«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Ύβρις και Νέμεσις

Αγαπητοί φίλοι το παρακάτω κείμενο κινείται μεταξύ τραχανά και οδοστρωτήρα!!! Βάζει δίκαιους και αδίκους στο ίδιο τσουβάλι! Όμως με μεγάλη δεξιοτεχνία εξισώνει απλουστευτικά και βάναυσα τον σπουδαγμένο (βουλευτή απατεώνα) με τον βιοπαλαιστή που βάση την παιδεία και την ενημέρωση που του επέτρεψαν να έχει, κάνει ανθρώπινα λάθη. Κρατώ μόνο αυτό που με πείραξε μέσα από αυτό το συνονθύλευμα ! Ότι οι βουλευτές και κατ’ επέκταση οι πολιτικοί με ότι σαβούρα λαό  έχουν δουλεύουν! Δηλαδή είμαστε όλοι μπάζα  και έτσι και οι εθνοπατέρες παράγουν νομοθετική εργασία για τα μπάζα!!!!!!!!!  Κατηγορεί τα blogs ότι πουλάνε μίσος και εθνοκαπηλία και κρατά σφικτά για τον εαυτό του τον ρόλο του κατήγορου!!! Ίσως να ξέχασε ποιοι νομοθετούν για να παράγουν νομοταγείς πολίτες και δεν  τους αγγίζει καθόλου είναι στραβός ο γιαλός  αυτό βλέπει, το τσουνάμι δεν το βλέπει. Του ξεφεύγει μέσα από τον τραχανά κείμενο  σε ποιους πρέπει η Νέμεσις που επικαλείται  να πέσει,  κατηγορεί την διαφορετικότητα όσο  ακραία και αν  είναι. Η διαφορετικότητα παράγει δημοκρατία και μέσα από την διαφορετικότητα θα κατακάτσει το απόσταγμα του διαλόγου! Ούτε λίγο ούτε πολύ μας λέει να γίνουμε τυφλά ζόμπι στους δυνάστες μας, χωρίς το δικαίωμα του αντίλογου, ή πριν ανοίξουμε το στόμα μας να πάμε να μάθουμε φράσεις κόσμιες της ελίτ κοινωνίας, σεις και σας! Ένας αγρότης  μορφωμένος ρωτά τον γράφοντα το κείμενο  παρακάτω, πόσον θέλουν να αγοράσουν τα  αγγούρια;;; Τα στραβά έχουν διαφορετική τιμή από τα ίσια;; Όσο για το γουδί εδώ έχω ένσταση, χρειάζεται κάτι παραπάνω από το Γουδή για να γίνει η Νέμεσις πραγματικότητα! Εδώ θα πω ότι δεν έχει σημασία πως θα πεις τον προδότη ή τον απατεώνα, αλλά να μην συκοφαντείς χωρίς στοιχεία!!!

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Δ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Παρακάτω βάζω αυτούσιο το κείμενο ( Ύβρις και Νέμεσις)

“Τον τελευταίο καιρό παρατηρώντας πως η πλειοψηφία των συμπολιτών μας βιώνει τις συνέπειες της κρίσης έχω αρχίσει ν αμφιβάλλω αν ποτέ θ αλλάξουν τα πράγματα σ αυτή τη χώρα και ότι, αν δεν έχει έρθει ήδη, η Νέμεσις είναι κοντά, και η τίσις θα πέσει αδιακρίτως σε κεφάλια δικαίων και αδίκων.
Και η Νέμεσις είναι το επακόλουθο της ύβρεως. Μια ύβρη που συντελέστηκε τόσα χρόνια σ αυτό το καταχρεωμένο ανοργάνωτο κράτος των ανορθολογιστών κατοίκων που ανακάλυψαν τα καθρεφτάκια των κονκισταδόρων και πήραν να τα φορούν όλα μαζί…. επιδεικνύοντας το κιτσαριό τους.
Αν ο οποιοσδήποτε εχέφρων άνθρωπος δει για παράδειγμα τους παροικούντες εν τω facebook και τα λοιπά δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης θ απορήσει πράγματι σε ποιον πλανήτη ζει η πλειοψηφία των κατοίκων του!
Οι περισσότεροι έχοντας μια αλλοιωμένη αντίληψη της πραγματικότητας και παράλληλα επιδεικνύοντας μια τεράστια αυτοπεποίθεση για την άποψή τους, επιδερμικά προσπαθούν συνεχώς να καταλογίσουν ευθύνες σ οποιοδήποτε άλλο εκτός από το δικό του υπερπροστατευμένο τσιφλίκι – παραμάγαζο -παροικία.
Για παράδειγμα:
Βλέπω ένα σωρό τελευταία να έχουν σηκώσει την γαλανόλευκη, επιδεικνύοντας άραγε τι; Eίναι προέκταση του ανδρισμού ή της πίστη τους; Φοβάται έτσι βρε ο Σοιμπλε κι η Μέρκελ νομίζετε; (Αντε αφήστε τον φλάμπουρα και τα καριοφίλια κάτω ορέ παλικάρια, δεν είναι το λάβαρο της επανάστασης που πρέπει να σηκώσουμε αυτή την ώρα, να συλλογιστούμε πρέπει πρώτα! )
Βλέπω άλλους που αναρτήσανε εικόνες της βουλής να καίγεται ή να τους περιμένουν απ έξω με τσεκούρια και δρεπάνια ως άλλοι θεριστές.
Άλλοι έστησαν κρεμάλες κι ικριώματα ή εικόνες από το Γουδί έχοντας προκαταβολικά καταδικάσει κάποιους (που πιθανώς ήταν η επιλογή τους λίγο πριν ή αυτοί που τους “βόλεψαν”) στο δικό του δικαστήριο αλλοφροσύνης, γιατί έτσι θεωρεί ότι επιτάσσουν οι θρησκευτικές ή ιστορικές καταβολές του, επαναφέροντας το μεσαίωνα.
Άλλοι σε πορτρέτα πολιτικών γράφουν τη λέξη προδότης ή διάφορα εμετικά συνθήματα, λες και κατέλυσε κάποιος το σύνταγμα και δεν είναι νόμιμα εκλεγμένοι οι πολιτικοί.
Άλλοι αναμεταδίδουν βίντεο και φράσεις χρυσαυγίτικης έμπνευσης ευελπιστώντας ότι θα λειτουργήσουν ως πολεμική κραυγή και οι εχθροί θα τρομάξουν αφήνοντας μας πίσω τα λάφυρα που θα μας ξαναφέρουν στην πρότερη κατάσταση λύνοντας μ αυτό τον τρόπο τα προβλήματά μας.
Άλλοι λαϊκίστικα κατηγορούν τους ξένους (των βελανιδιών) γιατί θέλουν το αγγλικό δίκαιο κι όχι το ελληνικό (ώστε να τους κοροϊδέψουμε και πάλι αν χρειαστεί…).
Άλλοι χλευάζουν γενικώς τους πάντες μέσα με μια έπαρση.
Άλλοι περιμένουν τα πετρέλαια να μας σώσουν και προσθέτουν μηδενικά πίσω απο μικρότερους αριθμούς, σε δήθεν έρευνες για τα πλούτη της Ελλάδας (και χρυσό κι ασήμι αλλά και σμύρνα…έχουμε παρακαλώ).
Άλλοι περιμένουν τις πολεμικές αποζημιώσεις πολλαπλασιασμένες κατά το δοκούν.
Άλλοι ψάχνουν απεγνωσμένα έναν Παπαδόπουλο, ένα Χίτλερ, ένα Στάλιν να ρθει και να μας βάλει σε τάξη καθαρίζοντας βέβαια τους μισούς κακομούτσουνους γνωστούς , γείτονες κλπ αναρχικά στοιχεία …
Άλλοι αναρτούν προφητείες από τον Παίσιο και τον Πατροκοσμά ευελπιστώντας μήπως σε κάποια αυτοεκπληρούμενη προφητεία ?
Άλλοι ψάχνουν την λύση σε κάποιους απίθανους διαγραφέντες πολιτευτές οι οποίοι ανακάλυψαν έναν επαναστατικό λόγο μόλις διαγράφηκαν λες και ήρθε το άγιο πνεύμα και τους έδωσε την επιφοίτηση, μετατρέποντάς τους σε σύγχρονους Τσε Γεκβάρα, ξεχνώντας ότι οι μέτριοι και οι χειροκροτητές τους τόσα χρόνια δεν είναι αυτοί που μας κυβερνούν;
Κι άλλοι συνεχίζουν να ψάχνουν να βρουν ούφο στη Ρωσία…(άσχετο) ζώντας στις δικές τους ψευδαισθήσεις. Μάλλον θα διαβάζουν πράβντα περιμένοντας τη βοήθεια από το ξανθό γένος…
Όλοι αυτοί οι απίστευτοι φυσικά αποποιούμενοι την δική τους συμμετοχή στο πολιτικό γίγνεσθαι τώρα ξαφνικά βγήκαν εξαγνισμένοι από κάποια κολυμπήθρα του σιλωάμ και θέλουν να καταδικάσουν ποιους άραγε;
Ο περισσότεροι εύχονται να γυρίσουμε στη δραχμή θεωρώντας ότι εμείς ως ευνοημένοι αυτού του σύμπαντος ή αυτού του θεού δεν χρειαζόμαστε καμία συνεργασία και θα τα βγάλουμε πέρα μόνοι μας ως υπεράνθρωποι που ήμαστε ,κατευθείαν απόγονοι του Περικλή και του Λεωνίδα (ποτέ του Καραγκιόζη και του Χατζατζάρη…).
Υποτίθεται άνθρωποι του ‘πνεύματος’ που περιμένουμε μια σωστή κρίση, βγήκαν κι αυτοί στους “τοίχους” και τους βλέπουμε να ξεκατινιάζονται μεταξύ τους και να βρίζονται απίστευτα προσπαθώντας να κερδίσουν λίγες εντυπώσεις…
Δημοσιογράφοι της πλάκας συνεχίζουν να σχολιάζουν στα παράθυρα θεωρώντας ότι δεν συμμετείχαν στη διαμόρφωση αυτού που ζούμε, λες και δεν είναι συνένοχοι ως επιβουλευτές της λαικής καθοδήγησης , ως διαμορφωτές της συνείδησης και του κλίματος που επικρατεί , ως καταστροφείς.
Δήθεν έγκυροι αναλυτές και παντογνώστες παραμυθιάζουν λαικίζοντας τον κόσμο.
Blogs και sites επώνυμων-ανώνυμων βγαίνουν και καταγγέλλουν δανειακές συμβάσεις, μνημόνια, παραπλανώντας τον απαίδευτο κόσμο ότι έχουμε πλήθος εναλλακτικών ή ότι θα μπορούσαν κάποιοι άλλοι κάπως αλλιώς να τα καταφέρουν καλύτερα (δεν ξέρουμε βέβαια πως…).
Όλοι “κατσικώνονται” απέναντι κάνοντας εύκολη κριτική και καταγγέλλοντας χωρίς να προσπαθούν να κατανοήσουν ή να λειτουργήσουν δημιουργικά.
Μειονεκτήματα της φυλής μας όπως αυθάδεια, περιφρόνηση, απαξίωση των άλλων απόψεων, αλαζονεία, προχειρότητα, απερισκεψία, αδιαφορία, ατομισμός και εμμονή στις δικές μας ατεκμηρίωτες απόψεις, συνεχίζουν κι αυτή την ύστατη ώρα να είναι στην πρώτη γραμμή . Αλήθεια ο δέκτης του λαϊκισμού είναι λιγότερο συνυπεύθυνος απο τον λαϊκιστή? για ποιον τα λέει ο πολιτικός αν όχι γι αυτόν που τ αποζητά;
Ο Σοπενάουερ έλεγε (αστειευόμενος;) ότι ο κόσμος αρέσκεται στο να ακολουθεί την άποψη της πλειοψηφίας , δεν θέλει να σκέφτεται , καλύτερα να σκοτωθεί παρά να μπει στην διαδικασία να βάλει σε κίνηση τον εγκέφαλο του.
Θεωρείτε ότι δεν ξέρουμε που να στρέψουμε την οργή και χρειάζεται κάποιο εξιλαστήριο θύμα; Έχουν τόση άγνοια λόγω έλλειψης γνώσης που να καλύπτει εντελώς την ορθοκρισία μας ή είναι άμυνα απέναντι στον εαυτό τους; Μήπως το θηρίο (που λέγεται παλαιό καθεστώς ) σφαδάζει από τους πόνους της αλλαγής;
Αυτή η εικόνα που ζούμε δεν περιγράφεται επακριβώς στον γνωστό μύθο; Πιστεύω ότι το δίπτυχο Ύβρις – Νέμεσις κτύπησε ανελέητα τη χώρα (η τίσις , δηλαδή η φωνή που λέει ότι έρχονται οι Ερινύες, εκείνα τα προειδοποιητικά σημάδια, μάλλον δεν παρατηρήθηκε καν στη γειτονιά μας ..και δεν την αναφέρω)
Διαπράξαμε ύβρη, κάναμε υπέρβαση των ορίων μας χωρίς ίχνος μετάνοιας να διαφαίνεται. Ερχόμαστε γοργά αντιμέτωποι πλέον με τις συνέπειες αυτών των πράξεων, με τον εαυτό μας & μας περιμένει η Νέμεσις ως άλλη συμπαντική δικαιοσύνη για να φέρει την ισορροπία. Το έλεος και η κάθαρση δεν ξέρω αν θα υπάρξει.
Τέλος ας διαβάσουμε το μύθο κι ας αναλογιστούμε ο καθένας πόσο “υβριστής” υπήρξε στη χώρα των δανείων και πόση Νέμεση του αξίζει…:
Η ύβρις ήταν βασική αντίληψη της κοσμοθεωρίας των αρχαίων Ελλήνων. Όταν κάποιος, υπερεκτιμώντας τις ικανότητες και τη δύναμή του (σωματική αλλά κυρίως πολιτική, στρατιωτική και οικονομική), συμπεριφερόταν με βίαιο, αλαζονικό και προσβλητικό τρόπο απέναντι στους άλλους, στους νόμους της πολιτείας και κυρίως απέναντι στον άγραφο θεϊκό νόμο -που επέβαλλαν όρια στην ανθρώπινη δράση-, θεωρούνταν ότι διέπραττε «ὓβριν», δηλ. παρουσίαζε συμπεριφορά με την οποία επιχειρούσε να υπερβεί τη θνητή φύση του και να εξομοιωθεί με τους θεούς με συνέπεια την προσβολή και τον εξοργισμό τους.Η βίαια, αυθάδης και αλαζονική αυτή στάση/συμπεριφορά, που αποτελούσε για τον αρχαίο ελληνικό κόσμο παραβίαση της ηθικής τάξης και απόπειρα ανατροπής της κοινωνικής ισορροπίας και γενικότερα της τάξης του κόσμου, πιστευόταν ότι (επαναλαμβανόμενη, και μάλιστα μετά από προειδοποιήσεις των ίδιων των θεών) οδηγούσε τελικά στην πτώση και καταστροφή του «ὑβριστοῦ»(ὓβρις > ὑβρίζω > ὑβριστής).
Αποδίδοντας την αντίληψη σχετικά με την ύβρη και τις συνέπειές της, όπως τουλάχιστον παρουσιάζεται στην αρχαιότερή της μορφή, με το σχήμα ὓβρις→ἂτη→νέμεσις→τίσις μπορούμε να πούμε ότι οι αρχαίοι πίστευαν πως μια «ὓβρις» συνήθως προκαλούσε την επέμβαση των θεών, και κυρίως του Δία, που έστελνε στον υβριστή την «ἂτην», δηλαδή το θόλωμα, την τύφλωση του νου. Αυτή με τη σειρά της οδηγούσε τον υβριστή σε νέες ύβρεις, ώσπου να διαπράξει μια πολύ μεγάλη α-νοησία, να υποπέσει σε ένα πολύ σοβαρό σφάλμα, το οποίο προκαλούσε την «νέμεσιν», την οργή και εκδίκηση δηλαδή των θεών, που επέφερε την «τίσιν», δηλ. την τιμωρία και τη συντριβή/καταστροφή του. Από την κλασική εποχή και μετά, σε πολλές περιπτώσεις οι έννοιες Άτη, Δίκη και Νέμεσις φαίνεται να αποκτούν στη συνείδηση των ανθρώπων ισοδύναμη σημασία, αυτήν της θείας τιμωρίας. Η λέξη ύβρις πέρα από τη λόγια νεοελληνική χρήση της με τις σημασίες «βρισιά» (κυρίως στον πληθυντικό αριθμό «ύβρεις») και συνακόλουθα «κάτι που θίγει την τιμή και την αξιοπρέπεια κάποιου» -οι οποίες είναι φυσιολογικές εξελίξεις της αρχαίας σημασίας-, αρκετές φορές χρησιμοποιείται και στην εποχή μας, σε πιο προσεγμένο επίπεδο λόγου, με την αρχαιοελληνική σημασία της για να χαρακτηρίσει ανάλογες αλαζονικές συμπεριφορές συνανθρώπων μας.
Ελάχιστα γνωρίζουμε για τη Νέμεσι, αυτή την αρχαιότατη θεότητα, που προσδιορίζεται άλλοτε ως Ιχναίη, άλλοτε ως Αδράστεια ή Ραμνουσία. Η ετυμολογία, η ρίζα του ονόματος «νέμω», δήλωνε αρχικά τη δίκαιη διανομή, τη μοιρασιά που γίνεται βάσει νόμιμης εξουσίας. Με τον καιρό απέκτησε τη σημασία της ανάληψης δικαστικής δράσης εκ μέρους της εξουσίας, ώστε να απονεμηθεί δικαιοσύνη. Ως λέξη η «Νέμεσις» έχει αντικειμενική αξία και όχι υποκειμενική. Αναφέρεται στο φορέα της εξουσίας που την ασκεί. Μεταφορικά λέγοντας «Νέμεσι» εννοούμε τη θεία δίκη. Το επίθετο Αδράστεια που της αποδόθηκε, «εκείνη από την οποία κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει», ανήκε μάλλον αρχικά στη φρυγική θεότητα Κυβέλη και της αποδόθηκε μεταγενέστερα. Η Νέμεσις ως θεότητα προσωποποιούσε μαζί με άλλες (Θέμιδα, Ειμαρμένη κ.ο.κ.) την έννοια της δικαιοσύνης και αποκαθιστούσε την τάξη (της φύσης, της ανθρώπινης κοινωνίας, του κόσμου), όταν αυτή διασαλευόταν. Τότε τιμωρούσε την υπεροψία και την αλαζονεία των ανθρώπων (την ύβριν). Αν κάποιος αδικεί τους άλλους συνεχώς, και κάποια στιγμή η ίδια η ζωή του θέσει οδυνηρό φρένο στη στρεβλή πορεία του, τότε μιλάμε για «θεία δίκη». Σύμβολα της θεάς είναι ο πήχυς και το χαλινάρι. Τα σύμβολα αυτά είναι ενδεικτικότατα της λειτουργίας της να προσμετρά τις ανθρώπινες σκέψεις, συναισθήματα, δράσεις και να θέτει ένα όριο στην αχαλίνωτη ασυδοσία του εγωισμού των ανθρώπων. Έτσι η έπαρση των θνητών έναντι των Κοσμικών Νόμων (ύβρις) και η κατάφωρη αδιαφορία για το Κοινό Καλό, σαρώνονται με τη δράση της Νέμεσης και εδώ μοιάζει με Συμπαντική Ζυγαριά που απονέμει αέναα Δικαιοσύνη.”
http://antikleidi.wordpress.com
Μοιραστείτε το!

10 comments to Ύβρις και Νέμεσις

 • Κ. ΣΟΥΡΕΑΣ

  ΜΕ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΕ ΚΥΡΙΕ,,ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΕ,,ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΛΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ..ΕΙΜΑΙ 73 ΧΡΟΝΩ..ΔΟΥΛΕΨΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΩ,,ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΚΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ,,ΥΠΗΡΕΤΗΣΑ ΕΥΟΡΚΩΣ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΜΟΥ..Η ΑΜΟΙΒΗ ΜΟΥ ΗΤΑΝ,,,ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ,, ΟΙ ΝΟΜΙΜΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ,ΦΟΡΟΛΟΓΗΜΕΝΕΣ ΜΕΧΡΙ ΠΕΝΤΑΡΑΣ ΚΑΙ ΕΝΩ ΕΓΩ ΠΛΗΡΩΝΑ ΑΓΟΓΓΥΣΤΑ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΕΦΟΡΙΕΣ ,ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΑΠΕΔΙΔΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΟΥ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑ ΥΠΕΡΑΞΙΑ……ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΕΡΧΟΜΟΥΝ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΕΝΑ ΛΑΟ ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΙ ΛΑΟΙ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ – ΑΜΟΡΦΩΤΟΣ-ΒΛΑΚΑΣ Η ΕΞΥΠΝΟΣ Κ Λ Π -Κ Λ Π …….ΟΜΩΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΜΑΣ ΥΠΗΡΧΕ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ,,Η, ΒΕΒΑΙΩΣ, ΕΚΛΕΓΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΟΥ,,Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΧΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ…ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΩΣΟΥΜΕ ΕΥΘΥΝΕΣ ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΙ ΕΚΑΝΕ Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΤΙ Η ΗΓΕΣΙΑ…..Ο ΛΑΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙ ΖΗΤΟΥΣΕ?? ΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ , ΕΝΑ ΣΠΙΤΑΚΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΙΟ ,ΕΝΑ ΕΞΟΧΙΚΟ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΚΑΛΟ ΓΑΜΠΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ..ΠΙΘΑΝΟΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΠΟΝΗΡΟΙ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΠΛΗΣΙΑΣΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΟ..ΓΛΥΨΙΜΟ,,,,ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ?? ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΠΑΘΟΣ ,ΜΕ ΨΥΧΡΟ ΜΥΑΛΟ ΧΩΡΙΣ ΒΡΙΣΙΕΣ, ΧΩΡΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ,,
  ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΕ—ΣΑΣ ΘΥΜΙΖΩ ,ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ –ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-…ΚΛΠ ΚΛΠ ΝΟΜΟΙΠΕΡΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ -ΤΟΣΟ ΓΕΛΙΟΙ – ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΥΤΕ ΑΛΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ .. Η ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΗ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΣΥΛΙΑ, ΟΠΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΣΕ ΤΡΟΧΑΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΔΙΝΕ ΛΟΓΟ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΩ—ΑΦΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΕΝΑ ΔΙΧΤΥ [ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ] ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΠΕΣΑΝ ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΝΑ ΞΕΚΟΚΚΑΛΙΖΟΥΝ–ΑΚΟΜΑ–ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙΘΡΑΣΥΤΑΤΟΙ—ΠΑΓΚΑΛΟΣ—ΝΑ ΧΩΡΑΤΕΥΟΥΝ–ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ–ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΥΡΙΕ ΟΣΟ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ ,,Η ΗΡΕΜΙΑ ΜΟΥ ΕΞΑΝΤΛΕΙΤΑΙ,ΕΞΩΘΩ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΕΚ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΕΧΩ[ΜΑΝΙΑΤΗΣ] ΣΤΑ ΑΚΡΑ,, ΤΕΛΕΙΩΝΩ ΜΕ ΚΑΤΙ ΠΡΑΚΤΙΚΟ,,,ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΑΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΤΟΣΑ ΒΑΘΥΣΤΟΧΑΣΤΑ ΑΛΛΑ….ΠΩΣ ΘΑ ΖΕΙ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΛΑΟΣ?? ΤΙ ΧΡΩΣΤΑΕΙ?? ΚΙΑΝ ΧΡΩΣΤΑΕΙ, ΕΧΕΙ ΜΕΡΙΚΑ ΧΙΛΙΟΣΤΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΜΟΝΟ ,,,,ΕΝΩ Η ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ,,,,,,,,ΤΕΛΟΣ ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΛΑΟ,,ΚΙΑΝ ΕΙΣΤΕ ΕΞΥΠΝΟΤΕΡΟΣ,,ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΤΕ ΤΟΝ,,,ΜΗΝ ΤΟΝ [ ΒΡΙΖΕΤΕ ] ΥΒΡΙΖΕΤΕ——–ΚΩΝ,,ΣΟΥΡΕΑΣ ,ΙΑΤΡΟΣ ,ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΡΗΤΗΣ …24\2\12\ Ω΄΄20,30…………

 • κουρεμένος

  Πολύ διδακτικός ο γιατρός.
  Όμως δεν ξέρω πώς ορίζει τον αμόρφωτο λαό και πώς τις επιθυμίες του;
  Ένα σπιτάκι θέλει ο λαός, ναι να έχει, αλλά γιατί μεζονέτα και όχι τριάρι; Ένα εξοχικό θέλει ο λαός, ΟΚ. Γιατί αυτό το εξοχικό αφού καλύπτει 1-2 μήνες διαβίωσης μόνο, πρέπει να ξεπερνά τα 50 τετραγωνικά; Σε ένα μικρότερο των 50τμ., κάναμε τρίμηνες διακοπές, οι γονείς μου, 2 παιδιά και η γιαγιά, χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Αυτοκίνητο θέλει ο λαός, ναι αλλά γιατί τζιπ μες στις πόλεις και όχι ένα απλό οικονομικό αυτοκινητάκι; Καλή δουλειά για το γιο, είναι δικαίωμα, αλλά μήπως ο γιος θα πρέπει να ξεκινήσει με όποια δουλειά υπάρχει μέχρι να βρει κάτι που του αρέσει;
  Τελικά, θέλω να ρωτήσω, ο λαός θεωρείται άβουλος και ανεύθυνος, που καταπίνει αμάσητο ότι του σερβίρουν (χρηματιστήριο, πιστωτικές κάρτες, λεφτά υπάρχουν κλπ); Θα μπορούσε να έχει περισσότερα από τα βασικά πράγματα χωρίς να καταχρεωθεί.

 • thanos

  δυστυχώς το να επιρρίψουμε ευθύνη στον εαυτό μας προϋποθέτει τεράστια αυτογνωσία.
  Συνήθως τακτοποιούμε τη συνείδηση μας, δείχνοντας με το δάκτυλο τους άλλους.
  θέλουμε αλλαγές αλλά να μην αρχίσουν απο εμάς..
  είμαστε ευκολόπιστοι και οι λαικιστές πολιτικοί μας απλά αναπαράγουν αυτά που θέλουν ν ακούσουν τ αυτιά μας
  Φίλοι μου φυσικά η αλήθεια πονάει, το τέρας που δημιουργήσαμε βρυχάται , εξαπολύοντας ύβρεις
  Εγώ συμφωνώ σε αρκετά σημεία με το άρθρο

  • Αγαπητέ φίλε η δημοκρατία για να υπάρχει πρέπει να στηρίζετε στην διαφορετικότητα, σέβομαι την άποψη του κάθε αναγνώστη που θέλει να προσφέρει όποια και να είναι η άποψή του αρκεί να είναι κόσμια,φίλου,συναδέλφου. Όπως διατηρώ και για τον εαυτό μου την δική μου γνώμη, σε ευχαριστώ που συμμετάσχεις σε διάλογο!

   • thanos

    φίλε πατριώτη με τα τόσα που γίνονται κι ακούγονται προσπαθώ να “μαζέψω” λίγο το μυαλό μου και να βάλω τα πράγματα σε μια ορθολογική βάση. Ολοι μας ξέρουμε πόσο εύκολος στ αυτιά είναι ο λαικισμός, τόσο γλυκός σαν το τραγούδι των σειρήνων. Όμως παρακαλώ σας , να μην υποκύψουμε. Ιδίως εσείς που διαβάζετε αυτό πατριωτικό blog θυμηθείτε λίγο την πρόσφατη ιστορία μας και πως ο λαϊκισμός έσπρωξε την πατρίδα σε καταστροφές και ήττες (Μικρασιατική Καταστροφή, Μακεδονικό Ζήτημα, Ελληνοτουρκικός Πόλεμος 1897 κτλ).
    Κατανοώ ότι πρέπει να εκτονωθεί το λαϊκό αίσθημα, αλλά ας το κατευθύνουμε σε λύσεις χωρίς ακρότητες. Δεν αποτελεί πραγματική λύση η αλβανοποίησή μας ή ναζιστικοποίησή μας κατά τη γνώμη μου.
    Και ποιος δεν παραδέχετε ότι “Ναι φταίξαμε κι εμείς”, ξεχνάμε ότι το τάνγκο δεν χορεύεται απο έναν? όχι βέβαια. Έστω κι αν η αναλογία είναι ελάχιστη, αν δεν το κατανοήσουμε πως περιμένουμε μετά ν αλλάξει? Νομίζω αυτή είναι η φιλοσοφία του άρθρου , που τονίζει σίγουρα καθ υπερβολή & ισοπεδώνει πράγματα, απλά για να ενοχλήσει συνειδήσεις. Μη πέφτετε στην παγίδα του

 • κουρεμένος

  Λέει το άρθρο:«Μήπως το θηρίο (που λέγεται παλαιό καθεστώς ) σφαδάζει από τους πόνους της αλλαγής;»
  Καθόλου δεν σφαδάζει το παλιό καθεστώς. Θα υπάρχουν μετεκλογικά τόσοι τόποι αναψύξεως (αυτοί που έπρεπε, υποτίθεται, να εξορθολογιστούν, να μειωθούν στο μισό), κανείς δε θα μείνει παραπονεμένος.

  @ Thanos
  “Συνήθως τακτοποιούμε τη συνείδηση μας, δείχνοντας με το δάκτυλο τους άλλους. θέλουμε αλλαγές αλλά να μην αρχίσουν απο εμάς..”

  Μ΄ όποιον δάσκαλο καθίσεις, τέτοια γράμματα θα μάθεις, λέει η λαϊκή σοφία ή αλλιώς κατ΄εικόνα και ομοίωση των πολιτικών μας. Εφόσον εκείνοι δεν στάθηκαν ικανοί να κάνουν τις αυτονόητες διαρθρωτικές αλλαγέςτι περίμεναν να κάνουν οι ψηφοφόροι τους;

  «το τέρας που δημιουργήσαμε βρυχάται»
  Σωστά, πρώτα βρυχάται για να εκφοβίσει και μετά συνθλίβει τους εργαζόμενους και ανανεώνεται για τα περαιτέρω.

  «Δεν αποτελεί πραγματική λύση η αλβανοποίησή μας ή ναζιστικοποίησή μας κατά τη γνώμη μου.»

  Σωστά! Υπάρχει συνδυαστική λύση, στην κορφή της πυραμίδας οι όποιοι Ναζί και στη βάση οι Αλβανοί (του Χότζα).

  Νέμεσις υπάρχει για το λαό, όχι όμως για τους κυβερνώντες και απ΄ότι φαίνεται δε θα υπάρξει άμεσα. Όλο και πιο συχνά μου έρχεται να σιγοτραγουδάω το παλιό «…από περιέργεια υπάρχω και από καραγκιοζλίκι…» .

  • Φίλε μου να αρχίσω ότι οι πολιτικοί και το πολιτικό σύστημα θέλει να δικαστή για εσχάτη προδοσία. Δεν ξέρω πως, πότε και με αν θα γίνει. όμως οι ευθύνες του λαού είναι πολύ μπερδεμένη υπόθεση; Το 70% κρατήθηκε σκόπιμα αμόρφωτο, εδώ έχουμε μια προδοσία διαχρονική μέχρι σήμερα 200 χρόνια!Το 15% οι νεοέλληνες μικρό αστοί καλοπερνάγαμε είχαμε χρόνο να σκεφτούμε και να διαβάσουμε αλλά δεν το κάναμε; Μιμούμαστε τα ξενόφερτα καμώματα! Δηλαδή το κομμάτι που θα μπορούσε να ενημερώσει το 75% έκανε σάουνα στον εγκέφαλο! Το 10% ελίτ,κεφάλαιο,τραπεζίτες, επίορκοι, δωσίλογοι,κερδοσκόποι είχαν φροντίσει το 75% να μην μπορεί να πάρει τα πόδια του μετά από το μεροκάματο, που ενημέρωση; Και το 15% να φροντίζει να είναι άθελά του , αλλά και ηθελημένα το δεκανίκι της Νέας Τάξης! Ποιος καλλιεργεί μίση σε ποιους; Το σχέδιο είναι καλά στημένο εγώ δεν πιστεύω εσένα και εσύ εμένα! Αυτό όσο και καλή θέληση να έχεις και ανοιχτόμυαλος είναι πολύ αργά. Τέτοιες καταστάσεις είναι προάγγελος μετεμφυλιακών εξελίξεων και το 10% το κεφάλαιο δεν θα κάνει τίποτα να το σταματήσει αφού αυτός είναι ο σκοπός του, εξασφαλίζει τα κέρδη του, φεύγουν αυτοί που έχουν απαιτήσεις για των κόπο τους και το κοινωνικό κράτος, και ανανεώνουν τους δούλους με μη απαιτητικούς και καινούργιους καταναλωτές.Εδώ και μερικά χρόνια σε συγχορδία ρίχνουμε την ευθύνη στο λαό! Δεν λέω ότι δεν φέρει ένα μερίδιο ευθύνης, αλλά η λογική μου λέει όταν θέλεις να μάθεις γράμματα στα παιδιά σου πας στον καθηγητή, για φάρμακο στο γιατρό, και για την διακυβέρνηση της χώρας στον πολιτικό. Γιατί βαράμε τον λαό ως μοναδικό φταίχτη; Δηλαδή και δαρμένος και Γ@@@@@@@ς! Άμα ο γιατρός που του έδειξες εμπιστοσύνη είναι δολοφόνος και σου δώσει δηλητήριο εσύ θα φταις;;; Τι θέλω να πω ότι πρέπει να αλλάξουμε τρόπο σκέψεις ριζικά.

   • κουρεμένος

    Φίλε μου δε βαράω αποκλειστικά το λαό ή περισσότερο το λαό. Απλά επισημαίνω ότι θα μπορούσε να κρατήσει κάποιο μέτρο στην κατανάλωση και σαφώς λιγότερο προκλητική στάση απέναντι σ΄εκείνους που δεν είχαν πρόσβαση (ή εκ πεποιθήσεως δεν ήθελαν να έχουν συμμετοχή) στο μεγάλο φαγοπότι. Δε φταις εσύ αν ο γιατρός σου έδωσε δηλητήριο. Αν όμως συνεχίσεις να δίνεις καλές συστάσεις – με το αζημίωτο- γι΄αυτόν το γιατρό τότε είσαι το ίδιο πουλημένος. Αυτή την αναλογία 15/100 καλοπερασάκηδες δεν ξέρω με τι υπολογισμούς την έβγαλες, αλλά ας το δούμε ποιοτικά το θέμα.
    Αν εσένα κι εμένα μας διόρισε ο Χ βουλευτής, τότε τον ψηφίζουμε, διότι είμαστε ανεγκέφαλοι καλοπερασάκηδες. Αν στην πορεία διαπιστώσουμε ότι ο Χ βουλευτής είναι άχρηστος, κλέφτης, σάπιος, βλάπτει τη χώρα κι εμείς συνεχίζουμε να τον τροφοδοτούμε με πελατειακές ψήφους και να τον διαφημίζουμε ως καλό άνθρωπο γιατί φοβόμαστε για την πάρτη μας, τότε φταίμε κι εμείς τα μέγιστα. Άρα συμφωνούμε, ίσως, στο ότι θα πρέπει να αλλάξουμε τρόπο σκέψης ριζικά.

 • thanos

  τους πολιτικούς εμείς δεν τους ψηφίσαμε? δεν είναι επιλογή μας? δεν είναι δημοκρατικά εκλεγμένοι? δεν είναι κάποιοι απο μας?

  μήπως δεν ισχύει τελικά αυτό που είπε εύστοχα ο ποιητής “Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε….” ???
  Αν εμείς επιλέξαμε τους αρεστούς κι όχι τους άριστους, ποιος μας φταίει?

  Δηλαδή περιμένετε απο τον Ανατολάκη , τη Σελήνη, την Καιλη την Γκερέκου & τα υπόλοιπα λουλούδια να μας βγάλουν απο την κρίση? Εχουμε ψευδαισθήσεις?

  • κουρεμένος

   Φίλε thanos, δεν έχουμε ψευδαισθήσεις. Ακούω ότι παραπονιούνται όλοι οι πολιτικοί ότι απαξιώθηκε η πολιτική. Εμ πώς να μην απαξιωθεί όταν εκλέγονται αυτοί που λες. Κάποιοι τους ψηφίζαμε, κάποιοι δεν τους ψηφίζαμε αλλά πάλι οι ίδιοι έβγαιναν με τις γνωστές κολεγιές για ανταλλαγή ψήφων, συν την προβολή από τα μέσα, συν τα συντροφικά μαχαιρώματα, συν, συν… Κατά τη γνώμη μου θα πρέπει οι 300 της βουλής να μειωθούν στους 50 από τις αμέσως επόμενες εκλογές. Τότε υπάρχει μικρή πιθανότητα να εμφανιστούν 10 άξιοι.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>