«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Τι μας λες ρε ρετάλι! Ξέχασες να μας πεις ότι δεν έχουμε ακόμα κατεβάσει το παντελόνι!

Διακυβέρνηση «σαν να είναι τελευταία θητεία»

Πρώτα μεταρρυθμίσεις και μετά διεκδίκηση των αποφάσεων της EE, λέει ο Κ.Χατζηδάκης

Ο υπουργός Ανάπτυξης Κ.Χατζηδάκης αφήνει να εννοηθεί ότι η ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ δεν θα είναι ούτε εύκολη, ούτε γρήγορη υπόθεση

Απάντηση σε όσους περιμένουν άμεση εφαρμογή των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής και στην Ελλάδα έδωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, διαμηνύοντας ότι «όσα περισσότερα κάνουμε στον τομέα των διαρθρωτικών αλλαγών, τόσο περισσότερα μπορούμε να πετύχουμε στη συνέχεια, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης του δημοσίου χρέους με βάση τις αποφάσεις που ελήφθησαν στην ΕΕ». Ο υπουργός Ανάπτυξης ζήτησε από την αντιπολίτευση να δείξει υπευθυνότητα, ασκώντας πίεση, αλλά εντός ορισμένων ορίων, ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση πρέπει να πολιτευθεί σαν να είναι η τελευταία της θητεία.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε το πρωί της Κυριακής στη ΝΕΤ, ο Κωστής Χατζηδάκης υπογράμμισε: «Αν επιδοθούμε σε ασκήσεις δημοσίων σχέσεων και σκεφτόμαστε το πολιτικό κόστος τότε είναι βέβαιη η αποτυχία. Τυχόν αποτυχία της κυβέρνησης αυτής θα είναι και αποτυχία για τη χώρα».

Αναφερόμενος στην αντιπολίτευση, είπε: «Έχει μεγάλη σημασία η χώρα να δείξει ότι είναι όσο το δυνατόν περισσότερο ενωμένη. Η πίεση που μπορεί να ασκηθεί από την αντιπολίτευση μπορεί υπό ορισμένες συνθήκες να είναι χρήσιμη και για την κυβέρνηση, αρκεί αυτό να γίνεται σε κάποια πλαίσια που πράγματι θα βοηθούν και δεν θα ξεπερνούν ορισμένα όρια. Θα ήταν δηλαδή λάθος να δίνουμε την εντύπωση ότι ενώ διεξάγουμε έναν οικονομικό πόλεμο έχουμε παράλληλα και ένα εμφύλιο πετροπόλεμο».

Απαντώντας, ουσιαστικά στον Αλέξη Τσίπρα που ζήτησε ό,τι ισχύσει για την υπόλοιπη Ευρώπη σε σχέση με τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής να ισχύσει και για την Ελλάδα, ο κ. Χατζηδάκης παρατήρησε:

«Όσο περισσότερα κάνουμε στον τομέα των διαρθρωτικών αλλαγών τόσο περισσότερα μπορούμε να πετύχουμε στη συνέχεια, συμπεριλαμβανομένης και της μείωσης του δημοσίου χρέους, με βάση τις αποφάσεις που ελήφθησαν στην ΕΕ. Αν προχωρήσουν τα πράγματα θεωρώ ότι σε μια επόμενη φάση μπορούμε να πούμε ότι θα πρέπει να επανεξεταστεί και η περίπτωση των ενισχύσεων που δόθηκαν και στο δικό μας τραπεζικό σύστημα, με την προηγούμενη προσέγγιση.

»Αν εμείς είμαστε αξιόπιστοι εκείνοι [οι εταίροι] θα δείξουν την αλληλεγγύη τους. Δεν πρέπει να κρύβουμε ότι υπάρχει όλο το τελευταίο διάστημα μια καχυποψία, μια επιφυλακτικότητα λόγω του ότι αισθάνονται ότι η Ελλάδα δεσμεύθηκε να κάνει κάποια πράγματα και δεν τα έκανε όλα. Πρέπει η κυβέρνηση να προχωρήσει δείχνοντας τη δέσμευσή της να προχωρήσει διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις».

Ενδεικτικά, ανέφερε: «Το νέο φορολογικό σύστημα, η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, η απλούστευση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, η προώθηση των αποκρατικοποιήσεων, είναι κινήσεις που θα δείξουν ότι η Ελλάδα παίρνει πρωτοβουλίες και θα αποτελέσουν μια ευχάριστη έκπληξη από την πλευρά της χώρας».

Ερωτηθείς για το θέμα του ΟΣΕ, ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε πως «είναι δεδομένη η βούληση της κυβέρνησης να εξυγιάνει χωρίς καθυστερήσεις τον ΟΣΕ με φροντίδα για τους φορολογούμενους και έγνοια για τους εργαζόμενους».

Αφησε να εννοηθεί, πάντως, ότι η ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ δεν θα είναι εύκολη ή γρήγορη υπόθεση. «Το ζήτημα του ΟΣΕ είναι πολύπλοκο· πρέπει να διευθετηθεί το ζήτημα των κρατικών ενισχύσεων που εκκρεμεί στην ΕΕ αλλά υπάρχουν και δομικά προβλήματα στον οργανισμό».

Ως προς τις άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης, ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε ότι είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, η ενίσχυση της ρευστότητας, που αποτελεί προϋπόθεση και για την επιτάχυνση της απορρόφησης των κονδυλίων του ΕΣΠΑ και το άνοιγμα προς την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις.

Ερωτηθείς για το θέμα των τιμών, ο κ. Χατζηδάκης παρατήρησε ότι δεν έχουν ακολουθήσει την πτώση των εισοδημάτων και μίλησε για δομικές αδυναμίες στην ελληνική αγορά που έχουν να κάνουν με την ατελή λειτουργία του ανταγωνισμού. «Γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι το πρόβλημα και θα εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες που έχουμε και τις μελέτες που υπάρχουν για να ληφθούν τα πιο πρόσφορα μέτρα. Θα ήταν ωστόσο επιπόλαιο να κάνουμε εύκολες διακηρύξεις, που θα τις βρούμε μπροστά μας».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://news.in.gr/

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>