«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Απόφαση SSM: Κέντρο διαστημικών & βαλλιστικών όπλων δημιουργεί η Τουρκία!

“Ζαλίζει” το εύρος και το επιχειρησιακό βάθος των αποφάσεων νέων εξοπλιστικών προγραμμάτων της Τουρκίας που ελήφθησαν πριν λίγες ώρες από την πανίσχυρη Εκτελεστική Επιτροπή του Υφυπουργείου Αμυντικής Βιομηχανίας (SSM) της Τουρκίας με κυριότερη όλων την απόφαση δημιουργίας κέντρου βαλλιστικών-διαστημικών εκτοξεύσεων!

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Ρ.Τ.Ερντογάν της Τουρκίας με τη συμμετοχή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας…

του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου και του υφυπουργού αμυντικής βιομηχανίας (SSM) και σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση που εκδόθηκε ελήφθησαν αποφάσεις που αφορούν τρία βασικά επίπεδα: Νέα προγράμματα, εκσυγχρονισμούς υφισταμένων συστημάτων και έναρξη διαδικασιών για εμπλοκή της τουρκικής βιομηχανίες σε νέες δραστηριότητες.

Σημειώνουμε μία από αυτές την οποία θεωρούμε κάτι παραπάνω από κρίσιμη: Το διάστημα! Πέρα από τα ήδη υπάρχοντα τουρκικά διαστημικά προγράμματα, επαναβεβαιώθηκαν οι αυξημένες διαστημικές ανάγκες για την ασφάλεια της χώρας.

Για αυτό τον λόγο αποφασίστηκε η έναρξη των εργασιών για τη δημιουργία κέντρου εκτόξευσης διαστημικών – δορυφορικών συστημάτων, τα οποία φυσικά είναι διπλής χρήσεως: Και κέντρα βαλλιστικών όπλων! Όταν στην Ελλάδα μετράμε την βενζίνη και τα βλήματα στα άρματα στην Τουρκία φτιάχνουν κοσμοδρόμιο για την εκτόξευση της οικογένειες πυραύλων για διαστημική χρήση που ετοιμάζουν. Ο σχεδιασμός είναι το 2020 να εκτοξεύονται τουρκικής κατασκευής δορυφόροι από τουρκικής κατασκευής πυραυλικά οχήματα!

Μια “λεπτομέρεια”: Οι πύραυλοι για διαστημικοί χρήση από τους βαλλιστικούς πυραύλους μέσου βεληνεκούς (MRBM) ακτίνας δράσης 5.000 χλμ. διαφέρουν μόνο ως προς την κεφαλή!

α. Προωθείται άμεσα ο εκσυγχρονισμός του στόλου των ελικοπτέρων των Ειδικών Δυνάμεων.

β. Επίσης αποφασίστηκε ο εκσυγχρονισμός των συστημάτων ναυτιλίας και ηλεκτρονικών των μέσω μεταφορικών αεροσκαφών CN-235.

γ. Επιταχύνεται η ναυπήγηση Πλοίου Γενικής Υποστήριξης (ΠΓΥ) για τη Διοίκηση Ναυτικών Δυνάμεων (TDK). Ένα πολύτιμο πλοίο ειδικά για τις επιχειρήσεις της Μediterranean Shield.

Επίσης αποφασίστηκε όπως:

-Να συνεχιστεί το πρόγραμμα προμήθειας συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας μακρού βεληνεκούς. Η Επιτροπή δεν κατέληξε στην επιλογή συγκεκριμένου συστήματος, αλλά αποφάσισε τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων με ΗΠΑ, Ρωσία και Κίνα (που έχουν προσφέρει συστήματα για την κάλυψη της συγκεκριμένης απαίτησης) για την επίτευξη καλύτερων όρων βιομηχανικής συνεργασίας, κυρίως. Υπενθυμίζεται ότι ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στο ύψος των 4 δισ. δολαρίων και στόχος είναι να υπάρξει η μέγιστη μεταφορά τεχνογνωσίας στην τουρκική αμυντική βιομηχανία.

-Την ανάθεση σύμβασης στην τουρκική αεροδιαστημική βιομηχανία εταιρεία TUSAS (TAI) για την ενσωμάτωση στο τουρκικής σχεδίασης και κατασκευής μη επανδρωμένου αεροχήματος ΑΝΚΑ κινητήρα turbo prop ώστε να αυξηθεί το μεταφερόμενο φορτίο, το βεληνεκές και η αυτονομία του. Πλέον το ΑΝΚΑ θα μπορεί να επιχειρεί μέχρι και 24 ώρες επάνω από τις περιοχές που θα επιτηρεί.

-Να προχωρήσει ο εκσυγχρονισμός των 10 σκαφών τύπου SAR-33 της Διοίκησης Ακτοφυλακής, στο πλαίσιο σύμβασης που θα ανατεθεί στην Instabul Denizcilik Gemi.

-Να αρχίσουν άμεσα οι διαπραγματεύσεις με τη Havelsan για την κατάρτιση της σύμβασης προμήθειας καταδυτικού εξομοιωτή υποβρυχίων.

-Να ανατεθεί στην Aselsan σύμβαση για τη σχεδίαση, ανάπτυξη και εγκατάσταση στις τέσσερις φρεγάτες Yavuz (MEKO-200TN Track I), ενός νέου ενισχυμένων επιχειρησιακών δυνατοτήτων ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης μάχης. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα εκσυχγρονισμού που θα δώσει άλλες τέσσερις εκσυγχρονισμένες φρεγάτες στην Τουρκία μέχρι την έλευση των TF-2000 κλπ.

-Να υλοποιηθεί άμεσα η συμφωνία με την αμερικανική Bell Helicopters για την προμήθεια πέντε ελικοπτέρων για τις ανάγκες της Γενικής Διεύθυνσης Δασών (στη συγκεκριμένη περίπτωση εξουσιοδοτήθηκε το SSM για την ολοκλήρωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών).

-Να αρχίσει η κατασκευή δεύτερου αεροδιαδρόμου στο διεθνές αεροδρόμιο Sabiha Gokcen (στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης) για χρήση από τις ένοπλες δυνάμεις.

Τέλος αποφάσεις λήφθηκαν και για σειρά από θεσμικά ζητήματα με σημαντικές μακροπρόθεσμες συνέπειες. Πρώτον, αποφασίστηκε να δοθούν τα αναγκαία κίνητρα για την ανάπτυξη της τεχνολογικής υποδομής των τουρκικών βιομηχανιών ώστε να μεγιστοποιηθεί η απεξάρτηση της χώρας από ξένους προμηθευτές.

Δεύτερον, να αρχίσουν αμέσως διαβουλεύσεις με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την ορθολογική και πληρέστερη κάλυψη των αναγκών των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων με προμήθειες από την εγχώρια αγορά, την περαιτέρω ανάπτυξη του υπάρχοντος συστήματος προγραμματισμού αμυντικού και λοιπών υλικών και τον συγχρονισμό του με την παραγωγική ανάπτυξη και δυνατότητες της εγχώριας βιομηχανίας, και την περαιτέρω διεύρυνση της συνεργασίας με τα τουρκικά ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα και ερευνητικά κέντρα.

Και οι γείτονες έχουν μια συνήθεια: Αυτά που λένε, τα κάνουν πράξη δεν μένουν ευχολόγια. Δεν θα μπούμε στον πειρασμό συγκρίσεων με τα καθ’ημάς. Σε τελική ανάλυση ο καθε λαός έχει τους ηγέτες που του αξίζουν και την μοίρα που του αξίζει…

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

http://olikiantistasi.blogspot.gr/

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>