«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Ναι, η Ελλάς οφείλει να αντιδράσει στα τερατώδη ψεύδη, όλα τα ψεύδη!

Όπως, π.χ., εκείνο του κατά τα άλλα συμπαθεστάτου Nigel Farage: «ώστε οι Ευρωπαϊκοί λαοί να διατηρήσουν την εθνική και δημοκρατική τους ταυτότητα σε ένα πλαίσιο διεθνούς συνεργασίας και συνεννοήσεως».
Έτσι μας παραμυθιάζει ακόμα και ο Nigel Farage, ιστορικά όμως, ο ελληνικός μας κόσμος γνωρίζει λιγουλάκι καλύτερα από τέτοιες σαχλαμάρες. Πρώτον, γιά ποιά ‘δημοκρατική ταυτότητα’ ομιλεί ο Farage, αυτήν που γεννήθηκε από την άρδην ολιγαρχική πανσπερμία της ‘Magna Carta’ το 1215, και δη στα λατινικά;
Δεύτερον, μέσα στην κοινωνική, οικονομική, πολιτική και πολιτιστική εξέλιξη του ελληνικού μας κόσμου, η προσπάθεια του συλλογικού αυτοπροσδιορισμού της ελληνικής μας ταυτότητος έχει περάσει μέσα από χίλια-μύρια μη αρμονικά, εγκάρσια κύματα. Ένα απτό παράδειγμα είναι τα όσα προέκυψαν από την περίοδο του κινήματος των Ησυχαστών, υπό την ιδεολογική αιγίδα του Γρηγορίου Παλαμά.
Οι οπαδοί του Γρηγορίου Παλαμά ονομάζονται ‘Παλαμιστές’, και είναι φυσικά ταγμένοι εναντίον του Θωμά Ακινάτη, οι οπαδοί του οποίου είναι οι ‘Θωμιστές’.  Εκείνην όμως την κατάμαυρη εποχή, μιάς περιόδου πνευματικού σκοταδισμού και οικονομικής οπισθοδρομήσεως, που όπως φαίνεται μάλλον την αναβιώνουμε στην μεταμοντέρνα μας προσωρινότητα, όχι μόνον στην Ελλάδα και στην Κύπρο, αλλά και σε άλλες χώρες, το να είναι κάποιος αντι-Παλαμιστής δεν σήμαινε αυτομάτως πως είναι και Θωμιστής, αλλά και τούμπαλιν επίσης: το να είναι κάποιος αντι-Θωμιστής δεν σήμαινε αυτομάτως πως είναι και Παλαμιστής.
Πίσω στο σήμερα λοιπόν, εάν παραλληλήσουμε τον Wolfgang Schäuble, τον Γερμανό Υπουργό Οικονομικών, με τον Γρηγόριο Παλαμά, και τον Mario Draghi, τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, με τον Θωμά Ακινάτη, μπορούμε να είμαστε αντι-Schäuble, χωρίς τούτο να μας κάνει οπαδούς του Draghi, όπως επίσης μπορούμε να είμαστε αντι-Draghi, χωρίς τούτο υποχρετικά να μας κάνει οπαδούς του Schäuble. Και μέσα στο ίδιο τούτο πλαίσιο, επίσης μπορούμε να είμαστε εναντίον του Nigel Farage, αλλά χωρίς αυτό αυτομάτως να μας μετατρέπει σε Ελληνίδες και Έλληνες πατριώτες, κάτι που απαιτεί, πριν από ο,τιδήποτε άλλο, να είμαστε πρώτιστα με τον συλλογικό μας ελληνικό εαυτό.
Xωρίς την πολιτική μας αυτοθέμιση και τον αυτοπροσδιορισμό της ελληνικής μας ταυτότητος, δεν γίνεται να είμαστε Ελληνίδες και Έλληνες στην ψυχή πατριώτες. Η παντελής έλλειψις της πολιτικής μας αυτοθέσμισης, σε συνδιασμό με τον ταυτοτικό μας εταιροπροσδιορισμό, που άρδην εφαρμόζει η εξουσιολαγνεία των κομματανθρώπων της απολυταρχικά τυραννικής κομματοκρατίας στην Ελλάδα και στην Κύπρο, δεν μπορούν ποτέ να αποτελέσουν ούτε την αναγκαία ούτε την ικανή συνθήκη γιά την αληθινή ελληνικότητα του ελληνικού μας κόσμου.
Ευοί Ευάν,
Νίκος Γεωργαντζάς
Dimitrios Adamopoulos
Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>