«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΤΑ ΟΡΙΑ

Τζανάκης Μιχάλης
Φιλόλογος

Αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας η λέξη «όριο». Μια λέξη που φέρνει ανά δίμηνο τρεις «σπουδαίες» προσωπικότητες, για να συναντήσουν άλλες «σπουδαίες» εγχώριες προσωπικότητες προκειμένου να μιλήσουν για «όρια».

Όρια παντού, σε μισθούς, συντάξεις, εφεδρείες, κατώτερα, ανώτερα, μεσαία. Η μαγική λέξη της εποχής των «ΓΚΑΓΚΣΤΕΡΣ»: ΟΡΙΑ. Πάνε κι έρχονται σ όλη τη Γη να βάλουν «όρια». Ξεκινούν με αριθμούς, πολλούς αριθμούς και πράξεις, πολλές πράξεις. Προσθέτουν, αφαιρούν, πολλαπλασιάζουν, διαιρούν και μόλις το αποτέλεσμα είναι αυτό που θέλουν, βάζουν τα όρια.

Όρια για το πού και πώς  θα μεγαλώνουμε, πού και πώς θα εκπαιδευόμαστε, πού και πώς θα διασκεδάζουμε, που και πώς και αν θα δουλεύουμε, που, πώς, πόσο και αν θα πληρωνόμαστε, που και πόσο θα πληρώνουμε, πότε και αν θα παίρνουμε τη σύνταξη. Μια ολόκληρη ζωή μ ένα εκκαθαριστικό στο χέρι είσαι. Με το εκκαθαριστικό πας στον παιδικό σταθμό, στο νηπιαγωγείο, στο σχολείο, στο πανεπιστήμιο, με το εκκαθαριστικό παντρεύεσαι, πληρώνεις, αγαπάς και σ αγαπούν, με το εκκαθαριστικό στην τράπεζα να πάρεις, να δώσεις, με εκκαθαριστικό να βγάλεις χαρτιά, να συμπληρώσεις αιτήσεις, να πεις ποιος είσαι και τι θέλεις. Ένας άνθρωπος χωρίς εκκαθαριστικό είναι παρείσακτος σ αυτόν τον κόσμο, που προορισμός του ανθρώπου είναι να «τηρεί τις δεσμεύσεις του έναντι των δανειστών»-άσχετα αν δε δανείστηκε ο ίδιος- και να τηρεί τα «όρια» που του βάζουν.

Συζητούν διεξοδικά οι υπεύθυνοι ποια θα είναι τελικά τα «όρια». Τα χίλια ευρώ; Τα επτακόσια; Τα εξακόσια; Τα 65 χρόνια; Τα 67 χρόνια; Τα 35 χρόνια εργασίας; Τα 37; Τα 40 μήπως; Τα 7000 ένσημα; Τα 8000 ή καλύτερα τα 10000; Ποιοι ανάπηροι και ποιοι πολύτεκνοι δικαιούνται επιδόματος; Ποιο είναι το όριο; Ποιοι θα πάρουν επίδομα θέρμανσης; Η ζωή μας κατάντησε το ορισθέν «όριο» του Τόμσεν, του Παπαδήμου και του Βρούτση. Αν τηρήσουμε τα όρια θα «σωθούμε» για πολλοστή φορά!!!

Κι όμως ακόμα και σ αυτές τις άθλιες «οριοθετήσεις» σας είστε δειλοί και «λίγοι».Όλα τα «όρια» που βάζετε είναι ψεύτικα, δεν είναι εκείνα που πραγματικά θέλετε να βάλετε. Έχετε βάλει τόσα, ενώ ένα και μόνο σας ενδιαφέρει. Κάποια στιγμή, ας βρείτε το θάρρος, ή μάλλον, τον επιπλέον κυνισμό να το θέσετε. Θεσπίστε «κύριοι» ΟΡΙΑ ΖΩΗΣ. Αυτό κατά βάθος σας ενδιαφέρει. Αλλά το κάνετε έμμεσα. Χωρίς βιβλία, χωρίς φάρμακα, χωρίς γιατρούς, χωρίς δουλειά, χωρίς ζέστη το χειμώνα, χωρίς προστασία του πολίτη, όλα όσα κάνετε ένα και μοναδικό «όριο» βάζουν: την ανθρώπινη ζωή. Πείτε πόσο νομίζετε ότι πρέπει να ζει ο Έλληνας, ο Ισπανός, ο Ιταλός κλπ. Είναι αλήθεια πως το τίμημα της προόδου στο Δυτικό Κόσμο είναι η ίδια η ζωή, που διαρκώς μεγαλώνουν τα όρια της. Αυτή πλέον φαίνεται να φθονείτε, αυτήν απειλείτε. Αλλά είστε δειλοί να το πείτε λεκτικά, απλά προσπαθείτε να το υλοποιήσετε μέσα από δεκάδες, εκατοντάδες-ίσως-άλλα όρια.

Θα μπορούσε να σας χαρακτηρίσει κάποιος ως «επιστήμονες των ΟΡΙΩΝ». Ξέρετε τον τρόπο, τα μέσα, το χρόνο και τον τόπο να θέτετε τα όρια σας. Έχετε μελετήσει τα πάντα, μέχρι να φτάσετε το τελευταίο όριο που θα απαιτήσετε. Το «ΟΡΙΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ», θα είναι η τελευταία απαίτηση, τιποτένιοι λογιστές των λεσχών και των τραπεζών. Ζητήστε το λοιπόν, είμαι σίγουρος πως θα τα δεχτούν τα ΟΡΙΑ ΖΩΗΣ, που θα απαιτήσετε, αφού είναι στο πλαίσιο των «δεσμεύσεων». Τίποτα δε σας αρνείται κανείς, επιτέλους. Μια «λεπτή κόκκινη γραμμή» ίσως βάλει ο Φώτης, έτσι για να καλοπιάσει τη …Ρεπούση, αλλά με λίγο ψηστήρι θα τα δεχτεί κι αυτός.  Κάντε γρήγορα μόνο, γιατί διαφαίνεται στον ορίζοντα κι ένα «ΟΡΙΟ», που αυτό όμως θα το βάλουμε εμείς, οι Έλληνες. Κι αυτό το ΟΡΙΟ δε θα μπει μέσω «διαπραγμάτευσης», μάλλον θα είναι «αδιαπραγμάτευτο». Γι αυτό συντομεύετε…

Είμαι πολύ περίεργος να δω τη στάση των κυβερνητικών βουλευτών  στην επικείμενη ψήφιση των νέων ορίων. Πιστεύουν αλήθεια πως θα ψηφίσουν τα «όρια» για το καλό του «κυρίαρχου» λαού; Θα «εξυγιάνουν» τη δομή του κρατικού μηχανισμού; Βιάζονται να κάνουν τις «μεταρρυθμίσεις» που ο Ράιχενμπαχ έπλεξε το εγκώμιο του «ευρωπαϊστή» Χατζηδάκη; Μήπως θα τα ψηφίσουν και αμέσως την επόμενη μέρα, σε κάποια «βεγγέρα» δημοσιογραφική, θ αποφανθούν –και αυτοί-τις γελοίες διαπιστώσεις του τύπου «ο ελληνικός λαός έχει φτάσει στα όρια του»;

Είμαι περίεργος να δω- φαντάζομαι όχι μόνο εγώ-πού ακριβώς οδηγούν το πράγμα οι κύριοι που δεν κάνουν άλλη δουλειά παρά να «οριοθετούν».

Οψόμεθα….

http://tonoikaipnevmata.wordpress.com/

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>