«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΑ…

14/02/2012 — ΛΑΚΕΔΑΙΜΩΝ
Γράφει: ο Μιχάλης Τζανάκης
Αυτές τις μέρες άλλοι βάζουν τις μάσκες κι άλλοι τις…βγάζουν. Αυτοί που τις βάζουν είναι οι μασκαράδες της αποκριάς, που ξεφαντώνουν τις μέρες τούτες, για ν αποφορτιστούν απ την καθημερινότητα τους. Κι έχουν ορισμένο χρόνο να το κάνουν. Μια Τσικνοπέμπτη κι ένα Σαββατοκύριακο του έτους αρκεί. Αυτοί που τις βγάζουν έχουν το πρόβλημα. Όταν φοράς μια «μάσκα» τριάντα τόσα χρόνια, έχεις γίνει ένα μ αυτή. Είναι κομμάτι του προσώπου σου. Κι όμως ήρθε η στιγμή να βγουν κι αυτές. Μετά από τόσο καιρό, να βγάλει κάποιος τη μάσκα έχει σίγουρα πρόβλημα. Το πρόσωπο είναι ερεθισμένο, κακοφορμισμένο, ζοφώδες. Και, δυστυχώς, τέτοια πρόσωπα είδαμε την Κυριακή το βράδυ. Ένα βράδυ ήταν αρκετό να γεννηθεί το «νέο». Το «ρηξικέλευθο», το «ελπιδοφόρο», το «νεωτερικό». Και την ίδια στιγμή ήρθαν και οι ηγέτες. Οι μεγάλοι ηγέτες.
Ο συγχωρεμένος καραγκιοζοπαίκτης μας, ο Ευγένιος Σπαθάρης, βιάστηκε να «φύγει». Λίγο ακόμα να ζούσε, θα βλεπε την «παρακαταθήκη» που άφησε, προσωποποιημένη πια, σε μια ανεπανάληπτη παράσταση θεάτρου σκιών, στην καρδιά της Αθήνας. Ένας σοβαροφανής τραπεζίτης, δυο πρώην φοιτητές-συγκάτοικοι σε μια αμερικάνικη πόλη, ένας σούπερ-ηγέτης «φαν» του Καβάφη και της … «ενόργανης», μερικά «σοβαρά» κανάλια, που σήμαιναν συναγερμό σε περίπτωση καταψήφισης των γερμανικών φιρμανιών, μέχρι και ο «φουκαράς» ο Καμίνης περιφερόταν από στούντιο σε στούντιο να μας πει για την «κατοχική» Δευτέρα που μας περίμενε.
Το μήνυμα ήταν σαφές: από Δευτέρα οι ντοματιές δε θα καναν ντομάτες, οι… αγγουριές δε θα καναν αγγούρια, οι βρύσες δε θα τρεχαν νερό, για καύσιμα δεν το συζητάμε καν, οι καταθέσεις θα κατάσχονταν, τα σπίτια θα δημεύονταν, τα αυτοκίνητα θα επιστρατεύονταν, τα σχολεία θα κλειναν, τα νοσοκομεία θα σφραγίζονταν, η εγκληματικότητα θα χτυπούσε «κόκκινο» και το βασικότερο η “BARIBAS” και η «EUROBANK» θα είχαν πρόβλημα ρευστότητας.
Για καλή μας τύχη όμως, δε συνέβη τίποτα απ αυτά. Τα σχολεία παρέμειναν ανοικτά (χωρίς βιβλία), τα νοσοκομεία επίσης (χωρίς γιατρούς), τα ΑΤΜ δεν παραβιάστηκαν (χωρίς λεφτά), οι ντοματιές κάνουν ντομάτες, οι αγγουριές κάνουν αγγούρια, οι βρύσες τρέχουν, και φουλάραμε και το «παπάκι» (τις πινακίδες του αυτοκινήτου τις παραδώσαμε), τα σπίτια δεν κατασχέθηκαν (μόνο 1100 ευρώ το πληρώνω στη ΔΕΗ), και η εγκληματικότητα ελέγχθηκε απόλυτα απ τον Όθωνα (7 τετράγωνα μόνο κάηκαν στην πρωτεύουσα). Ουφφφφφφ!!!!
Τι ζόρι τραβήξαμε κι αυτό το σαββατοκύριακο. «Ξεψαρώσανε» και τα βουλευτάκια και ξεφυλλίζουν τα μνημόνια και άρχισαν να λένε «όχι» στις αρχηγάρες. Και καλά με το «όχι» και τα «παρών» και τα «απών». Αυτοί τα ζητούσε ο οργανισμός τους. Αυτοί όμως, που ήταν «ναι» επί της αρχής, «ναι» στα τρία, «όχι» στο ένα γιατί δηλαδή τους χαντακώσανε; Γιατί δεν τους το είπαν πριν; Τέσσερα «ναι» πάνε τζάμπα και στο ένα «όχι» κολλήσαν;
Άντε τώρα να ξαναγυρίσεις στη δουλειά σου και να διδάξεις στους 17άρηδες του Λυκείου για το μεγαλείο της «δημοκρατίας», την κοιτίδα της, τον Κλεισθένη και τον Περικλή, τις αρχές της ισονομίας και ισηγορίας, την Εκκλησία του Δήμου, τα ορθά και τα «ημαρτημένα» πολιτεύματα κατά τον Αριστοτέλη. Άντε να αναλύσεις στην έκθεση το θέμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τις προοπτικές της, την κοινή πολιτική, τη σύγκλιση και την αλληλεγγύη των μελών της για τους κοινούς στόχους της…!!! Πω, πω ντροπή !!!! τέτοιες παραδόσεις μαθημάτων μόνο ο Βαγγέλης ο Βενιζέλος μπορεί να κάνει, τώρα που χει και το μελό ύφος… και στο μάθημα της Ιστορίας, άντε να διδάξεις τη διπλωματία και τους χειρισμούς του Ελευθερίου Βενιζέλου, όταν έχεις «ζωντανό» το θρύλο της διπλωματίας, τον «Τιτάνα» των πολιτικών ελιγμών, Αντώνιο Σαμαρά…
Άντε τώρα να πιάσουμε τα καρναβάλια… ποιό άρμα θα ναι φαιδρότερο του προχθεσινού θεάματος; Ποιά μάσκα θα ναι καλύτερη από κείνες που φορούσαν τριάντα χρόνια οι απίθανοι αυτοί τύποι; Πώς θα απολαύσουμε τα «τσικνίσματα» της Πέμπτης, όταν προηγήθηκαν τα «ξεγιβεντίσματα*» της Κυριακής; Δυστυχώς για τα φετινά, ανά την επικράτεια καρναβάλια, επισκιάστηκαν από τον «προπομπό» τους 4 ημέρες πριν.
Σαν επιμύθιο, έτσι για να φρεσκάρουμε τη μνήμη μας και μην την πάθουμε όπως ο…Χρυσοχοϊδης, αντιγράφω αυτολεξεί:
άρθρο 1, παράγραφος 3 του Ελληνικού Συντάγματος: “Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα”.
Επίσης σε αποκλειστικότητα παρουσιάζουμε το σύμβολο του νέου, καινοτόμου και εμπνευσμένου κόμματος που θα διεκδικήσει την ψήφο του ελληνικού λαού στις επικείμενες εκλογές
ο Μιχάλης Τζανάκης είναι φιλόλογος
http://tonoikaipnevmata.wordpress.com/
Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>