«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

COLOSSEUM !!! Σώσατε τουλάχιστον τις Τράπεζες, ή απλά έπεσε η Ρώμη ;;;

Παρέδωσαν αμαχητί την χώρα σε ξένους επιδρομείς κι αυτοί ζητάνε ρύθμιση των δανείων των κομμάτων. Ο Τσολάκογλου ξαναζεί!!!
Λάζαρος Ελευθεριάδης
Το Amphitheatrum Flavium (72 μ.χ- 80 μ.χ), ή περισσότερο γνωστό με την ονομασία Colosseum (Κολοσσαίο, το Γιγαντιαίο) ήταν ένα αμφιθέατρο στην Ρώμη. Για να κατασκευαστεί, εργάστηκαν χιλιάδες Ιουδαίοι αιχμάλωτοι που είχαν συλληφθεί από τον Τίτο Φλάβιο Βεσπασιανό, μετά την καταστροφή των Ιεροσολύμων. Το Κολοσσαίο έμεινε θρυλικό ως το κέντρο των αιμοχαρών θεαμάτων που απολάμβανε η “ρωμαϊκή αυλή”, στην εποχή της παρακμής της.Αυτή η “ρωμαική αυλή”, τού σημερινού Ελληνικού πολιτικού συστήματος, παρακολουθεί αγέρωχη και ανέπαφη με την πραγματικότητα, την “πτώση” της Ελλάδος.Και αντί να αφυπνισθεί και να “συγχρονίσει” τον “χρόνο” της με την εποχή της, περί άλλων τυρβάζει.
Πολύ πριν από την πτώση της Ρώμης, τόσο το εμπόριο όσο και οι πόλεις της Ρωμαικής Αυτοκρατορίας, και γενικά οι ανθρωπογενείς δραστηριότητες, βρίσκονταν σε μια πορεία παρακμής.
Οι περίοδοι ακμής και παρακμής στην ευρωπαϊκή ιστορία παρουσιάζουν έντονο ιστορικό και ανθρωπογεωγραφικό ενδιαφέρον, ιδιαίτερα οι προσπάθειες των “βαρβάρων” να καταλάβουν τούς “πολιτισμένους”. Απωθημένα έως σήμερα ;;;
Είναι σωστό να ξαναπεί κανείς, πως την “Ρώμη” την εγκρέμισαν τέσσερες εβραίοι. Εκείνοι οι τέσσερες που στο όνομα τους, περνούν μέχρι σήμερα και κυρώνονται όλες οι ηθικές αξίες του ανθρώπου, στα πλάτη και στα μήκη ολόκληρου του πλανήτη μας.
Η σύγκλητος αποτελεί πολιτικό όργανο από τον αρχαίο κόσμο, έως το σημερινό. Οι αρχαίοι Ρωμαίοι είχαν τη Σύγκλητο (Senatus), το κύριο σώμα της Ρωμαικής Δημοκρατίας, από το 509 π.Χ. Λέγεται ότι η πρώτη Σύγκλητος ιδρύθηκε από τον ίδιο το Ρωμύλο στη Ρώμη. Συντομογραφία της είναι το Senatus Populusque Romanus, ή SPQR, που δείχνει το κοινωνικό συμβόλαιο μεταξύ του λαού της Ρώμης και της αρχής, της εξουσίας.
Ο κ. Α! Αντιπρόεδρος και υπουργός οικονομικών της κυβέρνησης του Λ.Παπαδήμου, ο κ. Ε.Βενιζέλος, έχει δεσμευθεί στους ευρωπαίους ηγέτες και υπουργούς Οικονομικών ότι σε περίπτωση που η Νέα Δημοκρατία είναι πρώτο κόμμα και σχηματίσει κυβέρνηση ως εκλογικό αποτέλεσμα των “όταν και όποτε γίνουν” εκλογών, το κόμμα του θα την στηρίξει ώστε να τηρηθούν οι όροι των συμφωνιών που έχουν υπογραφεί.
Σε πλήρη αρμονία με τίς δηλώσεις αυτές του κ. Ε.Βενιζέλου, και με ακολουθία σχεδίου, ο υπουργός υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος δηλώνει, υπέρ μίας κυβέρνησης συνεργασίας ΝΔ – ΠΑΣΟΚ. Εμφανίστηκε προχθές το πρωί ο Ανδρέας Λοβέρδος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον “Real Fm”, τονίζοντας, ότι η θέση του δεν έχει αλλάξει, και δεν έχει κανένα πρόβλημα να δηλώσει πως η ΝΔ θα πρέπει να στηριχθεί από το ΠΑΣΟΚ, μετά τις εκλογές, ακόμη και με τον Αντώνη Σαμαρά πρωθυπουργό.
Ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος εξήγησε ότι αυτό θα συμβεί εφόσον η ΝΔ αναδειχθεί πρώτο κόμμα και δεν έχει πετύχει αυτοδυναμία, σημειώνοντας μεθ’επιτάσεως, ότι αυτό είναι ένα “μήνυμα” που πρέπει να εκπέμπεται στο εξωτερικό.
Τέτοιον αγώνα πρέπει να τον “εκτιμήσουν”, να τον “μάθουν” στο εξωτερικό, οι “ιδιοκτήτες”, μην πάει άσκοπα. !!!
Ο κ. Λοβέρδος επισήμανε (στον Real Fm) ότι η στήριξη απο το δεύτερο κόμμα θα πρέπει να συμβεί για οποιοδήποτε κόμμα εκλεγεί πρώτο, υποννοώντας ότι το ΠΑΣΟΚ θα εκλεγεί δεύτερο κόμμα στίς επερχόμενες εκλογές του 2013, και επομένως θα πρέπει να παρέχει την πολιτική του στήριξη στο πρώτο κόμμα το οποίο θα είναι η ΝΔ. Τίς δημοσκοπήσεις τίς αποφεύγει να τίς “συναντήσει”, ο κ. Υπουργός της υγείας!!!
Το πολιτικό “θράσσος” και η πολιτική “αναίδεια” αυτού του “είδους” των πολιτικών ανδρών έχει ξεπεράσει κάθε όριο προκλητικής υποκρισίας, υποτέλειας και “εκπροσωπισμού”, όταν οκτώ στις δέκα τοπικές οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ σε όλη την Ελλάδα δήλωσαν στην Ιπποκράτους ότι αδυνατούν να συμμετάσχουν στην εκλογή νέου αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ, γιατί φοβούνται μεγάλη αποχή, εν ολίγοις, ότι δεν υπάρχουν ψηφοφόροι-εκλέκτορες.
Η επόμενη ημέρα στο κόμμα του ΠΑΣΟΚ, όλα δείχνουν πως θα επισκιάζεται από την προσπάθεια να «σταθεί όρθιο» οικονομικά, με ότι αυτό συνεπάγεται σε περικοπές, διακοπές συνεργασιών και ελέγχους. Το κόμμα που βρίσκεται στα όρια της χρεοκοπίας, πρόκειται να έρθει αντιμέτωπο με τους εργαζόμενούς του από την επόμενη εβδομάδα, ενώ οι Παπανδρεϊκοί φέρονται να ζητούν ρύθμιση των χρεών από τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο.
Οι αυτόκλητοι “πρόθυμοι σωτήρες” αυτού του τόπου, οι άνθρωποι οι οποίοι μεταλλάξαν ένα κόμμα, και το “έριξαν” εν πλήρη συνειδήσει στα “βράχια”, εν ονόματι των “σκοπιμοτήτων” και της προσωπικής τους πολιτικής ανέλιξης, μετά των παρατρεχάμενών τους, “καβαλήσαν” τόσο άσχημα το “καλάμι”, ούτως ώστε, θεωρούν τους εαυτούς τους, ότι αποτελούν την αναγκαία συνιστώσα στην επόμενη κυβερνητική λύση στο “κρίσιμο” θέμα της διακυβέρνησης της χώρας.
Όταν την ίδια στιγμή, δύο εκ των εργαζομένων στο ΠΑΣΟΚ, την προηγούμενη εβδομάδα αναγκάστηκαν να επισκεφτούν τα συσσίτια του δήμου Αθηναίων, αδυνατώντας να επιβιώσουν αξιοπρεπώς, εξ αιτίας των οφειλών πρός αυτούς απο το κόμμα του ΠΑΣΟΚ.Και μόνον η αναφορά του γεγονότος έπρεπε να προκαλέσει τίς παραιτήσεις του προέδρου και σύσσωμου του πολιτικού συμβουλίου.Αυτό και άν είναι “πτώση” !!! Δυστυχώς όμως δεν ιδρώνει το “αυτί” κανενός.
Μου έρχεται στην σκέψη, η σοφή λαική ρήση “Καλοχαιρέτα τους πεζους, οταν καβαλικεύεις, για να σε χαιρετούν κι αυτοί όταν θα ξεπεζεύεις”. Και η ώρα να “ξεπεζέψετε”, είναι κοντά, κ. Λοβέρδο.
Μέ όποια μορφή και άν έχει το εκλογικό αποτέλεσμα στίς επερχόμενες εκλογές, οι κύριοι αυτοί, προεξοφλώντας την συμμετοχή τους στο επόμενο κυβερνητικό σχήμα, “συνθέτουν” και τούς αναγκαίους συνδοιασμούς στο επόμενο σχήμα.«Το ΠΑΣΟΚ έγινε το δεκανίκι της ΝΔ» δηλώνει η διαγραφείσα τέως υπουργός του ΠΑΣΟΚ κ. Λούκα Κατσέλη.
Είναι προφανές, ή ότι έχουν χάσει το “μέτρο’, και δεν αντιλαμβάνονται σε ποιά “πραγματικότητα” βρίσκονται, η σε ποιό πολιτικό περιβάλλον ζούν, ή “κάποιοι” τους διαβεβαιώνουν “πειστικά”, ότι, όπως και να έχει το εκλογικό αποτέλεσμα των επόμενων εκλογών, όποτε τις επιτρέψουν οι “ιδιοκτήτες” αυτού του τόπου να συμβούν, οι εν λόγω κύριοι “σωτήρες” θα εξακολουθήσουν να χειρίζονται τα της κυβέρνησης.Μέ λίγα λόγια, θα εξακολουθήσουν να είναι στα “πράγματα”.Η κρίση στην ελληνική οικονομία έχει γυρίσει τη χώρα 12 χρόνια πίσω, σύμφωνα τουλάχιστον με τη «μέτρηση “Προύστ” του Economist, που αποτιμά επτά βασικές οικονομικές παραμέτρους. «Επιστροφή στο χρόνο», αν και μικρότερη, και για την υπόλοιπη Ευρωζώνη και τις ΗΠΑ.
Οι τρείς κύριες ομάδες συνισταμένων, οι οποίες συνθέτουν τα βασικά χαρακτηριστικά της μέτρησης είναι : Η πρώτη ομάδα, αποτελείται από την περιουσία των νοικοκυριών, την τιμή των μετοχών και χρεογράφων και την τιμή κατοικιών, η δεύτερη ομάδα από την ετήσια παραγωγή και την ιδιωτική κατανάλωση και η τρίτη ομάδα από τους πραγματικούς μισθούς και την ανεργία.
Η Ελλάδα έχει καταγράψει τη μεγαλύτερη «επαναφορά», γυρίζοντας κατά 12 χρόνια στο έτος 2000, η αγορά εργασίας έχει επιστρέψει σε επίπεδα των αρχών της δεκαετίας του 1990, σύμφωνα με την μέτρηση του περιοδικού.
“Δεν υπάρχει εφικτή εναλλακτική σχέση μεταξύ των οικονομικών μεταρρυθμίσεων και δημοσιονομικών μέτρων λιτότητας…
Η υποχώρηση από τους δημοσιονομικούς στόχους θα προκαλέσει μία άμεση αντίδραση από την αγορά, ωθώντας τα σπρεντς των επιτοκίων υψηλότερα”, δήλωσε ο κ. Μάριο Ντράγκι, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), τον οποίον, όλοι οι πολιτικοί και οικονομικοί αναλυτές στην Ευρώπη, τον κατατάσσουν στο στρατόπεδο των υπέρμαχων της “σκληρής γραμμής”, μαζί με την Άγγελα Μέρκελ και άλλους Γερμανούς αξιωματούχους.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφέρει ότι φέτος η ύφεση στη χώρα μας θα είναι ακόμη μεγαλύτερη, θα προσεγγίζει το 4.7%, σε σχέση με τις εκτιμήσεις του φθινοπώρου του 2011, οι οποίες μιλούσαν για 2.4%, ενώ θα υπάρξει και νέα αύξηση της ανεργίας.
Κατά την ομιλία του, ο υπουργός Οικονομικών, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, στην Ολομέλεια της Βουλής είπε, «Ουδείς δίνει σημασία στην ενεργοποίηση των CDS . Δεν μας ενδιαφέρει το θέμα αυτό, και δεν μας απασχολεί. Δεν ασκεί καμία επιρροή στην ελληνική οικονομία. Η δε ευρωζώνη, η ΕΚΤ, το EFSF, παραμένουν τελείως αδιάφορες. Γι`αυτό και ενέκριναν την εισδοχή των CACs και μας πιέζουν να τα θεσπίσουμε και να τα ενεργοποιήσουμε».
Δηλαδή εάν καταλαβαίνω καλά, δεν μας ενδιαφέρει εάν ενεργοποιηθούν τα CDS, δεν μας ενδιαφέρει εάν μας κατατάξουν σε βαθμολογία “D” (default-χρεοκοπία) οι οίκοι αξιολόγησης, βαθμολογία η οποία μεταφράζεται σε απόλυτη χρεοκοπία και με την “βούλα”, και επι αυτού η ΕΕ,ΕΚΤ,EFSF, παραμένουν παγερά αδιάφοροι.
Άκουσα επίσης τον κύριο Ε.Βενιζέλο να δηλώνει, ότι, “ζητούσαμε αυτό που οι εταίροι μας ήταν έτοιμοι να αποδεχθούν και να ακούσουν”, και βέβαια “ανατρίχιασα” όταν αντιλήφθηκα ότι ο μεγαλοσχήμων υπουργός και μελλοντικός αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, δήλωνε κυνικά και απροκάλυπτα, ότι τούς όρους και τίς προυποθέσεις της νέας δανειακής σύμβασης, τούς ορίζουν οι πιστωτές μας και μόνον αυτοί.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος προχθές στην βουλή δήλωνε ξεκαθαρίζοντας το “τοπίο”, «H μόνη κατάληξη μιας καταψήφισης του νέου προγράμματος, οδηγεί, είτε στη συντεταγμένη χρεοκοπία εντός του ευρώ, με εντονότερη στήριξη εκ μέρους των Ευρωπαίων εταίρων, είτε σε ασύντακτη χρεοκοπία που θα έφερνε την Ελλάδα στο βιοτικό επίπεδο της Αλβανίας και της Μολδαβίας».
Απορίες οι οποίες δημιουργούνται απο την σύγκριση και τον συνδυασμό των δύο δηλώσεών σας, κ. Υπουργέ, τελικά είτε υπερψηφιστεί, είτε καταψηφιστεί το πρόγραμμα η χώρα μας οδηγείται σε χρεοκοπία (συντεταγμένη ή ασύντακτη, δεν έχει μεγάλη σημασία), και το δηλώνετε ανερυθρίαστα ενώπιον του κοινοβουλίου ;;;
Πρός τί τότε η “σπουδή”, και ο “αγώνας” δύο χρόνια τώρα ;;;
Πρός τι τότε αυτή η λαίλαπα των εισπρακτικών μέτρων ;;;
Πρός τι τότε αυτή η διάλυση των πάντων ;;;
Πρός τι τότε το περιβάλλον της “φτώχειας” που φέρατε στην χώρα, όταν έτσι ή αλλιώς, χρεοκοπήσαμε με την δική σας “τεράστια” συμβολή ;;;
Σώσατε τουλάχιστον τις Τράπεζες, ή απλά έπεσε η Ρώμη ;;;
Αλήθεια αυτούς τούς πολιτικούς που έβγαλαν οι ίδιοι ή οι συγγενείς τους χρήματα στο εξωτερικό, θα τους ελέγξετε, δημοσιοποιώντας τα ονόματά τους ;;; Μέχρι και οι Ελβετοί αντιδράσαν για αυτήν την “ΠΤΏΣΗ”.
Καί η “ωμή αλήθεια” δια στόματος Ντανιέλ Χαναν, ευρωβουλευτή και δημοσιογράφου, σε άρθρο του στο “The Telefraph”, μάς ενημέρωνε, ότι από το επικείμενο δάνειο προς την Ελλάδα το 40% οδεύει προς τις ξένες τράπεζες, το 18% προς την ΕΚΤ, το 23% προς τις ελληνικές τράπεζες και το 19% στο ελληνικό δημόσιο.
Από όλο το μεγαλεπήβολο δάνειο-σύμβαση των 130 δις, τελικά στο Ελληνικό Δημόσιο, θα “μείνει” το 19%, δηλ, 25 δις περίπου. Ποιόν εξυπηρετεί λοιπόν αυτή η δανειακή σύμβαση.
Παραδίδετε την χώρα σε ξένα συμφέροντα, και έχετε το θράσσος να μάς λέτε ότι το κάνετε για να σωθεί η Ελλάδα.
Η ημερομηνία υπογραφής αυτής της επαίσχυντης “δανειακής σύμβασης”, όπως και οι υπογράφοντες αυτήν, θα παραμείνουν στην νεότερη Ελληνική Ιστορία ώς οι πολιτικοί ταγοί του τόπου οι οποίοι παρέδωσαν την χώρα στο έλεος των επιτρόπων και κατακτητών της, ώς οι άνθρωποι οι οποίοι παρέδωσαν αμαχητί την χώρα σε ξένους επιδρομείς. Ο Τσολάκογλου ξαναζεί!!!
Αυτό αποτελεί τον έσχατο διασυρμό σας κύριοι “πρόθυμοι σωτήρες” μας.
ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ΑΜΕΣΩΣ !!!
http://www.aegeantimes.gr/
Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>