«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Μάθημα δημοκρατίας από εκεί που δε το περιμέναμε!!!

Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΑΤΟ!….

Μεχμέτ ΙΜΑΜ,

Κυριοι,-ες,
Το τελευταίο καιρό στην διακυβέρνηση των χωρών, παρατηρούμε ένα σύστημα αυταρχισμού, δικτατορικό, ολιγαρχικό και αντιδημοκρατικό στις χώρες. Ενώ όλοι ισχυρίζονται ότι είναι δημοκρατικοι και το θεσμό της δημοκρατίας τον σέβονται, όπως και τους κωδικούς ότι υπερασπίζουν, αλλά στην πράξη μόνο αυτό δεν κάνουν.
Το μεγάλο όπλο που είχε το σύστημα της δύσης απέναντι στα ανατολικά συστήματα, στην ουσία έχει χαθεί. Η Ανατολή δεν έχει τίποτα να ζηλέψει πιά! Ένα σύστημα που στην ουσία έχει φαληρίσει. Η Δύση, ανέκαθεν είχε αυτά τα προβλήματα, γι’ αυτό οι επαναστάσεις έγιναν και αποτέλεσμα είχαν την ανάπτυξη, την αρμονία, τον εκσυγχρονισμό, την κοινωνική πρόνοια, την αναγέννηση, την ανασυσταση των πόρον, … κ.α., με λίγα λόγια την βελτίωση της ζωής των ανθρώπων. Αλλά σήμερα μ’ αυτό το σύστημα, όπως το κατάντησαν είναι δυνατόν να γίνουν κάτι τέτοια;
Σήμερα μέσα στο δημοκρατικό σύστημα τι είναι ο βουλευτής; Ποια είναι τα καθήκοντα του; Τι σημαίνει να είναι ανεξάρτητος και τι σημαίνει να είναι του κόμματος; Πώς το βλέπει τον βουλευτή αυτός που το ψήφισε και τον εμπιστεύτηκε; Πως πρέπει να είναι ένας βουλευτής απέναντι στην κοινωνία που τον ανέδειξε-εμπιστεύτηκε και μή; Σήμερα πώς είναι οι βουλευτές, … κ.α..
Τα καθήκοντα ενός βουλευτού μέσα σε ένα δημοκρατικό σύστημα δεν είναι να είναι πρόβατο, όπως και σκυλί του αφεντικού του. Ο βουλευτής δεν εκλέγεται απο το κόμμα, αλλά απο το λαό. Με λίγα λόγια είναι όλοι για έναν και ένας για όλους. Σήμερα, είναι έτσι ή ισχύει αυτό;
Επίσης, όσοι επιλέγονται για την θέση του βουλευτή, τι ξέρουν και τι ικανότητες έχουν; Ένας επιτυχημένος ελεύθερος επαγγελματίας, μπορεί να γίνει βουλευτής ή γιατί να θέλει να γίνει βουλευτής; Απο την στιγμή που δεχτεί την πρόταση αυτή, δεν δέχεται και την αλλοίωση της ελεύθερης σκέψης; Απο την άλλη πλεύρα, αφού εκλεγεί δεν θα σκεφτεί πρώτα το συμφέρον του και όχι για τον άλλον; Ο βουλευτής, πρέπει να είναι υπηρέτης και εξυπηρέτης του λαού. Ένας που θα ήθελε και είχε υπηρέτες, πως είναι δυνατόν να εργαστεί για το λαό ή για τον άλλον; Η φύση εχει δικούς της κανόνες και εδώ υπάρχει αντίθεση.
Απο την άλλη πλευρά, εάν δεν είναι ελεύθερος επαγγελματίας και είναι ένας επιστήμονας, εξειδικευμένος σε μία ειδικότητα και είναι και αγνοούμενος. Μπορούμε να το επιλέξουμε για βουλευτή; Φυσικά και μπορούμε; Αλλά ένας επιστήμονας, μπορει να γίνει θεληματατζής και υπηρέτης του λαού; Στα καλά καθούμενα γιατί να επιλέξει την διαφορετικότητα και να γίνει αυτό, που στο επαγγελμά του δεν του γκρινιαζανε, δεν το βρίζανε…. κλπ. Εάν γινόταν βουλευτής και του δινόταν η ευκαιρία σ’ αυτο που ήταν εξειδικευμένος πριν πολιτικοποιηθει ακόμα, δεν θα μπορούσε να πετύχει, αυτό που πέτυχε ως επιστήμονας. Αλλά αυτόν τον επιστήμονα, εάν ήταν σύμβουλος ή εάν του αναθέσεις ένα έργο στην ειδικότητα του, είμαι σίγουρος ότι θα είναι το τέλειο έργο του.
Στην σημερινή εποχή οι βουλευτές με ποια κριτήρια επιλέγονται από τα κόμματα; Στην σημερινή εποχή τα κόμματα επιλέγουν ονομάτα, που δεν έχουν καμία σχέση με το δημόσιο και κοινωνικό συμφέρον, αλλά ούτε με την κοινή γνώμη. Όπως και τα άτομα που μπαίνουν μέσα στα κόμματα δεν έχουν ιδέα απο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κοινωνίες μας. Παρόλο που έχουν όλοι την άνεση και τα μέσα να κάνουν έργα, αλλά είναι απόντες. Διότι δεν γνωρίζουν οι ανθρωποι αυτοι, ούτε απο που πρέπει να ξεκινήσουν; Απο την άλλη πλευρά, λές και είναι άνθρωποι που προέρχονται απο άλλο κόσμο και άλλο πλάνητη. Σ’ αυτό συμβάλλει και το ανταγωνιστικό σύστημα. Όμως, εάν είχαν ενώσει τις δυνάμεις τους, να είστε σίγουροι οτι θα είχαν προσφέρει έργο στην ευρύτερη περιοχή και όχι μόνο στην τοπική τους οικία.
Στις σημερινές πολιτικές κοινωνίες, τα πολιτικά στελέχη επιλέγονται και εκλέγονται απο τα γύρω στελέχη, παρόλο που υπάρχει ανταγωνισμός, αλλά επιλέγουν αυτη τη μέθοδο. Γιατί; Είναι πολύ απλό το θέμα, γιατί υπάρχει γκετοποιήση στην πολιτική και δεύτερον ο φόβος μην χάσουν την εξουσία. Τρίτον δεν θέλουν να δώσουν ευκαιρίες σε άλλα μέλη να ενσωματωθούν στο πολιτικό ιστό. Είναι σωστό αυτό;
Συστήματα που δεν ανανεώνονται απο μέσα και με το χρόνο, ειναι λογικό μέσα στο χρόνο να χάνονται. Ο Σουλτανος Μαχμούντ ήταν τρέλος και έπρεπε να είναι στο τρελοκομείο, αλλά επειδή ήταν διάδοχος και το συστύμα ήταν αυτό, διαδέχτηκε το θρόνο του πατέρα του, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει η παρακμή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Ας σημειωθεί οτι η λέξη «Οθωμανός» σημαίνει διοίκηση και όχι Οσμάν κλπ.. Όπως το διαβάσαμε και διαβάσατε. Το σημερινό σύστημα που ζούμε, δεν διαφέρει καθόλου απο το σύστημα της διοίκησης του Μαχμουντ. Διότι, όσοι είναι βουλευτές ή είχαν μια καρέκλα κάπου με άλφα-βήτα τρόπο έφεραν τους δικούς τους ανίκανους στην διακυβέρνηση του τόπου μας. Απο την άλλη πλευρά, να συμπληρώνουν αυτούς τους ανίκανους απο μαριονέτες ονόματα, επειδή έχουν μεγάλη δημοτικότητα στην κοινωνια και προκειμένου να κοροιδέψουν τον κόσμο για να τους ψηφίσουν είναι άλλο πρόβλημα.
Γι’ αυτό στο σημερινό σύστημα θα ακούμε για γραμμές του κόμματος, το οποίο αυτές οι γραμμές είναι ανύπαρκτες. Διότι οι γραμμές των κομμάτων στις σημερινές διακυρβερνήσεις των χωρών, είναι γραμμές εξωγήινες και γι’ αυτο οτι λένε οι τοπική κυβερνώντες μας, καταντά να είναι ψέμα και ξευτελίζονται απο πάνω, αλλά τη λέξη «πέτσα» την έχουν ξεχάσει στο λεξηλόγιο τους. Με λίγα λόγια άλλοι αποφασήζουν για εμάς και χωρίς εμάς. Τουλάχιστον, οι πρόεδροι των κομμάτων να ήταν παρών όταν αποφάσηζαν για εμάς, αλλά ούτε αυτό υπάρχει …. Απο την αλλη πλευρά, οταν αποφασήζουν οι πρόεδροι την διαγραφή των στελεχών απο τη μάντρα τους αισθάνονται οτι κάτι κάνουν. Το μόνο σίγουρο που είναι, οτι τίποτα δεν κάνουν. Όμως, με το τρόπο τους αυτό μας επιβάλλουν να πληρώνουμε κηφήνες ως λαός και απο ανύπαρκτα έσοδα, όπως μας κατάντησαν. Διότι όταν είσαι μέσα στο σύστημα δεν μπορούσες να προσφέρεις και θα προσφέρεις όταν είσαι εκτός του συστήματος; Να το δώ και να μην το πιστέψω.
Τώρα αφού είναι έτσι το θέμα, είμαι σίγουρος ότι θα μου πείτε: «γιατί ψηφίζουμε λοιπόν;» και έχετε δίκιο σ’ αυτό. Ψηφίζουμε για να νομιμοποιούμε το έγκλημα που γίνεται ή θα γίνει και να είμαστε συνένοχοι. Μία δημοκρατία εξωγήινη και πέραν απο το αντλαντικό, μας κυβερνάει με όλο το μεγαλείο της. Διότι, εάν ήταν στις Βρυξέλες κάτι θα άκουγαν και θα ήξεραν οι κύριοι.
Όμως, ο βουλευτής κατά άλλα είναι εκλεγμένος απο το λαό προκειμένου να τους εκπροσωπησει, να τα μεταφέρει τα προβλήματα της οικίας του στο εθνικό συμβούλιο και να γίνουν εργασίες για την επίλυσει των κοινωνικών προβλημάτων, με απότερο σκοπό την ανάπτυξη, την κοινωνική συνοχή και ευημερία του λαού.
Ας μη ξεχνάμε, ο βουλευτής έχει το πληρεξούσιο αντιπροσώπου απο αυτούς που το εκλέξανε για τη θέση αυτή. Σύμφωνα με την θέση του, έχει το δικαίωμα να ελέγχει τις αδικίες και τις παρανομίες μέσα στο κόμμα πρώτα που ανήκει, να επιβλέπει το πειθαρχικό σύστημα, ακόμα και στις αποφάσεις που θα πάρει το κόμμα του εάν είναι μέσα στο ειδικό σκοπό του φορέα και για το καλό του τόπου!…
Επίσης, ο βουλευτής σαν πρώτο στόχο πρέπει να είναι η δημοκρατία, διότι αυτη του δίνει το άσυλο, τα ανθρώπινα δικαιώματα γιατί όλοι οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα στην ζωή και τις ελευθερίες της Δημοκρατίας, ειναι για το σύνολο και όχι γι’ αυτούς που το ψήφισαν μόνο. Πρέπει ο όρκος του να είναι αυτός, ώστε να εκπροσωπεί το λαό με αξιοπρέπεια και μέσα στη νόμιμη διαδικασία η επιτυχία του θα ήταν να προστατεύσει τα συμφέροντα της χώρας του.
Ο βουλευτής, έχοντας επίγνωση της κοινοβουλευτικής συνόδου και πρέπει να είναι γνώστης των νόμων, όπως και τα καθήκοντα του. Δεν πρέπει να είναι τηλεθεατής ή να επιρεάζεται απο τα ΜΜΕ. Σ’ αυτά που δεν πιστέυει και εάν η συνειδιση του δεν του το επιτρέπει, επιδη το θέλουν οι αλλοι δεν πρέπει να είναι οργανό τους. Διότι, αυτός στο μόνο άτομο που μπορεί να λογοδοτήσει είναι ο ψηφοφόρος του και είναι υπόλογος σ’ αυτόν.
Στην σημερινή εποχή που ζούμε είναι έτσι κύριοι; Το βουλευτή που το εκλέγουμε εμείς, μόνο την δικιά μας την φωνή δεν ακούει και έχουμε μείνει με την επιθυμία μας…. Απο την άλλη πλευρά, τον εκπρόσωπο του λαού σε μία τέτοια δημοκρατία που ζούμε, τον κατάντησαν να είναι ένα πρόβατο του μαντρί ή ένα σκυλί που έχει το αφεντικό του.
Φιλικά,
Μεχμέτ ΙΜΑΜ,
Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Μουσουλμάνων στην Ελλάδα, «Η ΦΙΛΟΤΗΤΑ»
m.imam61@yahoo.gr
Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>