«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Πώς δύο φρεγάτες του εχθρού κατέληξαν στο βυθό – Το σενάριο της “Θαλάσσιος Γρύπας 1/12”

Το defencenet.gr παρουσιάζει κατ’αποκλειστικότητα ολόκληρο το σενάριο της διακλαδικής πυραυλικής άσκησης προσβολής στόχων επιφανείας “Θαλάσσιος Γρύπας 1/12” που διεξήχθη την περασμένη Πέμπτη στο Κρητικό Πέλαγος από το οποίο προκύπτουν πολλά και ενδιαφέροντα συμπεράσματα, όπως και ανέκδοτες φωτογραφίες από την άσκηση.

Να σημειώσουμε ότι τον έλεγχο της όλης επιχείρησης τον είχε διακλαδική ομάδα αξιωματικών οι οποίοι συντόνιζαν τα όπλα που είχαν στην διάθεσή τους (ΤΠΚ με βλήματα επιφανείας-επιφανείας Penguin, δύο φρεγάτες κλάσης “S” δύο επιθετικά ελικόπτερα AH-64D Apache με βλήματα ΑGM-114K Hellfire και ένα Mirage 2000BG με έναν AM-39 Exocet).

Πάντως η συμμετοχή των Apache επιβεβαιώθηκε μόλις την τελευταία στιγμή.

Να πούμε ότι το πλοίο-στόχος, η παροπλισμένη ΤΠΚ “Δόξα” δέχθηκε ένα Penguin, ένα Εxocet AM-39 και δύο AGM-114Κ Hellefire κια εξακολουθούσε να πλέει μέχρι που την αποτελείωσαν τα πυροβόλα των πλοίων που συμμετείχαν στην άσκηση! Αυτό δεν σημαίνει ότι σε πραγματικές συνθήκες θα εξακολουθούσε να ήταν μάχιμη. Π.χ. μόνο η βολή του Hellfire στην γέφυρα θα την είχε εξουδετερώσει.


Ας δούμε όμως και το σενάριο:   

Ομάδα φίλιων πλοίων από 2 φρεγάτες (ΛΗΜΝΟΣ, ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ) και 3 περιπολικά κατευθυνόμενων βλημάτων(ΤΠΚ ΛΑΣΚΟΣ-ΝΤΕΓΙΑΝΝΗΣ-ΞΕΝΟΣ) που περιπολούν στην περιοχή του πεδίου βολής Κρήτης, εντοπίζουν με τα ραντάρ ύποπτους στόχους όπου κατόπιν, χρησιμοποιώντας παθητικά μέσα
εντοπισμού και σε συνδυασμό με πληροφορίες που διαθέτει από κοντινά Ναυτικά Παρατηρητήρια, τους χαρακτηρίζουν ως εχθρική ομάδα πλοίων αποτελούμενη από 2 φρεγάτες.

 

Ο εν πλω διοικητής που ευρίσκεται στην περιοχή με ανωτέρω ομάδα πλοίων ΔΜΦΓ2 απονηώνει 2 Ε/Π  S -70 ,τα οποία  έχουν μετασταθμεύσει στην 115ΠΜ, για απόκτηση πλήρους εικόνας επιφάνειας.

Τα Ε/Π επιβεβαιώνουν τις ανωτέρω πληροφορίες, δίνουν τις θέσεις των στόχων και επιπλέον αναφέρουν ότι πλησίον του εχθρικού ΤΠΚ πλέει και φίλιο εμπορικό πλοίο .  

Κατόπιν το ΤΠΚ ΛΑΣΚΟΣ διατάζεται να πλήξει με ένα κατευθυνόμενο βλήμα ΕΧΟCΕΤ τον πλησιέστερο εχθρικό στόχο (ταχύ σκάφος) ο οποίος βρίσκεται στο μέγιστο βεληνεκές  του βλήματος .

 

Επίσης διατάζεται η παροχή προστασίας από την Φ/Γ ΛΗΜΝΟΣ στο φίλιο εμπορικό πλοίο με χρήση βλήματος επιφάνειας –αέρος SEA SPARROW, σε περίπτωση  που το Κ/Β  ΕΧΟCΕΤ κινηθεί προς αυτό. (σ.σ.: Δηλαδή η κατάρριψη του Exocet ΜΜ-38 αφορούσε σενάριο “εκτροπής” του Exocet προς φίλιο πλοίο και όχι κατάρριψη αυτοάμυνας πλοίου. Κάτι που είχε συμβεί στα Φώκλαντ το 1982, όταν ΜΜ-38 Εxocet είχαν εκτραπεί είτε κατά λάθος είτε από εφαρμογή αντιμέτρων)

Κατόπιν οι φίλιες δυνάμεις ζητούν αεροπορική υποστήριξη. Στην περιοχή καταφθάνουν αεροσκάφη Mirage 2000 και οι φίλιες μονάδες απομακρύνονται από την περιοχή.

Τα αεροσκάφη πλήττουν το στόχο με βλήματα Αέρος –Επιφάνειας  ΕΧΟCΕΤ ΜΜ39. Κατόπιν οι φίλιες δυνάμεις ζητούν την προσβολή του στόχου και με Ε/Π APACHE με  Κ/Β HELLFIRE . Δυο Ε/Π απογειώνονται από την 115ΠΜ στην Κρήτη και πλήττουν το στόχο.  

Στην συνέχεια ομάδα από 2 ΤΠΚ (ΝΤΕΓΙΑΝΝΗΣ,ΞΕΝΟΣ) διατάζεται να προσβάλλει τον στόχο με Κ/Β PENGUIN με αποτέλεσμα την τελική καταστροφή και καταβύθισή τους.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>