«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Συνεπεία των κινητοποιήσεων στα φαρμακεία της Αθήνας… Άδειασαν τα φαρμακεία του Πειραιά!

Σήμερα μιλούσα με τον φίλο μου τον φαρμακοποιό στην Καλαμάτα, μου είπε η κατάσταση είναι δραματική ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ  ΕΛΕΓΧΟΥ δεν έχουμε λεφτά να πάρουμε φάρμακα, σκέψου να έρχεται ασθενής καρκινοπαθείς με άμεσο κίνδυνο για την ζωή του να το ξέρεις για την σοβαρότητα της υγείας του και να τους λες δεν έχω το φάρμακο! ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ

Εξαντλήθηκαν τα φάρμακα στα φαρμακεία του Πειραιά! Οι κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών της Αθήνας, που δεν χορηγούν φάρμακα στους ασφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) επί πιστώσει, διεκδικώντας τα ποσά που τους οφείλει ο ΕΟΠΥΥ,  οδηγούν κατά χιλιάδες τους πολίτες στον Πειραιά για την εξασφάλιση των φαρμάκων τους και στεγνώνουν τα ράφια από τα σκευάσματα.

Αντιυπερτασικά, καρδιολογικά και αναπνευστικά φάρμακα δεν υπάρχουν πλέον  στα φαρμακεία του Πειραιά, και οι φαρμακοποιοί αναμένουν ως… μάννα εξ ουρανού την τροφοδοσία της Τρίτης από τις φαρμακαποθήκες για να καλύψουν τις ανάγκες των ασθενών. Μεγάλες ελλείψεις υπάρχουν όμως και σε ευρείας κατανάλωσης φάρμακα, όπως πχ παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη κ.ά.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά (ΦΣΠ), κ. Κωνσταντίνο Κούβαρη, στα 600 φαρμακεία του Πειραιά έχει εξυπηρετηθεί  τις τελευταίες ημέρες ο κύριος όγκος των  ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ στην Αθήνα, με τα 50 εκ των φαρμακείων που βρίσκονται στην καρδιά της πόλης να λυγίζουν κυριολεκτικά από την κίνηση και συνεπώς τις ελλείψεις φαρμάκων.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) έχει καλέσει τα μέλη του να χορηγούν κανονικά φάρμακα στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. Με την απόφαση έχουν συμμορφωθεί οι περισσότεροι Σύλλογοι της χώρας, καθώς η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ προχώρησε σε εξόφληση του 50% των οφειλομένων για τον περασμένο Απρίλιο και έχει δεσμευτεί ότι θα αποπληρώσει και το υπόλοιπο χρέος μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Σκληρή γραμμή ο Λουράντος, «εμπορική» γραμμή οι φαρμακοποιοί της Αθήνας

Πλήρως διαφοροποιημένο είναι ωστόσο το προεδρείο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθήνας (ΦΣΑ), με τον πρόεδρο κ. Κωνσταντίνο Λουράντο να επιμένει στη συνέχιση των κινητοποιήσεων μέχρις ότου καταβληθούν και τα χρέη του 2011 (περίπου 270 εκατ. ευρώ).

Στην πράξη βεβαίως οι φαρμακοποιοί της Αθήνας δεν ακολουθούν τη σκληρή γραμμή του προέδρου τους αλλά ό,τι τους υπαγορεύει η συνέχιση της εμπορικής τους δραστηριότητας. Έτσι, εκτελούν τις συνταγές των ασφαλισμένων και τις καταχωρούν ηλεκτρονικά στο σύστημα της e-συνταγογράφησης, λαμβάνοντας ωστόσο όλο το αντίτιμο του φαρμάκου και όχι το ποσό της συμμετοχής του ασφαλισμένου.

Στη συνέχεια, υποδεικνύουν στους ασθενείς να διεκδικήσουν τα χρήματά τους από τον ΕΟΠΥΥ. Αυτό αποτυπώνεται στα στοιχεία της ΗΔΙΚΑ που υλοποιεί την ηλεκτρονική συνταγογράφηση: την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή εκτελέστηκαν σε σύνολο 4.000 φαρμακείων στην Αθήνα 69.000 συνταγές, ενώ στα 600 φαρμακεία του  Πειραιά 24.000 συνταγές.

http://www.protothema.gr/

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>