«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Τέρμα τα δανεικά για μισθούς/συντάξεις – Στο εξής τα βγάζουμε πέρα μόνοι μας!


22-02-2012 08:24:15
Σε λαιμητόμο και… με νόμο θα μπουν οι κρατικές δαπάνες από φέτος, ενώ από το 2013 θα πρέπει να ενσωματωθεί ο «δημοσιονομικός κανόνας» και στο Σύνταγμα της χώρας μας!
Παρά τα δάνεια-μαμούθ και το «κούρεμα» του χρέους, η χώρα εισέρχεται στην πιο σκληρή λιτότητα από καταβολής ευρώ. Το κράτος πρέπει να λειτουργεί από φέτος χωρίς να στηρίζεται πια σε δανεικά για να πληρώνει μισθούς και συντάξεις, αλλά να καλύπτει εκ των ενόντων όλες τις τρέχουσες ανάγκες του.
Όπως διαβάζουμε στο protothema.gr, η Τρόικα θα ελέγχει πλέον μέρα με τη μέρα και μήνα με το μήνα, τα λεφτά που «βάζει» η χώρα μας στον «κλειστό λογαριασμό» για την αποπληρωμή του χρέους, ο οποίος θα τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδος. Στον λογαριασμό αυτόν θα «πέφτουν», εκτός από τα 130 δισ. που θα μας δανείσουν ευρωπαίοι εταίροι και ΔΝΤ, όλα τα έσοδα από αποκρατικοποιήσεις, αλλά και τα φορολογικά έσοδα που θα εισπράττει το κράτος.
Στον τελικό έλεγχο κάθε τριμήνου, η αποστολή των ελεγκτών της Τρόικα -που όπως συμφωνήθηκε θα εγκατασταθούν μόνιμα στη χώρα μας- θα διαπιστώνει αν το ελληνικό Δημόσιο τήρησε την υποχρέωσή του και αν έπιασε το στόχο. Αν λείπουν χρήματα, τότε θα μπορεί να επιβάλει άλλους τρόπους και περικοπές άμεσης απόδοσης, για να κλείσει η «μαύρη τρύπα» των εσόδων.
Ειδικά από το 2013 ως το 2015 πρέπει η χώρα να παράγει διαρκώς πρωτογενή πλεονάσματα. Ο,τι πλεόνασμα δημιουργείται, θα κρατείται από τον λογαριασμό αυτόν για να πληρωθεί χρέος. Αλλά και για φέτος όπου προβλέπεται ότι η Ελλάδα δεν θα βάλει ούτε ένα ευρώ, αφού προβλέπεται έλλειμμα 1%, αν ο στόχος αυτός δεν ευοδωθεί θα πρέπει η «μαύρη τρύπα» να καλυφθεί με άλλους τρόπους, όπως πάγωμα πληρωμών σε προμηθευτές ή ακόμα και σε μισθούς και συντάξεις!
«Πάνε περίπατο» έτσι πρακτικές του παρελθόντος όπως της μετάθεσης προθεσμιών πληρωμής φόρων ή της καθυστέρησης στην αποστολή εκκαθαριστικών ή και της προώθησης των αποκρατικοποιήσεων.
Για παράδειγμα, το δημόσιο συνεχίζει να καθυστερεί να αποστείλει εκκαθαριστικά για εισπράξει 1,1 δισ. ευρώ από φόρους ακινήτων περασμένων ετών (ΕΤΑΚ 2009, ΦΑΠ 2010 και 2011) και αναβάλλει την αποστολή τους αν και είναι ήδη έτοιμα επειδή π.χ. επίκεινται εκλογές, με το σκεπτικό ότι «θεωρούνται έσοδα του 2012» και μπορούν να εισπραχθούν μέχρι και τον Δεκέμβριο.
Ετσι όμως δημιουργείται ένα «κενό» στο α΄ τρίμηνο του έτους, που στο εξής θα παίζει καθοριστικό ρόλο για να διαπιστωθεί αν τα υπόλοιπα έσοδα ήταν επαρκή για να καλύψουν την υστέρηση. Μόνο στην περίπτωση που θα έχουν προκύψει πχ ικανά έσοδα από αποκρατικοποιήσεις, οι ελεγκτές δεν θα απαιτήσουν άλλες περικοπές.
Διαφορετικά μπορεί να επιλεγούν λύσεις ανάγκης και, εφόσον το κενό αναπληρωθεί με καθυστέρηση σε επόμενο τρίμηνο, τότε θα μπορούν να γίνουν αναδρομικά και οι πληρωμές που «πάγωσαν».
Στον ειδικό λογαριασμό που θα δημιουργηθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος και θα αφόρα στην αποπληρωμή του χρέους, θα ενσωματωθούν επιπλέον όλα τα έσοδα και από φορείς του δημοσίου, ακόμα και από τους ΟΤΑ! Έτσι θα παρακολουθούνται και θα δεσμεύονται άμεσα τα έσοδά τους, ανάλογα με τα χρέη που πρέπει να εξυπηρετήσουν, ώστε να μην επαναληφθούν φαινόμενα όπως του Δήμου Ζωγράφου που παραλίγο να «τινάξουν στον αέρα» το Μνημόνιο και τις συμφωνίες με τους δανειστές.
Στο λογαριασμό αυτό θα εντάσσονται τα λεφτά του νέου δανείου (130 δισ. ευρώ) αλλά και τα έσοδα του από αποκρατικοποιήσεις ή από φορολογικές πηγές που θα πηγαίνουν στην πληρωμή των τοκοχρεολυτικών δόσεων. Ο λογαριασμός θα παρακολουθείται από το υπουργείο Οικονομικών, από την ΤτΕ και από την Τρόικα που θα ελέγχει τόσο την αποπληρωμή του δανείου όσο και το σύστημα δαπανών της γενικής κυβέρνησης.
Μέχρι η ελληνική οικονομία να έχει πρωτογενή πλεονάσματα (το 2013), ο λογαριασμός θα τροφοδοτείται αποκλειστικά με τα δάνεια της τρόικα και στη συνέχεια και με μέρος των πρωτογενών πλεονασμάτων ή και έσοδα αποκρατικοποιήσεων ώστε να διασφαλίζεται η ομαλή κάλυψη των δανείων.
Ο μηχανισμός παρακολούθησης όπου θα μετέχει η ομάδα δράσης της Ε.Ε., η ΕΚΤ, το ΔΝΤ. θα εγκατασταθεί μόνιμα στην Αθήνα και θα παρακολουθεί και θα ελέγχει συνεχώς την πορεία του Μνημονίου και ειδικά των εσόδων και των δαπανών.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>