«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Η αρχή του (Alimentarius) όταν τα έγραφα έλεγαν ότι λέω φαντασίες.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ    ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Κ.Ο.                                                          ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ

ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ

ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΦΥΤΕΥΣΗΣ ΑΜΠΕΛΩΝ

«ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΑΠΟΦΑΣΗΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΟ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ, ΤΗΣ ΕΜΦΙΑΛΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ. Η ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΘΥΜΑΤΑ»

Την εγκληματική για τους Έλληνες αγρότες απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και των πειθήνιων Ελληνικών κυβερνήσεων σχετικά με την απαγόρευση φύτευσης αμπέλων σε όλη την Ελλάδα και ειδικότερα στην Κεφαλονιά στηλιτεύει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιο Τσαυτάρη ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκεται και αυτή η Εκλογική Περιφέρεια.

Σύμφωνα με τον Τέρενς Κουίκ, «με βάση Κοινοτική Απόφαση αλλά και Οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, απαγορεύεται η φύτευση αμπέλων με οινοποιήσιμες ποικιλίες έως τις 31 Δεκεμβρίου 2015»!

Και επειδή όπως φαίνεται το ελληνικό κράτος επιθυμεί να βάλει την ταφόπλακα στην ελληνική αγροτική παραγωγή, στην εμφιάλωση και στο εμπόριο με ένα από τα πρώτα θύματα την Κεφαλονιά, όσοι πολίτες αρνηθούν να ακολουθήσουν τη γραφειοκρατική διαδικασία που απαιτείται, υποχρεούνται να εκριζώσουν τα αμπέλια τους ιδία δαπάνη ενώ σε περίπτωση που δεν δεχθούν να υλοποιήσουν την απόφαση της ΕΕ και της ελληνικής κυβέρνησης, επιβαρύνονται με πρόστιμο ύψους 12.000 ευρώ ανά στρέμμα.

Όπως επισημαίνει ο Πολιτευτής Κεφαλληνίας-Ιθάκης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Σταύρος Λυκούδης, «τόσο η Κεφαλονιά όσο και η Ιθάκη, περιοχές που βασίζονται στην αγροτική παραγωγή πέρα από τον τουρισμό, με μεγάλη παράδοση στην παραγωγή και εμφιάλωση ποιοτικού οίνου, διεθνούς γνωστού, πλήττονται από τις παραπάνω αποφάσεις».

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.

ΤΕΡΕΝΣ – ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΤΣΑΥΤΑΡΗ

ΘΕΜΑ: ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΦΥΤΕΥΣΗΣ ΑΜΠΕΛΩΝ

Κύριε Υπουργέ,

Όπως είναι γνωστό, εδώ και αρκετά χρόνια επιχειρείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και τις πειθήνιες Ελληνικές κυβερνήσεις η υποβάθμιση και η μείωση της Ελληνικής αγροτικής παραγωγής.

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια και με βάση τη κοινοτική απόφαση (ΚΑΝ 479/2008) αλλά και τις οδηγίες :

α. Παράτυπες φυτεύσεις που πραγματοποιήθηκαν πριν από την 1η Σεπτεμβρίου 1998 (Κ.Υ.Α. 286839/2-4-2009) και

β. Παράνομες φυτεύσεις που πραγματοποιήθηκαν μετά τις 31 Αυγούστου 1998 (Κ.Υ.Α. 286839/2-4-2009)

απαγορεύεται η φύτευση αμπέλων με οινοποιήσιμες ποικιλίες έως τις 31 Δεκεμβρίου 2015.

Όπως επισημαίνει ο Πολιτευτής Κεφαλονιάς – Ιθάκης  των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Σταύρος Λυκούδης, τόσο η Κεφαλονιά όσο και η Ιθάκη, περιοχές που βασίζονται στην αγροτική παραγωγή πέρα από τον τουρισμό, με μεγάλη παράδοση στην παραγωγή και εμφιάλωση ποιοτικού οίνου, διεθνώς γνωστού, πλήττονται από τις  παραπάνω αποφάσεις.

Ποιο αναλυτικά, για να έχει το δικαίωμα κάποιος παραγωγός να φυτεύει νέο αμπέλι, πρέπει να αποκτήσει δικαιώματα φύτευσης ακολουθώντας μια εξαιρετικά γραφειοκρατική διαδικασία.

Τα δικαιώματα φύτευσης κατατάσσονται σε τρείς κατηγορίες:

1.    Νέο δικαίωμα φύτευσης

2.    Δικαίωμα αναφύτευσης

3.    Δικαίωμα φύτευσης που παρέχεται από Αποθεματικό

Για φυτεύσεις εκτάσεων μικρότερες του στρέμματος δεν απαιτείται δικαίωμα φύτευσης, εφόσον ο καλλιεργητής δεν έχει άλλο αμπέλι και η παραγωγή προορίζεται αποκλειστικά για προσωπική κατανάλωση εντός της εκμετάλλευσης.

Οι φυτεύσεις εκτάσεων που πραγματοποιήθηκαν κατά παράβαση των παραπάνω είναι παράνομες και κατατάσσονται σ’ αυτές που πραγματοποιήθηκαν πριν από την 1η Σεπτεμβρίου 1998 και σ’ αυτές που πραγματοποιήθηκαν μετά τις 31 Αυγούστου 1998.

Οι καλλιεργητές που έχουν φυτευτεί δίχως το αντίστοιχο δικαίωμα φύτευσης μετά την 31η Αυγούστου 1998, δεν νομιμοποιούνται και υποχρεούνται να εκριζώσουν τα αμπέλια τους ιδία δαπάνη με βάση τις παραπάνω οδηγίες, βάζοντας ταφόπλακα στην αγροτική παραγωγή. Στην περίπτωση που δεν προβούν στην εκρίζωση αμέσως, επιβάλλεται χρηματική ποινή 12.000 € ανά στρέμμα, που ισχύει για ένα έτος από την κοινοποίηση του προστίμου, μετά την παρέλευση του οποίου διπλασιάζεται, εφόσον η παράνομη φυτεμένη έκταση συνεχίζει να υφίσταται.

Τα ερωτήματα που ανακύπτουν και ζητώ να απαντήσετε, είναι τα εξής:

1. Για ποιο λόγο ακολουθούνται πρακτικές που μαραζώνουν και απαξιώνουν την εγχώρια αγροτική παραγωγή;

2. Πώς θα απεγκλωβιστούν όλοι οι καλλιεργητές αμπέλου χωρίς να χρειαστεί να ξεριζώσουν τις φυτείες τους ή να πληρώσουν πρόστιμο ;

3. Ποια είναι τα μέτρα που σχεδιάζονται για την ανάπτυξη της αγροτική παραγωγής και την ενθάρρυνση ανέργων να ασχοληθούν με τη γεωργία;

4. Σε μια περίοδο που η ανεργία μαστίζει την Ελληνική κοινωνία και το έλλειμμα εμπορικού ισοζυγίου συνεχίζει να υφίσταται με αποτέλεσμα την εξάρτηση της χώρας από τους εταίρους μας, δεν πρέπει η ενθάρρυνση των αγροτών και των νέων ανέργων να ασχοληθούν με την αγροτική παραγωγή, να  είναι μονόδρομος;

Ο ερωτών Βουλευτής

Τέρενς – Νικόλαος Κουίκ

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>