«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Πως ανακουφίζει τη σπονδυλική στήλη και το αυχενικό, η δισκοπλαστική

Πως ανακουφίζει τη σπονδυλική στήλη και το αυχενικό, η δισκοπλαστική

Μια νέα πρωτοποριακή μέθοδος έρχεται να δώσει λύση στο πρόβλημα της οσφυαλγίας και της αυχεναλγίας με ένεση. Σύμφωνα με τον Ορθοπαιδικό Χειρουργό Σπονδυλικής Στήλης Νικόλαο Δ. Μπενάρδο MD «η έγχυση του ενδοδισκικού gel μπορεί να ματαιώσει στο 95% ένα χειρουργείο σπονδυλικής στήλης».

Η οσφυαλγία (πόνος στη μέση) παρουσιάζεται μόνη της ή σε συνδυασμό με ισχιαλγία (πόνος στο ένα ή και στα δύο κάτω άκρα). Ένα μεγάλο ποσοστό του πόνου οφείλεται σε δισκοπάθεια (δισκοκήλη) σε κάποιο σημείο είτε της οσφυϊκής μοίρας της σπονδυλικής στήλης (ΟΜΣΣ) είτε της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης (ΑΜΣΣ).
Η αυχεναλγία είναι όρος που αναφέρεται στον πόνο στην περιοχή του αυχένα. Μπορεί να έχει ποικίλες μορφές: να είναι μονόπλευρος ή αμφοτερόπλευρος, να προκαλέσει κεφαλαλγία και περιορισμό των κινήσεων της αυχενικής μοίρας. Πολλές φορές αντανακλά στον ώμο ή ανάμεσα στις ωμοπλάτες, και άλλες φορές ακολουθεί κατανομή κάποιας νευρικής ρίζας στα άνω άκρα.
Οι πιθανότητες να παρουσιάσουμε οσφυαλγία ή αυχεναλγία με τις αντίστοιχες αντανακλάσεις στα άνω και κάτω άκρα στη διάρκεια της ζωής μας είναι αρκετά αυξημένες. Στις γυναίκες η συχνότητα της αυχεναλγίας είναι διπλάσια από τους άντρες και τα εμπλεκόμενα μεσοσπονδύλια διαστήματα πιο συχνά είναι το Α4-Α5 και το Α5-Α6. Αντίστοιχα η οσφυαλγία είναι πιο συχνή στους άντρες και συνήθως αφορά τα μεσοσπονδύλια διαστήματα της οσφυοϊερής χώρας Ο4-Ο5 και Ο5-Ι1.
Λίγα λόγια για το πώς λειτουργεί ο μεσοσπονδύλιος δίσκος
Ο μεσοσπονδύλιος δίσκος είναι το κύριο συνεκτικό ανατομικό στοιχείο μεταξύ δύο σπονδύλων της σπονδυλικής στήλης και δρα σαν “αμορτισέρ”, δηλαδή επιτρέπει την κίνηση μεταξύ των δύο σπονδύλων. Αποτελείται από τον ινώδη δακτύλιο και τον πηκτοειδή πυρήνα. Ο ινώδης δακτύλιος περιβάλλει (αγκαλιάζει) τον πηκτοειδή πυρήνα, ο οποίος απορροφά τους κραδασμούς. Βασικό συστατικό του μεσοσπονδυλίου δίσκου είναι το νερό (περίπου 90%), το οποίο μετά τα 30 έτη αρχίζει να μειώνεται και μπορεί να φτάσει στο 60% (αφυδάτωση δίσκου).
Όταν καταστραφεί η δομή του μεσοσπονδυλίου δίσκου και αλλάξει η σχέση μεταξύ του πηκτοειδούς πυρήνα και του ινώδους δακτυλίου, ο μεσοσπονδύλιος δίσκος χάνει τις μηχανικές του ιδιότητες, δηλαδή αλλάζει μορφή και έτσι έχουμε τη λεγόμενη δισκοπάθεια. Πολλές φορές λόγω της καταστροφής του ινώδους δακτυλίου ο πηκτοειδής πυρήνας εκβάλλει προς τα πίσω ή προς τα πλάγια δημιουργώντας τις κήλες μεσοσπονδυλίου δίσκου, οι οποίες ασκούν πιεστικά φαινόμενα στο νωτιαίο σάκο ή σε κάποιο νεύρο – ρίζα. Η πίεση στο νωτιαίο σάκο ή σε κάποιο νεύρο προκαλεί πόνο, αιμωδίες (μουδιάσματα), παραισθησίες ή σε σοβαρότερες μορφές μυϊκή αδυναμία ή ακόμα και πάρεση.
Δισκοπλαστική
Η τεχνική ανάπλασης-επιδιόρθωσης του μεσοπονδυλίου δίσκου
Στις περιπτώσεις οσφυοϊσχιαλγίας λόγω δισκοκήλης του μεσοσπονδυλίου δίσκου που προκαλεί πόνο στη μέση και στο πόδι ή στον αυχένα και στο χέρι γίνεται έκχυση – εμφύτευση υδρογέλης – gel στο μεσοσπονδύλιο δίσκο, στην περιοχή ακριβώς που βρίσκεται ο κατεστραμμένος πηκτοειδής πυρήνας, με λεπτή βελόνα και υπό ακτινοσκοπικό έλεγχο σε αίθουσα χειρουργείου. Ο ασθενής δεν ναρκώνεται, η διαδικασία γίνεται με τοπική αναισθησία και νευροληπτοαναλγησία (μέθη), αν το επιθυμεί ο ασθενής, από χειρουργό ορθοπαιδικό ή νευροχειρουργό, ο οποίος έχει εξειδίκευση στη χειρουργική σπονδυλικής στήλης και σε μικροεπεμβατικές και ενδοσκοπικές τεχνικές. Η διαδικασία διαρκεί κατά μέσο όρο 20 λεπτά, ο ασθενής εξέρχεται μετά από 1-2 ώρες από το νοσοκομείο περπατώντας και επιστρέφει άμεσα στην οικία του και στις καθημερινές του δραστηριότητες. Η υδρογέλη – gel δρώντας οσμωτικά και με διαφορά της υδροστατικής πίεσης συρρικνώνει τον αποπεπλατισμένο (ξεχυλωμένο) μεσοσπονδύλιο δίσκο, επαναφέροντας τη δισκοσκήλη και όλα τα σπασμένα κομμάτια του δίσκου στην αρχική τους θέση. Έτσι σταματάει η πίεση στο νεύρο, με αποτέλεσμα να σταματήσει ο πόνος στο πόδι ή στο χέρι. Η υδρογέλη – gel δρώντας χημειοτακτικά και μετουσιώνοντας τις πρωτεϊνες του κολλαγόνου επαναδιοργανώνει τον πηκτοειδή πυρήνα, δηλαδή επαναφέρει τη δομή του μεσοσπονδυλίου δίσκου στην προγενέστερη υγιή κατάσταση σταματώντας και τον πόνο στη μέση τον αυχένα.
Τα αποτελέσματα
Η δισκοπλαστική είναι μια μέθοδος που βρίσκει εφαρμογή στην πλειονότητα των παθήσεων της σπονδυλικής στήλης, καθότι το γενεσιουργό αίτιο των περισσότερων παθήσεων αυτών είναι η εκφύλιση του μεσοσπονδύλιου δίσκου. Ο εκφυλισμένος μεσοσπονδύλιος δίσκος προκαλεί αστάθεια και περαιτέρω εκφυλιστικές αλλοιώσεις στην σπονδυλική στήλη, που μπορεί να οδηγήσουν σε στένωση του σπονδυλικού σωλήνα. Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι ο έντονος πόνος στον αυχένα και στη μέση. Με την έγχυση του gel θεραπεύονται όλες οι παραπάνω περιπτώσεις, εξαλείφοντας τον πόνο στη μέση και το κάτω άκρο ή στον αυχένα και το άνω άκρο.
Η πρώτη μάλιστα ελληνική μελέτη των 100 πρώτων δισκοπλαστικών από την ομάδα του Νικολάου Μπενάρδου κατέδειξε ποσοστά ίασης 85%-91%, αντίστοιχα των μελετών του εξωτερικού. Τα αποτελέσματα και η βελτίωση του ασθενούς εμφανίζονται από το πρώτο μισάωρο έως 3-5 εβδομάδες από την ένεση. Η δε μαγνητική τομογραφία του ασθενούς μετά από 12 μήνες εμφανίζει εξαφάνιση της κήλης.
Νίκος Μπενάρδος
ορθοπαιδικός χειρουργός σπονδυλικής στήλης MD
www.nikolaosbenardos.com
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
μάθετε τα πάντα για τον πόνο στον αυχένα στην εγκυκλοπαίδεια του iatropedia
κρύο μπάνιο: θαυματουργό αλλά και επικίνδυνο
αυχενικό σύνδρομο, η πάθηση του σύγχρονου τρόπου ζωής
γιατί πονάει η μέση μου; χρήσιμες συμβουλές

http://www.iatropedia.gr/

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>