«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Αριστότεροι

Κάποιοι εξ υμών θεωρούν εαυτούς γνώστες, ότι ξέρουν κάτι παραπάνω από την πλειοψηφία, ότι μπορούν να πράξουν παραπάνω πράγματα από την πλειοψηφία. Όσοι νιώθουν έτσι, θεωρούν χρέος τους να ενημερώσουν τους πολλούς, να τους προτρέψουν, ή να ηγηθούν αυτών. Έχω πει σε φίλο -που κι εκείνος θεωρεί εαυτόν αριστότερο- αν πιστεύεις ότι οι πολλοί είναι πιο πίσω, τράβα τους μπρος!!! Μην θες να ηγηθείς αυτών, μην θες να ακουμπήσουν πάνω σου, μην θες να τους σώσεις. Τράβα τους μπρος να γίνουν κι αυτοί άριστοι.
Όλοι μπορούν, και να αντιληφθούν το δίκαιο, και να κρίνουν σωστά, και να παλέψουν για το δίκιο τους, και να φέρουν το σωστό αποτέλεσμα, χωρίς να έχουν κάποιον να τους εξηγεί ή να τους προτρέπει. Οι νουθεσίες και τα μαλώματα δεν πιάνουν ούτε στα παιδιά. Η στάση μας (μόνο) σπρώχνει!! Αν θεωρείς εαυτόν άριστο πράξε το σωστό για να φανερωθεί. Μόνο αυτό χρειάζεται, να το δω. Αν δω το άξιο και το επιλέξω θα γίνει στάση ζωής (κτήμα μου, κατάκτηση), τότε μόνο δεν θα μπορώ να μην το τηρώ.
Γίνε το άξιο που θέλεις να βλέπεις γύρω σου κι έχε εμπιστοσύνη!!! Αυτό είναι το σημαντικότερο. Έχε εμπιστοσύνη στους άλλους, μην θεωρείς ότι έχεις κάτι παραπάνω, πρέπει να γνωρίζεις ότι όλοι μπορούν να πράξουν το σωστό ΚΑΙ… μην τους περιμένεις για να αρχίσεις να πράττεις, ο αυριανός άριστος, σήμερα καν δεν το γνωρίζει. Μπορεί ακόμη να μένει αμέτοχος, μπορεί ακόμα να μην έχει βρει τη δύναμη, μπορεί ακόμα να χρειάζεται κάποιον άλλον να του τα φτιάξει. Η πράξη θα τον κάνει άριστο, και η πράξη θα του βγει αναγκαστικά (εξ ανάγκης) κι απρογραμμάτιστα (ασυναίσθητα).
Δες ένα σενάριο.. Πες ότι δεν έχω τη δύναμη να τα φτιάξω μόνη μου και πάω και στηρίζομαι στον Θεοδωράκη, μετά πάω στον Καζάκη, μετά περιμένω κάποιον βουλευτή να παραιτηθεί για να λυθεί το πρόβλημά μου, μετά περιμένω να λυθεί ως δια μαγείας… (ας δεχτώ ότι είμαστε πολλοί τέτοιοι). Και…… τελικά δεν μου το λύνει ούτε ο Θεοδωράκης, ούτε ο Καζάκης, ούτε μαγικά κόλπα παίζουν. Με αναγκάζει η ιστορία να βγω και να παλέψω μόνος μου, με τα χεράκια μου για να τα φτιάξω. Πες μου φίλε μου καλέ, αυτός που μόνος του υπέφερε, μόνος του πολέμησε, μόνος του διεκδίκησε, μόνος του έφερε τα αποτελέσματα, θα δεχτεί εσένα να μπεις μπρος; Θα δεχτεί εσένα ως αξιότερο; Να αποφασίζεις για εκείνον; Κοίτα τώρα πώς θα γίνει άριστος αυτός που ούτε καν ο ίδιος το γνωρίζει. Θα βγει να πολεμήσει το άδικο, το άδικο που τον πνίγει! Πολεμώντας το άδικο φέρνεις το δίκαιο!!!! Την ίδια στιγμή!!!
Δεν θα αφήσει κανένας μας τον κάφρο να επιζήσει. Μετά από τέτοιον ορυμαγδό, τέτοιον εμπαιγμό που φάγαμε απʼ όλες τις μεριές, όπου βλέπουμε άδικο θα το παίρνουμε σβάρνα και θα το σαρώνουμε. Κάπως έτσι όλοι άριστοι θα γίνουμε. Κάπως έτσι και την κανονική δημοκρατία αύριο θα φέρουμε.
Υ.Γ. Αν κάνεις το σωστό έχοντας σκοπό να παραδειγματίσεις είναι κόλπο και δεν πιάνει (τα κόλπα έχουν αποτελέσματα μικρής διάρκειας). Γίνε σωστός για σένα, επειδή δεν σου αξίζει το κάτι λιγότερο από άριστος. Μόνο τότε επηρεάζεις τους γύρω σου. (Μόνο τότε δεν παύεις να είσαι άριστος ακόμη κι όταν όλοι γύρω σου παραμένουν κάφροι).
Στεφανία Λυγερού
Μοιραστείτε το!

2 comments to Αριστότεροι

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>