«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Κίνδυνος-θάνατος η τρόικα για τους διαβητικούς!

Δραστική ουσία και αύξηση συμμετοχής στα φάρμακα, σε εποχές κρίσης, απειλούν την υγεία των ασθενών με σοβαρές επιπλοκές, από ακρωτηριασμούς μέχρι εγκεφαλικά

Κίνδυνος-θάνατος η τρόικα για τους διαβητικούς!

Τα νέα μέτρα για τη δραστική ουσία και οι αυξήσεις στη συμμετοχή των ασθενών επί της δαπάνης των φαρμάκων, αυξάνουν δραματικά το κόστος θεραπείας, καταδικάζοντας –σε εποχές κρίσης- τους διαβητικούς να μην παίρνουν τα φάρμακά τους, με κίνδυνο επιπλοκές που οδηγούν ακόμη και σε ακρωτηριασμούς ποδιών, εμφράγματα και εγκεφαλικά! Σε όλα αυτά, οι διαβητολόγοι προσθέτουν και την αλλαγή της διατροφικής συμπεριφοράς μας προς το χειρότερο (ελέω κρίσης) και προειδοποιούν ότι έρχονται περιπέτειες στην υγεία των ασθενών.
Τα στοιχεία αυτά έδωσαν χθες ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρίας κ.κ. Γ. Μελιδώνης και Αντ. Λέπουρας, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του διαβήτη.
Συγκεκριμένα, η συνταγογράφηση με δραστική ουσία, θα φέρει σημαντικές επιβαρύνσεις στους διαβητικούς, ανεβάζοντας το μηνιαίο κόστος θεραπείας στα 150-200 ευρώ, ανάλογα με τα φάρμακα που θα μπορούν στην πραγματικότητα να βρουν οι ασθενείς στα ράφια των φαρμακείων. Αλλά ακόμη κι αν οι γιατροί τους επιλέξουν να χορηγούν φθηνά φάρμακα, υπάρχει κίνδυνος τα φάρμακα αυτά να μην διατίθενται στην αγορά, επειδή η τιμή τους μειώθηκε σε σημείο που να ζημιώνει τις εταιρίες που τα διαθέτουν.
Και από την άλλη πλευρά, υπάρχουν και τα ζητήματα ποιότητας που δημιουργούνται με την εμμονή για δραστικές περικοπές των τιμών των φαρμάκων.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν αυτό που ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Ένωσης κ. Λέπουρας, με αφορμή διαγωνισμό στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο σχετικό με φάρμακο για το στομάχι. Ελληνική παρασκευάστρια εταιρία έδωσε προσφορά 3,90 ευρώ το κουτί και ξένη εταιρία 0,90 ευρώ το κουτί. Και ο γιατρός διερωτήθηκε: «τι φάρμακο περιέχει το 0,90 ευρώ, που τόσο δεν κάνει ούτε το κουτί;».
Η κρίση και η διατροφή
Ιδιαίτερη ανησυχία υπάρχει για την επίδραση της οικονομικής κρίσης στην παιδική διατροφή αλλά και για τις μελλοντικές συνέπειές της.
Τα δεδομένα από προηγούμενες περιόδους κρίσης και πείνας δείχνουν ότι άτομα που εκείνη την εποχή ήταν σε εμβρυική ή βρεφική ηλικία πλήρωσαν το τίμημα της κρίσης με αυξημένη εμφάνιση παχυσαρκίας, μεταβολικού συνδρόμου, διαβήτη και καρδιοπαθειών. «Εξαιτίας αυτού, είμαστε ανήσυχοι σχετικά με τη σημερινή κρίση. Πολύ δε περισσότερο γιατί πρόσφατα δεδομένα, που αφορούν χώρες οι οποίες βρέθηκαν σε κρίση πριν από το 2000, καταγράφουν ότι σε διάρκεια οικονομικών κρίσεων οι διατροφικές επιλογές παύουν να είναι υγιεινές και οι άνθρωποι προκειμένου να καλύψουν τις ενεργειακές τους ανάγκες, καταφεύγουν σε υδατάνθρακες και τροφές με απλή ενεργειακή αξία παραμελώντας την ποιότητα της τροφής, δηλαδή παραμελώντας να ενισχύσουν τον οργανισμό με βιταμίνες και με μικροθρεπτικά συστατικά όπως αυτά βρίσκονται στα φρούτα τα λαχανικά», σημείωσε ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Μελιδώνης.
Επίσης αναφέρθηκε σε μελέτη από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο σε 1.000 ηλικιωμένους στα νησιά (Μυτιλήνη, Λήμνο, Σαμοθράκη, Κεφαλλονιά, Ζάκυνθο, Κέρκυρα, Κρήτη και Κύπρο). Η μελέτη έδειξε ότι 4 στους10 είναι παχύσαρκοι και 22% έχει διαβήτη.
Επίσης, με άριστα το 10, η υιοθέτηση της παραδοσιακής μεσογειακής διατροφής στους κατοίκους αυτούς δεν ξεπερνά το 4, καθώς τρώνε περισσότερο κρέας, αντί για ψάρι που είναι ακριβό, τρώνε πολλά γαλακτοκομικά με πλήρη λιπαρά και πίνουν περισσότερο αλκοόλ.
Ανάλογα, από μελέτη της Α’ Καρδιολογικής Κλινικής της Ιατρικής Αθηνών σε 3.000 κατοίκους της Αττικής, παρατηρήθηκε ότι τα άτομα με ανώτερη και ανώτατη μόρφωση κατανάλωναν περισσότερα φρούτα ψάρια και λαχανικά και λιγότερα λιπαρά, σε αντίθεση με τα χαμηλά και μεσαία στρώματα.
Άλλα αίτια που οδήγησαν στα παραπάνω αποτελέσματα, ήταν το αυξημένο κόστος της υγιεινής διατροφής και η αδυναμία των συμμετεχόντων στη μελέτη να κατανοήσουν ότι είναι κακό για παράδειγμα να τρώνε 4-5 φόρες κρέας την εβδομάδα.
http://www.newsbomb.gr/
Ξηροί καρποί: Σημαντικοί για τους διαβητικούς
alt
Οι ξηροί καρποί είναι μια νόστιμη πηγή πρωτεΐνης, με γλυκό, πλούσιο άρωμα.
Πολλά από τα τρόφιμα που θεωρούμε ξηρούς καρπούς αντιστοιχούν διατροφικά σε κάτι άλλο. Για παράδειγμα, τα φιστίκια είναι σαν τα όσπρια!
Οι ξηροί καρποί είναι μια καλή πηγή πρωτεϊνών για χορτοφάγους και πλούσια σε υγιεινό λίπος. Οι περισσότεροι ξηροί καρποί περιέχουν μονοακόρεστα λιπαρά, που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της κακής χοληστερόλης. Επίσης, περιέχουν σημαντικές ποσότητες βιταμίνης Ε, ινών, μαγνησίου, μαγγανίου, ψευδαργύρου, ασβεστίου και φωσφόρου.
Έχει αποδειχθεί πως η λελογισμένη κατανάλωση ξηρών καρπών μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της πίεσης του αίματος αλλά και τα άτομα με διαβήτη. Επιστημονικά στοιχεία καταδεικνύουν ότι η κατανάλωση 30 γραμμ. ανά ημέρα από τους περισσότερους ξηρούς καρπούς, ως μέρος μιας δίαιτας χαμηλής σε κορεσμένο λίπος και χοληστερόλη, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων.
Εκτός από όλες τις άλλες υγιεινές ιδιότητές τους, οι ξηροί καρποί μπορεί να είναι ένα θείο δώρο για κάποιον με διαβήτη, επειδή είναι χαμηλοί σε υδατάνθρακες, αλλά υψηλοί σε πρωτεΐνες και λίπος. Μια μικρή ποσότητα μπορεί να μειώσει την πείνα μεταξύ των γευμάτων, χωρίς να προκαλεί προβλήματα στον έλεγχο της γλυκόζης.
Εάν έχετε καρδιακή νόσο ή υψηλή χοληστερόλη, μπορείτε έτσι να υποκαταστήσετε την υψηλή σε κορεσμένα λιπαρά πρωτεΐνη, όπως αυτή από το κόκκινο κρέας.
Δυστυχώς, δεν θα πρέπει να τρώτε απεριόριστες ποσότητες, επειδή οι ξηροί καρποί είναι πολύ πλούσιοι σε θερμίδες. Περίπου 1/4 του φλιτζανιού -και όχι περισσότερο- βοηθά να καρπωθείτε τα οφέλη, χωρίς να προκύψουν κίνδυνοι για την υγεία σας.

 

ΠΗΓΗ: DiabetesNews

Δείτε επίσης..:
Περισσότερα..:
Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>