«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Η πραγματικότητα της Monsanto

            Monsanto, ένα όνομα, μια πραγματικότητα που πολλοί από εμάς αγνοούμε. Δεν μπορώ να κρύψω την έκπληξη, αλλά παράλληλα και την απογοήτευση μου γι’ αυτό. Κάνοντας ένα μικρό γκάλοπ στους ανθρώπους της καθημερινότητας μου διαπίστωσα ότι η πληροφόρηση τους σχετικά με την εν λόγω «κυρία» ήταν όσο δεν πάει φειδωλή (έως ανύπαρκτη). Αυτό ήταν και το βασικό μου κίνητρο για να «ξεσηκώσω» το ιντερνέτ στην προσπάθεια μου να δώσω μια γεύση για το τι εστί Monsanto, και πώς αυτή επηρεάζει τις ζωές μας. Καλοί μου άνθρωποι(!) ψήστε ένα καφεδάκι, χαλαρώστε,  παλουκωθείτε στην αναπαυτική και «φιλήσυχη» καρέκλα σας… Αρχίζει το ματς…

            Πράξη 1η: Τι είναι η Monsanto;

Η ίδια ισχυρίζεται στην ιστοσελίδα της ότι είναι μια πολυεθνική αγροτική εταιρεία, η οποία βοηθά τους αγρότες να παράγουν πιο υγιεινά τρόφιμα μειώνοντας την επίδραση της γεωργίας στο περιβάλλον. Η μόνη αλήθεια στην παραπάνω πρόταση είναι οι λέξεις πολυεθνική, αγροτική. Σ’ αυτές θα συμπλήρωνα: πρώην χημική, νυν βιοτεχνολογική. Για να αντιληφθούμε ότι η πραγματικότητα απέχει παρασάγγας από την παραπάνω δήλωση θα ξετυλίξουμε το χρονολογικό νήμα της εταιρείας, καθώς είναι μια λύση εύκολη για μένα, διασκεδαστική για εσάς.

            Πράξη 2η: Τα πρώτα χρόνια.

            Η Monsanto ιδρύθηκε το 1901 (τα έχει εκατοστίσει ήδη!) στο St. Louis του Missouri των ΗΠΑ από τον John Francis Queeny, βετεράνο φαρμακευτικής. Από τότε έχει αλλάξει άρδην η συμπεριφορά, η ισχύς και η εξάπλωση της εταιρείας. Πάμε, λοιπόν, να παρουσιάσουμε πολλά από τα προϊόντα με τα οποία «καταπιάστηκε» η Monsanto σε όλη τη διαδρομή της.

            Πρώτο της προϊόν υπήρξε η σακχαρίνη, η οποία είναι ένα τεχνητό γλυκαντικό. Χρησιμοποιείται για να αυξήσει την αίσθηση του γλυκού σε ποτά, ζαχαρωτά, κουλουράκια, οδοντόπαστες, φάρμακα κ.α. Το προϊόν είχε επιτυχία και έτσι η Monsanto πούλησε τη σακχαρίνη στην  Coca Cola.  Δεν είναι, όμως, τόσο αθώα όσο φαίνεται. Η κατάποση γάλακτος αναμειγμένου με σακχαρίνη από βρέφη έχει συσχετιστεί με ευερεθιστότητα, υπερτονία, αϋπνίες, οπισθότονο και στραβισμό, που υποχωρεί 36 ώρες μετά την κατάποση. Δύο ανέκδοτες αναφορές από τυχαία υπερβολική δόση σε ενήλικα και παιδί καταδεικνύουν αντιδράσεις γενικευμένου οιδήματος, ολιγοουρίας και αλβουμινουρίας. Και πολύ εύλογα θα έρθει και θα μας κουνήσει το δάχτυλο ένας εκπρόσωπος της Monsanto λέγοντας: «Πώς περιμένεις να ξέρουμε εμείς πριν από έναν αιώνα περίπου ότι θα έχει τέτοια αποτελέσματα η σακχαρίνη;» Θα το διαπιστώσετε στη συνέχεια κατά πόσο ευσταθεί μια τέτοια ερώτηση.

            Το 1919 η Monsanto εξαπλώνεται στην Ευρώπη παράγοντας ασπιρίνη, βανιλλίνη, συνθετικό καουτσούκ και σαλικυλικό οξύ. Στη δεκαετία του 1920 η εταιρεία επεκτάθηκε σε βασικά βιομηχανικά χημικά προϊόντα.

Τη δεκαετία του 1940 η Monsanto γίνεται κορυφαίος παραγωγός πλαστικών με τις συνθετικές ίνες και το πολυστυρένιο (PS) . Από τότε παραμένει μία από τις 10 μεγαλύτερες χημικές βιομηχανίες ανά τον κόσμο.

Πράξη 3η: Τα θανάσιμα αμαρτήματα. 

Η «χρυσή» περίοδος της Monsanto (1940 – σήμερα) είναι στιγματισμένη από αποτρόπαια εγκλήματα κατά της ανθρώπινης υγείας, του περιβάλλοντος και όχι μόνο.

Agent Orange (πορτοκαλί παράγοντας)

Ένα από τα ιδιαιτέρως διάσημα προϊόντα της Monsanto σε συνεργασία με το αμερικανικό κράτος. Είναι εντομοκτόνο και αποφυλλοτικό, που χρησιμοποιήθηκε κατά τον πόλεμο στο Βιετνάμ.

 

Η όλη ιστορία, όμως, αρχίζει το 1944 στο Νίτρο της Δυτικής Βιρτζίνια, όπου μια έκρηξη σε εργοστάσιο της εταιρείας προκάλεσε απρόσμενες παρενέργειες. 228 εργάτες ανέπτυξαν μια εξαιρετικά παραμορφωτική ασθένεια, την χλωρακμή. Η χλωρακμή προκαλείται από τη διοξίνη που είναι παραπροϊόν του 2,4,5 – Τ, ζιζανιοκτόνο που χρησιμοποιήθηκε ως κύριο συστατικό στην παρασκευή του Agent Orange. Δηλαδή οι κύριοι της Monsanto είχαν έρθει ήδη αντιμέτωποι με τις συνέπειες του προϊόντος. Αυτό, όμως, ούτε καν τους πτόησε να το ξαναχρησιμοποιήσουν.  Κτηνώδες! Στο Βιετνάμ ψεκάστηκαν 40 εκατομμύρια λίτρα Agent Orange, τα οποία περιείχαν 400 κιλά καθαρή διοξίνη. Τρία εκατομμύρια άνθρωποι μολύνθηκαν (συμπεριλαμβανομένων χιλιάδων Αμερικανών στρατιωτών). Σαράντα χρόνια μετά τον πόλεμο ο καρκίνος στην περιοχή θερίζει, ενώ τα παιδιά που γεννήθηκαν με γενετικές δυσλειτουργίες ανέρχονται στα πεντακόσιες χιλιάδες. Αριθμός θανάτων και ακρωτηριασμών από τον Agent Orange: τετρακόσιες χιλιάδες. Και εσύ φίλε αναγνώστη μπορεί να το βλέπεις απλά σαν ένα μεγάλο αριθμό – γιατί κάπως έτσι έχει επιδράσει η αναισθητοποίηση που έχουν προκαλέσει τα ΜΜΕ με τους «μεγάλους» αριθμούς – όμως μια γεύση από την πραγματικότητα θα ήταν αρκετή για να σε στιγματίσει εφόρου ζωής.

 

 

Τέλος πάντων, για να μην μακρηγορούμε, το 1978 Αμερικανοί στρατιώτες βετεράνοι του Βιετνάμ κατέθεσαν μήνυση εναντίον των κατασκευαστών του Agent Orange. Η Monsanto χρηματοδοτεί τότε μελέτες για τα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα της διοξίνης, χειραγωγεί τα δεδομένα προς το συμφέρον της και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η διοξίνη δεν είναι καρκινογόνος για τους ανθρώπους. I beg your pardon???!!! Και όμως είναι αλήθεια. Η Monsanto συμπεριέλαβε άτομα που είχαν εκτεθεί σε διοξίνη και στους εκτιθέμενους και στους μη εκτιθέμενους. Και εξέρχεται καμαρωτά καμαρωτά η ετυμηγορία ότι ο αριθμός των καρκίνων και στις δύο κατηγορίες είναι ο ίδιος, άρα δε φταίει η διοξίνη! Τρώτε λάσπη αγαπητοί μου συμπολίτες, και με όρεξη παρακαλώ, η Monsanto φροντίζει για τη σωστή ενημέρωση σας. Ρίχτε μια ματιά εδω…

DDT (διχλωροδιφαινυλοτριχλωροαιθάνιο – δεν το έβαλα για γλωσσοδέτη)

Ένα από τα πιο γνωστά συνθετικά εντομοκτόνα, με μακρά, μοναδική και αμφιλεγόμενη ιστορία. Χρησιμοποιήθηκε για την καταπολέμηση της ελονοσίας με πολύ μεγάλη επιτυχία και αυτή είναι η θετική πλευρά του ζητήματος – είναι όμως σημαντική. Το DDT έχει εξαιρετικές ιδιότητες για την καταπολέμηση των εντόμων, αλλά ως πολυχλωριωμένη ένωση είναι μη βιοδιασπώμενη και η τοξικότητά της αυξάνει με τις υψηλές συγκεντρώσεις που συγκεντρώνονται στους λιπώδεις ιστούς. Η χρήση του DDT ως χρήσιμου εντομοκτόνου στη γεωργία των ανεπτυγμένων χωρών και ιδιαίτερα των ΗΠΑ, αυξήθηκε αλόγιστα, ενώ οι επιπτώσεις στη ρύπανση του περιβάλλοντος εμφανίσθηκαν μόνο κατά τις επόμενες δεκαετίες. Τα πρώτα συμπτώματα των επιδράσεων του DDT εμφανίσθηκαν στις δεκαετίες του 1950-60, όπως νεκρά ψάρια σε ποτάμια ή λίμνες μετά από ραντίσματα, μείωση των χρήσιμων εντόμων και αναπόφευκτα των πουλιών (που τρέφονται με αυτά) στις γεωργικές περιοχές. Ορνιθολόγοι διαπίστωσαν μείωση αρπακτικών πουλιών (γεράκια, αετοί) σε διάφορες αγροτικές περιοχές. Νεώτερες έρευνες έδειξαν ότι το DDT και οι μεταβολίτες του (όπως το DDE) επιδρούσαν στο αναπαραγωγικό σύστημα, στο μεταβολισμό του ασβεστίου και στην εναπόθεσή του στο κέλυφος του αυγού των πουλιών, γεγονός που προκαλούσε την εκλέπτυνση του κελύφους των αυγών και οδήγησε στη δραματική μείωση του πληθυσμού τους.

Για να είμαστε ειλικρινείς, όμως, οι επιδράσεις του DDT στην υγεία μας είναι σχετικά ασήμαντες σε σχέση με άλλες. Ναι έχει συνδεθεί με την πρόκληση διαβήτη και καρκίνου, ναι είναι σε κάποιο βαθμό τοξικό και σχετίζεται με ορμονικές διαταραχές, αλλά η επιρροή του στον ανθρώπινο οργανισμό είναι μικρής σημασίας (αυτό δείχνουν οι μέχρι τώρα μελέτες). Ωστόσο δε συμβαίνει το ίδιο και με το περιβάλλον και την υπόλοιπη πανίδα, όπως άλλωστε αναφέρεται και πιο πάνω. Το DDT είναι ένα από τα μεγαλύτερα περιβαλλοντικά εγκλήματα καθώς επειδή ακριβώς δεν είναι βιοδιασπώμενο έχει εξαπλωθεί σε όλη την υφήλιο.  Από τις κάμπιες τις Αφρικής έως τα αυγά των πιγκουίνων και το γάλα των πολικών αρκούδων της Αρκτικής. Προσθέστε, λοιπόν, ότι το DDT εκτός από ισχυρά τοξικό είναι και παγκόσμιο. Αναζητείστε το στον κυβερνοχώρο, υπάρχει άφθονο υλικό για (πάρα)πληροφόρηση! Ποιος όμως παρήγαγε τεράστια ποσότητα του DDTκαι το προώθησε μέχρι εσχάτων; Η Monsanto! Bingo! Καθόλου απογοητευτικό βιογραφικό θα έλεγα για τη λαίδη των χημικο –βιοτεχνολογικών βιομηχανιών.

PCBs

            Θα κλείσω το πρώτο μέρος του άρθρου, που περιλαμβάνει τη δράση της Monsanto ως κατά κόρον χημική εταιρεία με το PCB. Ιδιαίτερα γνωστό προϊόν στις ΗΠΑ, όπου έχει χρησιμοποιηθεί ως διηλεκτρικό και ψυκτικό υγρό. .  Η Monsanto τα παρήγαγε από το 1935-1972. Πού είναι το κακό με το PCB; Ας ρίξουμε μια γρήγορη ματιά στα αρχεία της ίδιας της εταιρείας για να πάρουμε μια γεύση (για πληροφορίες σχετικά με την προέλευση και την εγκυρότητα των αρχείων στείλτε μου e-mail)

1937. Έκθεση σε PCB προκαλεί τοξικά αποτελέσματα σε όλο τον οργανισμό, δερματικα εξανθήματα τύπου ακμής.

1961. Δύο εργάτες αναπτύσσουν συμπτώματα ηπατίτιδας μετά από σπάσιμο σωλήνα με PCB.

1966. Επιστήμονες έριξαν ψάρια στο νερό του καναλιού Σνόου Κρικ (Άνιστον, Αλαμπάμα) όπου ρίχνονταν PCBs. Όλα τα ψάρια πέθαναν σε 3,5 λεπτά.

Η Monsanto  έχει πάρει άδεια να θάβει το PCB και τα απόβλητα του στο Άνιστον και να τα αποχύνει επίσης στο Σνόου Κρικ. Η εταιρεία ΗΞΕΡΕ για την τοξικότητα του προϊόντος, ειδοποίησε την πολιτεία, η πολιτεία δεν το είπε στους κατοίκους, η Monsanto συνέχισε να παράγει PCB. What the hell is going on here (αμερικανιστί…)??? Για να το χωνέψουμε λίγο… Η Monsanto από την «εμπειρία» της έχει δει ότι το PCB είναι τοξικό. Και τι κάνει; Πάει και το λέει στην πολιτεία. Της υποδεικνύει δηλαδή είτε να επιτεθεί στην ίδια την εταιρεία( χαζό εκ μέρους μου και μόνο που το αναφέρω) είτε να προτρέψει τους κατοίκους να εγκαταλείψουν την περιοχή! Η πολιτεία δεν κάνει τίποτα από τα δύο. Η Monsanto προειδοποίησε και κοιμάται «ήσυχη» το βράδυ, σκορπίζοντας κυριολεκτικά θάνατο στην περιοχή. Στα αρχεία της η Monsanto αναφέρει χαρακτηριστικά « Δεν μπορούμε να χάσουμε ούτε ένα δολάριο» και είναι απόλυτα ξεκάθαρη – λόγια που γίνονται πράξεις.  Θαυμάστε τώρα το μεγαλείο της: Στο Άνιστον οι κάτοικοι έχουν συγκέντρωση PCB στον οργανισμό τους 3.000-4.000 ppb με το επιτρεπτό όριο να είναι στα 2 ppb. Το PCB προκαλεί καρκίνο, γεννήσεις παιδιών με χαμηλό δείκτη νοημοσύνης, μείωση λειτουργίας θυρεοειδούς, διαταραχή των σεξουαλικών ορμονών. Και το κερασάκι στην τούρτα: ΔΕΝ είναι ικανοποιητικά βιοδιασπώμενο! Όλο ο πλανήτης φουλ στο PCB (σε πολύ χαμηλότερες συγκεντρώσεις που αυξάνονται)!

Η πραγματικότητα της Monsanto Μέρος 2ο

        Έχοντας πάρει μία αρκετά έντονη γεύση για το τι μπορεί να κάνει η ανθρώπινη απληστία όταν έχει κέφια, θα ρίξουμε μια πάσα από το παρελθόν της Monsanto για να έρθει η μπάλα στο παρόν της και στο πιθανό μέλλον της.  Πάμε, λοιπόν, να εξετάσουμε συνοπτικά και ακριβολογικά τη σύγχρονη δράση της εταιρείας. Ποια είναι αυτή; Η Monsanto, όπως και κάθε γυναίκα που σέβεται τον εαυτό της, κάπου στις αρχές της δεκαετίας του 1990, αντιλήφθηκε ότι ήταν ώρα πλέον να αλλάξει look και πολιτική. Παρατηρούμε συνεπώς μια απότομη στροφη στις διαγονιδιακές καλλιέργειες και στους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς.

 

Αυξητική ορμόνη βοειδών

Ας αρχίσουμε με κάτι light το οποίο αναπτύχθηκε από το 1994. Η σωματοτροπίνη των βοειδών(BST) είναι μια πεπτιδική ορμόνη που παράγεται σε μικρές ποσότητες από τους βλεννογόνους αδένες των αγελάδων. Η Monsanto φρόντισε να την τροποποιήσει γενετικά, να κατασκευάσει την ανασυνδυασμένη αυξητική ορμόνη βοοειδών (rBGH) και να την πουλήσει με το όνομα Posilac. Η εν λόγω ορμόνη χορηγείται με ένεση στις αγελάδες κάθε 2η εβδομάδα και αυξάνει την παραγωγή γάλακτος κατά 20%. Από την πρώτη στιγμή θεωρήθηκε αμφιλεγόμενη, αλλά αυτό σαφώς και δεν πτόησε την εταιρεία. Στα δεινά που επέφερε στα ανυποψίαστα βοειδή συμπεριλαμβάνονται η κατά 79% αύξηση της φλεγμονής των γαλακτοφόρων αδένων τους (μαστίτιδα), καθώς και αναπαραγωγικά προβλήματα(π.χ. αύξηση μεγέθους της δεξιάς ωοθήκης – πληροφορία από τα αρχεία της Monsanto!!!). Από την άλλη μεριά το γάλα που παραγόταν περιείχε πύον (επειδή οι αγελάδες υπέφεραν από μαστίτιδα). Επιπλέον, ανιχνεύθηκε ευρύ φάσμα αντιβιοτικών για τη θεραπεία της μαστίτιδας. Βέβαια, οι υποστηρικτές του «διαγονιδιακού γάλακτος» διατείνονται ότι είναι από τα πιο αυστηρά ελεγχόμενα προϊόντα,  οι συντηρητικοί έλεγχοι που διενεργούνται δεν αφήνουν περιθώρια για παρατυπίες και χρεώνουν ιδιαίτερα υψηλά πρόστιμα. Στην πραγματικότητα μας «δουλεύουν» κανονικά. Μόνο για τα 4 από τα 82 αντιβιοτικά που κυκλοφορούν στο εμπόριο γίνεται έλεγχος και – δε φτάνει αυτό – οι παραγωγοί ενθαρρύνονται να κάνουν χρήση και παράνομων αντιβιοτικών. Μισό λεπτό να σας κόψω και την απόδειξη:

1.                          20% του γάλακτος στις ΗΠΑ περιέχει παράνομα αντιβιοτικά (έρευνα της Wall Street Journal, 1989)

2.                          38% του γάλακτος στις ΗΠΑ περιέχει παράνομα αντιβιοτικά (έρευνα του Center for Science in the Public Interest)

Τέλος παρατηρήθηκαν αυξήσεις στον ινσουλινικό αυξητικό παράγοντα 1 (IGF1) – περίπου 5 φορές υψήλοτερα, σύμφωνα με έρευνες της Monsanto!! Και ναι κύριες και κύριοι ρουφήξτε πάλι το αυγό σας και σωπάστε : υπάρχουν περίπου 60 μελέτες που καταδεικνύουν ότι η αύξηση του IGF1 σχετίζεται με καρκίνους του μαστού, του ορθού και του προστάτη. 10 points for Monsanto! Και ήξερε και πούλησε! Τα κατάφερε μια χαρά!

            Διαγονιδιακές καλλιέργειες

Ο τελευταίος, ο μεγαλύτερος, ο πιο σύγχρονος τομέας που δραστηριοποιείται η Monsanto. Η ίδια η εταιρεία διενέργησε «εσφαλμένη» μελέτη ( υπάρχει Νορβηγός επιστήμονας που την αξιολόγησε και εξηγεί αναλυτικά και κατανοητά γιατί η μελέτη ειναι παραπλανητική), που χαρακτήριζε τους γενετικά τροποποιημένους σπόρους σόγιας ως ασφαλείς για τους ανθρώπους. Το αποτρόπαιο αποτέλεσμα αυτής της συγκάλυψης είναι ότι μετά από 10 χρόνια οι διαγονιδιακές καλλιέργεις καλύπτουν 1 δις στρέμματα. Το 70% αυτών είναι ανθεκτικά στο ζιζανιοκτόνο Roundup (προϊόν  της Monsanto) και το υπόλοιπο 30% έχει τροποποιηθεί γενετικά για να παράγει το εντομοκτόνο ΒΤ (εννοείται πάλι δουλειά της Monsanto). Η «πατέντα» των διαγονιδιακών καλλιεργείων εκτόξευσε την κυριαρχία της Monsanto. Μεταξύ 1995 έως 2005 η εταιρεία απέκτησε άνω των 50 άλλων εταιρειών σπόρων (βαμβάκι, καλαμπόκι, σιτάρι, σόγια, τομάτες, πατάτες, ζαχαρότευτλα) ανά τον κόσμο. Τείνει πλέον να γίνει πανδημία και στοχεύει στην εξαφάνιση κάθε είδους μη διαγονιδιακής καλλιέργειας. Το Μονοπώλιο της μεσουρανεί!

Το παράδειγμα της Ινδίας

Η Ινδία είναι η 3η  μεγαλύτερη βαμβακοπαραγωγός χώρα παγκοσμίως. Το 1999 η Monsanto αγόρασε τη Mahico, τη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής σπόρων στη χώρα. Δύο χρόνια αργότερα εγκρίθηκε από την κυβέρνηση της Ινδίας η πώληση βαμβακιού BT με την ονομασία Bollgard. Φυσικά η Monsanto προώθησε το συγκεκριμένο τύπο διαγονιδιακού βαμβακιού με τον καλύτερο τρόπο. Ισχυρίζεται ότι μειώνει κατά 70% τη χρήση εντομοκτόνων και αυξάνει κατά 30% την απόδοση. Σύμφωνα, όμως, με τους τοπικούς αγρονομιστές αυτό δεν αποτελεί πραγματικότητα. Μετά από 70 – 90 μέρες οι Ινδοί αγρότες αναγκάζονται να ψεκάζουν για κάμπιες. Επιπρόσθετα, το διαγονιδιακό βαμβάκι BT προσβάλλεται από ασθένεις (π.χ. rizoctonia, καταστροφή σοδειάς το 2006), οι οποίες στο συμβατικό βαμβάκι δεν υφίστανται. Έκπληξη, όμως, δεν προκαλεί το γεγονός ότι οι αγρότες της Ινδίας αγοράζουν BT;;; Καμία έκπληξη αν αναλογιστεί κάποιος το μέγεθος του μονοπωλίου της Monsanto, που ελέγχει την αγορά σπόρων στην Ινδία, με τα BT να πωλούνται σε τετραπλάσια τιμή σε σχέση με τα συμβατικά.

Τετραπλάσια τιμή αγοράς + μειωμένη κατά πολύ παραγωγή = κατακόρυφη αύξηση αυτοκτονιών στη χώρα

 

Σχεδόν μαθηματικά!

Roundup

 

Θα μπορούσαμε να γράψουμε ένα ολόκληρο βιβλίο για τα ατοπήματα της Monsanto. Ωστόσο – εφόσον το πράγμα μιλάει από μόνο του – καλό θα ήταν να τελειώσουμε με μία από τις μεγαλύτερες και εμπορικότερες πατέντες της εταιρείας. Ο λόγος για το μη εκλεκτικό ζιζανιοκτόνο Roundup, εμπορική ονομασία του γλυφοσικού οξέος. Το Roundup είναι ειδικά φτιαγμένο για να καταστρέφει όλα τα φυτά πλην της διαγονιδιακής σόγιας (Roundup ready soybeans). Μετά το 1996 που εγκρίθηκαν οι γενετικά τροποποιημένες καλλιέργειες, η εξάπλωση της διαγονιδιακής σόγιας στις ΗΠΑ έχει φτάσει το 90% της συνολικής καλλιέργειας. Και εδώ φίλες και φίλοι η Monsanto χτυπά δύο φορές κάτω από τη μέση. Πρώτον, το Roundup δεν είναι βιοδιασπώμενο (χρεώθηκε και παραπλανητική διαφήμιση η εταιρεία). Το επίπεδο διάσπασης του είναι μόνο 2% σε 28 μέρες. Επιπλεόν, είναι εξαιρετικά τοξικό και προκαλεί δυσλειτουργίες στην κυτταρική διαίρεση,  επιφέροντας τα πρώτα στάδια που όδηγουν στον καρκίνο. Δεύτερο, η Monsanto όχι μόνο καταλαμβάνει όλη την αγορά σπόρων σιγά σιγά, αλλά υποχρεώνει και τους παραγωγούς να χρησιμοποιούν ζιζανιοκτόνα που μόνο η ίδια παράγει και ταιριάζουν με τα προϊόντα της, προκαλώντας άμεση αφαίμαξη τους.

Επίλογος

Η Monsanto συνεχίζει τις έρευνες της σχετικά με τρόπους γενετικής παρεμβολής σε προϊόντα όπως: μουστάρδα, μελιτζάνα, κουνουπίδι, ρύζι. Είναι φανερό ότι μεθοδικά προσπαθούν να «καταλάβουν» όλη την αγορά σπόρων και τροφίμων. Είναι χειρότερο από βόμβες, είναι χειρότερο από όπλα. Ο καλύτερος τρόπος να ελέγξεις τον παγκόσμιο πληθυσμό. Και όχι, στις μεθόδους της δεν είναι τόσο αθώα όσο φαίνεται. Προωθεί τα προϊόντας της λασπολογώντας επιστήμονες που αντιστέκονται στην πολιτική της. Το πολιτικό background έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ με την είσοδο των γενετικά τροποποιημένων προϊόντων στην αγορά είχε αποφασίσει να μη θεσπίσει νέους νόμους. Υποστήριξε ότι υπήρχαν ήδη επαρκείς νόμοι για να εφαρμοστούν. Απόφαση αν μη τι άλλο πολιτική, και καθόλου επιστημονικη. Ο FDA (ομοσπονδιακός οργανισμός τροφίμων και φαρμάκων στις ΗΠΑ) θεώρησε (και θέσπισε σαφώς) ότι τα προϊόντα ενός γενετικά τροποποιημένου οργανισμού είναι ισοδύναμα με το αντίστοιχο συμβατικο (αρχή της ουσιαστικής ισοδυναμίας). Σήμερα το 70% των τροφίμων στις ΗΠΑ περιέχουν γενετικά τροποποιημένα συστατικά. Λόγω, όμως, της παραπάνω αρχής η σήμανση ότι είναι διαγονιδιακά απαγορεύεται. Εν ολίγοις στην Αμερική απαγορεύεται να γνωρίζεις τι τρως. Πως ήρθαν έτσι τα πράγματα;;; Έχετε ακουστά τον όρο «περιστρεφόμενες πόρτες» (revolving doors); Στελέχη της Monsanto και του FDA πηγαινοέρχονταν ανά τακτά χρονικά διαστήματα από τη μια υπηρεσία στην άλλη – με το αζημείωτο βέβαια. Η εταιρεία έχει κατηγορηθεί για παραπλανητική διαφήμιση, παραποίηση εγγράφων, κρυψίνοια, συγκάλυψη, παραπληροφόρηση, προβολή μισής αλήθειας, χαλκευμένες μελέτες, φίμωση ερευνητών, λαθρεμπόριο ΓΤΟ, τρομοκρατία, επιθέσεις, δωροδοκία, εκβιασμοί, ανακρίσεις, απειλές, δικαστικές διενέξεις, διώξεις, αντίποινα, καταχρηστική εκμετάλλευση δεσπόζουσας θέσης, βλαβερές δράσεις κατά ανθρώπινης υγείας, μικροπαραγωγών, καταναλωτών, λαών και περιβάλλοντος.

 

                Το 2007 η Monsanto απασχολούσε 18 χιλιάδες εργαζόμενους σε 50 χώρες. Οι τιμές της μετοχής της συνέχισαν να αυξάνουν και τα κέρδη της έφτασαν το 1 δις δολλάρια. Οι μετοχοί της πολύ γνώριμα ονόματα τραπεζών, ταμείων συντάξεων αλλα….και μικροεπενδυτές! Monsanto: Μια δύναμη ικανη να φτάσει στο πιάτο σας.

Καλή όρεξη!

http://9diastash.blogspot.gr/

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>