«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Οι διεθνείς πόρνες που κουβαλούν όλες τις αρρώστιες του κόσμου και λέγονται τράπεζες…

Παίζουν σκάκι στις πλάτες των λαών!!!

Θα το ξανά πω σε ότι μας αφορά, η δραχμή και κρατικοποίηση της τράπεζας Ελλάδος είναι η σωτηρία! Φυσικά όχι από αυτή την προδοτική των 300 βουλή.

«Σοκ» στους τραπεζίτες;

Παν. Γκρουμούτης

Η οικονομική κρίση που ταλανίζει το σύνολο σχεδόν των δυτικών οικονομιών –  κι όχι μόνο – έχει τις ρίζες  της στην ίδια τη δομή του τραπεζοκεντρικού οικονομικού μας συστήματος. Τόνοι  μελάνης έχουν χυθεί τα τελευταία χρόνια για να αναλυθεί ο ρόλος των τραπεζών και των τραπεζιτών στο ξέσπασμα και στην επιδείνωση της οικονομικής κρίσης. Και σε τελική ανάλυση οι «λύσεις» που έχουν προκριθεί για την αντιμετώπιση της κρίσης εστιάζονται στην στήριξη των τραπεζών, στη λογική πως εάν οι τράπεζες καταρρεύσουν θα συμπαρασύρουν κάθε έκφανση της οικονομικής και επιχειρηματικής ζωής.
Σωστή ή λάθος  προσέγγιση δεν έχει σημασία. Εκείνο που έχει σημασία είναι πως  η Ελλάδα και μαζί της όλες οι χώρες που βρίσκονται στη δίνη της κρίσης χρεώνονται με δάνεια πάνω στα παλιά τους δάνεια για να μην χρεοκοπήσουν οι τράπεζες. Οι τράπεζες που θεωρούνται υπαίτιες για την ίδια την κρίση! Και προφανώς αυτοί που κατηγορούμε πως μας οδήγησαν μέχρι εδώ είναι οι τραπεζίτες – και οι πολιτικοί, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.
Την ώρα λοιπόν που στην Ευρώπη άπαντες αναζητούσαν  μια λύση για το «ελληνικό πρόβλημα», παράλληλα συζητούσαν και τρόπους για την περαιτέρω διασφάλιση του τραπεζικού συστήματος. Η Σύνοδος Κορυφής αποφάσισε να υπάρξει από την άνοιξη του 2014 στενότερη εποπτεία των τραπεζών και αναζητείται η τελική μεθοδολογία για την προστασία από μελλοντικές κρίσεις των συστημικά σημαντικών τραπεζών. Των μεγάλων δηλαδή που μπορούν να απειλήσουν την ευρωοικονομία αν καταρρεύσουν. Που μπορεί να καταρρεύσουν αν στο μέλλον οι επικεφαλής τους κάνουν και πάλι «λάθη», αναλάβουν ρίσκα και «παίξουν» με τα λεφτά της εκάστοτε τράπεζας. Δηλαδή τα λεφτά των καταθετών-πολιτών-φορολογούμενων της Ευρώπης!
Με δυο λόγια  οι Ευρωπαίοι πολίτες αναλαμβάνουν, όπως αποφάσισαν οι πολιτικοί τους ταγοί – να πληρώνουν τα φέσια των τραπεζών και των επικεφαλής τους, ενώ στο εγγύς μέλλον θα πληρώσουν από πάνω για να μην ξανακινδυνεύσει καμία τράπεζα.
Μέχρις εδώ  καλά, ή ας πούμε καλά. Αλλά η είδηση που δημοσίευσαν την Παρασκευή οι Financial Times ξεπερνά τα όρια ανοχής των ταλανιζόμενων από την κρίση πολιτών.
Η είδηση έλεγε  συνοπτικά πως  το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συζητά μια «πιλοτική συμφωνία» που θα θέτει όριο στα μπόνους των τραπεζιτών της Ευρώπης ώστε να μην ξεπερνούν το … διπλάσιο του σταθερού μισθού τους!
Προσέξτε: οι Ευρωβουλευτές μας συζητούν –  δεν το έχουν αποφασίσει ακόμη  – να ΠΕΡΙΚΟΨΟΥΝ τα μπόνους των  τραπεζιτών κατά τρόπο ώστε να μην  μπορούν να παίρνουν, ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ, ΔΙΠΛΑΣΙΑ εξτρά αμοιβή από όσα προβλέπει η πάγια αποζημίωσή τους από την τράπεζα!
Στο ίδιο ρεπορτάζ αναγράφεται πως εφόσον αυτή η  ρύθμιση «περάσει» από το Ευρωκοινοβούλιο, τότε θα πρόκειται για την «πιο σοβαρή αλλαγή των τραπεζικών αμοιβών από την χρηματοπιστωτική κρίση του 2008».
Το εξοργιστικό  στην όλη ιστορία είναι το ότι  η πρωτοβουλία αυτή του Ευρωκοινοβουλίου φέρεται να έχει…  προκαλέσει ΣΟΚ  στους Ευρωπαίους τραπεζίτες, οι οποίοι, λέει, ήταν «προετοιμασμένοι» να δεχθούν  κάποιο πλαφόν στις αμοιβές τους αλλά αυτό… παραπάει!!!
Και ελπίζουν τώρα πως Βρετανία και Γερμανία θα ασκήσουν πιέσεις είτε για να μην περάσει η ρύθμιση, είτε για να «χαλαρώσει το όριο».
Απλώς να θυμίσουμε πως η  συμφωνία για τους κανόνες τραπεζικών κεφαλαίων των κρατών μελών της ΕΕ, η περιβόητη Βασιλεία ΙΙΙ, προβλέπει περιορισμούς στα μπόνους των τραπεζιτών.
Με δυο λόγια  την ώρα που στην Ευρώπη των 27 αναζητά λύση για τα πιεστικά προβλήματα των πολιτών της, οι τραπεζίτες αναζητούν τρόπους να μην πειραχθούν τα προνόμιά τους. Την ώρα που ο μέσος εργαζόμενος Έλληνας, Ισπανός, Πορτογάλος, Ιταλός, Ιρλανδός, κι οσονούπω κι άλλοι Ευρωπαίοι, υποχρεώνονται να επιβιώσουν με τα μισά σχεδόν εισοδήματά τους σε σχέση με το 2008, ή το 2010, οι Ευρωπαίοι τραπεζίτες εξοργίζονται γιατί ψαλιδίζονται τα μπόνους τους!
Περιττεύουν νομίζω τα σχόλια …
http://www.protothema.gr/
Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>