«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ο Τόνιο και ο Μπεν …

Γράφει ο Θεόφιλος Αιγινήτης*
Όταν ήμουνα στις πρώτες τάξεις του οκταταξίου γυμνασίου τη δεκαετία του ’60 στη Χαλκίδα, είχαμε δύο γυμνάσια αρρένων, το Πρώτο και το Δεύτερο.
Την εποχή εκείνη κυκλοφορούσαν δύο περιοδικά τα οποία μας επιτρεπόταν να διαβάζουμε εκτός από τα σχολικά βιβλία.
Ο ένας γυμνασιάρχης που είχε έρθει από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, προωθούσε τη “Διάπλαση των παίδων” και ο άλλος που ήταν ¨ζωικός¨προωθούσε τη”ζωή του παιδιού”.
Όποιος δεν την έπαιρνε, δεν πήγαινε βέβαια στην πυρά της ιεράς εξετάσεως γιατί έχει καταργηθεί εδώ και μερικούς αιώνες, αλλά οι καθηγητές προς συμμόρφωση τον σήκωναν κάθε μέρα στο μάθημα.
Σκεφθείτε τη θέση μας και βγάλτε το συμπέρασμα άν την παίρναμε ή όχι.
Εμείς τώρα πάνω στην εφηβεία μας θέλαμε να διαβάσουμε το κάτι άλλο. Θέλαμε περιοδικά με περιπέτειες και δράση.
Έβγαινε τότε ένα περιοδικάκι ” Η Μάσκα”με αυτοτελή αναγνώσματα, με περιπέτειες κατασκόπων με πρωταγωνιστή το Λέμι Κώσιον , τον ντετέκτιβ Νατ Πίνγκερτον να κυνηγάει κακοποιούς, τον Σάιμον Τέμπλαρ που τον λέγανε “ο Αγιος” να κάνει ιδιοφυείς μεταμφιέσεις και να κλέβει μόνο τους πλούσιους.
Κλεινόμασταν στο δωμάτιό μας δήθεν να διαβάσουμε το μάθημά μας κι εμείς χώναμε τη “Μάσκα” μέσα στο ανοιχτό βιβλίο και υποκρινόμασταν πως διαβάζουμε.
Τότε δεν υπήρχαν προσωπικά δεδομένα ούτε η λεγόμενη ελεύθερη ΄διακίνηση ιδεών΄ και έτσι όποιος μαθητής συλλαμβανότανε με τη “Μάσκα” μέσα στην τσάντα του εισέπραττε μια ξεγυριστή αποβολή,καμπάνα τη λέγαμε, για να βάλουμε μυαλό.
Τα μαθητικά χρόνια δυστυχώς περάσανε γρήγορα και τον κάθε ένα από μας τον απορρόφησε κάποια επιστήμη, κάποιο επάγγελμα αλλά όλους μας είχε συνεπάρει η πολιτική, με διαδηλώσεις πότε για το Κυπριακό και πότε για το “ψωμί παιδεία ελευθερία”.
Χάλασε ο κόσμος με την αποστασία και τα Ιουλιανά, μετά μας προέκυψε η χούντα και τέρμα οι διαδηλώσεις και η πολιτική.
Ο κόσμος ηρέμισε, έπεσε με τα μούτρα στη δουλειά και έφαγε ψωμάκι καλό επί χούντας. Όποιον όμως τον έτρωγε ο κώλος του και ασχολιότανε με τίποτα αντιστασιακές οργανώσεις, τον έτρωγε η μαύρη μαρμάγκα.
Κι εκεί που ετοιμαζόντουσαν να κάνουνε κυβέρνηση με το Σπύρο Μαρκεζίνη, μας προκύπτει και δεύτερη χούντα με τον Ιωαννίδη, που τάκανε σκατά με την Κύπρο και πάει χάθηκε άδικα η Βόρεια Κύπρος.
Άντε πάλι ξανά μανάμ στους δρόμους διεκδικώντας ελευθερία και δημοκρατία.
Μέσα από το πολυτεχνείο ξεπήδησε η νέα γενιά των πολιτικών που φιλοδοξούσε να αναστήσει και να επαναφέρει στην Ελλάδα την ευημερία.
Από το ΄74 μέχρι σήμερα, οι μόνοι που ευημέρησαν είναι αυτοί που ήταν κλεισμένοι στο Πολυτεχνείο και έγιναν πολιτικοί κι από κοντά μερικοί κολλητοί τους που έφαγαν τον άμπακο.
Εμείς όλοι οι υπόλοιποι ακόμα ψάχνουμε να βρούμε την τρύπα που θα μας βγάλει από το τούνελ της φτώχιας και της ανυποληψίας .
Πάνε τα ξέγνοιαστα μαθητικά χρόνια με τη”Μάσκα” και τον “Ποκοπίκο” και τώρα έχουμε να ασχολιόμαστε με τον Τζέιμς Μπόντ, και τον Μπεν τον Βενιζέλο.
Στη θέση της “Μάσκας” κυκλοφορούν σήμερα ένα σωρό εφημερίδες που αποπροσανατολίζουν τον κόσμο από τα προβλήματα που πρέπει να τον ενδιαφέρουν και τον κατευθύνουν αναλόγως των κομματικών και οικονομικών τους συμφερόντων και δεν αντιδράει κανείς. Όλοι έχουν βολευτεί.
Μας έχουνε πρήξει με τα προγράμματα διάσωσης που δε βγάζουν πουθενά, ο λαός υποφέρει από ανεργία, φτώχια και απόγνωση και η εσωτερική τρόικα υπό τον Σαμαρά, τον Κουβέλη και το Βενιζέλο κοιτάνε με τους νόμους που ψηφίζουν πως θα αρπάξουν από τον Έλληνα φορολογούμενο και το τελευταίο του ευρώ.
Έχουν χάσει κάθε ευαισθησία για τον Έλληνα πολίτη και φροντίδα τους είναι πως θα εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των τοκογλύφων για να μη χάσουν την καρέκλα τους.
Το ΠΑΣΟΚ που είναι ο κύριος υπεύθυνος της καταστροφής μας ομφαλοσκοπεί και διαλύεται, ο Γιωργάκης το παίζει ξέγνοιαστος, ταξιδεύει ανά τον κόσμο και ζει στον κόσμο του, ενώ ο Βενιζέλος ενδιαφέρεται μόνο για το πως θα συμπράξει με το Σαμαρά για τη δημιουργία νέου κόμματος πάνω στα ερείπια της Ελλάδας που άφησαν πίσω τους οι διάφοροι Λοβέρδοι που θέλανε να το παίξουνε Ροβεσπιέροι στην πλάτη των ασφαλισμένων.
Βγαίνει και ο Σκανδαλίδης με το Χρυσοχοΐδη και παριστάνουν τους αθώους του αίματος των Ελλήνων. Ο ένας δε διάβαζε το τι νόμους υπέγραφε και ο άλλος ομολόγησε πως τόσα χρόνια έλεγαν ψέματα στον ελληνικό λαό.
Ο Αλέξης αγωνίζεται να αποδείξει πως πέταξε τις φασκιές των συνιστωσών που τον περιβάλλουν σε μια απέλπιδα προσπάθεια να αποδείξει πως μπορεί να κυβερνήσει. Άν όμως μέσα στο κόμμα σου Αλέξη έχεις έναν Νάσο Θεοδωρίδη που είναι αγκαλιά με τους Σκοπιανούς, ένα Τατσόπουλο που δε χάνει ευκαιρία να καθυβρίζει την Ελλάδα με τα ιερά και τα όσιά της και μια Δούρου που υπερασπίζεται τους λαθρομετανάστες, πως θέλεις να σε εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός;
Πρωταγωνιστές σήμερα της πολιτικής μας ζωής είναι οι μνημονιακοί Τόνιο, Μπεν και τα τσιράκια τους Γεωργιάδης, Γιακουμάτος, Ντινόπουλος, πρόσφατα και ο Βορίδης με την κυρία Γιαννακάκη που αγωνίζονται να μας πείσουν πως δεν γίνεται αλλιώς. Πρέπει οπωσδήποτε να δεχτούμε τη θανατηφόρα δόση του μνημονίου και να τινάξουμε τα πέταλα με αυταπάρνηση και ηρωισμό.
Σα δε ντρεπόσαστε λέω γω !
Φτού σας ξετσίπωτοι .
*Ο Θεόφιλος Αιγινήτης είναι Ζωγράφος-Συγγραφέας  

http://tonoikaipnevmata.wordpress.com/

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>