«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Την Παρασκευή οι δήμαρχοι της Αττικής κλείνουν τους δήμους

Ρολά κατεβάζουν στους δήμους τους -με εξαίρεση τους παιδικούς σταθμούς- αύριο Παρασκευή οι δήμαρχοι της Αττικής, ενώ ζητούν από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας να σταματήσει τις “συμβολικές κινήσεις” και να προχωρήσει σε πολύμορφες κινητοποιήσεις μαζί με τους εργαζόμενους για την ανατροπή της διαθεσιμότητας και των άλλων ρυθμίσεων για την Αυτοδιοίκηση, οι οποίες προβλέπονται στο Μνημόνιο 3 και το Μεσοπρόθεσμο. Ωστόσο, στην ΚΕΔΕ, παρότι εμμένουν στην άρνηση συνεργασίας με την κυβέρνηση για τη διαθεσιμότητα, συνεχίζουν την αναβλητικότητα, παραπέμποντας τις αποφάσεις για τις όποιες αντιδράσεις στο προγραμματισμένο για τις 3 Δεκεμβρίου έκτακτο συνέδριο των αιρετών.
Αρνούνται τις διαδικασίες της διαθεσιμότητας και ζητούν από την ΚΕΔΕ να σταματήσει τις συμβολικές κινήσεις και να προχωρήσει μαζί με τους εργαζόμενους
Στη χθεσινή έκτακτη γενική συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής αποφασίστηκε ομόφωνα ότι θα κλείσουν όλες οι υπηρεσίες των δήμων, εκτός των παιδικών σταθμών, την Παρασκευή από τις 10 το πρωί μέχρι το τέλος του ωραρίου. Οι δήμαρχοι δε, μαζί με τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ, θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 το πρωί έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Σε ψήφισμά τους, οι δήμαρχοι της Αττικής προτείνουν το έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ να αποφασίσει κλιμακούμενα κλεισίματα των δήμων, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας μαζί με τους εργαζόμενους, καθώς και συμμετοχή των κατοίκων στις κινητοποιήσεις. Επαναλαμβάνουν ότι αρνούνται οποιαδήποτε συμμετοχή και συνευθύνη στα σχέδια για διαθεσιμότητα και απολύσεις εργαζομένων τώρα και στο μέλλον. Ζητούν τέλος να γίνει προσφυγή στην ελληνική και ευρωπαϊκή δικαιοσύνη για την ακύρωση των αντισυνταγματικών διατάξεων για την Αυτοδιοίκηση του Μνημονίου και των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου.
Στην εισήγησή του, ο πρόεδρος της ΠΕΔΑ και δήμαρχος Αγίων Αναργύρων – Καματερού Ν. Σαράντης άσκησε κριτική στη διοίκηση της ΚΕΔΕ, σημειώνοντας ότι οι αντιδράσεις της “υπολείπονται τον τελευταίο καιρό των αναγκών της συγκυρίας και δείχνουν μια κρίση στρατηγικής”. “Έχουμε επιτρέψει στην κεντρική εξουσία να μας θεωρεί δεδομένους και στους εργαζόμενους να αμφιβάλλουν για την αποφασιστικότητά μας. Η στάση μας στο ανώτατο αυτό επίπεδο έχει υπάρξει χαλαρή και ελαστική” ανέφερε.

Κ. Ασκούνης: Δεν θα αυξήσουμε τα τέλη

Σε συνέντευξη Τύπου που είχε δώσει πριν τη γενική συνέλευση της ΠΕΔΑ, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Καλλιθέας Κ. Ασκούνης είχε επαναλάβει τη διαβεβαίωση ότι οι δήμοι δεν θα συνηγορήσουν στην οριζόντια διαθεσιμότητα, σημειώνοντας ότι “το μέτρο δημιουργεί εκρηκτική κατάσταση και απειλούνται με διάλυση οι υπηρεσίες των δήμων”. Ερωτηθείς για το αν οι ΟΤΑ θα αποστείλουν λίστες, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ ανέφερε πως το υπουργείο έχει προχωρήσει σε απογραφή και επικαιροποίηση των στοιχείων των υπαλλήλων και κατά συνέπεια τα έχει στη διάθεσή του. Πάντως, ο ίδιος εμφανίστηκε ανοιχτός στο θέμα της “κινητικότητας”, με “κοινωνικά και αξιοκρατικά κριτήρια και στόχο την κάλυψη σοβαρών ελλείψεων σε ΟΤΑ και δημόσιο”.
Παράλληλα, ο Κ. Ασκούνης διαβεβαίωσε ότι οι δήμοι δεν θα προχωρήσουν σε αυξήσεις τελών, όπως προβλέπεται στις διατάξεις για το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ. Όπως διευκρίνισε, “ακόμη και οι υπερχρεωμένοι δήμοι μέσω της πρόσφατης ρύθμισης χρεών έχουν τη δυνατότητα να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, ενώ οι δήμαρχοι συναισθάνονται ότι δεν μπορούν να προσθέσουν και άλλα φορολογικά βάρη στους πολίτες”.
Τέλος, ο Κ. Ασκούνης ανέφερε πως η ΚΕΔΕ θα συνεχίσει τις επαφές με τους πολιτικούς αρχηγούς. “Η επίθεση κατά της Τ.Α. είναι επίθεση κατά της δημοκρατίας” είπε.
* Καθαρές υπεκφυγές χαρακτηρίζει η Ανοιχτή Πόλη τις προτάσεις που κατέθεσε ο δήμαρχος Αθηναίων για τη διαθεσιμότητα. “Οι προτάσεις Καμίνη είναι κενές περιεχομένου, διότι αντιμετωπίζουν τη διαθεσιμότητα των εργαζομένων ως αυτοδιοικητικό πρόβλημα, ενώ στην πραγματικότητα αποτελεί ζήτημα κυβερνητικής πολιτικής, δηλαδή αποτέλεσμα της υλοποίησης του τρίτου Μνημονίου”, σημειώνει σε ανακοίνωσή της.
 http://www.avgi.gr/
Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>