«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Επιλεκτική Δικαιοσύνη για τα Βαλκάνια

Γενεύη

  Περισσότεροι Σέρβοι εκτοπίστηκαν – εθνοκάθαρση – από τους πολέμους στα Βαλκάνια από  οποιαδήποτε άλλη κοινότητα. Και περισσότερο Σέρβοι παραμένουν εκτοπισμένοι εθνικά  σήμερα.  Κανείς δεν έχει να λογοδοτήσει, και φαίνεται ότι κανείς δεν θα λογοδοτήσει.
Τα Ηνωμένα Έθνη στο δικαστήριο εγκλημάτων πολέμου στη Χάγη έχει αθωωθεί Ραμούς Χαραντινάι , τον πρώην πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου, για εγκλήματα πολέμου. Τον περασμένο μήνα, το αθωώθηκε κατ ‘έφεση οι στρατηγοί που οδήγησαν την Κροατία στη νίκη επί των Σέρβων.
Συνολικά, σχεδόν όλοι οι φίλοι της Δύσης έχουν αθωωθεί? Σχεδόν όλοι οι Σέρβοι έχουν κριθεί ένοχοι. Αυτά τα αποτελέσματα δεν αντικατοπτρίζουν την ισορροπία των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν στο έδαφος.
Δεν έχω καμία συμπάθεια με τους Σέρβους που έχουν καταδικαστεί. Το αντίθετο. Έζησα μέσα από την πολιορκία του Σεράγεβο. Υπηρέτησα ως μάρτυρας κατηγορίας στις περιπτώσεις κατά του πρώην προέδρου της Σερβίας, Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, ο εν καιρώ πολέμου ηγέτης των Σέρβων της Βοσνίας, Ράντοβαν Κάρατζιτς, και, πιο πρόσφατα, ο Σερβοβόσνιος στρατιωτικός διοικητής, Ράτκο Μλάντιτς, ο οποίος κατηγορείται από την παραγγελία η σφαγή στη Σρεμπρένιτσα .
Οι Σέρβοι είχαν διαπράξει πολλά από τα  εγκλήματα του πολέμου, αλλά δεν ήταν καθόλου μόνο αυτοί, και αυτό δεν είναι σωστό, ή χρήσιμο, για να φέρουν την αποκλειστική ευθύνη. Η Καταδίκη μόνο για τους  Σέρβους απλά δεν έχει νόημα από την άποψη της δικαιοσύνης, από την άποψη της πραγματικότητας, ή από την άποψη της πολιτικής.
Οι ηγέτες της Κροατίας είναι υπεύθυνοι για τον  διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας, και συνέβαλαν σε μεγάλο βαθμό στην φρίκη για τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη. Είδα με τα μάτια μου για την φρίκη ​​και αδιάκριτη επίθεση της Κροατίας στην όμορφη πόλη του Μόσταρ . Έζησα σε μια πόλη στην Βοσνία, όπου τους αποκεφάλισαν και οι επικεφαλής για τις συλλήψεις ήταν μουσουλμάνοι που εμφανίζονται στην αγορά.
Είδα τον εαυτό μου για δεκάδες και δεκάδες χιλιάδες Σέρβων πολιτικών προσφύγων που εγκαταλείπουν την Κροατία στον απόηχο της επίθεσης της Κροατίας 1995 που έληξε τον πόλεμο. Εάν οι στρατηγοί δεν αθωώθηκε ήταν υπεύθυνοι για αυτή την εθνοκάθαρση, τότε κάποιος ήταν, κάποιος ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα θα πάει δωρεάν.
Ούτε ήταν οι Σέρβοι και οι Κροάτες και μόνο, αν και πρέπει να επωμιστούν το μεγαλύτερο μέρος της απόφασης της ιστορίας. Ο Βόσνιος Μουσουλμάνος ηγεσία είχε συμβιβασμούς βαθιά σύνδεση με το διεθνές κίνημα jihahist, και φιλοξενείται τουλάχιστον τρία άτομα που πήγαν για να παίζουν σημαντικό ρόλο στις 9/11 επιθέσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες. Είδα επιθέσεις από ξένους μουτζαχεντίν στοιχεία εναντίον Κροατών αμάχων στο Lasva Valley.
Και οι Αλβανοί του Κοσσυφοπεδίου αρχές αξίζουν μια ειδική αναφορά, αφού έλαβε εθνοκάθαρση σε πιο ακραία μορφή της – απαλλάσσοντας τον εαυτό τους σχεδόν εξ ολοκλήρου από τους πληθυσμούς Σέρβων και Ρομά. Αρχαία χριστιανικά ορθόδοξα μοναστήρια του Κοσσυφοπεδίου είναι σήμερα σχεδόν η μόνη υπενθύμιση μία φορά την άνθηση μη αλβανικού πληθυσμού. (Αυτά τα μοναστήρια αποτέλεσαν αντικείμενο πολλών βίαιων επιθέσεων. Αρκετοί έχουν καταστραφεί ? άλλοι παραμένουν υπό απειλή.)
Ο Χαραντινάι έχει απαλλαγεί από τις κατηγορίες που διατυπώθηκαν εναντίον του, αλλά το γεγονός παραμένει ότι οι εκατοντάδες χιλιάδες Σέρβοι – κυρίως οι ηλικιωμένοι, γυναίκες και παιδιά – ήταν εθνοκάθαρση από το Κοσσυφοπέδιο από τους Αλβανούς του Κοσσυφοπεδίου.
Τι συνέβη στο δικαστήριο απέχει πολύ από τη δικαιοσύνη, και θα ερμηνεύεται από παρατηρητές στα Βαλκάνια και πέρα ​​από αυτήν, τη συνέχιση του πολέμου με νόμιμα μέσα – με τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γερμανία και άλλες δυτικές δυνάμεις από τη μία πλευρά, και των Σέρβων για την άλλο.
Αυτό θα ενισχύσει τις χειρότερες πολιτικές ένστικτα των λαών της πρώην Γιουγκοσλαβίας: το συγκρότημα διώξεις των Σέρβων? Η θριαμβολογία των Κροατών? Η αίσθηση της θυματοποίησης των Μουσουλμάνων της Βοσνίας? Η δικαίωση της αλβανικής αναζήτηση για τη φυλετική καθαρότητα. Κάθε ένα από αυτά τα χαρακτηριστικά έχει κάποια βάση στην αλήθεια, και το καθένα έχει μεγαλοποιηθεί και χειραγωγείται από τους πολιτικούς από όλες τις πλευρές.
Η έλλειψη νομικής αναμέτρησης θα είναι και πάλι κανάλι παράπονα στην πολιτική διαδικασία, για την αφθονία των πυρομαχικών για περαιτέρω γύρους των συγκρούσεων. Είναι το αντίθετο από ό, τι το δικαστήριο εγκλημάτων πολέμου για την πρώην Γιουγκοσλαβία δημιουργήθηκε για να επιτευχθεί.
David Harland είναι διευθυντής του Κέντρου για τον Ανθρωπιστικό Διάλογο.
http://www.nytimes.com/
ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ
Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>