«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Η αντεπίθεση του Assad: Ανακατέλαβε περιοχές, συμμάχησε με Κούρδους

Image

Αξιοσημείωτη αντοχή έδειξε η κυβέρνηση Assad μετά την βομβιστική επίθεση που αποκεφάλισε την ηγεσία του μηχανισμού Ασφαλείας και Άμυνας της χώρας, ενώ άμεση ήταν και η στροφή της Συρίας υπέρ των Κούρδων της χώρας στο πλαίσιο της αναπροσαρμογής των δεδομένων μετά το ισχυρό πλήγμα που δέχτηκε η Δαμασκός.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα σε 24 ώρες από την επίθεση είχαν αναλάβει τα καθήκοντα τους οι νέες ηγεσίες του υπουργείου Άμυνας με τον διορισμό του στρατηγού Fahad Jassim al-Freij, τον διορισμό του στρατηγού Ali Mamloukh στην διοίκηση των μυστικών υπηρεσιών,  τον διορισμό του στρατηγού Hafez Makhlouf ως νέου στρατιωτικού διοικητή της Δαμασκού και τον διορισμό του στρατηγού Ali Hassan της παραστρατιωτικής δύναμης των Αλαουιτών Shabiha.

Σημειώνεται ότι ο Assad διόρισε τον αδελφό του στρατηγό Maher Assad ως το νέο διοικητή των επιχειρήσεων κατά της εξέγερσης. Σύμφωνα με τα υπάρχοντα δεδομένα ο Στρατός της Συρίας ανασυγκροτήθηκε μετά το πλήγμα που δέχτηκε η ηγεσία του ελέγχεται απολύτως από τον Assad και κατάφερε να ανακαταλάβει περιοχές στην Δαμασκό και στα σύνορα με το Ιράκ που είχαν υπό τον έλεγχο τους για λίγες ώρες οι εξεγερμένοι.

Από την άλλη πλευρά ο Assad θέλοντας να αξιοποιήσει την στρατιωτική ισχύ των Κούρδων επέτρεψε την είσοδο μαχητών του PKK στην Συρία και την χρήση του συριακού εδάφους ως βάση εξόρμησης των Κούρδων κατά της Τουρκίας.

Με την κίνηση αυτή ο Assad εξασφάλισε την στήριξη των Κούρδων της Συρίας επιτρέποντας αριθμό του έτσι να αποδεσμεύσει σημαντικό στρατευμάτων από τις κουρδικές περιοχές της Συρίας στέλνοντας μήνυμα εμπιστοσύνης προς τους Κούρδους. Επιπλέον αποσύροντας το Στρατό από τις κουρδικές περιοχές ο Assad απέκτησε νέα ξεκούραστα στρατεύματα τα οποία έριξε στην μάχη κατά των εξεγερμένων.

Πριν από μερικές ημέρες άνδρες των παραστρατιωτικών οργανώσεων των Κούρδων της Συρίας μαζί με μαχητές του PKK έθεσαν υπό τον έλεγχο τους δύο συνοριακές πόλεις. Πρόκειται για τις πόλεις  Afrin Dêrik , Amude, Kobanê και Ayn-al Arab στα τουρκοσυριακά σύνορα. Η εξέλιξη αυτή ανησύχησε την Τουρκία η οποία μετά από 12 χρόνια βλέπει τους Κούρδους να δρούν για μία ακόμη φορά στα νότια σύνορα της.

Οι φόβοι της έγιναν αληθινοί όταν ομάδα Κούρδων μαχητών με βάσεις στην Συρία εξαπέλυσαν επίθεση κατά του αγωγού πετρελαίου Κιρκούκ-Τσειχάν τον οποίο και ανατίναξαν. Την ίδια ώρα δυνάμεις του συριακού Στρατού εκκαθάριζαν και τους τελευταίους θύλακες αντίστασης στην Δαμασκό και καταλάμβαναν το συνοριακό φυλάκιο Yarabiya.

Όπως φαίνεται ακόμα και μετά το ισχυρό πλήγμα που δέχτηκε ο Assad η κρατική μηχανή της χώρας συνεχίζει να λειτουργεί και να δείχνει σημάδια ανάκαμψης. Η συμμαχία Assad Κούρδων δείχνει να αποδίδει για την Δαμασκό δεδομένου ότι οι Κούρδοι αποτελούν το 10% του πληθυσμού, οι δυνάμεις που μετακινήθηκαν από τις κουρδικές περιοχές είναι υπερπολύτιμες για την αντιμετώπιση της εξέγερσης και τέλος το πιο σημαντικό οι καταδρομικές επιχειρήσεις των Κούρδων από την Συρία και το Ιράκ στο έδαφος της Τουρκίας θα αποτελούν τον μοχλό πίεσης του Assad έναντι της Άγκυρας η οποία εδώ και αρκετό καιρό έχει στραφεί κατά του Assad.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>