο τους ενωσιακούς προϋπολογισμούς, περισσότερα κράτη την προσεχή 7ετία θα εισπράξουν λιγότερα χρήματα σε σχέση με το οτι εισέπραξαν λιγότερα κράτη κατά την 7ετία που κλείνει.
Υπάρχει όμως και κάτι πρόσθετα αρνητικό για την Ελλάδα. Οι δαπάνες για την γεωργία και την περιφεριακή ανάπτυξη-συνοχή συρικνώνονται  σημαντικότατα.
Για την συνοχή-περιφεριακή ανάπτυξη, κατά την τρέχουσα περίοδο 2007-2013, οι προϋπολογισμοί της Ένωσης δέσμευσαν 354 δις ευρώ. Για την νέα 7ετία το ποσό αυτό μειώνεται κατά 30 δισ ευρώ, πέφτοντας στα 324 δις ευρώ. Επισημαίνεται οτι για την περίοδο 2007-2013 η Ελλάδα είχε επιτύχει δεσμεύσεις που ξεπερνούσαν τα 25 δις ευρώ. Τα δημοσιονομικά της όμως – και όχι μόνο – προβλήματα δεν της επέτρεψαν να απορροφήσει όλο αυτό το ποσό, αφού οι τελικές εισροές θα φτάσουν περίπου στα 20 δις ευρώ. Θα υπάρχει δηλαδή μεταξύ του τι πετύχαμε και του τι εισπράξαμε μια απόκλειση περίπου του 20%. Για την προσεχή 7ετία η ελληνική κυβέρνηση εκτιμά πως θα εισπράξει για πολιτικές συνοχής 14.5 δις ευρώ. Εάν η Ελλάδα δεν βελτιώσει τις δημοσιονομικές και επιχειρησιακές επιδόσεις της και στον τομέα αυτόν, τότε μια αντίστοιχη με την τρέχουσα απόκλιση θα φέρει στον τομέα της συνοχής ενα ποσό που με τα βίας θα ξεπερνά το 50% των 20 δις ευρώ που εισρέουν στην χώρα  κατά την τρέχουσα περίοδο.
Η κατάσταση και οι προοπτικές δεν προδιαγράφονται καλύτερες για τον αγροτικό τομέα. Σε απόλυτους αριθμούς η μείωση των δαπανών για την ευρωπαϊκή γεωργία προτείνεται να είναι της τάξεως του 12%. Συγκεκριμένα κατά την τρέχουσα περίοδο 2007-2013 οι δεσμεύσεις για την γεωργία – άμεσες ενισχύσεις και αγροτική ανάπτυξη – έφτασαν στα 420 δις ευρώ. Για την περίοδο 2014-2020 το Συμβούλιο Κορυφής αποφάσισε για μείωση στα 373 δις ευρώ, δηλαδή κατά 53 δις ευρώ, όταν, επιπλέον, οι αγρότες των 13 νέων χωρών θα έχουν θα έχουν την ίδια – υψηλότερη γι’αυτούς – στήριξη με τους αγρότες των 15 παλαιότερων χωρών. Με αυτά τα δεδομένα η ελληνική γεωργία θα υποστεί μια μείωση των ευρωπαϊκών επιδοτήσεων που θα ξεπερνά το 20% κατ’ έτος, σε σχέση με τα τελευταία 7 έτη. Κι αυτό βεβαίως υπο την προϋπόθεση οτι η ουσιαστική διαπραγμάτευση για την νέα αγροτική πολιτική που ξεκινάει τώρα, θα είναι επιτυχής για την Ελλάδα.
Συνοπτικά αυτά που αποφασίστηκαν στις Βρυξέλλες απο τους αρχηγούς κρατών η κυβερνήσεων, δεν δημιουργούν καμμία αισιοδοξία για μια Ευρώπη, που πλήττεται από την ύφεση και την ανεργία και είναι κατώτερα απο τις προσδοκίες των λαών της, αλλά και απο τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Με άλλα λόγια, ενώ στην τρέχουσα οικονομική και κοινωνική συγκυρία, οι έχοντες πραγματική ανάγκη στην Ευρώπη – κράτη και πολίτες – αυξάνονται δραματικά, οι πιστώσεις των ενωσιακών προϋπολογισμών για αυτούς μειώνονται σημαντικά. Κι αυτό δεν μπορεί να ικανοποιεί κανέναν. Ούτε στην Ελλάδα, ούτε στην υπόλοιπη Ευρώπη.
Το ενθαρρυντικό βέβαια είναι πως αυτό που αποφάσισαν οι αρχηγοί κρατών ή κυβερνήσεων, πρέπει να επικυρωθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (νέα αρμοδιότητα αυτού του Κοινοβουλίου).
Ας ελπίσουμε πως οι εκπρόσωποι των λαών της Ευρώπης σ’αυτόν το θεσμό θα δουν – κατά πλειοψηφία – τα πράγματα διαφορετικά απο τον κύριο Κάμερον, την κυρία Μέρκελ και απο όσους δεν θέλησαν να τους «στεναχωρήσουν» σε μία Σύνοδο Κορυφής.
Πολιτικός Όμιλος ‘ΠΟΛΙΤΕΙΑ’
Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>