«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Το “αυγό του φιδιού” εκκολάπτεται

Το “αυγό του φιδιού” εκκολάπτεται

Αποτελεί εδώ και αιώνες ένα μείζονος σημασίας κοινωνικό φαινόμενο, καθοριστικό της παγκόσμιας εξέλιξης του ανθρωπίνου είδους . Το ¨αυγό του φιδιού¨ όπως μεταφορικά έχει χαρακτηριστεί ακμάζει και εκολάπτεται ποικιλοτρόπως ηθελημένα ή μη σχεδόν σε όλους τους τομείς της καθημερινής μας ζωής.Ο αιματοκυλισμένος πόλεμος Βορρά – Νότου κατά τον μεσοπόλεμο στην Αμερική και όπως και η σφαγή εκατομμυρίων κατά την Χιτλερική περίοδο είναι δύο από τις πιο μαύρες σελίδες τις παγκόσμιας ιστορίας που αντικατατροπτίζουν με τον γλαφυρότερο τρόπο τα αποτελέσματα του φυλετικού κυρίως μίσους.

Κληρονομιά στις νεότερες γενιές, τέτοιου είδους σοβινιστικές αντιλήψεις, με μολυσμαντικές ιδιότητες για την ψυχή και τη ζωή μας, κάνουν την εμφάνισή τους, δυστυχώς, λειτουργώντας υποδόρια ή μη.

Εκφράσεις τύπου “σαν Αλβανός είναι” “ο Κούρδος μυρίζει” “μην ακουμπάς τον μαύρο” έχουν παρυσφρύσει τόσο δυναμικά στο λεξιλόγιό μας σαν ατάκες συνώνυμες με κάτι απαγορευτικό, βρώμικο και “δεύτερο”.

Γιατί όμως να είναι τόσο δύσκολο η αποδοχή της διαφορετικότητας του άλλου; Δηλαδή για να καταλάβω πρέπει όλοι να είναι σαν και εσένα;

Και ποιος σου είπε δηλαδή ότι αυτό που εσύ αποτελείς είναι και το ιδανικό? Είναι τουλάχιστον υποκριτικό για μία κοινωνία, στην οποία, τόσο λυσσαλέα αγωνιζόμαστε να ξεχωρίσουμε ο ένας από τον άλλον, ψάχνοντας χιλιάδες τρόπους (καριέρα-γκόμενους-λεφτά) να αρνούμαστε κάτι/κάποιον που διαφέρει έτσι και αλλιώς ( χρώμα επιδερμίδας , γλώσσα, θρησκεία , σεξουαλική προτίμηση, οικονομική κατάσταση κ.τ.λ )!!!

“Δεν γουστάρω τους ξένους.” “Δεν πάω τους αλβανούς”. “Δεν θέλω να βλέπω πακιστανούς και μαύρους στη γειτονιά μου.” “Μας έχουν πάρει τις δουλειές.” “Βρομίζουν το τόπο μας.” “Θα μας αλλοιώσουν τις παραδόσεις, την εθνική ταυτότητα.”

Κάποτε αυτά, και άλλα παρόμοια, τα έλεγαν μόνο μερικοί ακραίοι φασίστες, καθώς δεν υπήρχε θέμα με μετανάστες στην Ελλάδα.

Σήμερα, που άνθρωποι από άλλες χώρες αναγκάζονται να μεταναστεύσουν στη χώρα μας, ο ρατσισμός κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος.

Το “αβγό του φιδιού”, εκκολάπτεται και είναι έτοιμο να αποπροσανατολίσει τον καθένα, ποτίζοντάς τον με μισάνθρωπο δηλητήριο.

Όπως τελικά και σε κάθε τομέα της ζωής αυτό που μπορεί να σε “γλιτώσει” από όλα αυτά τα κακώς κείμενα, που μόνο να δηλητηριάζουν την ψυχή μας μπορούν και επιδερμικά και μόνο, να καλύπτουν κόμπλεξ και ανασφάλειες, είναι η κατάκτηση μιας παιδείας , ανθρωπιστικής, όπου πάνω από όλα και κέντρο όλων είναι ο άνθρωπος – ο κάθε άνθρωπος.

Παιδεία μια λέξη με εφτά γράμματα , όσα και τα θαύματα του κόσμου.

Είναι επιτακτική η ανάγκη πλέον να καταλάβουμε όλοι ότι, αυτό που μπορεί να κάνει ο Έλληνας μπορεί να το κάνει και ο Αλβανός ,ότι όσο μπορούν να αγαπηθούν οι ετεροφυλόφιλοι μπορούν εξίσου να αγαπηθούν και οι ομοφυλόφιλοι και ότι και η χοντρή είναι γυναίκα (αν σου διαφεύγει)!

ΟΛΟΙ είμαστε πετράδια ενός πολύχρωμου ψηφιδωτού που η ομοιογένεια θα το έκανε τόσο μα τόσο βαρετό και μονότονο.

Στις 10 Δεκεμβρίου 1948 , η Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων διακήρυττε κατηγορηματικά ότι όλοι οι άνθρωποι γεννιούνται ελεύθεροι και ίσοι στην αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα.

Τα λόγια αυτά εξήντα τρία χρόνια μετά ηχούν με αμείωτη ένταση.

Οι αρχές της Οικουμενικής Διακήρυξης πρέπει να γίνουν πραγματικότητα.

Η παγκόσμια ανεκτικότητα και ο σεβασμός της διαφορετικότητας οφείλει και πρέπει να είναι ο μεγάλος μας στόχος όλων μας.

http://www.cna.gr/

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>