«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Είσαστε ασθενείς, καρκινοπαθείς, άρρωστοι; Ψηφίστε (ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΛΑΟΣ ΚΚΕ) να δείτε την υγεία σας!!!

Εκρηκτική η κατάσταση στην Υγεία. Πού θα βρείτε φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ

Εκρηκτική η κατάσταση στην Υγεία. Πού θα βρείτε φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ

Ατέλειωτες ουρές δημιουργήθηκαν στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ στα οποία άρχισε η διάθεση των λεγόμενων ακριβών φαρμάκων για τους χρόνιους πάσχοντες

Της Ελένης Πετροπούλου

Στα όρια της αντοχής τους έχουν φθάσει πλέον οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ οι οποίοι για 3η εβδομάδα εξακολουθούν να αγοράζουν από την τσέπη τους τα φάρμακά τους. Αρκετοί μάλιστα έχουν αναγκαστεί να διακόψουν τη θεραπεία τους καθώς δεν διαθέτουν τα χρήματα για να πληρώσουν τα φάρμακά τους! Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά γιατροί στην «Η», καθημερινά δέχονται τηλεφωνήματα ασθενών οι οποίοι ρωτούν για πιθανές παρενέργειες από τη διακοπή της φαρμακευτικής τους αγωγής. Ακόμη όμως και εκείνοι που αντέχουν το κόστος και αγοράζουν τοις μετρητοίς τα φάρμακα θα χρειαστούν μήνες για να λάβουν την αποζημίωσή τους από τις οικονομικές υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ.

Την ίδια στιγμή, ατέλειωτες ουρές δημιουργήθηκαν χθες στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ στα οποία άρχισε η διάθεση των λεγόμενων ακριβών φαρμάκων για τους χρόνιους πάσχοντες. Σε ορισμένες περιπτώσεις, καρκινοπαθείς, νεφροπαθείς αλλά και μεταμοσχευμένοι περίμεναν ακόμη και 3 ώρες προκειμένου να εξυπηρετηθούν και να λάβουν τα φάρμακά τους!

Παραγγελίες
Η κατάσταση αναμένεται να βελτιωθεί, όπως ανακοίνωσε χθες η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, καθώς έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία αποστολής παραγγελιών προς τις εταιρείες και έχει ξεκινήσει η τροφοδοσία των φαρμακείων η οποία έως αύριο αναμένεται να ολοκληρωθεί. Χθες εξυπηρετήθηκαν πλέον των 100 ασθενών και είχαν υποβληθεί αιτήματα για προμήθεια φαρμάκων από εννέα ιδιωτικές κλινικές. Οι ασθενείς μπορούν να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα του οργανισμού, όπου έχει αναρτηθεί λίστα, για το ποια φάρμακα χορηγούνται και από ποια φαρμακεία ενώ από σήμερα είναι εφικτή η παροχή πληροφοριών για τη διάθεση των φαρμάκων και στον τηλεφωνικό αριθμό 184. Επίσης, σήμερα -κατ΄ εξαίρεση- τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ στην Αττική θα παραμείνουν ανοικτά έως τις 7.00 μ.μ.

Στο μέτωπο των φαρμακοποιών, παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης για εξομάλυνση της κατάστασης, η κατάσταση παραμένει εκρηκτική. Οι φαρμακοποιοί εμφανίζονται αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους τουλάχιστον μέχρι να πιστωθούν στους λογαριασμούς τους οι οφειλές του Μαρτίου και να ξεκινήσει η διαδικασία αποπληρωμής των οφειλών του Απριλίου.

Σύσκεψη
Χθες, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών, υπό τους υπηρεσιακούς υπουργούς Οικονομικών κ. Γιώργο Ζανιά και Υγείας κ. Χρήστο Κίττα, συζητήθηκε το χρονοδιάγραμμα εξόφλησης των φαρμακοποιών καθώς και τα χρέη του ΕΣΥ προς τους προμηθευτές του. Για τους φαρμακοποιούς επιβεβαιώθηκε η εκταμίευση -έως το τέλος της εβδομάδας- 70 εκατ. ευρώ για τις συνταγές που έχουν εκτελεστεί τον περασμένο Μάρτιο.

Για τις οφειλές του Απριλίου, ύψους 210 εκατ. ευρώ, στη σύσκεψη αναφέρθηκε ότι το ποσό είναι διαθέσιμο αλλά θα λογιστικοποιηθεί από τη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές. Δεν αποκλείεται πάντως οι φαρμακοποιοί να λάβουν περί τα 100 εκατ. ευρώ ακόμη και πριν από τις εκλογές.

Σχετικά με τις οφειλές του 2011, την άμεση εξόφληση των οποίων προτάσσουν ως πάγιο αίτημα οι φαρμακοποιοί, ο κ. Κίττας επέμεινε στην αρχική του τοποθέτηση – ότι δηλαδή, το θέμα αυτό θα αποτελέσει αντικείμενο που θα επιλυθεί από την επόμενη κυβέρνηση.

Αμέσως μετά τη σύσκεψη, πηγές του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν ότι προκειμένου να λάβουν οι φαρμακοποιοί τα χρήματα θα πρέπει να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους. Απέδιδαν μάλιστα το «τελεσίγραφο» στον υπουργό Υγείας, ο οποίος διέψευσε κατηγορηματικά τη σχετική δήλωση.

Όπως δήλωσε ο κ. Κίττας, ύστερα από συνάντηση πού είχε χθες το μεσημέρι με εκπροσώπους των Ανεξάρτητων Ελλήνων, «δεν έκανα ποτέ καμία τέτοια δήλωση» και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Όταν ο Έλληνας ασφαλισμένος, ο ασθενής πάσχει και πονάει, το να μπαίνουμε σε μια συλλογιστική, είτε εκβιασμού, είτε μικροπολιτικής δεν είναι σωστό και οπωσδήποτε δεν ταιριάζει σε μένα».

Στη σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, επιχειρήθηκε επίσης η οριστικοποίηση των ποσών που θα διατεθούν σε ιδιωτικές κλινικές, προμηθευτές του ΕΣΥ και σε άλλους ιδιωτικούς φορείς που παρέχουν υπηρεσίες υγείας στο Δημόσιο, ωστόσο σήμερα αναμένεται να ανακοινωθούν οι τελικές αποφάσεις. Από την πλευρά τους πάντως οι προμηθευτές ιατρικών ειδών συνεχίζουν την αναστολή παραδόσεων στα νοσοκομεία του ΕΣΥ που παρουσιάζουν υπέρογκα ανεξόφλητα τιμολόγια.

Πολιτική διαμάχη
Βολές κατά του ΣΥΡΙΖΑ για εκμετάλλευση της υπόθεσης των καρκινοπαθών και για πολιτικό τυχοδιωκτισμό, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Ο Ευάγγ. Βενιζέλος, σε δηλώσεις του κάνει λόγο για πολιτική αθλιότητα τονίζοντας ότι: «Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τον πόνο των καρκινοπαθών, για να χτυπήσει σημαντικές διαρθρωτικές αλλαγές στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας με τη συγκρότηση του ΕΟΠΥΥ. Εδώ φαίνεται η διαφορά ανάμεσα στο δημαγωγικό τυχοδιωκτισμό της λεγόμενης «μονομερούς καταγγελίας» και στην υπεύθυνη και ολοκληρωμένη εθνική στρατηγική της αναθεώρησης των όρων της σύμβασης», κατέληξε ο κ. Βενιζέλος. «Είναι απύθμενο το θράσος εκείνων που αφού πρώτα μεθοδευμένα απαξίωσαν και διέλυσαν το δημόσιο σύστημα υγείας, τώρα κατηγορούν αυτούς που αγωνίζονται για την υγεία», σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ

Φαρμακείο Ομονοίας

  • (Αγίου Κωνσταντίνου 16, Τ.Κ. 102 41, Αθήνα) τηλ. 2105200022.

Φαρμακείο Αμπελοκήπων

  • (Παράσχου 23 & Ασωπίου 4, T.K. 114 73 Γκύζη) τηλ. 2106429356.

Φαρμακείο Ρέντη

  • Φαρμακείο (Πειραιώς 167, γωνία Πειραιώς & Κηφισού, T.K. 182 33, Ρέντης) τηλ. 2104826510.

Φαρμακείο Ν. Ιωνίας

  • (Αλ. Παναγούλη 91, T.K. 142 34) τηλ. 2102758737.

Φαρμακείο Πειραιά

  • (Μπουμπουλίνας 7-13, T.K. 185 35, Πειραιάς) τηλ. 2104101611.

Φαρμακείο Θεσσαλονίκης

  • (Αριστοτέλους 19, Τ.Κ. 54624, Θεσσαλονίκη) τηλ. 2310254350.

  • http://www.imerisia.gr/
Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>