«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Όταν τα τοπωνύμια της Βορείου Ηπείρου τα «μπερδεύουν» οι Ελλαδίτες καθηγητές

Ντροπή αυτοί δεν είναι καθηγητές αλλά γενίτσαροι! Δεν είναι τυχαία η εγκατάλειψη των σκλαβωμένων πατρίδων μας, Βόρειο ήπειρο, Μικρά Ασία,Τένεδος, Ίμβρο.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Δ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ
Όταν τα τοπωνύμια της Βορείου Ηπείρου τα «μπερδεύουν» οι Ελλαδίτες καθηγητές
Πολλές φορές γίνονται αναφορές σε προσπάθειες μερικών αλβανών ιστορικών ή συγγραφέων που προσπαθούν να διαστρεβλώσουν την ιστορική αλήθεια ή και την πολιτιστική μας παράδοση. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις αλλοίωσης των τοπωνυμιών, αλλά ακόμα και των ονομάτων μας. Το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν πάντα με τα σχολικά κείμενα των βορειοηπειρωτόπουλων που σπουδάζουν σε ελληνικά σχολεία στις πατρογονικές τους εστίες.
Το να γίνεται όμως το ίδιο πράγμα κι από Ελλαδίτες καθηγητές αυτό φαίνεται πολύ παράδοξο. Μιλάμε για βιβλίο που εκδόθηκε από το Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων που φέρει τον τίτλο, “Επισκόπηση της τοπογραφίας της Αρχαίας Ηπείρου: νομοί Ιωαννίνων – Θεσπρωτίας και Νότια Αλβανία” με συγγραφέα την Αμαλία Βλαχοπούλου-Οικονόμου. Το βιβλίο αποτελεί διδακτική ύλη για τους φοιτητές του Τμήματος Αρχαιολογίας & Ιστορίας και έχει εκδοθεί από το Πανεπιστημιακό Τυπογραφείο το έτος 2003.
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως η παραπάνω κυρία, αντιγράφει “στοιχεία” από αλβανούς συναδέλφους της για περιοχές της Αρχαίας Χαονίας, χωρίς να αναφέρει την ελληνική τους ονομασία, σημερινή ή αρχαία, αλλά αναπαράγει τα όσα γράφουν οι Αλβανοί συνάδελφοί της. Ετσι, δεν γνωρίζει η αρχαιολόγος πως στην περιοχή της Δρόπολης υπάρχει το χωριό Βοδίνο και όχι Vodhine (Βοδίνε) όπως το αναφέρει στη σελίδα 207 του βιβλίου. Στο Νομό των Αγίων Σαράντα, υπάρχει το χωριό με την ονομασία Σμίνετση (επαρχία Λιβαδειάς και όχι Zminets όπως το αναφέρει) Οι κάτοικοί του είναι ελληνικής καταγωγής και κατά καιρούς έχουν ανακαλυφθεί διάφορα αρχαιολογικά ευρήματα στην περιοχή. Δίπλα στη Σμίνετση υπάρχει το άλλο χωριό η Γριάσδανη και όχι Grazdan (σελ. 228). Στην περιοχή της Χιμάρας υπάρχει το γνωστό χωριό (αρχαίος οικισμός) που φέρει την ονομασία Κηπαρό (κήπος + όρος) και όχι Κεπαρό και Qeparo (σελ.232).
Οι περιπτώσεις αλλοίωσης των ονομάτων είναι πολλές. θα μπορούσαμε να αναφέρουμε κι άλλες. Ο αρχαιολογικός χώρος δίπλα στο Βουθρωτό ονομάζεται Μαλαθριά και όχι Malathre. Σε λίγη απόσταση απ΄ τη Χιμάρα, βρίσκονται οι Δουκάτες και όχι Ducat. Ο ποταμός δίπλα στα ελληνοαλβανικά σύνορα (επαρχία Λιβαδειάς) είναι ο αρχαίος Ξάνθος ή η Πάβλα και όχι Pavel! Την αρχαία πολίχνη νότια του Βουθρωτού κοντά στο σημερινό Τσιφλίκι την ονομάζουν Λόφος του Αετού και όχι Cuke e Ajtoit όπως εσείς.
Το ζήτημα δεν έχει να κάνει απλώς με την λάθος αναφορά “κάποιων τοπωνυμίων”, αλλά έχει να κάνει περισσότερο με μια ανευθυνότητα με συνέπειες για όλους μας. Δεν φτάνουν οι προσπάθειες των αλβανών, πρέπει να φροντίζουν και οι ελλαδίτες καθηγητές να μας αλλάξουν τα τοπωνύμια και την ιστορία;! Δεν μπορεί να αντιγράφουμε τις εκθέσεις κάποιων αλβανών ιστορικών και αρχαιολόγων για να μάθουμε την ιστορία της Ηπείρου ή της Αρχαίας Χαονίας. Το πρόβλημα παραμένει ίδιο και για τους Έλληνες μαθητές που σπουδάζουν σε αλβανικά σχολεία, αλλά και για τους φοιτητές που σπουδάζουν αρχαιολογία στο πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων. Κι εδώ δεν γίνεται λόγος για εθνικισμούς και πολιτική, αλλά για πραγματικά επιστημονικά κριτήρια που πρέπει να σεβαστούμε και όχι να αντιγράφουμε τα εθνικιστικά κείμενα των γειτόνων!

http://aftonomi.gr/

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>