«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΟΤΑΝ Η ΛΕΣΧΗ ΜΠΙΛΝΤΕΡΒΕΡΓΚ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ, ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΟΡΘΟ ΔΡΟΜΟ

Γιώργος Ιεροδιάκονος

Μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΕΠΑΜ

Αποπερατώθηκαν οι εργασίες της λέσχης Μπίλντερμπεργκ, που πραγματοποιήθηκε από τις 31 Μαΐου έως τις 3 Ιουνίου 2012 στο Σαντιγί της Βιρτζίνια των Η.Π.Α.

Βεβαίως καμία πληροφορία δεν διέρρευσε αναφορικά με τα θέματα που τέθηκαν στο τραπέζι, ούτε για τις αποφάσεις που πάρθηκαν. Όμως είναι απολύτως βέβαιον ότι το κυρίαρχο θέμα που βρέθηκε στο επίκεντρο της φετινής συνεδρίασης ήταν η Ελλάδα και η κρίση χρέους στην Ευρώπη. Αυτό συνάγεται από μια «περίεργη» δημοσίευση της εφημερίδας “Financial Times”, που ως γνωστό λειτουργεί ως φερέφωνο της «Λέσχης».

Για πρώτη φορά, οι άνθρωποι που καθορίζουν την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας έδειξαν να ανησυχούν για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα. Η Λέσχη Bilderberg δείχνει κατατρομοκρατημένη στο ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. Κυρίως διότι η μετέπειτα οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας  θα δείξει τον σωστό δρόμο και σε άλλες χώρες της ευρωζώνης να κάνουν ακριβώς το ίδιο.

Το ενιαίο νόμισμα θα απειλείται πλέον ξεκάθαρα, με το ενδεχόμενο κατάρρευσής του να είναι ορατό περισσότερο από ποτέ. Παράλληλα, το σχέδιο για την οικοδόμηση ενός ευρωπαϊκού ομοσπονδιακού υπερκράτους θα καταρρεύσει πανηγυρικά, με τους Γερμανούς, κυρίως, να πληρώνουν το «μάρμαρο» της κρίσης και μάλιστα πολύ ακριβά.

Το χειρότερο δε όλων είναι ότι οι παγκόσμιοι εξουσιαστές δεν έχουν πλέον περιθώρια για ελιγμούς και εκμετάλλευση της κρίσης για προσωπικό όφελος. Είναι απαραίτητη η χάραξη μιας μεθοδικά ενιαίας στρατηγικής, η οποία θα διασώσει το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα και ταυτόχρονα την εξάπλωση της κρίσης και σε άλλες Ηπείρους.

Η λέσχη Μπίλντερμπεργκ δεν φοβάται απλά ότι η Ελλάδα θα βγει από το ευρώ, αλλά κυρίως διότι ακριβώς λόγω της εξόδου της απ’ αυτό, θα βιώσει τεράστια οικονομική ανάκαμψη και θα αποτελέσει παράδειγμα και για άλλες χώρες της ευρωζώνης (κυρίως εκείνες που συνθλίβονται από το ευρώ) να ακολουθήσουν την ίδια πορεία.

Αυτό το εφιαλτικό ενδεχόμενο για τους εξουσιαστές, διακρίνεται καθαρά σε άρθρο της εφημερίδας “Financial Times”, με τίτλο «Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα την μετατρέψει σε πρότυπο για άλλες χώρες», το οποίο υπογράφει ο Arvind Subramanian:

«Ας υποθέσουμε ότι από τα μέσα του 2013 θα αρχίσει μια ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, ενώ το υπόλοιπο της ευρωζώνης θα παραμένει σε ύφεση. Η επίδραση μιας τέτοιας εξέλιξης στην Ισπανία και την Πορτογαλία, που μαστίζονται από την λιτότητα, αλλά ακόμη και στην Ιταλία, θα είναι ισχυρή. Οι ψηφοφόροι εκεί αποκλείεται να μην επηρεαστούν από τη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης των Ελλήνων, των γειτόνων τους που σήμερα έχουν γίνει αντικείμενο περιφρόνησης. Θα αρχίσουν να διερωτώνται για ποιό λόγο και οι δικές τους κυβερνήσεις δεν ακολουθούν τις ίδιες πολιτικές επιλογές με των Ελλήνων και θα απαιτήσουν την έξοδό τους από την ευρωζώνη. Με άλλα λόγια, η ελληνική εμπειρία μπορεί να μεταβάλει ριζικά τα κίνητρα της παραμονής αυτών των χωρών στην ευρωζώνη, κυρίως εάν οι οικονομικές συνθήκες εξακολουθήσουν να είναι ζοφερές», γράφει ο Subramanian, προσθέτοντας τα εξής:

«Αν η Ελλάδα βγει από την ευρωζώνη, θα μπορούσε να αποδειχθεί ακόμα πιο επικίνδυνη για το Σύστημα από ότι ήταν ποτέ όσο βρισκόταν μέσα σ’ αυτήν, δίνοντας το παράδειγμα της αποτελεσματικής αντίδρασης». Και συνεχίζει πιο κάτω: «Η δυνατότητα εξόδου της Ελλάδας, μπορεί να αποδειχθεί κάτι σαν μεταδοτική νόσος και να οδηγήσει στη διάλυση της ευρωζώνης και ίσως και ολόκληρου του ευρωπαϊκού Σχεδίου».

Τι είναι αυτό που ανησυχεί τον Subramanian και την λέσχη Μπίλντερμπεργκ; Μα ακριβώς ο κίνδυνος κατάρρευσης ενός προαιώνιου Σχεδίου που μεθοδεύτηκε και υλοποιείται μεθοδικά τις τελευταίες δεκαετίες, βασικός κορμός του οποίο είναι η εγκαθίδρυση ενός πανευρωπαϊκού φασιστικού υπερκράτους, με τελικό στόχο μια παγκόσμια διακυβέρνηση και το κυριότερο, ενός παγκόσμιου νομίσματος που θα ελέγχεται από τις υπερ-τράπεζές τους. Όλο αυτό το Σχέδιο πάει στράφι αν η Ελλάδα αντιταχθεί στον αυτοχειριασμό της.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η οικονομική συντάκτης του BBC, Στέφανι Φλάντερς σε ανάλυσή της για την ιστοσελίδα του Βρετανικού δικτύου. Στην ανάλυσή της συντάκτριας του BBC τονίζεται ότι η χώρα πλήρωσε το 2011 τόκο κατά 23% περισσότερο σε σχέση με το 2010, παρά τα «φθηνά» δάνεια από τους Ευρωπαίους και το ΔΝΤ (σ.σ. ειρωνικά τα εισαγωγικά της συντάκτριας).

Η Στέφανι Φλάντερς σημειώνει ότι αν μελετήσει κανείς προσεκτικά τα οικονομικά αποτελέσματα του δεύτερου εξαμήνου του 2011 θα διαπιστώσει ότι η Ελλάδα κατέγραψε πρωτογενές πλεόνασμα!!! 1,8 δις ευρώ, που σημαίνει ότι είναι σε θέση να καλύψει τις εσωτερικές ανάγκες της οικονομίας της και ότι με τα δάνεια που λαμβάνει αποπληρώνει αποκλειστικά το χρέος της!!!

Αυτό τι σημαίνει; Σημαίνει ότι παρά την κινδυνολογία περί του αντιθέτου (ότι τάχα έχουμε πρωτογενές έλλειμμα), αν η Ελλάδα αρνηθεί το εξωτερικό της χρέος και επιστρέψει σε εθνικό νόμισμα, όχι μόνο δεν θα έχει πρόβλημα κάλυψης των βασικών της αναγκών (τρόφιμα, φάρμακα, πετρέλαιο), όπως κακοηθέστατα διατείνονται οι εδώ παρατρεχάμενοι των διεθνών τραπεζιτών, αλλά τουναντίον θα βιώσει πολύ σύντομα τεράστια οικονομική ανάκαμψη, όπως τονίζει ο Subramanian.

Όλοι αυτοί οι απίθανοι τύποι, που βάλθηκαν τον τελευταίο καιρό να κατατρομοκρατήσουν τον ελληνικό λαό για τα δεινά, τάχα,  που θα υποστεί η χώρα μας αν βρεθεί εκτός ευρωζώνης, οφείλουν πρωτίστως να απαντήσουν σε ένα και μοναδικό, αμείλικτο ερώτημα: ποια είναι η σχέση τους με την λέσχη Μπίλντερμπεργκ και τις παραφυάδες της;

Και για να μην νομίζουν ότι ο ελληνικός λαός δεν γνωρίζει ποιοι είναι αυτοί και τι συμφέροντα εξυπηρετούν, ας παραθέσουμε μια μικρή λίστα με μερικά ονόματα από δαύτους που κατά καιρούς συμμετείχαν στην «Λέσχη»: Αλογοσκούφης Γεώργιος (2005, 2006, 2007, 2008, 2009), Αράπογλου Τάκης (2009), Αργυρός Στυλιανός (1993), Αρσένης Γεράσιμος (1994), Βερεμής Θάνος (1993, 1999), Βώκος Θεμιστοκλής (1993), Δαυίδ Γεώργιος (1996, 1997, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2009, 2010, 2011, 2012), Διαμαντούρος Νικηφόρος (2000), Διαμαντοπούλου Άννα (2004, 2005, 2007, 2008, 2009), Καρράς Κώνσταντινος (1993, 1994, 1995, 1996, 1997), Κρανιδιώτης Γιάννος (1997, 1999), Κουλουμπής Θεόδωρος (1995), Κυριακόπουλος Οδυσσέας (2009), Μάνος Στέφανος (1993, 2001), Μητσοτάκης Κωνσταντίνος (1993), Μπακογιάννη Ντόρα (2003, 2009), Πάγκαλος Θεόδωρος (1993, 1996), Παντελίδης Λεωνίδας (2004), Παπακωνσταντίνου Γεώργιος (2010, 2011, 2012), Παπακωνσταντίνου Μιχαήλ (1993), Παπαλεξόπουλος Δημήτριος (1993, 2008, 2009), Παπανδρέου Γεώργιος (1995, 1998, 2000, 2005), Παπαχελάς Αλέξης (2002, 2008, 2009), Περατικός Μιχαήλ (1993), Στουρνάρας Ιωάννης (2009) Τσουκάλης Λουκάς (2003, 2006, 2009, 2010, 2011, 2012). 

Έτσι, για να γνωριζόμαστε καλύτερα σ’ αυτό τον τόπο…

ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>