«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Η ωμή αλήθεια χωρίς σάλτσα και γαρνιτούρα!

Δεν παλεύεις πλέον για την άνεση μαλάκα. Παλεύεις για την ίδια τη ζωή σου και δεν το έχεις καταλάβει.

ΝΑ ΕΥΧΕΣΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΟΥ..

Τίποτα άλλο να μην σε ένοιαζε από το κουστούμι που σου ράβουν, ένα από όλο το πακέτο, θα έπρεπε να σε κατεβάσει στους δρόμους. Συνέχεια.
Οχι 24ωρα όχι 48ωρα αλλά συνέχεια.
Η μεγαλύτερη ύβρις μέσα στο πακέτο που δεν είναι απλά λιτότητας αλλά ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ.  Η ΥΓΕΙΑ. Το πολυτιμότερο αγαθό όπως συνηθίζεις να λες.
Την υγεία μας να έχουμε λες. . .
Κι αυτή τη φορά πρέπει να το λες συνέχεια από το πρωί ως το βράδυ. Γιατί αν δεν την έχεις, αν πάθεις κάτι που με τα σημερινά δεδομένα είναι βατό,τη βγάζεις δηλαδή καθαρή, στην Ελλάδα του μνημονίου δεν θα τη βγάλεις καθαρή.
Οι περικοπές στους μισθούς είναι ασυδοσία, οι περικοπές στις συντάξεις είναι κλοπή, οι περικοπές στην υγεία είναι δολοφονία. Αυτό είναι το μεγάλο δράμα, η μεγάλη ανθρωπιστική κρίση που θα παιχτεί μέσα στα σπίτια μας όλων. Αλλά όταν θα παιχτεί για το καθένα θα είναι πολύ αργά για δάκρυα….
Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι θα δοκιμαστούν άγρια σ΄εκείνο το επίπεδο που αν δεν υπάρχει κρατική πρόνοια, αν δεν είναι προτεραιότητα σ΄ενα κράτος, δεν υπάρχει μάχη να δώσεις. Είναι η στιγμή που κρεμιέσαι στη κυριολεξία από το έλεος του Θεού, αν δεν έχεις χρήμα.
Ανθρωποι με χρόνιες ασθένειες, άνθρωποι που παθαίνουν ξαφνικά κάτι σοβαρό, ενήλικες και παιδιά με χρόνια προβλήματα που χρειάζονται δύσκολες και πολυδάπανες θεραπείες, άνθρωποι που θα πρέπει να χειρουργηθούν, να υποβληθούν σε πολύπλοκα σχήματα θεραπευτικά, άνθρωποι που θα υποφέρουν ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ?
Μπορείς να δεις το κάδρο που ξετυλίγεται? Σου  φαίνεται μακρινό? Σου φαίνεται πως δεν σε αφορά? Τότε είσαι ή πολύ μαλάκας ή πολύ πλούσιος ή πολύ άσχετος με το θέμα. Τι θα κάνουν δυο εκατομύρια άνεργοι μέσα στην αρώστια.
Τι θα κάνουν άλλα τόσα εκατομύρια με τα εισοδήματα των επτακοσίων και χιλίων ακόμα ευρώ?
Τι άλλο θα ελπίζουν από ένα θαύμα?
Το ξέρουμε όλοι. Ακόμα και σήμερα που δεν έχουμε φτάσει στο τελικό στάδιο εξαθλίωσης, γνωρίζουμε όλοι πως ακόμα και για το παραμικρό που θα τύχει δυο-τρία χιλιαρικα πρέπει να είναι άμεσα. Το λιγότερο. Το ξεκίνημα που λέμε. Οι άνθρωποι που έχουν ασθενείς στο σπίτι ή που είναι οι ίδιοι ασθενείς το γνωρίζουν στο πετσί τους.
Με τι κριτήριο θα συρικνωθούν τα νοσοκομεία σε μια περίοδο που η πρόσβαστη στην ιδιωτική περίθαλψη θα είναι δυνατή μόνο σε λίγους και εκλεκτούς?
Με τι κριτήριο θα αυξηθεί η συμμετοχή στα φάρμακα όταν οι άνθρωποι μετράνε και τη δέκαρα για το φαί τους?
Με τι κριτήριο θα έχεις κακοπληρωμένους και περιορισμένους στο ελάχιστο γιατρούς, νοσοκομειακό προσωπικό, φάρμακα, αναλώσιμα?
Τι άλλο μπορεί να είναι το κριτήριο εκτός από την άμεση εξόντωση μεγάλου μέρους του πληθυσμού?

Γι΄αυτό και μόνο θα έπρεπε να είσαι στο δρόμο. Αγριεμένος. Χωρίς φόβο. Χωρίς ενδοιασμούς.

Γιατί δεν παλεύεις πλέον για την άνεση μαλάκα. Παλεύεις για την ίδια τη ζωή σου και δεν το έχεις καταλάβει. 
Ισως γιατί θεωρείς τον εαυτό σου προνομιούχο έναντι των υπόλοιπων δυστυχισμένων.
Ισως γιατί θεωρείς ακόμα και θεό τον εαυτό σου, αθάνατο και σου φαίνεται πως εσύ θα τη βγάλεις καθαρή.
Ισως γιατί με ψέμματα έμαθες να ζεις και στα ψέματά σου νοιώθεις ανόητες σιγουριές. Ισως γιατί αυτό που φοβάσαι είναι άοριστο, αλλά αυτό που θα σου έρθει είναι πολύ συγκεκριμένο και θα πονέσει αφάνταστα.

Ισως γιατί είσαι νέος και ακόμα και το δράμα ενός γεροντάκου που θα πεθαίνει από μια συνηθισμένη κρίση δύσπνοιας χωρίς τα φάρμακά του μοιάζει μακρινή εικόνα,

ίσως γιατί δεν έχεις δει έναν άνθρωπο να πέφτει στο πάτωμα με κομένη την ανάσα, κάποιον άλλον να σφαδάζει από το πόνο, κάποιον να ματώνει, να γεμίζει πληγές, να χάνει το κόσμο γύρω του, να υποφέρει τα μαρτύρια της κόλασης αβοήθητος.
Ισως γιατί δεν έχεις αντιληφθεί πόσους προσωπικούς γιατρούς έχουν αυτοί που θα υπογράψουν την εκτελέση σου. Δεν έχεις δει τις ασφαλιστικές τους κάρτες απεριόριστης δαπάνης.
Δεν έχεις δει πως τρέχουν με το παραμικρό σε πολυτελή κέντρα του εξωτερικού να θεραπεύσουν ακόμα και το συνάχι τους. Δεν έχεις δει πως ξοδεύουν οι κυράδες τους χιλιάδες για να φτιάξουν το κώλο τους και τα βυζιά τους την ώρα που το δικό σου παιδί πεθαίνει για κάτι που αν είχε λεφτά θα μπορούσε να ζήσει.

Είναι αναγκαίο να φτωχύνεις. Είναι αναγκαίο να μην έχεις μόρφωση. Ειναι αναγκαίο να είσαι δούλος. Και είναι φυσικά αναγκαίο να μην αρρωστήσεις γιατί η αρώστια είναι είδος πολυτελείας μαλάκα.

Να εύχεσαι να έχεις την υγειά σου γιατί αν δεν την έχεις τη πάτησες. Κλείσε το ιντερνετ, κλείσε τη τηλεόραση, κλείσε τις εφημερίδες και τα βιβλία. Μην διαβάζεις τη πρόοδο που κάνει η επιστήμη. Μην διαβάζεις για καινούργια ελπιδοφόρα φάρμακα και θεραπείες.
Μην διαβάζεις για χαρισματικούς επιστήμονες που κάνουν θαύματα. Γιατί όλα αυτά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ. Δεν συμπεριλαμβάνεσαι στη πρόοδο, στο δικαίωμα για τη καλύτερη θεραπεία, στο δικαίωμα στην καλύτερη ασφάλιση. Είσαι στην απόξω. Στο λάκκο με τα σκατά.
Κάτσε σπίτι και περίμενε ένα θαύμα. Προσευχήσου. Αλλωστε έχεις πάντα το περιθώριο της μετά θάνατον δικαίωσης όπως όλοι οι ταλαίπωροι σ΄αυτό το κόσμο. Τούτον εδώ το κόσμο άστον στους κακούς που θα τιμωρηθούν μετά. Εσύ έκλεισες γιατί όλη τη τιμωρία θα τη φας τώρα.
Κι εσύ και το παιδί σου και οι γονείς σου. Περίμενε ήσυχος και πειθήνιος κι απόλαυσε το. Αλλωστε με τη μεγάλη ανθρωπιστική κρίση μπορεί οι γιατροί χωρίς σύνορα, ο ερυθρός σταυρός, οι φιλανθρωπικές οργανώσεις να φτάσουν και στη πόρτα σου και να δώσουν λίγη ελεημοσύνη στα παιδάκια σου.
Ετσι δεν γίνεται σε όλα τα τριτοκοσμικά κράτη. Περίμενε, μπορεί να είμαστε τυχεροί και να γίνει και κάποια συναυλία από αστέρες ροκ για τα φουκαριάρικα τα ελληνόπουλα και να γίνουμε και διάσημοι.
Περίμενε…..
vasiliskos
 http://wwwaristofanis.blogspot.gr/
Kostas Sinioris kwstas1969loki@yahoo.gr
Μοιραστείτε το!

1 comment to Η ωμή αλήθεια χωρίς σάλτσα και γαρνιτούρα!

  • Την έντονη αντίδραση των νοσοκομειακών γιατρών προκαλεί το «εισιτήριο» των 25 ευρώ για κάθε ασθενή που πρόκειται να εισαχθεί για νοσηλεία. Ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), Δημήτρης Βαρνάβας, ανέφερε ότι «μόνο διεστραμμένα μυαλά θα μπορούσαν να έχουν συγγράψει τις ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο μνημόνιο, που έρχεται σήμερα προς ψήφιση στη Βουλή και αφορούν τις νέες δραματικές επιβαρύνσεις στους ασθενείς», προσθέτοντας ότι «επιδιώκουν να καταστήσουν τα νοσοκομεία απροσπέλαστα στους φτωχούς και αδύναμους συνανθρώπους μας, τους οποίους θα αναγκάζουν σε αυτοσχέδιες κατ’ οίκον θεραπείες και οδυνηρό τέλος από τα εγκόσμια». Ο κ. Βαρνάνας ανακοίνωσε ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί αποφάσισαν να ανοίξουν τα νοσοκομεία στους άπορους και ανασφάλιστους κάθε Τετάρτη στην αρχή και, στη συνέχεια, περισσότερες μέρες της εβδομάδας και ζητούν τη στήριξη όλων των κοινωνικών φορέων, ώστε, όπως αναφέρουν, να υλοποιήσουν αυτό το δύσκολο, αλλά αναγκαίο εγχείρημα για την επιβίωση της ελληνικής κοινωνίας. Για κατεδάφιση των κοινωνικών, ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, κάνει λόγο ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ), ο οποίος το Σάββατο θα πραγματοποιήσει Γενική Συνέλευση για να καθορίσει την περαιτέρω στάση του.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>