«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Ποια είναι η αλήθεια κύριε Αρτέμη Σώρρα, Κύριε Γεωργαντζά, κύριε Λαμπράκη κ.α;;;

Αγαπητοί αναγνώστες όπως σας είπα λαβαίνω μηνύματα με διάφορες απόψεις και ερωτήματα, έκανα και εγώ μια ερεύνα και τα έχω χαμένα, για το τι σημαίνει ομόλογα αμερικανικού δημοσίου ή τοξικά ομόλογα! Για αυτό θα ιεραρχήσω τα ερωτήματα που αντιπροσωπεύουν και τις δικές μου απορίες!
Ερώτημα πρώτον, προς τον κύριο Σώρρα, τα ομόλογα  των 600 δις είναι τοξικά ομόλογα του αμερικανικού δημοσίου;
Ερώτημα δεύτερον, τα ομόλογα αυτά είναι μέρος των ομολόγων των 2,5 δις που μας έχετε πει;
Ερώτημα τρίτον, τα ομόλογα αυτά για εσάς είναι άχρηστα και ο μόνος που μπορεί να τα ενεργοποιήσει είναι κάποιο κράτος;
Ερώτημα τέταρτον χρησιμοποιείται την Ελλάδα και την Κύπρο με όλους τους κινδύνους που απορρέουν  για να ενεργοποιήσετε τα άχρηστα τοξικά ομόλογα που έχετε άγνωστο πόσοι και ποιοι;
Ερώτημα πέμπτον για αυτό ενδιαφέρεστε και για άλλα κράτη ελπίζοντας ότι κάποιο κράτος θα πατήσει την πεπονόφλουδα να σας ενεργοποιήσει τα λεφτά σας;
Κύριε Σώρρα θέλω να πιστεύω ότι θα απαντήσετε για να λάμψει η αλήθεια, αφού λέτε με πάθος τίποτα κρυφό κάτω από τον ήλιο;
Και αν τα παραπάνω ερωτήματα αληθεύουν το επίσημο κράτος και τα ΜΜΕ γιατί δεν ενημερώνουν τον ελληνικό λαό τι πραγματικά συμβαίνει και ποιος ο κίνδυνος αν πούμε στην Αμερική σου χρωστάμε,  σε πληρώνουμε με τα δικά σου ομόλογα που μας τα χάρισαν;
Παρακάτω έχω και τι σημαίνει τοξικά ομόλογα του αμερικανικού δημοσίου.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Δ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ
Λοιπόν, νομίζω ότι τα ομόλογα που έχει στα χέρια του είναι αληθινά, αλλά ουσιαστικά άχρηστα όσο θα μένουν στα δικά του χέρια. Για αυτό και θέλει να αλλάξουν χέρια και να πάνε σε χέρια κάποιων ΚΡΑΤΩΝ. Όσοι νομίζουν ότι ο Σόρας ήρθε από τον “Α” του Κενταύρου για να μας σώσει, απατούνται.
Αυτά πρέπει να είναι μερικά από τα λεγόμενα “τοξικά ομόλογα” του αμερικανικού κράτους. Δηλαδή όταν θα λήξουν, αν το αμερικανικό κράτος δεν έχει τα απαιτούμενα ντόλαρς, ή δεν θέλει να τα πληρώσει, αποσύρει το παλαιό ομόλογο εκδίδοντας ένα νέο, και ξανά το ίδιο… Αυτά τα ομόλογα που πάνε έτσι … και που το αμερικανικό κράτος δεν έχει καμία πρόθεση να τα πληρώσει, τελικά καταλήγουν να πωλούνται για δεκάρες. Όταν τα ομόλογα αυτά χάσουν τεράστιο μέρος της ονομαστικής τους αξίας, τότε το κράτος που τα εξέδωσε τα αγοράζει πίσω (με μυστικότητα σε ονόματα άλλων) αλλά με μηδαμινό πλέον κόστος.
Πρόσεξε! Το ομόλογο αυτό οι τράπεζες το αναγνωρίζουν ως αυθεντικό, γι αυτό και το δέχονται στα θησαυροφυλάκιά τους. Όμως δεν δέχονται να τα αγοράσουν γιατί ξέρουν … Έτσι λοιπόν εσύ έχεις μείνει με ένα χαρτί μιάς υπόσχεσης που θα πληρωθεί με … ένα άλλο χαρτί υπόσχεσης … Πίκρα!
Το Αμερικανικό Κράτος φοβάται ένα πράγμα. Μήπως κάποιος πάει να πληρώσει τα δικά του χρέη στο κράτος ή σε κάποια άλλη Αμερικανική Υπηρεσία με τέτοια ομόλογα. Αν δηλαδή η Ελλάδα προσκομίσει αυτά τα ομόλογα προς εξόφληση του χρέους της στο ΔΝΤ, τότε το ΔΝΤ υποχρεούται να τα δεχθεί! Δεν μπορεί να αρνηθεί τα ομόλογα του Αμ. Δημοσίου! Αλλά τότε θα δεχθεί ομόλογα για τα οποία δεν υπάρχουν τα χρήματα για την εξόφλησή τους. Είναι σαν να πεί η Ελλάδα: “ορίστε κύριοι θα πάρετε τα χρήματα που σας χρωστάμε από το Αμερικανικό Κράτος”! Μπάμ!
Το κατάλαβες;
Ο Σόρας λοιπόν πάει να βάλει στο παιγνίδι (χοντρό παιγνίδι) τα κράτη γιατί μόνον έτσι τα ομόλογα αυτά θα πάρουν ξανά την ονομαστική τους αξία (μέσω της επιστροφής στο ΔΝΤ) και αυτός θα πάρει κάποια προσυμφωνημένα οικονομικά ανταλλάγματα κάποιων εκατομμυρίων. Από την άλλη θα φανεί ως εθνοσωτήρας και ευεργέτης, πράγμα που του ανοίγει τις πόρτες στην πολιτική. Είναι έξυπνος!
Φυσικά, αμέσως ήρθαν και οι ανάλογες διαταγές από την Αμερική: “Μη τολμήσετε και πιάσετε στα χέρια σας αυτά τα ομόλογα παλιοέλληνες, γιατί θα σας κόψω τον κώλο”
Γι αυτό και βλέπεις όλους τους 300 αμήχανους και μουδιασμένους να προσπαθούν να τον βγάλουν απατεώνα. Αν ήταν απατεώνας θα τον είχαν χώσει μέσα, και θα τον είχαμε ξεχάσει κιόλας.
Τι να πούν οι πολιτικοί της Ελλάδος και των άλλων κρατών στους πολίτες τους; Να πούν ότι αυτά τα ομόλογα είναι κομπίνα, που όμως άμα τα βάλουμε εμείς στο χέρι θα σωθούμε όλοι, αλλά δεν θέλουν τα αφεντικά μας;
……………………………………………………
Τοξικά ομόλογα
Τι είναι λοιπόν αυτά τα περιβόητα τοξικά ομόλογα που οδήγησαν την παγκόσμια οικονομία σε καταστροφή; Πώς γίνεται άνθρωποι να χάσουν ΟΛΕΣ τους τις οικονομίες από τη μια μέρα στην άλλη; Και το κυριότερο, μπορεί κάτι τέτοιο να συμβεί και σε σένα;
O Μπους ενθάρρυνε όλους τους Αμερικάνους ν
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, ας υποθέσουμε πως έχετε πάρει τη σύνταξη σας, το εφάπαξ για το οποίο δουλέψατε μια ολάκερη ζωή, ας υποθέσουμε πως έχετε ένα σταθερό εισόδημα το οποίο απλά σας περισσεύει, ας υποθέσουμε πως έχετε μαζέψει μερικές αποταμιεύσεις στην άκρη. Το φαινομενικά ασφαλέστερο μέρος να βάλει κανείς τα λεφτά του θα λέγαμε πως είναι η τράπεζα. Οχι ακριβώς. Βλέπετε, η τράπεζα δεν είναι το χρηματοφυλάκιο που όλοι φανταζόμαστε, είναι ένας επενδυτικός μηχανισμός που στηρίζεται στην εξής απλή φιλοσοφία: Έχοντας ένα αποθεματικό πλούτο ως εγγύηση μια τράπεζα αποκτά τον όγκο μέσα στον οποίο μπορεί να κινηθεί και να δανείσει (με τόκο) αυτούς που χρειάζονται το ρευστό. Παλαιότερα η Τράπεζα έπρεπε απλά να εγγυάται σε εσένα πως δεν θα χάσεις τα λεφτά σου τα οποία θα δάνειζε σε τρίτους. Ως εγγύηση υπήρχαν τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας, επιπλέον οι τράπεζες δάνειζαν πάντα με εγγυητές και υποθήκες. Με την πάροδο των χρόνων όμως όλα αυτά έπρεπε να αλλάξουν και να εμπλουτισθούν με δημιουργικότερες ιδέες (creative banking). Με την έλευση πχ του διαδικτύου και των ηλεκτρονικών υπολογιστών καθώς και του ηλεκτρονικού χρήματος οι Τράπεζες απέκτησαν για πρώτη φορά τη δυνατότητα να συνεργάζονται σε ένα παγκόσμιο επίπεδο δανείζοντας η μία στην άλλη συνεργαζόμενοι όλοι οι μεγάλοι παίχτες αναμεταξύ τους. Το κοινό νόμισμα έκανε ακόμη πιο εύκολη τη διαδικασία.
Με λόγια απλά :
Τι είναι τα ομόλογα; Τι μπορεί να συμβαίνει όταν αγοράζει κανείς ένα τέτοιο προϊόν;
Η ιστορία ξεκινάει με ένα διαφημιστικό φυλλάδιο, μια τηλεοπτική διαφήμιση που ακολουθεί ένα Colgate χαμόγελο ενός γεμάτου αυτοπεποίθηση χαρισματικού τραπεζίτη που θα σας πάρει τηλέφωνο ενημερώνοντας σας για τα νέα επενδυτικά προϊόντα της τράπεζας του. Θα σας βάλει σε ένα ξέχορο “ιδιωτικό” γραφείο, μακρυά από τις γραμμές αναμονής για να σας κάνει να νιώσετε ξεχωριστοί, σε ένα χώρο ανοιχτού γραφείου για να μην αισθανθείτε πίεση ή κλειστοφοβία και προσφάτως προσθέσαμε και μερικά φυτά που είναι και της μόδας. Θα σας πληροφορούσα πως παρέχουμε αυξημένα επιτόκια υψηλές αποδώσεις και πλούσιες απολαβές που αγγίζουν το 40-50%, Και θα πάρω και εγώ με τη σειρά μου το bonus μου αν καταφέρω να σας πείσω να επιβιβαστείτε στην win win situation. Και το μόνο που θα χρειαστεί να κάνετε είναι να αφήσετε τα χρήματα σας για 5-10-15 χρόνια στο γραμμάτιο/ ομόλογο / πακέτο/ πρόγραμμα ή όπως αλλιώς θα ονομαστεί το προϊόν για να ξεχωρίσει από τη μάζα. Στην ουσία αυτό που συμφωνείτε εκείνη την στιγμή είναι να δανείσετε τα λεφτά σας σε κάποιους άλλους, δίνετε εντολή στη τράπεζα να διαχειριστεί τις οικονομίες σας με αντάλλαγμα επιτόκια. Η λέξη κλειδί ενίοτε είναι “Θα ζείτε με τους τόκους” αφού το γραμμάτιο θα σας αποστέλλει 1 επιταγή κάθε τόσο πχ 5% του αρχικού ποσού το οποίο θα επενδύσετε. Όσο περισσότερα επενδύσετε τόσο μεγαλύτερα τα επιτόκια αλλά παράλληλα τόσο μεγαλύτερη και η “ασφάλεια” του πακέτου. Το γιατί θα το δούμε λίγο αργότερα.
Ο τραπεζίτης λοιπόν θα σας διαβεβαιώσει πως ανα πάσα στιγμή θα μπορείτε να σπάσετε το γραμμάτιο και τα λεφτά σας θα είναι ες αεί εγγυημένα.
Ως εδώ όλα καλά
..Δυστυχώς όχι ακριβώς.
Διότι πριν μερικά χρόνια (το 2009) όταν πρωτοξεκίνησε η οικονομική κρίση, μέσα σε ένα βράδυ άνθρωποι απο όλο τον κόσμο πληροφορήθηκαν από τις τράπεζες τους πως ομόλογα τα οποία μέχρι πρωτινός άξιζαν πχ $700.000 δεν άξιζαν πλέον ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΕ και πως τα λεφτά τους, οι συντάξεις τους, τα εφάπαξ τους ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ. Τα ελκυστικά πακέτα βαφτίστηκαν από τη μια μέρα στην άλλη ΤΟΞΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ άνθρωποι έχασαν τις οικονομίες μιας ζωής. Πρώτοι και καλύτεροι οι υπάλληλοι της τράπεζας, οι τραπεζίτες με τα colgate χαμόγελα, βλέπετε δεν ήταν και αυτοί τίποτε περισσότερο από ασήμαντα πιόνια στη σκακιέρα του συστήματος.
ΤΟΞΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ.
Ακούγαμε συνεχώς από την τηλεόραση και είμαι σίγουρος ελάχιστοι από όσους χρησιμοποιούσαν την εκφραση ήξεραν περι τίνος πρόκειται.
Για όσους έχουν καλή μνήμη θα θυμούνται πως η φούσκα των ομολόγων έσκασε λίγο μετά την κατάρρευση της οικοδομικής βιομηχανίας. Στην πραγματικότητα όμως έσκασαν ταυτόχρονα.
Τράπεζες από όλο τον κόσμο μεταξύ των οποίων η Goldman Sachs η Bank Of Scotland η Μαρφίν η Ασπις Πρόνοια και ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ άλλες συνεργάζονταν αναμεταξύ τους δημιουργώντας μια “κοινή δεξαμενή χρημάτων” η οποία κατευθυνόταν επί το πλείστον στην οικοδομική βιομηχανία των ΗΠΑ ή καλύτερα στο housing program του Bush “Σπίτι για κάθε Αμερικανο” και τελικά.. πολλά σπίτια για τις τράπεζες.
α δανειστούν λεφτά επιχορηγώντας την πρώτη δόση του δανείου (με λεφτά φορολογούμενων) άλλαξε τις ασφαλιστικές δικλίδες, χαμήλωσε/ αφαίρεσε το εγγυητικό όριο που έπρεπε να έχει μία τράπεζα για να μπορεί να εγγυηθεί με ασφάλεια τα λεφτά των πελατών της, και αφαίρεσε και τους εγγυητές μαζί με διάφορους άλλους “αποτρεπτικούς παράγοντες” καλώντας τους φτωχούς Αμερικάνους που δεν είχαν το “δικό τους σπίτι” να γίνουν πελάτες των τραπεζών. Μοναδική εγγύηση ήταν το σπίτι το οποίο θα κληρονομούσε η Τράπεζα σε περίπτωση αδυναμίας του πελάτη. Αυτή η οικονομική πολιτική εφαρμόστηκε λίγο πολύ παγκόσμια όμως τα μεγάλα οικονομικά μεγέθη παίζονταν κυρίως στην Αμερική και για αυτό όλα ξεκίνησαν από εκεί όταν έσκασε η φουσκα. Η Αμερική καλύπτει το 50% της παγκόσμιας οικονομίας ή καλύτερα το 50% του παγκόσμιου τζίρου προέρχεται από το Αμερικανικό παζάρι.
Τα προβλήματα λοιπόν ξεκίνησαν όταν οι άνθρωποι που δανείστηκαν για να αγοράσουν το σπίτι των ονείρων τους συνειδητοποίησαν πως δεν μπορούσαν τελικά να αντεπεξέλθουν στα δάνεια-προσφορές του Μπούς, συνειδητοποίησαν ίσως πως ήταν ευχαριστημένοι και με το παλιό τους σπίτι, συνειδητοποίησαν πως τους συνέφερε απλά να σταματήσουν να πληρώνουν τις δώσεις και να χάσουν τα σπίτια και τα λεφτά που έδωσαν ως τώρα (strategic default) παρά να βρίσκονται μια ζωή στα δίχτυα της τράπεζας. Κάποιοι φυσικά – ίσως οι περισσότεροι- δεν είχαν και άλλη επιλογή, απλούστατα δεν μπορούσαν να αντεπεξέλθουν στο .. Αμερικανικό όνειρο
Ετσι λοιπόν παρατηρήθηκε το εξής “παράδοξο”
Βλέπετε οι τόκοι από το γραμμάτιο σας, προέρχονταν από τα επιτόκια των δανειοληπτών, και τα “εγγυημένα” λεφτά σας είχαν μετατραπεί σε σπίτι. Και επειδή τα σπίτια μετά από το σκάσιμο της οικονομικής φούσκας (εξάλειψη της ζήτησης και παραμονή της μεγάλης προσφοράς) έχασαν και από την αρχική τους αξία μέχρι και 60% οι τράπεζες ακόμη και αν μπορούσαν να πουλήσουν τα σπίτια σε καμία περίπτωση δεν μπορούσαν να επιστρέψουν το αρχικό ποσό πίσω στον επενδυτή ο οποίος μπορούσε να βρίσκεται και χιλιάδες μίλια μακρυά στην αλλη άκρη του πλανήτη, ΠΧ στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία ή την Ελλάδα αναλόγως που υπήρχαν τράπεζες εκτεθειμένες σε αυτά τα “τοξικά ομόλογα” τα ομόλογα που χρηματοδότησαν το.. Αμερικανικό όνειρο του Μπους. Και σε τι βαθμό ήταν εκτεθειμένες. Στη πραγματικότητα λίγο πολύ είναι όλες οι τράπεζες εκτεθειμένες απλά στο τέλος βυθίστηκαν αυτές που κολυμπούσαν ξεβράκωτες, αυτές δηλαδή που δάνειζαν περισσότερο από όσο μπορούσε να εγγυηθεί το μετοχικό τους κεφάλαιο.
Στη τελική τελική όμως, τη νύφη δεν πλήρωσαν οι τράπεζες καθ’αυτές, ούτε οι μεγάλοι παίχτες. Βλέπετε στο τραπεζικό σύστημα υπάρχει η λεγόμενη ιεραρχία στις καταθέσεις,
Οι μεγάλοι παίχτες έχουν και μεγαλύτερη ασφάλεια, διότι τα πρώτα ομόλογα/χρήματα που χαρακτηρίζονται ΤΟΞΙΚΑ είναι σαν τα πρώτα στρώματα που πλημμυρίζουν στο καράβι βουλιάζει. Είναι τα χαμηλά. Οσο μικρότερο δηλαδή ήταν το ποσό που επενδύσατε στα συγκεκριμένα πακέτα με υψηλές αποδώσεις τόσο μεγαλύτερο κίνδυνο είχατε να το χάσετε. Θα μπορούσαν φυσικά οι τράπεζες να σβήσουν το τοξικό χρέος με ποσόστωση (αφαιρώντας δηλαδή λίγο από όλους τους παίχτες) όμως η ποσόστωση Πχ να χάσουμε όλοι 1% από τις επενδύσεις μας για να σωθεί η τράπεζα θα σήμαινε πως ένας με 1.000.000.000.000 θα έχανε πολλά εκατομμύρια ενώ ένας με 1000 ευρώ θα έχανε μονάχα 10 ευρώ. Ετσι λοιπόν η οικονομική κρίση ξεκίνησε να τρώει από κάτω και να ανεβαίνει προς τα πάνω. Ηταν όμως τόσο μεγάλο το κτύπημα που άνθρωποι έχασαν μέχρι και εκατομμύρια μέσα από όλη αυτή την ιστορία. Κτυπήθηκαν δηλαδή και σχετικά μεγάλοι παίχτες. Τη μεγαλύτερη ζημιά όμως την έπαθαν τα συνταξιοδοτικά προγράμματα, οι τράπεζες βλέπετε πήραν αυτά τα πακέτα μετοχικών ομολόγων (ντεριβετιβς) και τα τροφοδότησαν με διάφορες μεθοδεύσεις στο συνταξιοδοτικό, στοχεύοντας στην ουσία δεκάδες εκατομμύρια συνταξιούχους ανα τον κόσμο. Το αξιοσημείωτο της υπόθεσης είναι στο ότι σύμφωνα με τον Αμερικανικό νόμο απαγορεύεται η επένδυση συνταξιοδοτικών πακέτων σε ριψοκίνδυνες καταθέσεις που δεν έχουν τουλάχιστο βαθμό τύπου Α. Οι οίκοι αξιολόγησης όμως φρόντισαν να κάνουν το θαύμα τους αφού αξιολόγησαν αυτά τα πακέτα ως χαμηλού ρίσκου. Ενα αθώο στατιστικό λάθος ήταν φυσικά – μη πάει το μυαλό σας σε συνωμοσίες. Α, και το σπίτι τελικά έμεινε στη τράπεζα. Επειδή βλέπετε το δάνειο από το οποίο προήλθε τροφοδοτήθηκε από χιλιάδες ομόλογα χιλιάδων ανθρώπων που αν επιχειρήσουμε να το μοιράσουμε θα πάρουμε όλοι από ένα τούβλο. Η τράπεζα κράτησε το σπίτι, οι επενδυτές που ήταν εκτεθειμένοι στα τοξικά ομόλογα έχασαν τα χρήματα τους και οι τράπεζες πήραν και από πάνώ οικονομική ενίσχυση μέσω του λεγόμενου ξελασπώματος (bailout). Αν οι κυβερνήσεις δεν έδιναν αυτή τη βοήθεια Το οικονομικό σύστημα θα κατέρρεε συθέμελα καθότι μια τέτοια κρίση θα ξεσκέπαζε το κοινό μυστικό …ότι οι τράπεζες όχι απλά διακινούν χρήμα που δεν υπάρχει στη πραγματικότητα αλλά επίσης το δημιουργούν μέσω των επιτοκίων στα επιτόκια των επιτόκιων – χρημάτων που πήραν δωρεάν ή με ελάχιστο επιτόκιο από την Κεντρική Τράπεζα. Το παράδοξο της αέναης ανάπτυξης τους καπιταλισμού. Το παράδοξο της μουσικής καρέκλας.
Μετά από όλο αυτό τον Σοσιαλισμό για τους πλούσιους η αγορά στέρεψε από χρήμα, το πρώτο 1% κατέχει το 50% του παγκόσμιου πλούτου, το πρώτο 20% το 96% του παγκόσμιου πλούτου και το υπόλοιπο 94% μοιράζεται το εναπομείναν 4% του παγκόσμιου πλούτου και επίσης είναι καταχρεωμένο μέχρι το κόκκαλο. Ιδού λοιπόν και ο πραγματικός λόγος της Υφεσης, Απλούστατα δεν υπάρχει πλέον χρήμα από τα φτωχότερα “μεσαία” εισοδηματικά στρώματα που κινούσαν την αγορά για να μετακυληθεί.
Και μην περιμένετε από τη φορολογία να αναδιανέμει τον πλούτο και να επαναφέρει τις ισορροπίες που διαταράχθηκαν. Κάτι τέτοιο είναι εκτός συζήτησης καθότι οι πλούσιοι είναι αυτοί που δημιουργούν θέσεις εργασίας, αν τους φορολογήσεις δεν θα μπορούν να επενδύσουν τα λεφτά τους στην αγορά για να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας, προς θεού μη νομίσετε πως θα τα κρατήσουν για πάρτι τους τα λεφτά. Και αν ακόμη θελήσετε να κινηθείτε νομικά ενάντιων της τράπεζας που προφανώς σας εξαπάτησε, ακόμη και αν καταφέρετε το αδύνατο: να βρείτε μέσα στο προσύμφωνο κάτι που να σας δικαιώνει, τα λεφτά που θα πάρετε θα είναι από τη τσέπη των παιδιών σας καθότι οι τράπεζες που εκτέθηκαν σε αυτά τα ομόλογα εξαγοράσθηκαν “υποχρεωτικά” από τα εκάστοτε κράτη στα οποία εδρεύαν, μέσω των περιβόητων bailouts. Τον σοσιαλισμό για τους πλούσιους.
http://eshie3i3i.blogspot.gr/
Για όσους ενδιαφέρονται για περαιτέρω ας παρακολουθήσουν την εκπομπή “Νέοι Φάκελοι” του Αλέξη Παπαχελά που ασχολήθηκε με μια μικρή πτυχή αυτού του ατέλειωτου θέματος: την Ασπις Πρόνοια.
……………………………………………….
ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ VS BANK OF AMERICA …
Αγωγή με την οποία ζητεί να καταβληθούν αστικές αποζημιώσεις λόγω απάτης κατέθεσε το αμερικανικό δημόσιο κατά της Bank of America Corp, τονίζοντας ότι μέσω της θυγατρικής της Countrywide δόθηκαν πολλές χιλιάδες τοξικά δάνεια που ζημίωσαν το αμερικανικό Δημόσιο. Στην αγωγή επισημαίνεται ότι «μεταξύ 2007-2009, με τρόπο εσφαλμένο και παραπλανητικό» και «αποφεύγοντας κάθε έλεγχο της πιστοληπτικής ικανότητας των δανειζόμενων» παρήγαγε και κατόπιν πούλησε χιλιάδες τοξικά ενυπόθηκα δάνεια, τα οποία οδήγησαν μεταγενέστερα τα ομοσπονδιακά στεγαστικά ταμιευτήρια Fannie Mae και Freddie Mac «σε δεινή θέση». Ο εισαγγελέας της περιφέρειας του Μανχάταν, Πριτ Μπαράρα, τόνισε σχετικά ότι αυτά τα τοξικά δάνεια «επέφεραν συνολική ζημιά άνω του 1 δισ. δολαρίων», καθώς και «αναρίθμητες κατασχέσεις». Παρόμοια δικαστική διαδικασία δρομολογήθηκε στις αρχές Οκτωβρίου κατά της τράπεζας Wells Fargo, αλλά και από την πολιτεία της Νέας Υόρκης εναντίον της JPMorgan Chase, για τοξικά δάνεια της εξαγορασθείσας το 2008 Bear Stearns, τα οποία τιτλοποίησε και κατόπιν κατέστησε απαιτητά. Τα τοξικά ενυπόθηκα δάνεια υψηλού ρίσκου πυροδότησαν την αμερικανική και παγκόσμια οικονομική κρίση το 2008.
http://lobbystasgr.blogspot.gr/

 

Μοιραστείτε το!

13 comments to Ποια είναι η αλήθεια κύριε Αρτέμη Σώρρα, Κύριε Γεωργαντζά, κύριε Λαμπράκη κ.α;;;

 • ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ

  ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΦΤΑΣΕΤΕ ΣΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΟΤΙ ΣΑΣ ΛΕΙΠΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΣΤΕΡΕΩΜΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΑΣΧΟΛΗΣΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΙΕΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΘΑ ΣΑΣ ΖΗΤΗΣΩ ΝΑ ΞΑΝΑΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΕΛΕΤΗ ΣΑΣ ΜΕ ΤΑ ΕΞΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΧΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΞΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΣΗ ΚΑΤΕΥΘΙΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΙΞΕΙ ΔΙΑΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΟΥΤΕ ΕΧΟΥΝ ΚΥΛΗΣΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΑΓΟΡΑ ΑΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΘΕΝΟΓΕΝΕΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΕΞΟΥΝ Η ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΠΟΥ ΜΙΛΑΜΕ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΝΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΜΕ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΔΙ ΝΟΜΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΡΕΥΤΟΠΟΙΟΥΝ ΟΤΙ ΟΜΟΛΟΓΟ ΕΧΟΥΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ 3ΑΑΑ ΜΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΤΟ ΒΕΤΟ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΕΜΕΙΣ ΠΡΩΤΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΕΣΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΜΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΚΕΤΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΠΡΙΝ ΕΡΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΑΦΟΥ ΗΡΘΑΜΕ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΝΑ ΚΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΕΝΑΡΙΟ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΩΣ ΘΑ ΒΛΕΠΑΤΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΠΟΥ ΕΙΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΙΣΩΣ ΜΕ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΡΘΕΤΕ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΥΠΟΣΧΟΜΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΣΤΕΡΙΣΩ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

 • Τάκης Θεοδώρου

  Eπειδή είμαι οικονομολόγος και δεν χωράει άλλο δούλεμα, θα σας απαντήσω συγκεκριμένα και όχι στον αέρα.

  Τα συγκεκριμένα ομόλογα δεν είναι τοξικά. Τα ομόλογα του US Treasury είναι σε ιστορικά υψηλό και αυτό μπορεί να είναι παράδοξο, αλλά πρέπει να κατανοήσετε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι μια μεγάλη χώρα με τεράστιο πλούτο και υποδομές.

  Δεν θα σας πω τα γνωστά για το ποινικό παρελθόν του κ. Σώρρα, ούτε για τον κ. Λαμπράκη, ο οποίος νομίζει ότι η Χειρουργική είναι τίτλος τιμής και δεν χρειάζεται τίτλος σπουδών και εξάσκησης. Δυστυχώς για τον Σώρρα και τον Λαμπράκη, οι ίδιοι δεν είναι οικονομολόγοι, είναι είτε θύματα, είτε απατεώνες.

  Και σε αυτό το σημείο θα πρέπει να θυμήσω τις τραγικές απαντήσεις τις Τράπεζας της Ελλάδας και του Υπουργείου Οικονομικών. Θα έπρεπε να είχαν κάνει καλύτερη δουλειά και να στοιχειοθετήσουν το αδίκημα της απάτης. Είναι παιδαριώδεις οι απαντήσεις τους και τους συμφέρει να περιφέρεται ο Σώρρας και να αποσπά την προσοχή του κόσμου.

  Τα περίπου 3 τρις δολάρια προήλθαν από πώληση αρχαίας ελληνικής τεχνογνωσίας στους αμερικάνους, όπως ομολογεί ο κ. Λαμπράκης στο σχετικό βίντεο http://www.youtube.com/watch?v=tNTu8v3tHL8. Σε αυτό εξηγεί ο κ. Λαμπράκης ότι ο Σώρρας πούλησε στην AEROCON την “τεχνολογία του Ζηνός και του Απόλλωνος”….

  Είχα επικοινωνία με συναδέλφους μου στην AEROCON. Πέρασε μισή ώρα για να σταματήσουν να γελάνε!

  Πρέπει να καταλάβετε ότι πλέον το όλο παραμύθι παραπέμπει σε μια άκρως πολιτική κίνηση, εντοπισμένη στον ακροδεξιό χώρο. Η κίνηση αυτή προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την αγανάκτηση του κόσμου και να τη μετατρέψει σε πολιτική δύναμη.

  Το πρόβλημα λοιπόν είναι ότι με τα ανύπαρκτα ομόλογα, κάποιοι προκαλούν τον κόσμο και δημιουργούν βάσεις κοινωνικής και πολιτικής απαξίωσης. Η συνεχιζόμενη “ελπίδα” που πωλούν αυξάνει την κοινωνική κατάθλιψη.

  INTERNATIONAL BILLS OF EXCHANGE

  Για να το λήξουμε μια και καλή. Τα έγγραφα του κ. Greg Pappas αναφέρουν ξεκάθαρα ότι τα “χρήματα” του Σώρρα, προέρχονται από IBOEs.

  Το Bills of Exchange είναι promissory note/negotiable instrument το οποίο μπορεί να είναι τοπικό ή διεθνές. Όταν είναι διεθνές ονομάζεται International Bills of Exchange. Ένα International Bill of Exchange (IBOE) μπορεί να αφορά οργανισμούς, κυβερνήσεις ή ιδιώτες.

  Όταν το Bill of Exchange εκδοθεί από τράπεζα και ενσωματώνει τόκο, γίνεται πλέον Certificate of Deposit.

  Τo US Treasury Department λέει: “With early and vigorous prosecution by the Justice Department on bogus Sight Draft cases, we have begun to see Bills of Exchange taking their place. This change occurred on or around January 2001. All these Bills of Exchange drawn on the U.S. Treasury are worthless. All the same issues and background materials applicable to Sight Drafts also apply to Bills of Exchange. This is the same fraud under another name”. (Πηγή: http://www.treasury.gov/about/organizational-structure/ig/Pages/Scams/Bogus-Sight-Drafts.aspx)

  Έχει αναφέρει ο κ. Λαμπράκης, ότι τα ΙΒΟΕ δεν είναι ΒΟΕ. Διαφωνεί ο ΟΗΕ μαζί του όπως και κάθε οικονομολόγος που δεν είναι κορόιδο. Αλλά ποιός είναι ο ΟΗΕ μπροστά στο Λαμπράκη που διαθέτει την τεχνολογία με την οποία ο Μ. Αλέξανδρος κατατρόπωνε τους εχθρούς του.

  Τα ομόλογα αυτά δεν υπάρχουν απλά. Είναι πλαστά, και με βάση τα πλαστά ομόλογα έχουν εκδοθεί διεθνείς συναλλαγματικές από γνωστούς διεθνείς απατεώνες (S. L. Wozny και συνεργάτες). Η αξία τους είναι ανύπαρκτη και δικαιολογείται μόνο μέσα από την “παρθενογένεση” που περιγράφει ο Σώρρας στο σχόλιο του.

  Πρόκειται για νεοελληνικά παραμύθια από κακομοίρηδες που κοιμούνται πλούσιοι και ξυπνούν άφραγκοι, παίρνοντας δανεικά από τον λατινογραφόμενο Αλέξανδρο. Να μην επεκταθώ καλύτερα…

  ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

  1. United Nations Convention on International Bills of Exchange and International Promisory Notes: http://www.uncitral.org/pdf/english/texts/payments/billsnotes/X_12_e.pdf

  Article 2
  An international bill of exchange is a bill of exchange which specifies two of the following places and indicates that any two specified are in different States:
  a) The place where the bill is drawn;
  b) The place indicated next to the signature of the drawer;
  c) Th. place indicated next to the name of the drawee;
  d) The place indicated next to the name of the payee;
  e) The place of payment, provided that either the place where the bill is drawn or the place of payment is
  specified on the bill and that such place is situated in a Contracting State.

  2. Negotiable instrument: http://en.wikipedia.org/wiki/Negotiable_instrument#Bill_of_exchange

  3. Business Directory: http://www.businessdictionary.com/definition/bill-of-exchange-BOE.html

  3. http://www.gamb.uscourts.gov/Opinions/Walker/12-10199.pdf

  4. Treasury Statement concerning Bills of Exchange (IBOE): http://tesoro-del-alma.blogspot.gr/2011/12/treasury-statement-concerning-bill-of.html

 • περσεας

  EINAI ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΝΕΛΟΠΟΥΛΕ ΕΕΕΕΕ????
  ΠΟΣΑ ΤΣΕΠΩΣΕΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΘΑΡΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙΣ ΗΘΙΚΑ ΤΟΝ ΣΩΡΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ END ????
  ΑΠΟΔΕΙΞΕ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΕΛΟΠΟΥΛΕ.
  ΠΟΥ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΑΡΣΕΝΙΚΗ ΠΟΡΝΗ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΕΝΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΓΚΡΕΜΙΣΕΙ ΤΟ ΣΩΡΡΑ ΚΑΘΩΣ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥΣ.
  ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΩΡΑ Ο ΚΑΝΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ ΤΑΧΑ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ ΜΕ ΤΑ 600 ΔΙΣ ΤΟΥ ΣΩΡΡΑ.
  ΕΕ ΡΕ ΕΡΜΕ ΚΑΝΕΛΟΠΟΥΛΕ ΠΟΙΟΣ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΤΕΛΙΚΑ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ?????
  ΕΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕND ΠΟΥΣΤΕΛΛΗΝΑ ΚΑΝΕΛΟΠΟΥΛΕ ΘΑ ΕΙΧΕ ΜΠΕΙ ΗΔΗ ΦΥΛΑΚΗ.
  ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΝΕΛΟΠΟΥΛΕ ΓΙΑΤΙ Ο ΣΩΡΡΑΣ ΕΚΑΝΕ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ????
  ΞΕΡΕΙΣ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΧΑΜΟΥΡΑ ΚΑΝΕΛΟΠΟΥΛΕ????
  ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΛΟΠΟΥΛΕ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΜΟΥΓΚΑ.
  ΑΚΟΥ ΚΑΝΕΛΟΠΟΥΛΕ ΛΟΙΠΟΝ ΣΥΝΕΛΘΕ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΕΨΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΚΟΜΑ ΜΕ ΑΡΧΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΣΟΥ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ ΜΑΛΘΑΚΑ.
  ΠΡΟΣΕΞΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΑΡΤΟ ΟΠΩΣ ΘΕΣ ΕΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΙΟΙ ΣΟΥ ΤΑ ΨΕΥΔΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΓΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΠΩΣ Ο ΣΩΡΡΑΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΞΕΧΡΕΩΣΕΙ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΜΕΡΑ ΟΠΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΑΙ ΜΕ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ.
  ΤΕΡΜΑ ΓΑΜΗΜΕΝΟΙ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΥΣΤΙΕΣ ΚΑΤΑΓΑΜΗΜΕΝΕ ΚΑΝΕΛΟΠΟΥΛΕ.
  ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ ΚΑΘΑΡΜΑ ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΑΛΗΤΗ ΠΡΟΔΟΤΗ ΚΑΙ ΤΟΤΕ …….

 • Σαραντης Σιγαλας (αμορφωτος)

  Καλησπερα,
  δεν διαλεξα το ονομα χωρις λογω.Ειμαι πραγματι αμορφωτος ,αλλα πιστευω ,οτι διαθετω μυαλο,που το κουραζω.
  Τα διαβασα ολα δυο φορες,μιλατε για τοξικα ομολογα ,ενω μεχρι τωρα ειχα διαβασει μονο για τοξικα δανεια….ο ορος τοξικα ομολογα δεν ειμαι σιγουρος αν υπαρχει και δεν με πεισατε.
  Γραφεται για χαρτια που διακινουνται σαν χρηματα ,απο τις τραπεζες και παραδεχεσται οτι ο Σωρρας εχει τα ιδια χαρτια,αν καταλαβα καλα και ειναι νομιμα.
  Με το μικρο μου αμορφωτο μυαλο δεν βλεπω που ειναι το κολλημα να τα χρησιμοποιησουμε σαν χωρα,μια και κατα ομολογια σας ,δεν χρωσταμε χρημα ,αλλα χαρτια,με οτι ονομασιες και αν εχουν.
  Γραφεται,οτι τα ιδια αγορασαν οι συνταξιοδοτικοι οργανισμοι…απο οτι ξερω ,μονο στην ελλαδα εγινε αυτο και στην Γαλλια που ζω δεν υπαρχει τετοια πληροφορια ,εκτος να την εχεται εσεις…
  Τελικα ,λετε για τους μεγαλους προστατες μας την ΑΜΕΡΙΚΗ ,οτι δεν θα μας αφησουν να κανουν πραξη η ομαδα του Σωρρα το σχεδιο που εχει …αλλα μεχρι τωρα δεν ειδα καμμια αντιδραση απο τους ιδιους τους ενδιαφερομενους και με βαζει σε σκεψη ,μηπως αυτοι οι ιδιοι που του τα εδωσαν ,θελουν να τα χρησιμοποιησουν για ενα ξεκαθαρισμα του συστηματος που τοσο οπως λετε εχει βρωμισει;
  Ευχαριστω για την φιλοξενια , γενικα παρακολουθω ,ολα τα ζητηματα που εχουν να κανουν με την πατριδα μου και κυριως με υπομονη χωρις να τρεχω στα συμπερασματα μου ειτε ειναι αρνητικα ,ειτε θετικα.

  Ο φιλος οικονομολος σαν ειδικος ξεκιναει με βαση ,οτι ειναι πλαστα τα ομολογα του Σωρρα …οποτε φυσικα εχει εντελως διαφορετικη αποψη απο το αρθρο ,για τα υπολοιπα περι τεχνολογιας και λοιπα ,δεν πιστευω κανενας να σου φανερωνε τετοια μυστικα αν πραγματι ειχαν λαβει πραξη….λογικα σκεπτομαι και εξω απο προδιαθεσεις.

  • Φίλε μου καλησπέρα, όπως βλέπεις το παλεύω και ζητώ και βοήθεια από ανθρώπους που γνωρίζουν επί του θέματος γιατί πρέπει να λυθεί τώρα αυτό το θέμα να δούμε ποιοι είναι οι προδότες και να πάρουμε τις αποφάσεις μας. Όσο για τον αναγνώστη αυτό γνωρίζει αυτό κατέθεσε, αν δεν είναι έτσι θα το δούμε στην συνέχεια, Ίδωμεν. Όσο για το αμόρφωτος δεν θέλω να αισθάνεσαι σε έτσι, οι αρχαίοι υμών πρόγονοι έλεγαν ότι όλοι είναι ίσοι και ο φιλόσοφος και ο εργάτης απλά ο καθένας διάλεξε διαφορετική δουλειά που του αρέσει και ο ένας να συμπληρώνει τον άλλον, έτσι διαμόρφωσαν μια λειτουργική κοινωνία! Ο καθένας είναι μορφωμένος στην ειδικότητα του και έχει δικαίωμα στις κριτικές και στις αποφάσεις ίδια με όλους τους άλλους. Να είσαι καλά και ευχαριστώ για την επικοινωνία μας.

   • περσεας

    ΓΑΜΗΜΕΝΕ ΠΡΟΔΟΤΗ ΤΩΡΑ ΤΑΧΑ ΘΕΣ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ.
    ΑΡΕ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ ΚΑΘΛΑΡΜΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΡΩΤΑΣ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΣΩΡΡΑ Η ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΝΑ ΣΕ ΔΙΑΦΩΤΙΣΟΥΝ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ?????
    ΑΡΣΕΝΙΚΗ ΠΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΟΡΝΗ ΚΑΝΕΙΣ ΚΟΛΩΤΟΥΜΠΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ.
    ΣΕ ΞΕΡΒΑΚΩΣΕ ΜΟΥΝΟΠΑΝΟ Ο ΣΙΓΑΛΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΜΠΕΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ.
    ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΟΥΤΟΥ ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΕ ΑΡΧΙΔΙΑ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΚΑΝΕΛΟΠΟΥΛΟ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΤΡΙΤΟΥ ΒΑΘΜΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΞΑΝΑ ΤΟ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ ΣΠΕΡΜΑ ΤΟΥ Π Ρ Ο Δ Ο Τ Η ΚΑΝΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΓΙΟ .
    ΤΟΠΟ.
    ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΚΟΤΩΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΗ ΚΑΝΕΛΟΠΟΥΛΟ ΚΑΘΩΣ ΠΡΟΔΙΔΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΡΙΧΝΩΝΤΑΣ ΛΑΣΠΗ ΚΑΙ ΨΕΥΔΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Ο ΣΩΡΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΚΑΙ ΨΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΓΕΛΙΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟΝ ΣΩΡΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝD ΩΣΤΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΘΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΣΩΡΡΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΣΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 6ΟΟ ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΠΛΕΟΝ, ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΚΑΘΩΣ ΤΩΡΑ Η ”ΕΛΛΗΝΙΚΗ” ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΗΡΥΞΕΙ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΚΑΘΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ 600 ΔΙΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Ο ΣΩΡΡΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΑΤΑΙΩΘΕΙ ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ Η ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
    ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ Ο ΑΝΑΡΧΙΔΟΣ ΦΛΩΡΟΣ ΠΟΥΣΤΑΡΑΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΚΑΝΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΕΝ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ,ΑΝΩΤΑΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ,ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΑΛΛΑ ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΟΝ ΑΓΝΟ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΣΩΡΡΑ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΣΩΣΕΙ ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΠΟΥΣΤΕΛΛΗΝΑΣ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ.
    ΚΑΝΕΛΟΠΟΥΛΕ ΣΟΒΑΡΕΨΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΕΛΘΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΤΑΜΕΛΕΙΑΣ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑ ΗΛΙΘΙΟΣ ΜΠΟΥΦΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΔΕΑ ΣΕ ΤΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΖΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟ ΗΛΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΑΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΔΙΔΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑ ΓΑΜΗΜΕΝΕ ΚΑΝΕΛΟΠΟΥΛΕ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΠΟΛΛΟΙ ΑΓΑΠΗΣΑΝ ΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΗ ΚΑΝΕΙΣ.
    ΕΙΣΑΙ ΗΔΗ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΤΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑ ΚΑΡΙΟΛΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗ Η ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΣΕ ΞΕΡΑΣΕ Η ΜΑΝΑ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΟΙΔΙΟΝ ΤΗΣ ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕΣ ΠΡΟΔΟΤΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΥΛΗΣ.

 • ΝΜ

  Εγώ πιστεύω ότι παίζεται χοντρό παιχνίδι(πόλεμος), οι ερπετοειδείς(εβραιοαγγλοσάξωνες, τουρανομογγόλοι), οι της “κρανίο και οστά 322” άρχισαν να πιέζονται από τους Ανδρομέδειους-Ολύμπιους(με αρχηγό τον ΔΙΑ-ΙΕΡΟ ΑΡΧΟΝΤΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ), δια της “sea”-βλέπε “ΜΥΘΟ-ΔΙΑ”(λόγος στον ΔΙΑ που χρηματοδότησε η ΝΑΣΑ με 7.500.000 δολλάρια, γιατί;) του Βαγγέλη Παπαθανασίου. Η πώληση οργονοενέργειας(ένα κομμάτι της) από τον κ.Σώρρα στην ΝΑΣΑ για τα διαστημόπλοιά της, είναι αλήθεια κι όχι φαντασία, έφθασε ο καιρός να βγεί ο άνθρωπος από τον σκοταδισμό και την άγνοια κ.Τάκη Θεοδώρου-οικονομολόγε, η μυστικότητα έλαβε τέλος και ο κάθε κατεργάρης και λεχρίτης μισάνθρωπος στον πάγκο του και στον καιάδα ή στο πύρ το εξώτερο(όπως θάλεγαν οι ιουδαιοχριστιανοί παπάδες και δεσποτάδες μας).
  Έγινε ανακατάληψη από τους ΑΝΔΡΟΜΕΔΕΙΟΥΣ-ΟΛΥΜΠΙΟΥΣ, όλων των πλανητών στο ηλιακό μας σύστημα(ΑΠΟΛΛΩΝ), αφροδίτη,άρη,ευρώπη, και άλλους, που ήταν ιδιοκτησία των ΑΝΔΡΟΜΕΔΕΙΩΝ-ΟΛΥΜΠΙΩΝ,από τους ερπετοειδείς(οφειούχους,δρακονιανούς,βοώτη Β, περιστεράς) και ήρθε η σειρά του πλανήτη μας(του όμορφου), να ανακαταληφθεί, τον οποίον τον κατάντησαν οχετό οι ερπετοειδείς με τους συνεργάτες τους εβραιοαγγλοσάξωνες και τουρανομογγόλους, με τους ανθρώπους να υποφέρουν και να πεθαίνουν κάθε μέρα από πείνα και δίψα. Αυτά τα λίγα προς το παρόν κ.Τάκη Θεοδώρου και σε σένα “πατριώτη”, που όσον αφορά το επάγγελμά σου, όλα τα γράφει ο ΘΕΙΟΣ ΠΛΑΤΩΝΑΣ, με τρόπο σαφή και αναλυτικά στα λίγα βιβλία του που διασώζονται,τον ΚΡΑΤΥΛΟ,ΚΡΙΤΙΑ,ΤΙΜΑΙΟ, όπου μέσα σ’αυτά εμπαιριέχονται κωδικοποιημένα και άλλα κείμενα, διάβασε τον συγγραφέα ΑΞΙΩΤΗ(γιατί όλα τα έχουν κρύψει-εξαφανίσει οι ερπετοειδείς, να θάψουν την αλήθεια), για την ονοματολογία, τα επαγγέλματα κλπ, ο κάθε παπάς στο ευαγγέλιό του, ο γιατρός στην ιατρική, ο μαραγκός στο μαραγκείο κ.ο.κ
  Βέβαια αυτή η σύγκρουση μεταξύ ΑΝΔΡΟΜΕΔΕΙΩΝ-ΟΛΥΜΠΙΩΝ, με τους ερπετοειδείς σε εμάς εδώ στην γή δεν μας έγινε αντιληπτή, όμως ίσως την δούμε στον ουρανό κάποια στιγμή και τότε όλα θα αλλάξουν, θα ελευθερωθεί το ανθρώπινο γένος από αυτήν την απαίσια, αντιανθρώπινη κατοχή.

 • Τάκης Θεοδώρου

  Φίλτατε ΝΜ (νομίζω Μάριος, εκτός αν κάνω λάθος).

  Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες, και τα περισσότερα στα οποία έχεις δίκιο είναι γνωστά. Απλά σε παρακαλώ μην μου αναφέρεις πολύ τον Πλάτωνα.

  Νομίζω είσαι σε καλό δρόμο. Ωστόσο, πριν πιστέψεις κάτι σαν την ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΛΗΘΕΙΑ, σε παρακαλώ να κοιτάξεις καλά το Σώρρα, ειδικά στο πρόσωπο του. Δες αν τα χαρακτηριστικά του προσώπου του ταιριάζουν στο χαρακτήρα που πρεσβεύει.

  Στη συνέχεια μελέτησε τα χαρακτηριστικά των ερπετοειδών, όπως και τις δυνάμεις κάλυψης που διαθέτουν. Θα έπρεπε να γνωρίζεις ότι τα ερπετοειδή συχνά εμφανίζονται σαν (και όχι “ως”, γιατί δεν μπορούν) υπηρέτες του ΦΩΤΟΣ.

  Προσωπικά είμαι πεπεισμένος από τα χαρακτιριστικά του προσώπου, το ύψος και τη γενικότερη κορμοστασιά ότι πρόκειται για ανθρωπόμορφο ερπετοειδές υβρίδιο ή ερπετοειδές σε κάλυψη.

  Πάντως σε συγχαίρω για τον τρόπο έκφρασης σου. Πραγματικά Ελληνικός.

  Τάκης Θεοδώρου
  – Φύλακας της Σιωπής –

 • O ΣΩΡΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΕΜΑΣΤΕΙ ΑΜΕΣΑ.
  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ , ΓΙΑΤΙ ΕΠΑΙΞΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ , ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΒΑΖΕ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝΕ ΜΕ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ.
  ΑΥΤΟ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΥΣΤΗ ΓΑΜΗΜΕΝΟΥ ΑΠΑΤΕΩΝΑ.ΝΑ ΤΟΝ ΧΩΣΕΤΕ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΓΑΜΗΣΕΤΕ ΧΩΡΙΣ ΣΑΠΟΥΝΙ Η ΣΑΛΙΟ

  • Ο Σώρρας θέλει την ευθύνη… των δήμων της Κρήτης για 50 χρόνια!
   Τί ζητά από τους δημάρχους που συναντά, και τί υπόσχεται στους καταχρεωμένους δημότες, υποσχόμενος λαγούς με πετραχήλια!

   Τη… διαχείριση πολλών δήμων της Κρήτης για τα επόμενα 50 χρόνια (!) ζητάει από πολλούς δημάρχους του νησιού ο Αρτέμης Σώρρας! Ο γνωστός για την υπόθεση της «επίλυσης» του χρέους Ελλάδας και Κύπρου, Πατρινός ομογενής, τους τελευταίους μήνες έχει συνεχείς επαφές, ο ίδιος ή μέσω αντιπροσώπων του, με δημάρχους του νησιού τάζοντας λαγούς με πετραχήλια (μέχρι αεροδρόμια έχει υποσχεθεί ή πληρωμή των χρεών των δημοτών προς τις τράπεζες!) αρκεί να τους μεταβιβάσουν οι δήμαρχοι την ευθύνη της επενδυτικής δραστηριότητας στην περιοχή τους. Κι αυτό δεν θα γίνει απλά με μια συμφωνία με το δήμο, αλλά με πλήρη και απόλυτη πληρεξουσιότητα που θα εκχωρεί το δημοτικό συμβούλιο στο δήμαρχο, προκειμένου να συμφωνήσει μαζί του, χωρίς να μπει άλλος στη μέση. Ο Σώρρας, με κείμενα που έχει στείλει σε δημάρχους, ζητά να τους εκχωρήσουν τα δημοτικά τους συμβούλια ανέκκλητη πληρεξουσιότητα ώστε να συμφωνήσουν μαζί του την εκχώρηση της επενδυτικής δράσης στο. Μάλιστα αυτές οι πληρεξουσιότητες θα πρέπει να δεσμεύουν τον κάθε δήμαρχο και το κάθε δημοτικό συμβούλιο ακόμη και… μεταθανάτια, και για κάθε διάδοχο του δημάρχου, για περίοδο 50 χρόνων!

   Στην ουσία, ο Σώρρας ζητά να εκχωρηθεί στην οργάνωσή του (E.N.D.) η ευθύνη της κάθε περιοχής για τις επόμενες δεκαετίες, χωρίς, στην πραγματικότητα να εμπλέκεται ο δήμος! Κι όλα αυτά, ακόμη κι αν ήταν ποτέ δυνατό να συμβούν, χωρίς να αποδεικνύει το χρήμα που ισχυρίζεται ότι έχει.

   Είναι χαρακτηριστικό ότι τον Αύγουστο συνάντησε το δήμαρχο Σφακίων, Παύλο Πολάκη, ο οποίος, αφού άκουσε τις προτάσεις Σώρρα για να γίνουν τα Σφακιά… κοσμόπολη, του ζήτησε να αποδείξει ότι κατέχει τα ποσά που ισχυρίζεται. «Φέρτε στη συνεδρίαση του ΔΣ 700.000 ευρώ για να καλύψουμε μερικές βασικές ανάγκες του δήμου και έτσι να πείσετε και τους συμβούλους», ήταν η απάντηση του υποψιασμένου δημάρχου. Τότε η απάντηση ήταν «δεν φέρνουμε αυτό το ποσό, υπογράψτε τη συμφωνία και μετά θα φέρουμε όλα τα ποσά»! Εκεί ο Π. Πολάκης τού έδειξε την πόρτα της εξόδου!

   Ανάλογα περιστατικά έχουν γίνει και σε άλλους δήμους του νησιού.

 • Περικλής Κυριακίδης

  Ο κ. Αρτέμης Σώρρας εάν ήταν απατεώνας θα ήταν Φυλακή. Μήνυσε όλη την Βουλή και ΔΕΝ μπήκε φυλακή.
  Συνεπώς, απλά, ο ΣΩΡΡΑΣ έχει δίκιο.
  Εάν οι <> ΔΕΝ ήταν υπό την εξουσία του ΔΝΤ αλλά και εάν τολμούσαν να ορίσουν την ΑΟΖ της ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΑΣ τότε θα είχαμε ήδη γίνει το πλουσιότερο κράτος του πλανήτη.

 • Περικλής Κυριακίδης

  Ο κ. Αρτέμης Σώρρας εάν ήταν απατεώνας θα ήταν Φυλακή. Μήνυσε όλη την Βουλή και ΔΕΝ μπήκε φυλακή.
  Συνεπώς, απλά, ο ΣΩΡΡΑΣ έχει δίκιο.
  Εάν οι Ελληνικές Κυβερνήσεις ΔΕΝ ήταν υπό την εξουσία του ΔΝΤ αλλά και εάν τολμούσαν να ορίσουν την ΑΟΖ της ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΑΣ τότε θα είχαμε ήδη γίνει το πλουσιότερο κράτος του πλανήτη.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>