«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Η γεωργία ευθύνεται για τα αέρια του θερμοκηπίου! Ξεχάσατε το κλάσιμο της αγελάδας!!!

Αυτό το παρακάτω επιστημονικό παραπλανητικό παραλήρημα μπουρδολογία; τρομοκρατεί τους λαούς προς όφελος της ολιγαρχίας και του απόλυτου ελέγχου από τους παγκοσμιοποιητές! Και φυσικά με τα πράσινα οφέλη που κερδοσκοπούν και πράσινα άλογα! Δείτε τα ρετάλια με τι τρόπο χρησιμοποιούν τις επιστημονικές ιδιότητες τους για να σκλαβώσουν την ανθρωπότητα!

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Δ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Η γεωργία ευθύνεται για τα αέρια του θερμοκηπίου
Το παγκόσμιο σύστημα διατροφής, που περιλαμβάνει από τη γεωργία και την παραγωγή λιπασμάτων έως την μεταφορά, αποθήκευση και συσκευασία των διαφόρων τροφίμων, είναι υπεύθυνο για το ένα τρίτο περίπου των ανθρωπογενών εκπομπών «αερίων του θερμοκηπίου» που προκαλούν την κλιματική αλλαγή, σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική έκθεση, που για πρώτη φορά προχωρά σε μια τέτοια εκτίμηση.
Μια δεύτερη έρευνα συμβουλεύει τους αγρότες του πλανήτη σταδιακά να εγκαταλείψουν τις καλλιέργειες που είναι ευάλωτες στην άνοδο της θερμοκρασίας, όπως οι πατάτες, και να στραφούν σε άλλα προϊόντα όπως οι μπανάνες, οι οποίες μάλιστα εκτιμάται ότι μπορεί στο μέλλον να εξελιχτούν σε βασικό συστατικό της ανθρώπινης διατροφής πολλών ανθρώπων.
Τόσο η πρώτη μελέτη της Συμβουλευτικής Ομάδας Διεθνούς Αγροτικής Έρευνας (CGIAR), μιας κοινοπραξίας επιστημόνων από 15 ερευνητικά κέντρα διαφόρων χωρών, με επικεφαλής τη Σόνια Βερμιούλεν του πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό περιβαλλοντικών ερευνών “Annual Review of Environmental Resources”, σύμφωνα με το “Nature”, όσο και η δεύτερη έρευνα του Consultative Group on International Agricultural Research (CGIAR), τονίζουν ότι, προκειμένου να αντιμετωπισθεί η κλιματική αλλαγή, πρέπει κατά προτεραιότητα να μειωθεί το «αποτύπωμα άνθρακα» της γεωργίας, δηλαδή ο βαθμός που, σε όλο τον κόσμο, ρυπαίνει το περιβάλλον με «αέρια του θερμοκηπίου».
Παράλληλα, τονίζεται ότι, προκειμένου να διασφαλιστεί η παγκόσμια διατροφική ασφάλεια λόγω των αλλαγών που θα επιφέρει σταδιακά η κλιματική αλλαγή, θα πρέπει οι αγρότες σιγά-σιγά να προσαρμόσουν ανάλογα τόσο το είδος των καλλιεργειών τους, όσο και τις γεωργικές πρακτικές τους.
Η νέα έρευνα υπολόγισε για πρώτη φορά όχι μόνο τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου που εκλύει άμεσα η ίδια η γεωργία, αλλά το σύνολο των εκπομπών άνθρακα από όλα τα στάδια του παγκόσμιου διατροφικού συστήματος.
Οι ερευνητές εκτιμούν ότι η διαδικασία της καθεαυτής αγροτικής παραγωγής παγκοσμίως ευθύνεται για την μερίδα του λέοντος των εκπομπών άνθρακα, εκλύοντας έως 12.000 μεγατόνους (ισοδυνάμου) διοξειδίου του άνθρακα κάθε χρόνο, δηλαδή περίπου το 86% των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, που απελευθερώνονται από όλες συνολικά τις δραστηριότητες, οι οποίες σχετίζονται με το σύστημα τροφοδοσίας τροφίμων.
Μετά την ίδια τη γεωργία, η δεύτερη σημαντικότερη πηγή εκπομπής άνθρακα είναι η παραγωγή λιπασμάτων (έως 575 μεγατόνοι ετησίως) και, στη συνέχεια η συντήρηση των γεωργικών προϊόντων σε ψυγεία, που εκλύει 490 μεγατόνους. Συνολικά όλη η αλυσίδα διατροφής από το χωράφι έως το ράφι εκτιμάται ότι εκλύει στην ατμόσφαιρα κάθε χρόνο 9.800 έως 16.900 μεγατόνους (ισοδυνάμου) διοξειδίου του άνθρακα, συμπεριλαμβανομένων των έμμεσων εκπομπών αερίων λόγω αποψίλωσης δασών για να μετατραπούν σε χωράφια.
Στις πιο ανεπτυγμένες χώρες (π.χ. Βρετανία) τα στάδια μετά το χωράφι, όπως η μεταφορά και η αποθήκευση – ψύξη των γεωργικών προϊόντων, παίζουν μεγαλύτερο ρόλο στην εκπομπή αερίων του άνθρακα, ενώ στις λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες (π.χ. Κίνα) διαδικασίες όπως η μαζική παραγωγή λιπασμάτων ευθύνονται περισσότερο.
Οι μπανάνες κάποτε μπορεί να αντικαταστήσουν τις πατάτες Η δεύτερη έρευνα, με επικεφαλής τον αγροτικό επιστήμονα Φίλιπ Τόμσον του Διεθνούς Ερευνητικού Ινστιτούτου Εκτρεφομένων Ζώων στην Κένυα, αξιολόγησε τις μελλοντικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής σε 22 από τις σημαντικότερες γεωργικές καλλιέργειες του πλανήτη (σιτάρι, σόγια, πατάτες κ.α.).
Η βασική εκτίμηση είναι ότι έως το 2050, λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη, η απόδοση των καλλιεργειών σιταριού θα μειωθεί κατά 13%, του ρυζιού κατά 15% και του καλαμποκιού κατά 10% – 20%.
Η μελέτη αναφέρει ότι, όσο αυξάνονται οι θερμοκρασίες, οι σοδειές πατατών θα υποχωρούν σημαντικά σε χώρες όπως η Κίνα, η Ινδία κ.α., γι’ αυτό οι αγρότες καλά θα κάνουν να μεταστραφούν πλέον σε άλλες καλλιέργειες όπως οι μπανάνες που αναπτύσσονται καλύτερα σε πιο θερμά κλίματα. Έτσι, οι μπανάνες, αντί για τις πατάτες (που προτιμούν τα ψυχρότερα κλίματα), μπορεί μελλοντικά να αποτελούν το βασικό συστατικό της διατροφής για εκατομμύρια ανθρώπους, ιδίως στις αναπτυσσόμενες χώρες.
 http://www.ikypros.com/
Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>