«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Απόρρητο e-mail τρόικας: Τέλος στην πενθήμερη εργασία και το 8ωρο

Το νέο προφίλ του εργαζομένου. Υπάλληλοι σύμφωνα με τις ανάγκες της επιχείρησης, ελαστικό ωράριο και εξαήμερη εργασία. Διαβάστε τα σημεία – φωτιά που αποκαλύπτει απόρρητο e-mail προς το ΥΠΟΙΚ και το υπ. Εργασίας

Εκ νέου ανοίγει ο φάκελος για εργασιακά, με την τρόικα να ζητά ακόμα περισσότερες θυσίες σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Η τρόικα φαίνεται να ζητά “μείωση του υψηλού κόστους εισόδου και εξόδου των εργαζομένων από την αγορά εργασίας” και “αύξηση της ευελιξίας των προγραμμάτων εργασίας με αποσύνδεση του χρόνου απασχόλησης του εργαζομένου από το ωράριο λειτουργίας της επιχείρησης”.

Τα δύο παραπάνω θέματα θέτει, σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες της “Ημερησίας”, η τρόικα μέσω ενός e – mail που έφτασε την Παρασκευή στα υπουργεία Οικονομικών και Εργασιας, ενόψει των συναντήσεων οι οποίες θα γίνουν τις επόμενες ημέρες με τα τεχνικά κλιμάκια και τους επικεφαλής της αντιπροσωπίας του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της Ε.Ε. για την εκταμίευση της επόμενης δόσης.

Ποιες οι απαιτήσεις της τρόικας στον εργασιακό τομέα

Με στόχο την παροχή μεγαλύτερης ευελιξίας στις επιχειρήσεις, οι ίδιες μπορούν να προσλαμβάνουν, να απολύουν και να απασχολούν το προσωπικό τους με βάση τις ανάγκες τους.

Μάλιστα, φέρνει ως παράδειγμα το λιγότερο προστατευτικό καθεστώς που ισχύει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Με αυτά τα δεδομένα, στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με την κυβέρνηση και ειδικότερα με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας αναμένεται να τεθούν:

* Ο χρόνος προειδοποίησης για την απόλυση των υπαλλήλων, καθώς θεωρείται ιδιαίτερα μακρύ το διάστημα των 4, των 5 και των 6 μηνών που προβλέπει ο νόμος του 2010 για την καταβολή μειωμένης κατά 50% αποζημίωσης σε όσους απασχολούνται 10 – 15 χρόνια, 16 – 20 χρόνια και πάνω από 21 χρόνια, αντίστοιχα.

* Η υποχρέωση καταβολής ποσοστού της νόμιμης αποζημίωσης (τουλάχιστον 50% αν ο συνταξιοδοτούμενος θα λαμβάνει κύρια + επικουρική σύνταξη) σε όσους αποχωρούν για να συνταξιοδοτηθούν.

* Το διαφορετικό καθεστώς το οποίο εξακολουθεί να ισχύει σε ό,τι αφορά τις αποζημιώσεις λόγω απόλυσης που δικαιούνται οι υπάλληλοι και οι εργατοτεχνίτες, παρά τις νομοθετικές παρεμβάσεις που έγιναν στη διετία μειώνοντας έως και 50% το κόστος απόλυσης των υπαλλήλων που προειδοποιούνται.

* Η παροχή της δυνατότητας στις επιχειρήσεις να συμφωνούν με τους εργαζομένους διαφορετικά ωράρια εργασίας μέσα στην ημέρα και στην εβδομάδα (αντί της διευθέτησης του χρόνου εργασίας σε τετράμηνη ή και εννεάμηνη βάση που προβλέπει ο νόμος, αλλά δεν εφαρμόζεται λόγω της δυσκολίας προγραμματισμού και αυξομείωσης του χρόνου εργασίας ανάλογα με τις ανάγκες μιας τόσο μεγάλης χρονικής περιόδου).

* Ο περιορισμός των διοικητικών υποχρεώσεων που έχουν σήμερα οι επιχειρήσεις στη διαχείριση του χρόνου και του προγράμματος εργασίας του προσωπικού τους (γνωστοποιήσεις στο ΣΕΠΕ, έγγραφες συμφωνίες, εγκρίσεις αδειών για υπερωρίες κ.ά.).

* Στη λογική της μεγαλύτερης ευελιξίας στον χρόνο εργασίας, ζητείται επιπλέον η κατάργηση του πενθημέρου με αύξηση των ημερών εργασίας στις 6, με ελάχιστο χρόνο ανάπαυσης τις 11 ώρες την ημέρα και κατάργηση των περιορισμών που υπάρχουν στην εναλλαγή μεταξύ της πρωινής και της απογευματινής βάρδιας.

Οι ζητούμενες νέες αλλαγές, εφόσον συμφωνηθεί να προωθηθούν μερικώς ή ολικώς, θεωρείται βέβαιο ότι θα επιβαρύνουν περαιτέρω το ήδη τεταμένο κλίμα του κοινωνικού διαλόγου και των σχέσεων ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη ΓΣΕΕ και μεταξύ της ΓΣΕΕ και των εργοδοτικών οργανώσεων.

Ωστόσο, έντονο προβληματισμό προκαλεί στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας η αξίωση της τρόικας, να μειωθούν (εν μέσω της ύφεσης που μαζί με την αύξηση της ανεργίας πλήττει τα έσοδα των Ταμείων) κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες οι εισφορές στο ΙΚΑ – ΕΤΑΜ. Η τρόικα ζητά να πληροφορηθεί τα βήματα που έχουν γίνει για την υλοποίηση της συγκεκριμένης μνημονιακής δέσμευσης η οποία δεν έχει υλοποιηθεί.

news247 Σεπτέμβριος 03 2012 09:13

Μοιραστείτε το!

4 comments to Απόρρητο e-mail τρόικας: Τέλος στην πενθήμερη εργασία και το 8ωρο

  • ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΚΑΜΙΑ ΤΡΟΙΚΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΣΥΜΦΟΝΙΕΣ ΕΝ ΑΓΝΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ Γ……….Ε ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΑΠΟ ΣΗΜΙΤΗ ΜΕΧΡΙ ΠΑΠΑΝΤΡΕΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΚΤΩΡΕΣ.

    • Δυστυχώς δεν πάνε αυτοί να γα…..ε εμάς πηδάνε, δεν είναι καιρός να τους ανοίξουνε ένα μπουρδέλο σε ένα στρατόπεδο και να τους μαζέψουμε μέσα και να φωνάξουμε τους αλλοδαπούς πριν τους διώξουμε να πηδάνε για να μην μολυνθούμε εμείς!

  • ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΥΖΟΥΝ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟΙ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ [ ΝΤΟΠΙΑ ΚΑΙ ΞΕΝΑ ] Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΥΛΟΓΙΜΕΝΗ ΠΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΩΤΕΣ ΘΑ ΗΜΑΣΤΑΝ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΕΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΙΚΙΑ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΦΥΛΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΟΧΑ/ΛΟ ΟΛΗ Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΑΠΟ ΣΗΜΙΤΗ ΜΕΧΡΙ ΠΑΠΑΝΤΡΕΟΥ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΟΥΛΙΚΙ Ο ΓΑΠ ΕΚΑΝΕ ΒΟΛΤΕΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΒΡΩΜΙΖΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ Ο ΠΡΑΚΤΩΡΑΣ ΤΟ ΚΑΘΙΚΙ ΘΑ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ ΒΗΒΛΙΟ … ΠΩΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙΣ ΜΙΑ ΧΩΡΑ…ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΓΟΛΓΟΘΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΠΟΛΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ ΧΡΩΝΙΑ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΚΟΝΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΑΥΡΙΑΝΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΜΠΡΩΣΤΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΝΤΟΥΒΑΡΙΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΦΤΑΙΜΕ ΟΙ ΠΟΙΟ ΠΑΛΙΟΙ ΔΙΟΤΙ ΑΦΗΣΑΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΚΤΩΝΙΑ ΛΕΩ ΓΙΑ ΤΕΙΣ ..ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΑΜΕ ΤΟΣΑ ΧΡΩΝΙΑ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΙΣΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΩΝΤΑ ΝΤΟΠΟΙΟΝ ΚΑΙ ΞΕΝΩΝ ΒΡΥΚΟΛΑΚΩΝ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΙ ΚΡΙΜΑ.

    • Φίλε μου η προδοσία είναι διαχρονική, τα λάθει μας είναι διαχρονικά, απλά εμείς θυμόμαστε τα φρέσκα, να γιατί διαλύουν την παιδεία, για να μην ξέρουν τα παιδιά μας την ιστορία μας και να κατηγορούμε ο ένας τον άλλον. Αυτά τα αποβράσματα, τα βδελύγματα είναι οι διαχρονικοί κληρονόμοι των δοσίλογων, των μαυραγοριτών, των γενιτσάρων. Φίλε μου όταν η ιστορία μας λέει ότι ο Φοίνικας γεννήθηκε από τις στάχτες του είναι αυτό που δεν θέλουν να ξέρουν τα παιδιά μας. Γιατί σήμερα μόνο μια επιτροπή αρίστων λαϊκής επανάστασης μπορεί να κάνει αυτό που δεν κάνει το υπάρχων παραβιασμένο σύνταγμα και τους τρομάζει, αυτό μόνο φοβούνται μην τα βροντήξουμε κάτω, μην θυμηθούμε ποιοι είμαστε, εκεί δίνουν όλο το βάρος και για αυτό μας θέλουν εξαθλιωμένους να δουλεύουμε 16 ώρες να μην μπορούμε όχι ιστορία να διαβάσουμε αλλά να μην συναντιόμαστε στο ίδιο σπίτι από την κούραση.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>