«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Φωτιά απ’ την Ανατολία θα σβήσει τα παιδιά σας…φείδου χρόνου!


Γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος
 – Μοναδική επιλογή κύριοι είναι η άμεση είσοδος της χώρας στον Άξονα ΗΠΑ – Ισραήλ και εμπλοκή στον  επικείμενο πόλεμο ενάντια στο Ιράν.
– Δεν είμαστε υποχρεωμένοι ν’ ακούμε γελοιότητες κύριε…κι εν πάση περιπτώσει με ποιά ιδιότητα συμμετέχετε στο συμβούλιο;
– Λυπούμαι, αλλά δεν έχετε την απαραίτητη διαβάθμιση Στρατηγέ για να θέτετε τέτοιο ερώτημα.
– Μα να μην ξέρουμε με ποιά «Υπηρεσία» έχουμε να κάνουμε; Όλοι εδώ μέσα εκπροσωπούμε συγκεκριμένες κι εν πάση περιπτώσει όλες τις γνωστές υπηρεσίες Εθνικής Ασφαλείας και του Στρατεύματος. Εσείς τι εκπροσωπείτε που μάλιστα σας δικαιολογεί να εκφράζετε τέτοιες ανήκουστες και ανεδαφικές απόψεις;
– Φοβούμαι ότι θα πρέπει να αρκεστείτε στο ότι έχω την έγκριση της Ανώτατης Πολιτειακής Ηγεσίας για να παρευρίσκομαι και να συμμετέχω.
– Το ότι αντιμετωπίζουμε μια εξαιρετικά έκτακτη κατάσταση είναι γνωστό κύριοι….είναι λογικό κι αναμενόμενο ότι θ’ ακουστούν όλες οι απόψεις. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος ενεργοποίησης αυτού του «εκτεταμένου συμβουλευτικού οργάνου Εθνικής Ασφάλειας». Ο κύριος Ταξίαρχος θ’ ακουστεί όπως και ο καθένας εδώ μέσα.
– Εντάξει, αλλά δεν είναι λόγος αυτός για να εκφράζονται τόσο ακραίες και προκλητικές απόψεις. Έχει δίκαιο εν πάση περιπτώσει ο Στρατηγός να εξεγείρεται.
– Καλά. Ας περιμένουμε λοιπόν να πάρουν μπρος τα βαλλιστικά τους συστήματα από την Ανατολία και να πνίξουν το λεκανοπέδιο στους πυραύλους. Μετά θα μπορέσουμε φαντάζομαι να εξαπολύσουμε κι εμείς τον… «παραδοσιακό σας αμυντικό πόλεμο» που φυσικά δεν θα έχει «πολιτικό κόστος»…Το έθεσα σωστά;
– Δεν χρειάζεται να είστε εριστικός, κύριε;…δεν μας έχετε πει ούτε καν πως να σας αποκαλούμε…
– Ταξίαρχος Ματαφιάς…είναι αρκετό…
– Περίεργο επώνυμο «διαλέξατε» κύριε Ταξίαρχε…υπονοείτε κάτι;
– Περίεργο…κύριε Ταξίαρχε δεν σας ξέρω καθόλου από την επετηρίδα…ούτε και φατσικά…και θα έπρεπε…
– Αυτό δεν έχει καμία σημασία Στρατηγέ μου…
– Το περίεργο είναι πως δεν σας ξέρουμε ούτε και στην δική μου Υπηρεσία κύριε Ταξίαρχε…και ειδικά εμείς, μάλλον θα έπρεπε να σας γνωρίζουμε….
– Ούτε αυτό έχει καμία σημασία κύριε Συνταγματάρχα…
– Εν πάση περιπτώσει, οι Τούρκοι δεν έχουν φτάσει σε τέτοιο επίπεδο επιχειρησιακής ικανότητας το βαλλιστικό τους πρόγραμμα κύριε Ταξίαρχε. Είναι σε πολύ χαμηλό  στάδιο ακόμη. Οι εκατό εκτοξευτήρες τους είναι γνωστοί. Το ίδιο και οι 2.000 πύραυλοι μέσου και μικρού βεληνεκούς που διαθέτουν. Όσο για το πρόγραμμα μεγάλου βεληνεκούς, 2.500 χλμ, βρίσκεται πολύ πίσω. Μάλλον είναι λίγο υπερβολικοί οι φόβοι της…Υπηρεσίας σας…
– Επιτρέψτε μου να διαφωνήσω κύριε. Για την ακρίβεια διαθέτουν πάνω από 300 εκτοξευτήρες, τουλάχιστον 8.000 πυραύλους εν συνόλω και το πρόγραμμα μεγάλου βεληνεκούς είναι ολοκληρωμένο και σε πλήρη ισχύ και διάταξη.
– Είναι πάντως λίγο ενοχλητικό να ανακαλύπτουμε ξαφνικά μέσα στο Ύπατο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας ότι υπάρχει και «άλλη μια Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας» που κανείς δεν την γνωρίζει κύριε Ταξίαρχε…
– Θα μείνουμε στην ουσία κύριοι;
– ΟΚ κύριε Ταξίαρχε. Κατά τη γνώμη σας λοιπόν και στηριγμένος σε «εξόχως» διαβαθμισμένα στοιχεία απ’ ότι διαπιστώνουμε – αν και «αγνώστου προελεύσεως» – , οι Τούρκοι βρίσκονται σε ιδιαιτέρως υψηλό επίπεδο επιχειρησιακής ικανότητας ως προς το βαλλιστικό τους πρόγραμμα.
– Ναι. Για την ακρίβεια σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα.
– Προσπερνώντας το πως είναι δυνατόν να έχετε μόνον εσείς και καμία άλλη από τις παρούσες Υπηρεσίες τα εν λόγω – και τόσο σημαντικά και ανησυχητικά – στοιχεία, θα σας ρωτήσω: Η συνολική «ιδιαιτέρως υψηλή» βαλλιστική τους ικανότητα αφορά μόνον σε «Πυραύλους εδάφους – εδάφους»;
– Όχι.
– Εννοείτε πως σε εξίσου υψηλό κίνδυνο βρίσκονται και όλα τα τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων; Ξηρά, Αέρα και  Θάλασσα;
– Ορθόν κύριε.
– Πως είναι δυνατόν να έχουν τόσο τεράστιο βαλλιστικό δυναμικό και να μην το γνωρίζουμε κύριε Ταξίαρχε; Θα έπρεπε να είναι ανεπτυγμένο παντού στην Τουρκία και βεβαίως στην πέριξ του Αιγαίου ζώνη. Δεν κρύβονται έτσι εύκολα μερικές χιλιάδες πύραυλοι και συστήματα υποστήριξης.
– Κι όμως κύριοι. Θεωρείστε το ως «πιστοποιημένο και ταυτοποιημένο γεγονός».
– Και ισχυρίζεστε ότι, βάση πάντα δικών σας στοιχείων, η Τουρκία ετοιμάζεται για άμεσο και εκτεταμένο πλήγμα κατά της χώρας;
– Ακριβώς. Και δεν ισχυρίζομαι. «Υποστηρίζω» βάση στοιχείων που η ισχύς τους πιστοποιείται στον Ανώτατο Βαθμό. Θα σας κοινοποιηθούν εαν και όταν κριθεί απαραίτητο και βεβαίως από την Πολιτειακή βαθμίδα που πρέπει.
– Υποστηρίζετε, επίσης, ότι θα είναι τόσο ισχυρό το πλήγμα που δεν θα αφήσει  περιθώριο «κλασσικής συμβατικής αντίδρασης» από πλευράς μας;
– Θετικό κύριε.
– Και η υπηρεσία σας εισηγείται ως μόνη λύση το «πρώτο επιθετικό πλήγμα»;
– Θετικό.
– Και πως συνδέεται σ’ αυτό τον… «ακραίο προτεινόμενο σχεδιασμό» η εμπλοκή μας στον πόλεμο Ισραήλ/ΗΠΑ – Ιραν;
– Πολύ γενικά, το επιθετικό πλήγμα προς την Τουρκία ως ιδιαιτέρως υψηλών απαιτήσεων δεν μπορεί να υποστηριχθεί επιχειρησιακά αποτελεσματικά μόνον από το δικό μας δυναμικό. Χρειαζόμαστε οπωσδήποτε τη στήριξη του Ισραήλ. Για πλείστους όσους ευνόητους επιχειρησιακούς λόγους. Ένας εκ των οποίων βεβαίως είναι η αιφνίδια και, πρωτίστως, έγκαιρη εξουδετέρωση του βαλλιστικού οπλοστασίου κυρίως της Ανατολίας και όχι μόνο φυσικά.
– Και για να έχετε τους Ισραηλινούς στο πλευρό σας, τους δίνετε ως αντάλλαγμα την επί ίσοις όροις συμμετοχή μας στον πόλεμό τους με το Ιράν.
– Θετικό.
– Έχει τη λογική του πάντως το σχέδιο του κυρίου Ταξίαρχου. Όταν θα «κάνουν την κίνησή» τους οι Ισραηλινοί κατά του Ιράν δεν θα ήθελαν αυτό το τουρκικό βαλλιστικό οπλοστάσιο να τους σημαδεύει. Είναι αναγκασμένοι να το καταστρέψουν οπότε θα ήθελαν αμέσως μετά μια Ελλάδα «σε εμπλοκή» για να απορροφήσει την Τουρκική Αντίδραση. Και για να την αποτρέψουν βεβαίως από «σκέψεις εισβολής στη Συρία» και πλευροκόπησης του Ισραήλ.
– Αντιλαμβάνεστε το που θα μας εμπλέξει μια τέτοια στρατηγική επιλογή κύριε Ταξίαρχε;
– Δεν υπάρχει άλλη λύση κύριοι. Έχουμε επεξεργαστεί όλα τα πιθανά σενάρια.
– Κι εμείς; Δεν έχουμε επεξεργαστεί αντίστοιχα σενάρια;
– Ίσως να μην έχουμε τον ίδιο αριθμό σημαντικών δεδομένων κύριοι.
– Τώρα αυτό πως να το εκλάβουμε κύριε Ταξίαρχε; Και γιατί να μην είναι και αυτό κάτι σαν εκείνα τα «ανύπαρκτα όπλα μαζικής καταστροφής του Ιράκ» που ποτέ δεν βρέθηκαν;
– Κύριοι, συμφωνείτε ότι αν επιτύχει ένα ακαριαίο γενικευμένο και σε υψηλή πυκνότητα βαλλιστικό πλήγμα της Τουρκίας εναντίον μας η χώρα μας είναι χαμένη;
– Βεβαίως και συμφωνούμε. Αρκεί να είναι «αληθή» τα στοιχεία που επικαλείστε.
– Εαν είναι αληθή, τι άλλη λύση βλέπετε εσείς λοιπόν;
– ΟΚ, ας πούμε ότι το αληθές ή μη θα διακριβωθεί από άλλους και σε άλλη φάση. Μιλάμε για επιθετικό πλήγμα κύριε Ταξίαρχε. Αν αφήσουμε στην άκρη την «αμφίβολη επιτυχία» ενός τέτοιου γιγάντιου και εξαιρετικά εκτεταμένου και περίπλοκου εγχειρήματος, τις «διπλωματικές περιπλοκές» τις σκέπτεστε; Θα πέσει όλη η διεθνής κοινότητα επάνω μας να μας λιανίσει.
– Όχι εφόσον στον συμμαχικό άξονα θα συμμετέχουν Ισραήλ και ΗΠΑ. Άρα, θα έχουμε την υποστήριξη των Αγγλοσαξόνων και σιωπηρά πλην σαφώς την «Ευρωπαϊκή ανοχή».
– Οι Ρώσοι; Οι Κινέζοι; Τρίτες ισχυρές χώρες;
– Αυτό είναι ένα ρίσκο που δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς, πρέπει να το αναλάβουμε.
– Μα δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει άλλη λύση…
– Ο μισός πληθυσμός της Ελλάδας είναι συγκεντρωμένος στο Λεκανοπέδιο Αττικής. Η μισή οικονομία της χώρας επίσης. Όλη η Πολιτειακή Ηγεσία και Υποδομή επίσης. Το μισό ενεργειακό μας σύστημα επίσης. Ανάλογες κατανομές και συγκεντρώσεις υφίστανται στη Θεσσαλονίκη. Θέλετε να συνεχίσω;
– Όχι κύριε Ταξίαρχε. Είναι γνωστά αυτά.
– Οπότε;
– Είναι απίστευτο πως έχουμε μπλέξει έτσι…δεν είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό…
– Συμβαίνει εδώ και χρόνια κύριοι…κάποιοι το άφησαν να συμβεί…γεγονός είναι όμως πως συμβαίνει…και ως στρατιώτες οφείλουμε να κοιτάμε τα «εν ισχύ δεδομένα» και μόνο…έχουμε συνεπώς μια δεδομένη «εξόχως αρνητική κατάσταση»….που αν την αφήσουμε θα εξελιχθεί ΑΜΕΣΑ σε καταστροφή…
– Πιστεύετε δηλαδή ότι η Τουρκία θα μπει σε άξονα με το Ιράν.
– Δεν έχει άλλη επιλογή σε περίπτωση που πληγεί το Ιράν.  Κι αν όχι, θα αναγκαστεί εκ των πραγμάτων να μπει απο εμάς.
– Εννοείτε την επιχειρησιακή «σύμπραξη» Ελλάδας – Ισραήλ εναντίον της.
– Ακριβώς.
– Κι αν επέμβουν οι «άλλοι μεγάλοι παίχτες»;
– Αυτό είναι ευθύνη άλλων μεγάλων…όχι δική μας…άλλωστε ζούμε σε εποχές «αναδιανομής ισχύος»…είναι προετοιμασμένοι γι’ αυτό.
– Ναι, αλλά εμείς θα φάμε τις ρωσικές βόμβες….
– Δεν είναι απαραίτητο…άλλωστε μ’ αυτόν τον τρόπο θα φύγει η Τουρκία απ’ τα πόδια της Ρωσίας.
– Μπορεί η Τουρκία να μην είναι στα ρωσικά ενδιαφέροντα, αλλά το Ιράν είναι.
– Ναι, αλλά η «εξάλειψη του Τουρκικού παράγοντα» είναι αρκετό κίνητρο γι’ αυτούς ώστε να μην εμπλακούν.
– Πάντως παραμένει ιδιαζόντως μεγάλο ρίσκο. Οι Ρώσοι είναι πάντα απρόβλεπτοι.
– Κύριοι, βλέπετε να έχουμε άλλη επιλογή; Εαν περιμένουμε να υποστούμε το «πρώτο πλήγμα» προκειμένου να αποκτήσουμε το «διεθνές άλλοθι της νομίμου άμυνας», το πλήγμα θα είναι τόσο «συντριπτικό» που θα χαθούν τα πάντα….προτιμάτε αυτό;
– Όχι βέβαια…αλλά, από την άλλη, το Ιράν δεν είναι μια εχθρική χώρα…αντιθέτως, είναι μια φιλική χώρα…πχ μέχρι πρότινος ήταν σχεδόν η μόνη που μας τροφοδοτούσε με πετρέλαιο όταν οι πάντες μας είχαν εγκαταλείψει. Κι όταν στρώσουν τα πράγματα είναι σίγουρο πως και πάλι θα μας στηρίξει.
– Το έκανε για λόγους εθνικού ΤΟΥ συμφέροντος. Κύριοι, γνωρίζετε καλά ότι εαν αφεθούν να ενεργοποιήσουν άξονα «Ιράν – Τουρκία – Συρία» τα πράγματα για τη χώρα θα είναι άκρως επικίνδυνα…Για να δώσω μια «ιστορική θέαση», θα κληθούμε να ξανααντιμετωπίσουμε τους Πέρσες στο Αιγαίο και πάλι μετά από αιώνες. Γνωρίζετε καλά ότι ποτέ δεν έπαψαν να επιζητούν την «επανέξοδό» τους στην Ανατολική Μεσόγειο. Κι αν τους δοθεί ο χρόνος θα το επιτύχουν. Θα βρουν την απαραίτητη «διεθνή στήριξη». Έχουμε κάθε όφελος να επιτύχει η «Αμερικανοισραηλινή ανακοπή» τους. Και είναι, πρωτίστως,  η μεγάλη μας ευκαιρία να εξαλείψουμε τον «Τουρκικό κίνδυνο».
– Πολύ φοβάμαι ότι στριμωχτήκαμε άγρια κύριοι…μάλλον έχει δίκαιο ο κύριος Ταξίαρχος…
– Η κατάσταση κύριοι είναι «δεδομένη»: επίκειται η απόλυτη καταστροφή. Χρειάζεται να σας θυμίσω την δυνατότητα των πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς να φέρουν όπλα μαζικής καταστροφής; Ή τα στοιχεία περί «πυρηνικής δυνατότητας» της Τουρκίας; ή επιτιθέμεθα, μέσω του παραπάνω «επιχειρησιακού πλαισίου»  πρώτοι και συντριπτικά ή χαθήκαμε….
– Κι αν δεν επιτύχει το …. «επιθετικό σας πλήγμα» κύριε Ταξίαρχε;
– Εαν περιμένουμε το δικό τους πλήγμα κύριοι είμαστε χαμένοι στα σίγουρα…με αυτήν την «ενεργητική επιλογή» και διατηρώντας την «πρωτοβουλία κινήσεων» έχουμε μια βάσιμη ελπίδα να επιβιώσουμε…
– Και σε τόσο τραγική οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η χώρα πως κι από που θα χρηματοδοτηθεί όλο αυτό το κολοσσιαίο εγχείρημα κύριε Ταξίαρχε;
– Χρειάζεται να απαντήσω σ’ αυτό;
– Αφήστε, δεν χρειάζεται…καταλάβαμε όλοι. Να υποθέσουμε ότι το…. «πακέτο» περιλαμβάνει και διαγραφή του Χρέους της χώρας;
– Είστε πολύ κοντά στο… «όλο concept».
– Η «ύστατη επίθεση του στριμωγμένου αγριμιού» λοιπόν….
– Ακριβώς….
(οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα ή καταστάσεις είναι εντελώς συμπτωματική)
Γιώργος Ανεστόπουλος

Αναρτήθηκε από Γεράκι του Αιγαίου

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>