«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Θύελλα στην υγεία

7 Νοεμβρίου 2012
Τα νέα μέτρα στην υγεία
-25 ευρώ η εισαγωγή για νοσηλεία σε νοσοκομεία του ΕΣΥ.
-1 ευρώ η καταβολή υπέρ του ΕΟΠΥΥ ανά συνταγή, που εκτελείται από τον εκάστοτε φαρμακοποιό.
(Τα προηγούμενα μέτρα θα ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου 2014),
συνταγογράφηση με βάση τη δραστική ουσία.
-Αναδρομικό rebate που ζητείται από τους φαρμακοποιούς.
-Ένα επιπλέον rebate για τα ακριβά φάρμακα (5% της λίστας του νόμου 3816).
-Εξόφληση από τον ΕΟΠΥΥ σε 60 ημέρες και όχι σε 45
-Δυνατότητα τελικού συμψηφισμού τυχόν υπολειπόμενων ποσών με βάση τον συνολικό τζίρο κάθε εταιρείας και το άνοιγμα της αγοράς της ιδιωτικής υγείας.
Αυτά αποτελούν τις βασικότερες αλλαγές που αφορούν στην υγεία.
Ξεκινώντας από το τελευταίο, σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο, βεβαίωση λειτουργίας ιδιωτικού φορέα παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας (ΠΦΥ) χορηγείται εφεξής:
-Σε φυσικά πρόσωπα, που διαθέτουν άδεια ή βεβαίωση άσκησης του ιατρικού ή οδόντιατρικού επαγγέλματος.
-Σε αστικούς συνεταιρισμούς ελεύθερων επαγγελματιών ιατρών εργαστηριακής διάγνωσης, βιοπαθολογίας, κυτταρολογίας και παθολογικής ανατομίας για την κάλυψη των αναγκών των μελών τους, καθώς και σε εταιρείες, με οποιαδήποτε νομική μορφή.
Η εξοικονόμηση από τη φαρμακευτική και νοσοκομείακή περίθαλψη εκτιμάται σε 1.112.900.000,00 ευρώ, ωστόσο, όπως αναφέρεται στην εισηγητική έκθεση, καθίσταται αναγκαία η λήψη επικουρικών πρόσθετων μέτρων ύψους 114 εκατ. ευρώ, τα οποία θα εφαρμοσθούν από την 1η Ιανουαρίου 2014.
Αναφορικά με το μέτρο της συνταγογράφησης με βάση τη δραστική ουσία, τόσο η ιατρική κοινότητα, όσο και οι εκπρόσωποι των φαρμακοβιομηχάνων, έχουν ταχθεί κατά. Σύμφωνα με άρθρο του πολυνομοσχεδίου, επίσης, «το μερίδιο των συνταγών με εμπορική ονομασία δεν μπορεί να υπερβαίνει το 15% της συνολικής αξίας των συνταγών που χορηγεί κάθε ιατρός».
Η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας, τονίζει πως το μέτρο προκαλεί:
– Τη βίαια και αναίτια υποβάθμιση των θεραπειών, δεδομένου ότι οι συνεχείς αλλαγές των φαρμάκων θέτουν σε κίνδυνο τους χρόνια πάσχοντες.
– Εγκυμονεί κινδύνους για την δημόσια υγεία δεδομένου ότι ανοίγει την πόρτα σε αμφίβολης ποιότητας προϊόντα που παράγονται σε χώρες χαμηλού κόστους με μόνο κριτήριο την χαμηλότερη τιμή.
– Συνιστά συνταγή οικονομικής αποτυχίας, αφού είναι δεδομένη η αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης, λόγω του φαινομένου της υποκατάστασης.
– Καταστρέφει την ελληνική φαρμακοβιομηχανία, αφού καμία εγχώρια φαρμακοβιομηχανία δεν μπορεί να διαθέσει τα προιόντα της σε τιμές κάτω του κόστους.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά ζητεί άμεσα να αποσυρθεί το άρθρο για τη δραστική ουσία, υπογραμμίζοντας ότι «ο ιατρικός κόσμος δεν πρόκειται να εφαρμόσει την αναγραφή της δραστικής ουσίας και θα εφαρμόσει αυτό που εφαρμόζει όλη η ευρώπη, δηλαδή θα αναγράφει το φάρμακο που κρίνει απαραίτητο για τον ασθενή και το εμπιστεύεται».
Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών στηλιτεύει τα μέτρα, του ενός ευρώ για κάθε συνταγή και του εισιτηρίου των 25 ευρώ στα νοσοκομεία, σημειώνοντας πως «οι ασθενείς θα τιμωρούνται βάζοντας το χέρι στην τσέπη κάθε φορά που παίρνουν ένα φάρμακο ή εάν πρέπει να κάνουν εισαγωγή σε δημόσιο νοσοκομείο και έτσι μετακυλίεται το κόστος της περίθαλψης στον ίδιο τον ασθενή, ο οποίος θα χρηματοδοτεί πλέον από την τσέπη του τον υπό κατάρρευση ΕΟΠΥΥ, ενώ όλα αυτά τα χρόνια έχει ήδη ακριβοπληρώσει με τις εισφορές τους την υγεία του».
Αναφορικά με το κλιμακωτό rebate, η κυβέρνηση είχε θεσπίσει το μέτρο στην αρχή του χρόνου για τους φαρμακοποιούς: 0% για χαμηλούς τζίρους μέχρι 11% για υψηλούς τζίρους στα φαρμακεία. Οι φαρμακοποιοί είχαν πληρώσει το rebate τους πρώτους τρεις μήνες του 2012, ωστόσο, από τον Απρίλιο και μετά, ακριβώς επειδή δεν πλήρωνε ο ΕΟΠΥΥ τους φαρμακοποιούς και οι τελευταίοι σταμάτησαν να το καταβάλλουν.
Με τα νέα μέτρα που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο, η κυβέρνηση ζητεί από τον κλάδο των φαρμακοποιών αναδρομικό rebate από τον περασμένο Απρίλιο, που σύμφωνα με μέλη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, εκτιμώνται σε 25 εκατ. ευρώ.
http://www.emedi.gr/
Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>