«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Στο προσκήνιο και πάλι η επιβολή φόρου ιδιοκατοίκησης

Στο προσκήνιο και πάλι η επιβολή φόρου ιδιοκατοίκησης

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την τρόικα μπαίνει και πάλι ο φόρος ιδιοκατοίκησης για όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων. Ενας φόρος που ίσχυε στην Ελλάδα μέχρι το 1999 και καταργήθηκε ως άδικος,

επανέρχεται και σύμφωνα με πληροφορίες έχει πολλές πιθανότητες να υλοποιηθεί από το 2013 και μετά, παρά τις αντιδράσεις των φορέων της κτηματαγοράς.

Πρόκειται ουσιαστικά για την πληρωμή «ενοικίου» του ιδιοκτήτη για το ίδιο του το σπίτι, καθώς θα υπολογίζεται με βάση το λεγόμενο «τεκμαρτό ενοίκιο». Πόσο δηλαδή θα ήταν ένα υποτιθέμενο μίσθωμα που θα έπαιρνε ο ιδιοκτήτης αν δεν έμενε ο ίδιος αλλά ενοικίαζε την περιουσία του. Αγνωστο παραμένει μέχρι τώρα αν θα είναι ο φόρος που θα αντικαταστήσει το χαράτσι που πληρώνουμε μέσω της ΔΕΗ (ΕΤΗΔΕ) ή θα είναι μια ακόμη επιβάρυνση δίπλα στον ενιαίο φόρο ακινήτων που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση ότι θα επιβάλει από του χρόνου.

Η πρόταση για επιβολή φόρου ιδιοκατοίκησης έγινε από την τρόικα την περασμένη άνοιξη κι αφού δημοσιοποιήθηκε η τριμηνιαία έκθεση της Κομισιόν στην οποία διαπίστωνε ότι τα φορολογικά έσοδα που εισπράττει το ελληνικό Δημόσιο από τους φόρους στα ακίνητα είναι χαμηλά, συγκριτικά με τον μέσο όρο της Ευρωζώνης. Τότε οι κοινοτικοί αξιωματούχοι έλεγαν ότι θα έλθουν στο μέλλον νέες επιβαρύνσεις για τους ιδιοκτήτες ακινήτων καθώς πρέπει να πληρωθεί φόρος για το ποσό του ενοικίου, ένα τεκμαρτό εισόδημα δηλαδή που «γλιτώνουν» εφόσον δεν είναι νοικάρηδες.

Οταν ίσχυε στο παρελθόν ο φόρος ιδιοκατοίκησης επιβάρυνε τους ιδιοκτήτες κάθε ακινήτου άνω των 200 τ.μ. (στη συνέχεια αντικαταστάθηκε με το ΕΤΑΚ).

Η Εφορία υπολόγιζε το τεκμαρτό εισόδημα πολλαπλασιάζοντας την τιμή ζώνης της περιοχής με τα τετραγωνικά του ακινήτου και των βοηθητικών χώρων (τώρα φυσικά θα ενταχθούν και οι ρυθμιζόμενοι ημιυπαίθριοι χώροι και τα τακτοποιημένα αυθαίρετα) με έναν συντελεστή παλαιότητας. Το ποσό που προέκυπτε θεωρούνταν τεκμαρτό εισόδημα και φορολογούνταν με συντελεστή 3,5%.

Στο νέο… μοντέλο του φόρου φυσικά μπορούν να γίνουν αλλαγές, όπως για παράδειγμα το ποσό να πολλαπλασιάζεται και με έναν άλλο συντελεστή, ανάλογα με την περιοχή που βρίσκεται το ακίνητο, έτσι ώστε να πληρώνουν περισσότερα όσοι μένουν σε περιοχές με υψηλές αντικειμενικές αξίες και λιγότερα οι ιδιοκτήτες σε «φτωχές» συνοικίες.

Ο τρόπος και η μορφή του φόρου, βεβαίως, θα εξαρτηθούν από τις διαπραγματεύσεις της τρόικας με το οικονομικό επιτελείο, αν και σύμφωνα με πληροφορίες προς το παρόν το θέμα δεν έχει τεθεί εν όψει του πακέτου των 11,5 δισ. ευρώ. Πιθανότατα να τεθεί ξανά όταν θα έρθει στο προσκήνιο το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, στις αρχές του 2013.

Από την πλευρά τους οι ιδιοκτήτες ακινήτων δεν συζητούν καν την επιβολή ενός ακόμη φόρου στους ήδη υπάρχοντες και μιλούν για δήμευση της περιουσίας τους. Ειδικά για τον φόρο ιδιοκτησίας επισημαίνουν ότι ουσιαστικά ο ιδιοκτήτης ενός σπιτιού που το αγόρασε με δάνειο και θυσίες και που ουσιαστικά ανήκει στην τράπεζα, θα πληρώνει ενοίκιο στην περιουσία του. Αφενός δηλαδή θα πρέπει να καλύπτει τις μηνιαίες δόσεις του δανείου και αφετέρου θα επιβαρύνεται με τον φόρο ιδιοκτησίας.

Αν επιβληθεί ο φόρος ιδιοκατοίκησης εκτιμάται ότι οι ιδιοκτήτες θα φορολογηθούν με συντελεστές από 10% έως 45% για ανύπαρκτα, ουσιαστικά, εισοδήματα. Ο φόρος θα ισχύσει για όλους τους ιδιοκτήτες ανεξάρτητα αν τα ακίνητά τους προσφέρουν εισοδήματα ή όχι. Αν για παράδειγμα κάποιος πολίτης διαθέτει τρία διαμερίσματα τα οποία νοικιάζει αλλά και ο ίδιος μένει στο νοίκι θα πληρώσει φόρο ιδιοκατοίκησης σαν να έμενε ο ίδιος στην περιουσία του. Ερωτήματα που μένει να απαντηθούν είναι τι θα γίνει με τις υπόλοιπες μορφές ακίνητης ιδιοκτησίας. Πώς δηλαδή θα φορολογηθούν καταστήματα, γραφεία, αποθήκες, αλλά και η δεύτερη, εξοχική κατοικία.

εφημερίδα ΗΜΕΡΗΣΙΑ

 

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>