«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

«Πολύπλοκο» το έδαφος του Αρη

Οι αναλύσεις του Curiosity εντόπισαν ίχνη πολλών χημικών στοιχείων

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:  12:42
«Πολύπλοκο» το έδαφος του Αρη
H NASA έδωσε στη δημοσιότητα την παραπάνω φωτογραφία στην οποία φαίνονται τα μικρά σκάμματα που έχουν δημιουργηθεί στο σημείο που πραγματοποιεί τις έρευνες το Curiosity
Πασαντίνα, Καλιφόρνια 
Το Curiosity, ο ρομποτικός εξερευνητής του Αρη, ξεκίνησε ένα νέο γύρο ερευνών αναλύοντας το έδαφος του Κόκκινου Πλανήτη. Τα πρώτα ευρήματα αυτής της έρευνας υποδεικνύουν την παρουσία διαφόρων στοιχείων που συνδέονται άμεσα με την παρουσία ζωής. Εντοπίστηκαν ίχνη άνθρακα, νερού, θείου και χλωρίου αλλά οι επιτελείς της αποστολής προς αποφυγή παρεξηγήσεων έσπευσαν να επισημάνουν ότι χρειάζονται περαιτέρω αναλύσεις για να επιβεβαιωθεί η παρουσία αυτών των στοιχείων στο έδαφος του Αρη.
Οι έρευνες
Το Curiosity βρίσκεται στον κρατήρα Γκέιλ και αυτή τη στιγμή έχει σταματήσει σε ένα σημείο όπου υπάρχει συγκεντρωμένη μια ποσότητα άμμου και σκόνης. Το σημείο ονομάζεται «Rocknest» και το ρομπότ συλλέγει με το μηχανικό του χέρι από εκεί δείγματα εδάφους. Σε αυτή τη πρώτη φάση τα δείγματα εδάφους αναλύονται από το σύνολο των προηγμένων οργάνων του ρομπότ με τα αρχικά αποτελέσματα να υποδεικνύουν την παρουσία διαφόρων στοιχείων στο έδαφος για αυτό και οι ειδικοί κάνουν λόγο για την «πολυπλοκότητα» του.
Θα ξεκινήσουν άμεσα οι αναλύσεις των δειγμάτων του εδάφους στο SAM, το πλέον εξειδικευμένο και σημαντικό όργανο του Curiosity, το οποίο και θα διαπιστώσει αν και ποια στοιχεία υπάρχουν στον Αρη. Πάντως ακόμη και αν το SAM εντοπίσει ορισμένα στοιχεία οι ειδικοί υπογραμμίζουν ότι χρειάζονται  περαιτέρω έρευνες για να επιβεβαιώσουν τα ευρήματα. Αυτό γιατί είναι πιθανό αυτά τα στοιχεία να μην  προήλθαν από γεωλογικές ή βιολογικές διεργασίες στον Αρη αλλά να μεταφέρθηκαν εκεί μέσω αστεροειδών και κομητών με πιθανότερη πηγή προέλευσης τη Γη.
Το κινητό εργαστήριο
Το SAM (SAMple Analysis on Mars, Ανάλυση Δειγμάτων στον Άρη) καταλαμβάνει σχεδόν τον μισό όγκο του Curiosity και θεωρείται το σημαντικότερο όργανο της αποστολής. Στην πραγματικότητα είναι ένα ολόκληρο κινητό εργαστήριο, το οποίο περιλαμβάνει φασματόμετρο μάζας για την ταυτοποίηση χημικών στοιχείων, αέριο χρωματογράφο για τη χημική ανάλυση πετρωμάτων, καθώς και φασματόμετρο λέιζερ για τη μέτρηση ελαφρών στοιχείων που σχετίζονται με τη ζωή, όπως ο άνθρακας, το οξυγόνο και το άζωτο.
Δεδομένου ότι η βασική αποστολή του Curiosity είναι να εξετάσει αν ο Άρης μπορούσε ποτέ να φιλοξενεί μικροβιακή ζωή, ένα από τα κύρια ερωτήματα που καλείται να απαντήσει το SAM είναι το εάν ο πλανήτης διαθέτει οργανικά μόρια.

http://www.tovima.gr/

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>