«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Τα 300 και οι 300!


Γράφει: Ουρανία Χρυσαφίνου
Εντάξει, οι Γερμανοί είναι αυτοί που είναι και, ως φαίνεται, έχουν ξεχάσει τι χρωστάνε στην Ελλάδα ή δεν έχουν ξεχάσει τι πάθανε από την Ελλάδα. Εντάξει, οι συνδιαλεγόμενοι δεν έχουν τα κότσια να τους τα πουν στα ίσια ή έστω να ξεστομίσουν τη λέξη «Δίστομο». Για τα 300 εκατομμύρια μιλάμε που δεν ολοκλήρωναν τις μέχρι τότε απαιτήσεις τους, γιατί αυτοί έχουν το πάνω χέρι. Αυτή τη στιγμή που γράφονται αυτά τα λόγια μπορεί να έχουν κι άλλες απαιτήσεις. Άβυσσος η ψυχή των δανειστών μας.
Αλλά τις τελευταίες μέρες περίμενα να δω μέσα στα σενάρια εξεύρεσης τους να αναφέρεται, επιτέλους, κάτι που αφορά στις αποδοχές των 300 της Bουλής και στους πέριξ αυτής. Κάτι, που αντί για τις περικοπές των ασφαλιστικών ταμείων που χρόνια πληρώνουν οι εργαζόμενοι και που τα περισσότερα εξανεμίστηκαν από τις κακοδιαχειρίσεις των Δ.Σ. τους, που όριζαν οι εκάστοτε κυβερνήσεις, και που χάθηκαν σε δομημένα ομόλογα -και δεν ξέρω σε ποιες άλλες σκοτεινές διαδρομές- να αφορά στις αμοιβές των βουλευτών και στις συντάξεις τους. Αυτό, τουλάχιστον, θα τους έδινε λίγη από τη χαμένη τους τιμή.
Φαντάζομαι ότι αυτό θα ήταν πολύ δυσκολότερο από το ΝΑΙ ή το ΟΧΙ της προχθεσινής συνεδρίας. Ίσως γι αυτό και η εκκωφαντική σιγή περί το θέμα.
Και ποια είναι τα «ευγενή» ταμεία; Εμείς οι υπόλοιποι ανήκουμε σε «αγενή»; Καλύτερα να αναφέρουν ευνοημένα ταμεία και προνομιούχους εργαζόμενους για λόγους που γνωρίζουν. Για παράδειγμα, οι Πανεπιστημιακοί στη συντριπτική τους πλειοψηφία απολαμβάνουν τις εξής αμοιβές που φαίνονται σε μια εμπεριστατωμένη έρευνα του συνδικαλιστικού μας οργάνου για όποιον θελήσει να ρίξει μια ματιά στην παρακάτω ιστοσελίδα.
http://www.posdep.gr/index.php?option=com_docman&task=doc_download&gid=867&Itemid=123
Αν τη διαβάσουν, αμφιβάλλω πολύ αν γονείς θα ονειρεύονται τα παιδιά τους να σπουδάσουν και να προσπαθήσουν να γίνουν μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας. Φυσικά και δεν αποτελεί αγγελικά πλασμένη κοινότητα. Είναι κι αυτή σε ανάλογη κατάσταση με όλες τις άλλες, αλλά θεωρώ άδικες και βλαβερές τις εκ μέρους της Πολιτείας προσπάθειες ισοπέδωσης των Πανεπιστημιακών. Δεν είναι της στιγμής, αλλά πιστεύω ότι και οι αντιδράσεις- και ειδικότερα οι ακραίες των τελευταίων ημερών- στο νόμο που ψηφίστηκε είναι εντελώς αντιακαδημαϊκές, ύποπτες και υποκινούμενες από κομματικά μικροσυμφέροντα και καρεκλοκεύνταρους.
Επανέρχομαι στα 300. Επειδή δεν ανήκω σ αυτούς που ισοπεδώνουν τις προσωπικές διαδρομές και τον έντιμο αγώνα των ανθρώπων για ανέλιξη και ανιδιοτελή προσφορά στο σύνολο, θεωρώ ότι μια αναλογική περικοπή σε κύριες συντάξεις πάνω από 2000 ευρώ, προφανώς συμπεριλαμβανομένων και των βουλευτών, θα έλυνε το πρόβλημα, χωρίς να προσθέτουν κι άλλα βάσανα στους χαμηλοσυνταξιούχους.
ΥΓ. Είχε γραφεί το παραπάνω κείμενο όταν άκουσα έναν ευγενή κρότο, προερχόμενο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Χάρηκα ιδιαίτερα, μόνο που «ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη».
*Η Ουρανία Χρυσαφίνου είναι Ομότιμη Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών.

http://www.aixmi.gr/

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>