«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Θέμα: Σχετικά με διαφημίσεις για μπάλες πλυσίματος, που προωθούνται με ισχυρισμούς για τα αποτελέσματα που επιτυγχάνουν κατά το πλύσιμο στο πλυντήριο ρούχων.

Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2012

Για τις μπάλες πλυσίματος Ο καθόλα αρμόδιος, Η Γενική Γραμματεία  Καταναλωτή, κάνει  την πάπια

Crook στα αγγλικά σημαίνει απατεώνας, αλλά όταν οι δράσεις του θέτουν σε κίνδυνο ζωές (ειδικά μικρών παιδιών), χαρακτηρίζεται εγκληματίας.
Η Γενική Γραμματεία του ΑΤΥΧΟΥ Έλληνα Καταναλωτή , γνωρίζει εδώ και μήνες  από τα καταιγιστικά  και αναρίθμητα τηλεοπτικά σποτ, την προώθηση ακόμη ενός “ΜΑΓΙΚΟΎ” προϊόντος, γνωστού ως “Μπάλα Πλυντηρίου Lara excel Wash Ball” από τον εικονιζόμενο επιχειρηματία της DIAMANT A.E.
Είναι ο κύριος που για τεράστιο χρονικό διάστημα προέτρεπε τους τηλεθεατές να βρουν την λύση σε σοβαρά χρόνια προβλήματα υγείας , πίνοντας ” Θαυματουργό” Οζονοποιημένο νερό(κλικ). από τις…
πανάκριβες  μαγικές συσκευές του. Είναι μια από τις εταιρίες  που προωθούσε της περίφημες άχρηστες αλλά άκρως επικίνδυνες  συσκευές εξοικονόμησης ηλεκτρικού ρεύματος μέχρι 40% (Energy saving Device)κλικ.
Και με τις σημαντικές παρεμβάσεις του adena.gr (αφού όμως είχαν ήδη πέσει στην τηλεοπτική παγίδα εκατοντάδες χιλιάδες καταναλωτές) οι Αρχές επενέβησαν τιμωρώντας τον με αστεία χρηματικά πρόστιμα.

Η Δικαιοσύνη (κ.Ραϊκου) τότε διέταξε κατεπείγουσες εισαγγελικές έρευνες , που δυστυχώς όμως τα αποτέλεσματα δεν είδαν (μέχρι σήμερα) το φως της Δημοσιότητας, και τα θύματα δεν αποζημιώθηκαν , για τα πεταμένα χρήματα τους.
30 Μαϊου 2012  η Γ.Γραμματεία του Καταναλωτή  εξέδωσε Δελτίου Τύπου που “ομολογούσε” ότι είναι ενήμερη για την μαγική  Οικολογική μπάλα πλυσίματος χωρίς χρήση απορρυπαντικών, που όχι μόνο ήταν υποαλλεργική  και έκανε οικονομία 70%, ταυτόχρονα με τις αντιμικροβιακές ιδιοτητές της, έκανε ασφαλή τα ρούχα ειδικά για τα μικρά παιδιά. Μερικά λεπτά ψαξιμο  στη Google , και οι “Προστάτες” του Καταναλωτή ανακάλυψαν ότι στην Ισπανία και στην Αμερική, οι Αρχές εδώ και χρόνια επενέβησαν ακαριαία και  σταμάτησαν την απάτη, αφού εύκολα διαπίστωσαν ότι το πλύσιμο με την μπάλα, δεν είχε καμιά διαφορά με το πλύσιμο σε ΣΚΕΤΟ ΝΕΡΟ!!!
Κι όμως ο γνωστός θεομπαίχτης στρατολόγησε μια επώνυμη ακριβοπληρωμένη τηλεπαρουσιάστρια, η οποία στη διαφήμιση ισχυρίζεται ότι η ίδια (όπως και εκατομμύρια άλλες νοικοκυρές στην Αμερική!) το χρησιμοποιεί αποτελεσματικά στη μπουγάδα των παιδιών της. Και να σκεφθεί κανείς ότι η Βίκυ Χατζηβασιλείου αποφοίτησε με άριστα από την Νομική Σχολή της Θεσσαλονίκης.
Η Γραμματεία του Καταναλωτή μέσω του δελτίου Τύπου της 30 Μαΐου (που ακολουθεί) δηλώνει ότι έχει ήδη ξεκινήσει σχετική έρευνα σε συνεργασία με το Γενικό Χημείο του Κράτους, τις
Περιφερειακές Υπηρεσίες Εμπορίου και τον ΑΣΑΟΣ, που ‘ομως μέχρι σήμερα δεν φαίνεται να έχει καταλήξει!!!.
Βέβαια θα αρκούσε ένα πλυντήριο με λερωμένα ρούχα κομμένα στη μέση, όπου στη μια πλύση θα χρησιμοποιούσαν νερό με την Lara Excel Wash Ball, και στην άλλη σκέτο νερό, για να διαπιστώσουν σε λίγη ώρα ότι δεν θα υπήρχε καμία διαφορά.
Το αποτέλεσμα είναι ότι μέχρι πριν από λίγο, να “απολαμβάνουμε” την όμορφη παρουσιάστρια -νοικοκυρά, να μας προτρέπει να προλάβουμε και να  εμπιστευθούμε (τυφλά) το δοκιμασμένο από την ίδια μαγικό προϊόν, που αυτή την φορά προσφέρεται σε ακόμα μεγαλύτερη “Υπερπροσφορά”.
Αν τελικά και αυτό το προϊόν DIAMANT A.E. αποδειχθεί ΑΠΑΤΗ, η Βίκυ Χατζηβασιλείου εγγυάται ότι θα αποζημιώσει τους καταναλωτές που έπεσαν (άλλη μια φορά) θύματα των ισχυρισμών της?
Διαβάστε στη συνέχεια το Δελτίο Τύπου (μη περιμένετε η Γραμματεία του Καταναλωτή να τολμήσει να αναφέρει  ονόματα), και θα επανέλθουμε όταν αποφανθούν οι Ελληνικές Αρχές αν η Lara Wash Ball πρόκειται για Προϊόν Νανοτεχνολογίας, η ……..
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ημερομηνία: Τετάρτη 30 Μαΐου 2012
Θέμα: Σχετικά με διαφημίσεις για μπάλες πλυσίματος, που προωθούνται με
ισχυρισμούς για τα αποτελέσματα που επιτυγχάνουν κατά το πλύσιμο στο πλυντήριο
ρούχων.
Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ενημερώνει τους καταναλωτές για τα εξής :
«Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μια συνεχής προβολή διαφημιστικών καταχωρήσεων για
προϊόντα διάφορων εταιρειών, που αφορούν σε «μπάλες πλυσίματος ρούχων» (washing ball,
laundry ball κ.λ.π.», τα οποία προωθούνται ως τα προϊόντα που μπορούν να αντικαταστήσουν
τα απορρυπαντικά στα πλυντήρια ρούχων και να αποφέρουν μεγάλο όφελος στους
καταναλωτές ενώ ταυτόχρονα προστατεύεται το περιβάλλον. Η προώθηση των προϊόντων
αυτών γίνεται με ισχυρισμούς όπως ότι : «πρόκειται για προϊόντα που παράχθηκαν κατόπιν
επιστημονικών ερευνών (νανοτεχνολογία κ.λ.π.), ότι είναι «Οικολογικά», «υποαλλεργικά»,
«έχουν αντιβακτηριδιακή δράση» κ.λ.π. και η χρήση τους έχει ως αποτέλεσμα «οικονομία στην
κατανάλωση νερού και ρεύματος» κ.λ.π.. Επίσης χρησιμοποιούνται μαρτυρίες επώνυμων για την
απόδειξη των παραπάνω ισχυρισμών.
Κατόπιν των παραπάνω καταχωρήσεων η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή προκειμένου να
προστατεύσει τα οικονομικά συμφέροντα των καταναλωτών από ενδεχόμενη παραπλάνησή
τους, έχει ήδη ξεκινήσει σχετική έρευνα σε συνεργασία με το Γενικό Χημείο του Κράτους, τις
Περιφερειακές Υπηρεσίες Εμπορίου και τον ΑΣΑΟΣ, αρμόδιο φορέα για την απονομή του
οικολογικού σήματος.
Από τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η Υπηρεσία μας προκύπτουν τα εξής:
Στην Ισπανία, η Αρμόδια Αρχή για την Προστασία των Καταναλωτών κατέληξε στο συμπέρασμα
ότι οι ισχυρισμοί με τους οποίους προωθούνται τα εν λόγω προϊόντα («gadgets») είναι
παραπλανητικοί και διέταξε την παύση της παραπλανητικής διαφήμισης, επειδή οι
εργαστηριακές δοκιμές σε 14 προϊόντα της κατηγορίας, έδειξαν ότι τα αποτελέσματα του
πλυσίματος στο πλυντήριο είναι το ίδιο με το να είχε χρησιμοποιηθεί σκέτο νερό. Επίσης
διαπιστώθηκε ότι κατά το πλύσιμο δεν εξαλείφονται τα μικρόβια και τα βακτήρια. Επισημάνθηκε
δε, ότι αν κατά τη διάρκεια του πλυσίματος ανοίξει αυτή η μπάλα υπάρχει κίνδυνος να
δημιουργηθεί πρόβλημα στο πλυντήριο.
Η Αρμόδια Αρχή των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (Federal Trade Commission Protecting
America’s Consumers – FTC) σε ανακοίνωσή της για προϊόντα «Laundry Gadgets» αναφέρει
ότι «… οι καταναλωτές πριν σταματήσουν να χρησιμοποιούν τα δοκιμασμένα απορρυπαντικά θα
πρέπει να σκεφθούν ότι οι δοκιμές έχουν δείξει ότι αυτά τα “gadgets” δεν κάνουν τίποτε άλλο
από το να “καθαρίζουν” το πορτοφόλι τους και ότι, στην καλύτερη περίπτωση, είναι οριακά
καλύτερα από το πλύσιμο των ρούχων σε ζεστό νερό και μόνο, και όχι τόσο αποτελεσματικά όσο
το πλύσιμο με απορρυπαντικό πλυντηρίων ρούχων, στη χειρότερη περίπτωση, τα προϊόντα είναι
εντελώς άχρηστα».
Με βάση τα παραπάνω η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή συνιστά στους καταναλωτές να είναι
επιφυλακτικοί ως προς την αγορά των εν λόγω προϊόντων. Με την ολοκλήρωση των ελέγχων
θα εκδοθεί Δελτίο Τύπου για την σχετική ενημέρωση των καταναλωτών. Στις περιπτώσεις δε
που θα διαπιστωθεί παραπλάνηση των καταναλωτών από ισχυρισμούς που θα κριθούν
αναληθείς και παραπλανητικοί, με βάση τη νομοθεσία «Περί Προστασίας των Καταναλωτών» και
στα πλαίσια της προστασίας των οικονομικών συμφερόντων των καταναλωτών, θα επιβληθούν
αυστηρές κυρώσεις για την παύση της αθέμιτης εμπορικής πρακτικής.

Αναρτήθηκε από V.K.

Η Μαγική μπάλα της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Ξέρετε την Lara excel wash ball,αυτή που μας προτείνει ανεπιφύλακτα (μιας και η ίδια την χρησημοποιεί στην μπουγάδα της!!!) να  βάζουμε στο πλυντήριο,  για να ξεβρωμίζουμε τα άπλυτα μας, χωρίς χρήση απορρυπαντικού.
Και δεν την χαρακτηρίζουμε εμείς ΜΑΓΙΚΗ (προτιμούμε λέξεις όπως ΑΠΑΤΗ, ΚΟΜΠΙΝΑ, ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ,ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ των Καταναλωτών κ.α.), αλλά η εφημερίδα Πρωτο Θεμα στη στήλη “Κρυφή Κάμερα”.
Βέβαια η Διεύθυνση της Γενικής Γραμματείας του Καταναλωτή, θα περιμένει κάποιοιους μήνες ώστε πρώτα να αποφανθούν τα Χημεία του Κράτους και άλλα ανώτατα επιστημονικά ιδρύματα, αυτό που δεκάδες χιλιάδες θύματα καταναλωτές διαπίστωσαν από το πρώτο πλύσιμο. Ότι είτε πλένεις με την  Μαγική μπάλα της Χατζηβασιλείου, είτε με σκέτο νερό, τα αποτελέσματα  (και η βρωμιά) είναι  ίδια.
Πιθανός όμως…
κάποιοι λαδωμένοι από τις Αρχές (και τους προστάτες μας)  καθυστερούν, για να μπορέσει ο επιχειρηματίας λαμόγιο να ξεπουλήσει. Ήδη κατέβασε τις τιμές.
Τρέξτε (κορόιδα) προλάβετε…

Αναρτήθηκε από V.K.

http://www.adena-gr.blogspot.gr/2012/06/crooks.html

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>