«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Δήλωση-γρίφος ΥΠΕΞ: Πλησιάζει η ώρα για την ΑΟΖ;

Με μία έκφραση-έκπληξη απάντησε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος σε απάντηση δημοσιογράφου αναφορικά με το πότε η Ελληνική κυβέρνηση πρόκειται να ανακηρύξει Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ)

Πριν προσπαθήσουμε να… αποκρυπτογραφήσουμε τα λεγόμενα του υπουργού Εξωτερικών μεταφέρουμε την ερώτηση και την απάντηση αυτούσια: Η ερώτηση έγινε στο πλαίσιο των δηλώσεων του Έλληνα υπουργού μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Κύπρου Δημήτρη Χριστόφια στη Λευκωσία και έχει ως εξής:

«Πότε η Ελλάδα μελετά να προχωρήσει στην οριοθέτηση της δικής της ΑΟΖ, δεδομένων των αντιδράσεων που υπάρχουν;» Η απάντηση του Δ. Αβραμόπουλου επί λέξει ήταν: «Η Ελλάδα μπορεί να ασκήσει το αναφαίρετο δικαίωμά της, ανά πάσα στιγμή. Όλες της οι κινήσεις εντάσσονται σε έναν κεντρικό στρατηγικό σχεδιασμό και, όταν έρθει η ώρα, θα γίνουν ανακοινώσεις.»

Εάν μιλάμε σωστά Ελληνικά και εάν αντιλαμβανόμαστε βασικά νοήματα στη γλώσσα, και εάν θεωρήσουμε ως δεδομένο την ικανότητα ενός έμπειρου διπλωμάτη αλλά και πολιτικού να εκφράσει σωστά αυτό που θέλει να πει, αλλά και να υπονοήσει, η απάντηση είναι… διαφορετική με το παρελθόν.

Με λίγα λόγια ο Δ. Αβραμόπουλος με τον τρόπο εκφοράς του λόγου του κάνει αντιληπτό στον κάθε έναν που γνωρίζει Ελληνικά πως κάτι «μαγειρεύεται», ενώ «ανά πάσα στιγμή» (προσοχή δεν μιλάει για το απώτερο μέλλον) «θα γίνουν ανακοινώσεις», όταν «έρθει η ώρα», δηλαδή όταν υλοποιηθεί ο «κεντρικός στρατηγικός σχεδιασμός».

Είναι προφανές πως η απάντηση του υπουργού Εξωτερικών διαφέρει σε σχέση με αυτές που μας έχει συνηθίσει το ΥΠΕΞ τα τελευταία… δεκαπέντε χρόνια αναφορικά με την επέκταση των χωρικών υδάτων, του τύπου πως η «η Ελλάδα έχει τη διακριτική ευχέρεια να εξασκήσει το δικαίωμα που της δίνει το διεθνές δίκαιο όποτε αυτή το θελήσει».

Η απάντηση Αβραμόπουλου στο συγκεκριμένο ερώτημα δίνει την εντύπωση πως κάτι το πολύ συγκεκριμένο συμβαίνει, και κυρίως πως το χρονοδιάγραμμα είναι ίσως και καθορισμένο, ενώ μένει μία τελική πινελιά για να «γίνουν ανακοινώσεις»… Είναι σαφές πως η συγκεκριμένη απάντηση δένει με την επισήμανση του υπουργού πως τα «ενεργειακά ζητήματα που αποτελούν προτεραιότητα των δύο χωρών» τέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων των δύο ανδρών.

Εάν δε θεωρήσουμε πως οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων, πολλές φορές είναι… καθορισμένες έτσι ώστε να επιτραπεί στους πολιτικούς να περάσουν ένα συγκεκριμένο μήνυμα, τότε η όλη υπόθεση αποκτά νέο ενδιαφέρον. Εκτός κι αν πια η διαφοροποίηση της δήλωσης σε σχέση με το παρελθόν οφείλεται στην καλύτερη χρήση της διπλωματικής γλώσσας από τον νέο υπουργό Εξωτερικών…

Δεν έχουμε πάντως λόγο να αμφισβητήσουμε ούτε τις προθέσεις, ούτε το γνήσιο πάθος του Αβραμόπουλου να αφήσει έργο σε ένα υπουργείο όπου ωρίμασε επαγγελματικά και θεωρεί, δικαίως, ως φυσικό του χώρο. Εδώ καλείται πλέον να κάνει τη διαφορά. Όσο κι αν τον έχουμε χτυπήσει στο παρελθόν για ατυχεία, κατά την υποκειμενική μας άποψη, χειρισμούς ως υπουργός Εθνικής Άμυνας, είναι αυτονόητο ότι θα σταθούμε στο πλευρό του εάν διαπιστώσουμε ότι κάτι πάει να γίνει…

Από τη πλευρά μας απλά να ευχηθούμε όντως ο Ελληνισμός να έχει κατανοήσει το τι ακριβώς διακυβεύεται στη περιοχή, και μέσω της εθνικής ενότητας και αποφασιστικότητας, των τοπικών αλλά και των… διηπειρωτικών συμμαχιών, τόσο προς Δυσμάς όσο και προς Βορρά, να προχωρήσει σε ένα βήμα το οποίο από μόνου το θα «απελευθερώσει» όλες αυτές τις οικονομικές αλλά και εθνικές δυνάμεις που θα φέρουν την Ελλάδα, μαζί με την Κύπρο μας, στη θέση που τους αρμόζει…

http://www.defence-point.gr

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>