«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΚΑΘΡΕΦΤΗ, ΚΑΘΡΕΦΤΑΚΙ ΜΟΥ (χρονογράφημα)

Γιώργος Ιεροδιάκονος

Κοίτα, ρε πούστη μου, πού φτάσαμε! Εκεί μας είχαν, εδώ μας έφεραν, άντε πάλι στα ίδια. Τι χημικά, τι δακρυγόνα, τι συλλαλητήρια, τι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και απεργίες! Τι αγανακτισμένοι και Άμεσες Δημοκρατίες. Τι οδομαχίες με τους πραιτοριανούς. Άντε πάλι από την αρχή. Τα ίδια Αντωνάκη μου, τα ίδια Αντωνή μου (δεν εννοώ τον Σαμαρά). Εκείνους που μας κατέστρεψαν, εκείνους διαλέξαμε για μας …σώσουν (τον Σαμαρά εννοώ).

Και είναι να αναρωτιέται κανείς, μα καλά, τόσο πολύ πια δεδομένους μας έχουν; Τόσο πολύ πια υποτιμούν την νοημοσύνη μας;

Η Ἡ απάντηση προς όποιον θα ήθελε να απαντήσει στο ερώτημα –και στον εαυτό του ακόμη–, πρέπει προηγουμένως να καθοριστεί το μέγεθος τού «τόσο». Διότι αν λόγου χάριν το «τόσο» νοείται ως το επίπεδο τού homo sapiens, τότε η εκτίμηση είναι υπεραισιόδοξη κι αν όπως εκείνο του neadertal, μάλλον αισιόδοξη. Η σωστή απεικόνιση θα είναι αν το επίπεδο θεωρηθεί ως εκείνο του αποξηραμένου χασισόχορτου. Τόσο είναι το «τόσο», και όποιος χαρακτηρίσει υπερβολική την θεώρηση, ας ρίξει μια ματιά στα διαδραματισθέντα και εισέτι διαδραματιζόμενα – ας αιτιολογήσει, ας πούμε, την στάση μας στο κουτσούρεμα μισθών και συντάξεων, στους ιστορικούς ρυθμούς ανεργίας, στα «λουκέτα» των επιχειρήσεων, στις αυτοκτονίες, στο ξεπούλημα της δημόσιας και ιδιωτικής μας περιουσίας, στην παραίτηση, αμετάκλητα και άνευ όρων, από την εθνική μας κυριαρχία, και μην ξεκινήσει ο ατέλειωτος κατάλογος…

Ας ρίξουμε όλοι μια ματιά στον καθρέφτη της συμμετοχής μας, την με όποιο τρόπο συμβολή μας –και δια της αδιαφορίας ή ανοχής και αποχής– στα τεκταινόμενα, κι ας αναλύσουμε και κρίνουμε εν εαυτοίς. Εν κρυπτώ, δηλαδή. Όχι στα φανερά. Άπαπα! Τι; Τις ντροπές μας να βγάλουμε σεργιάνι; Δεν είμαστε καλά! Εμείς εξ άλλου, τι φταίμε; Τι είμαστε εμείς; Λαός είμαστε. Τι να σου κάμει ο λαός; Οι ηγέτες φταίνε, που, όπως είναι σε όλους γνωστό, έρχονται από άλλο πλανήτη, που μας περιπαίζουν. Λαός ντε! Εμείς απλώς τους ψηφίζουμε, και μετά πάλι ξανά-μανά για να ελαττώσουν έως μηδενίζουν την παιδεία των παιδιών μας (ούτε καν βιβλία δεν εκδίδουν πλέον). Και μας αρέσειιι! Που ‘σαι Διαμαντοπούλου; (η κακομοίρα, δεν βγήκε αυτή τη φορά). Και τα παιδιά μας έμαθαν να τους αρέσει. Εμ τι; Να τα κουράσουμε τα παιδιά μας; Παιδιά είναι… Να μην παίξουν; Όπως παίζουμε κι εμείς με το …«πουλί» μας. Και μας πηδάνε και εμάς και το μέλλον των παιδιών μας. Ποιος γαμεί ψηλά καπέλα; Αφού μας αρέσει που μας πηδάνε, διότι μετά μας επιτρέπουν να πηδάμε κι εμείς… τη χώρα βεβαίως, όχι αυτούς. Αυτούς άλλοι τους πηδάνε (βλέπετε, υπάρχουν και μεγαλύτερα αφεντικά πάνω κι απ’ αυτούς), και σιγά τώρα μη και μου δημιουργήσεις ενοχές με το μέλλον των παιδιών μας. Επειδή δεν θα έχουν μέλλον σ’ αυτή την χώρα; Επειδή θα τους κουνάμε το μαντήλι ξεπροβοδώντας τα για τα σκλαβοπάζαρα του κόσμου; Εμείς εδώ είμαστε, υπομονετικοί, γαμώ την υπομονή μου. Και φανατικοί, άμα λάχει. Ζήτω το κόμμα του λαού!

Τι είπες καθρεφτάκι; Άλλο και τούτο πάλι! Και βέβαια το ξέρω ότι το στήσανε το παιχνίδι. Τι; Για κάνα μαλακοπίτουρα μ’ έχεις εμένα; Ακούς εκεί νοθεία! Τι νοθεία; Αφού σου λέω το στήσανε το γαμημένο. Άλλο ψηφίσαμε εμείς κι άλλο μας βγάλαν από το καπέλο του ταχυδακτυλουργού. Σιγά που θα μας ρωτούσαν. Στο κόλπο ήταν όλοι τους, καθρεφτάκι μου.

Τι είπες; Και τι κάνω εγώ; Και τι θέλεις να κάνω ρε ξεφτιλισμένε καθρέφτη; Εδώ κοτζάμ «κόμμα του λαού», που το ξεπουπουλιάσανε -ή μήπως ξεπουπουλιάστηκε μόνο του;- και το ‘κανε …αβαβά! Άσε τον Τσίπρα.  Αυτός δεν ήθελε να κυβερνήσει. «Απελθέτο απ’ εμού το ποτήριον τούτο». Να δεις αύριο που θα σφαζόμαστε στους δρόμους για το δίκιο του …εργάτη. Δύσκολο είναι να το στήσουνε νομίζεις; Χρυσαυγίτες και μπαχαλάκηδες. Μαύρα φοράνε κι οι μεν, μαύρα κι οι δε, όπως κι οι καλόγεροι (Τυχαίο; Δεν νομίζω!). Παραδίπλα κι οι Ουτσεκάδες με τα καλάσνικωφ. Κι ύστερα θα πλακώσει κι ο Ευρωστρατός. Για να μας σώσει, βεβαίως!

Δεν αφήνεις τις παπαριές, κολοκάθρεφτο; Τι φταίω εγώ για όλα αυτά; Εσύ φταις, που όλα τα ξέρεις και δεν μιλάς. Για πες μου σε παρακαλώ, καθρέφτη-καθρεφτάκι μου, ποιος είναι ο πιο μαλάκας στη Γη; Όχι, μην το πεις, σ’ έσπασα κωλοκάθρεφτο, που σε γυαλίζω και σε φροντίζω και θα μου την πεις κι από πάνω.

Ας ρίξουμε και μια ματιά στον άλλο καθρέφτη, εκείνον της ιστορικής καταγραφής, ακόμη και όπως τον έχουν παραμορφώσει οι «παραχαράκτες», ας κάνουμε μεταφορές, συγκρίσεις, παραλληλισμούς, εκτιμήσεις κι εάν και εφ’ όσον καταλήξουμε σε έντιμο συμπέρασμα –εξ άλλου μόνον εμείς θα το ξέρουμε, κανένας άλλος–, ας φτύσουμε εαυτούς, όχι τον καθρέφτη, δεν μας φταίει ο καθρέφτης που απεικονίζει την κατάντια μας. Μα ούτε την κατάντια μας να φτύσουμε. Αυτή να την αναιρέσουμε μόνο μπορούμε, αν μπορούμε, εφ’ όσον το θελήσουμε και το αποφασίσουμε, αν το θελήσουμε και το αποφασίσουμε.

Αχ, τι να πει κανείς! Δύσκολο πράγμα η υπευθυνότητα. Εμ τι; Εμείς να σηκώσουμε κεφάλι; Ποιοι είμαστε εμείς; Ηρακλείδες είμαστε, ή Μεγαλέξανδροι; Δούλοι του Θεού είμαστε. Λαός ντε! Τί να σου κάνουν οι δούλοι του Θεού, όταν μάλιστα κι αυτός ακόμα ο Θεός δικός τους είναι; Δημιούργημά τους.  Και μάλιστα, κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσιν.

Άει στο διάολο, γαμημένε καθρέφτη. Άρπα την καργιόλη και χαλάλι τα εφτά χρονάκια γουρσουζιάς. Καλά ήμουν μέχρι τώρα με την αθωότητά μου. Μου την χάλασες την ημέρα, κολοκάθρεφτο. Άει σιχτίρ…

ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>